Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

CivRun

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CivRun's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπόγεια δεξαμενή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων, μπορούσε να κατασκευασθεί με μικρής κλίμακας (όταν πραγματοποιήθηκε) και κάποια στιγμή άλλαξε ο νόμος και απαιτεί οικοδομική άδεια. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να νομιμοποιηθεί με αυτή την πράξη μικρής κλίμακας και να μην χρειασθεί άδεια νομιμοποίησης. Πάντα με την διαδικασία προστίμου ανέγερσης, διατήρησης κτλ.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Στις πράξεις των εργασιών μικρής κλίμακας, υπάρχει και μία που ονομάζεται "νομιμοποίηση". Αυτή αναφέρεται σε πράξη νομιμοποίησης αυθαιρέτων μετά το 2011; Και υποθέτω πως είναι για περιπτώσεις που εντάσσονται στις κατασκευές μικρής κλίμακας; Αν μία κατασκευή απαιτούσε μικρής κλίμακας όταν πραγματοποιήθηκε ενώ με τα τωρινά δεδομένα απαιτεί οικοδομική άδεια, πιστεύετε θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί με μία τέτοια πράξη;
  3. Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Εγώ έχω παραχωρήσει το πτυχίο στην εταιρεία, δεν έχω συγκεκριμένη ανάθεση για την μελέτη ούτε φαίνεται η δική μου σφραγίδα κάπου στην μελέτη, ούτε το όνομά μου στην ομάδα έργου για να κάνω αποδοχή μέλους κτλ. Οι δηλώσεις ανάληψης (μελέτη + επίβλεψη) υπογράφονται όλες από τον νόμιμο εκπρόσωπο.
  4. Ακόμη και για μικρές αλλαγές στη διαρρύθμιση, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να γίνει νέα κάτοψη. Μπορεί να αποτελεί αυθαίρετη κατασκευή πλην όμως δεν χρειάζεται τακτοποίηση με την έννοια καταβολής προστίμου. Για τις αλλαγές των κουφωμάτων μπορεί να εκδωθεί βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση (με εξαιρέσεις) κατά την γνώμη μου όμως καλό είναι να τακτοποιούνται, εξάλλου μία λοιπή παράβαση είναι. Ενημέρωση προφανώς δεν χρειάζεται να γίνει, υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης και αν θέλει να γίνει, θα στο ζητήσει ρητά στο συμφωνητικό που θα κάνετε (το είχαν αναφέρει και σε μία κοινή ημερίδα μηχανικών-συμβολαιογράφων).
  5. Καλησπέρα σε όλους, Έχω περίπτωση 4 διαφορετικών οικοπέδων, όμορων μεταξύ τους, τα οποία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Συνένωση δεν έχει γίνει. Δεδομένου πως έχουν 4 διαφορετικά ΚΑΕΚ, θα πρέπει να βγάλω 4 διαφορετικά πιστοποιητική πληρότητας. Για κάποιον λόγο (ίσως μου διαφεύγει κάτι στην νομοθεσία, ίσως έγινε ότι να ναι στην έκδοση των αδειών), τα διάφορα κτίσματα που υπάρχουν μέσα "πατάνε" σε παραπάνω του ενός οικοπέδου το καθένα. Πως θα περαστούν αυτές οι επιφάνειες τώρα στις καρτέλες;
  6. Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Σε διάφορα "σχετικά sites" (βλ. μπακλατσή κτλ.) στις μεταβιβάσεις πολλοί συμπεριλάμβαναν και τις αποδοχές κληρονομιάς και ότι και σε αυτές θα απαιτείται ΗΤΚ. Παρ' όλα αυτά έχω μιλήσει με 2-3 συμβολαιογράφους και μου λένε ότι για τις αποδοχές δεν χρειάζεται. Έχει κανείς άλλη εικόνα;
  7. Αυτό που αναφέρεις συνάδελφε έρχεται σε αντίθεση όμως με την ΔΔ μεταξύ διαμερισμάτων. Δηλαδή αν "κλέψεις" τ.μ. από άλλο διαμέρισμα είναι ΔΔ αλλά αν τα "κλέψεις" από κοινόχρηστο είναι ΥΔ; Παρόλο που και στις δύο περιπτώσεις είχαν μετρήσει στον ΣΔ; Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε όπως μας βολεύει κάθε φορά. Προσωπικά συμφωνώ με τον MatsuPitsu.
  8. Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν σήμερα έναν μήνα αποχή από τις μεταβιβάσεις λόγω αλλαγής στα ΤΑΠ και εμείς ακόμη δεν ξέρουμε αν αρκεί η ενημερωμένη κάτοψη στο σύστημα
  9. Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω: Αν σε ένα οικόπεδο, το οποίο είναι αδιαίρετη ιδιοκτησία και δεν έχει συστάσεις κάθετων/οριζόντιων ιδιοκτησιών, υφίστανται περισσότερα του ενός κτίσματα, η ταυτότητα πρέπει να γίνει στο σύνολό τους σωστά; Δεν μπορεί να γίνει μόνο για το ένα από αυτά. Με προβληματίζει ο τίτλος του αποσπάσματος που λέει "κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας".
  10. Άρα ισχύουν αυτά που γράφω; (ειλικρινής απορία όχι ειρωνική).
  11. Aν δεν κάνω λάθος έχει αλλάξει ο ποινικός κώδικας (άρθρο 286), αναφέρει παραγραφή 30 χρόνια μετά την πραγματοποίηση της μελέτης/κατασκευής και αυτό αν υπάρξει σωματική βλάβη/απώλεια ζωής. Για λάθη στην μελέτη, επίβλεψη κτλ που δυνητικα μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη αλλά δεν γίνει κάτι τέτοιο, ισχύει η 5ετής παραγραφή από την χρονιά της μελέτης/επίβλεψης. όλα αυτα με επιφύλαξη
  12. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ με το τελευταίο σκέλος. Αν σε μία Ο.Ι. έχεις μόνο κατηγορία 3 ως αυθαιρεσία, μπορείς να δώσεις μέχρι και βεβαίωση καθώς η βεβαίωση αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υφίστανται Υ.Δ./Υ.Κ./Υ.Υ και αλλαγές χρήσης, και η κατηγορία 3 δεν ανήκει σε αυτά. Η συναίνεση απαιτείται σε τακτοποιήσεις όχι σε βεβαιώσεις. Άσε που σχεδόν όλες οι προεκτάσεις <5% είναι από κατασκευής.
  13. Έχω φάει άπειρες ώρες με συμβολαιογράφους που μου λένε ότι πρέπει να τους δείχνω πως προέκυψαν τα επιπλέον τετραγωνικά αλλά γιατί δεν φαίνονται στα φύλλα καταγραφής κτλ. Συνεπώς έχω καταλήξει στο ότι δεν αλλάζω την επιφάνεια και σημειώνω ότι δεν λαμβάνονται υπόψη στη νέα επιφάνεια αποκλίσεις που δεν δημιουργούν Υ.Δ./Υ.Κ. (προφανώς βέβαια το δηλώνεις ως αυθαιρεσία). Ξέρω ότι δεν είναι 100% ορθό, αλλά την ίδια επιφάνεια που βρήκες εσύ 149 τ.μ. ,εγώ θα τη βρω 148 τ.μ. και ένας τρίτος 150 τ.μ. (ειδικά όταν μιλάμε για οριζόντιες). Οπότε είναι μία μέση λύση για να περνάει και από συμβολαιογράφο πιο εύκολα-εξάλλου σε τέτοιο χαώδες νομοθετικό πλαίσιο, οι ερμηνείες του νόμου δίνουν και παίρνουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.