Jump to content

sultanos

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About sultanos

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

242 profile views
 1. το κέντρο των κύκλων που θα είναι ? σε μία από τις π.χ. κολώνες εισόδου ή μπορεί να είναι και σε μια πλευρά του τοίχου της υπόλοιπης οικοδομής ?? βάλτε κανα σχήμα εάν έχετε εύκολο …. απλό σχήμα ! α,β...
 2. καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους μας ! θέλω να σας ρωτήσω εάν υπάρχουν περιορισμοί βάση ΝΟΚ για πρόβολο από σκυρόδεμα ,επέκταση οροφής , πάνω από εξώστη ( στην ουσία θα χρησιμοποιηθεί σαν σκίαστρο , φωτισμό κτλ ).δεν θέλω να βάλω στέγαστρο ή πέργολα ). δηλαδή, για να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ, μιλάω για μια μεζονέτα που το ισόγειο θα έχει εξώστη και ο όροφος δεν θα έχει εξώστες αλλά Η/Χ. ισόγειο 56 τ.μ. και όροφος 44 τ.μ. (τα υπόλοιπα 12 τ.μ. Η/Χ ). θέλω να σκεπάσω τους εξώστες ισογείου με πρόβολο που περιέγραψα και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ/επιτρέπεται να το κάνω και τί περιορισμούς έχω ! ευχαριστώ !
 3. δεν φαίνεται καλά . το κέντρο των κύκλων είναι μέσα στην οικοδομή ?
 4. Δηλαδή για να το καταλάβω,πρεπει να κανω 2 κυκλους με ιδιο κεντρο και διαμετρο του πρωτου κυκλου 3μ και του δευτερου κυκλου 6.50μ? Αυτο ειναι?η ακτινα καμπυλου διαδρομου στην ουσια ειναι η εξωτερικη ακτινα στροφης?
 5. σε ευχαριστώ ! αυτό το" τοπικά μπορώ να έχω ράμπα και κλίμακα " πώς μπορώ να το ερμηνεύσω με διαστάσεις ? τί σημαίνει δηλαδή " τοπικά " ???
 6. καλημέρα ! ανέβασα και την κάτοψη υπογείου με την ράμπα. πως ορίζεται το " τοπικά " μπορώ να έχω ράμπα ή σκάλα … διαμόρφωση εδάφους κτλ .. . που μπορώ να βρω κάτι να διαβάσω για να το καταλάβω ? Δ.pdf
 7. πώς ….. ? μπορώ να κάνω κλίση και πάνω από 25% ???? αλήθεια ??????? πριν μερικά μηνύματα κάτι σου είχα προτείνει. Διάβασε λίγο μόνος σου, προβληματίσου πολύ, ζύμωσε τις ιδέες που έχεις στο μυαλό και στο χαρτί και οι καλοί συνάδελφοι εδώ θα είναι να σε βοηθήσουν. Μη πας να κάνεις μελέτες με ερωτήσεις-απαντήσεις από το φόρουμ. Είναι επικίνδυνο για σένα πρωτίστως. Αν βλέπεις ότι ζορίζεσαι μπες από δίπλα σε κάποιο συνάδελφο με εμπειρία επιδιώκοντας μια συνεργασία. Φιλικά πάντα στα λέω και ελπίζω χωρίς παρεξήγηση. Pavlos33
 8. η ράμπα είναι έχει 3 τμήματα το πρώτο έχει πλάτος 3μ και μήκος 1.40 το δεύτερο τμήμα καμπύλο με πλάτος 3.5 μ και μήκος 3 μ ( ακτίνα καμπύλου διαδρόμου) το τρίτο τμήμα πλάτος 3 μ και μήκος 1.20 σύνολο 5.60 η ράμπα , διάδρομος 5.60 με πλάτος 3 μέτρα τι λές ?? 25% δεν είναι η μέγιστη μέχρι 4 αυτοκίνητα ?
 9. με αυτά που έχω διαβάσει , λογικά δεν θα μετρήσει το υπόγειο στον ΣΔ ….. αλλά θέλω και την γνώμη σας . όντως η ράμπα καθόδου στο γκαράζ ( 25% κλίση , 5.6 μέτρα διάδρομος οριζόντιος και με στροφή , πιάνει την μισή όψη του κτηρίου !!!
 10. λοιπόν … έχω ένα γήπεδο χωρίς κλίση ο ιδιοκτήτης θέλει υπόγειο και μεζονέτα , λέει.. τώρα , έχω περιορισμό 7.50 + στέγη 1.50 από φ.ε. το υπόγειο θα έχει ελεύθερο ύψος 2.60 - 1.40 + 1.20 θα μετρήσει στην δόμηση ή όχι ?? μπορώ να πάρω από ΝΟΚ το αρθ11παρ 6ι ……. 1.20 από οριστική στάθμη εδάφους ???? έβαλα και μία τομή α.pdf
 11. δεν έχω κλίση …. είμαι σε οριζόντιο γήπεδο ! κάνω εκσκαφές για να βγάλω υπόγειο με προσπάθεια να μην μετρήσει στον σδ και ρωτάω.... εάν κατέβω - 1.40 και το ελεύθερο ύψος του υπογείου είναι στο 2.60 …. πόσο θα απέχει για εσάς η οροφή του υπογείου από την οριστική στάθμη εδάφους ? 1.20 νομίζω και δεν θα μετρήσει ….. λέω τώρα ! όχι…. γνωρίζω ότι επιτρέπετε 1.20 από την πλάκα και όχι την εξόφληση !
 12. (από μεταφορά. Pavlos33) καλησπέρα ! μία ερώτηση σχολική, αλλά μυαλό είναι αυτό και μπλοκάρει …. σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων και σε γήπεδο χωρίς κλίση , κάνω εκσκαφές από το φυσικό έδαφος στο -1.40 μ . η οροφή του υπογείου έρχεται στα 2.60 μ.και μετά η πλάκα του. ερώτηση.… πόσο απέχει η οροφή του υπογείου από την οριστική στάθμη εδάφους; 1.20 μ. …. έτσι δεν είναι; Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό νέο θέμα ενώ υπάρχει άλλο με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Γενικότερα επειδή βλέπω ανοίγεις συνεχώς νέα θέματα με ότι ερώτημα σκέφτεσαι, σου προτείνω πρώτα να διαβάσεις και να εξαντλήσεις τη σχετική νομοθεσία και μετά να μαζέψεις τις απορίες και να τις δημοσιεύσεις. Pavlos33
 13. καλημέρα μία ερώτηση σχολική, αλλά μυαλό είναι αυτό και μπλοκάρει …. σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων και σε γήπεδο χωρίς κλίση , κάνω εκσκαφές από το φυσικό έδαφος στο -1.40 μ . η οροφή του υπογείου έρχεται στα 2.60 μ.και μετά η πλάκα του. ερώτηση.… πόσο απέχει η οροφή του υπογείου από την οριστική στάθμη εδάφους ??? 1.20 μ. …. έτσι δεν είναι ?????
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.