Jump to content

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

1 Follower

About ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εμβαδομετρήσεις για διάγραμμα δόμησης προβλέπεται στο πρόγραμμα?
 2. Συγνώμη αλλά θα πέσει πολύ φάπα. Αυτή είναι δουλεία του κράτους. Όλοι έχουμε γραφεία έξω και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ προσωπικά δεν θα πάω πουθενά. (είμαι παλιός ελεγκτής).
 3. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Πραγματικά διάβασα το ΦΕΚ της οριοθέτησης (Απόφαση Νομάρχη θα στην στείλω). Ο δρόμος είναι απλή δημοτική οδός εντός του οικισμού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι κύρια. Σου στέλνω και την θέση του οικοπέδου
 4. χαχα θα καταγράφεται το αυθαίρετο από τους ελεγκτές δόμησης. Τι ξύλο έχει να πέσει στον καημένο μηχανικό
 5. Οχι εμπίπτει στις γενικές διατάξεις του ΠΔ περί οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων. Δεν υπάρχουν ειδικές διατάξεις. Το ΠΔ αναφέρει το εξής Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης. . Το ερώτημα είναι εάν οι εξώστες μπορούν να τοποθετηθούν στην όψη του κτιρίου μέσα σε αυτήν την απόσταση (δεν είναι Δ σε πλάγιο ή πίσω όριο , αλλά άτυπη πρασιά)
 6. Καλημέρα σας έχω εκδώσει άδεια ανέγερσης σε οικόπεδο >500μ2 εντός οικισμού κάτω των 2000 κάτοικων. Το κτίριο τραβήχτηκε 2.50μ αλλά έχει εξώστες 2.50μ εως τα όρια του οικοπέδου (στην πλευρά της δημοτικής οδού). Κατόπιν τουτού και παράλληλα με την κατασκευή του έβαλα ανθεώρηση της άδειας στην Υπ.δόμησης. Άλλαξε ο υπάλληλος και μου ζητάει να γκρεμίσω τον εξώστη γιατί θεωρείται μέρος του κτιρίου (δηλαδή να είναι και αυτός μέσα στα2.50μ ) . Παρακαλώ την βοήθειά σας για να προσπαθήσω να τους πείσω για το προφανές.
 7. Συμφωνώ απόλυτα. Το μεγαλύτερο λάθος των μηχανικών είναι να δεκτούν για ψίχουλα να κάνουν τον ρουφιάνο για το κράτος. Μην ξεχνάτε ότι ο θεσμός αυτός θα ισχύσει και για αυθαίρετα μετά το 2011. Δηλαδή θα πάω να γράψω έναν αυθαιρετούχο και ελπίζω να μην βγει με καραμπίνα.
 8. Το πανυγήρι αρχίζει να ξεκινάει. Άντε πολλά πτυχία μηχανικών υπάρχουν. Ας τα μειώσουμε με κυρώσεις.
 9. πας στην καρτελα στοιχει αδανειου τερμα κατω πατας ακυρωση δανειου και ακυρωνεται και κανεις νεα μετα
 10. Εννοώ το άρθρο 42. Το ζήτημα αφορά την εφαρμογή της παρ1 γγ) αρθρο 46 το οποίο ισχύει κανονικά και στέλνουν το φάκελο στο ΣΥΠΟΘΑ για κυρώσεις του επιβλέπων μηχανικού. (εκτός εάν κατατέθηκε γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών) . Και θα στο θέσω σαν παράδειγμα. Εκδόθηκε άδεια δόμησης το 09/2014. Άρα λήγει το 09/2018. Και παρατηρείς ότι κατασκευάζουν στέγη 0,30μ παραπάνω. Τι κάνεις. Αναθεώρηση να προλάβουμε . (Εκτιμώμενος χρόνος πολεοδομίας για έκδοση αδειάς 1 ετος).
 11. Καλημέρα συνάδελφοι. Μήπως κάποιος γνωρίζει εαν κάνουν δεκτες οι Υπηρ. δόμησης τις γνωστοποιήσεις πρόσθετων εργασιών που αναφέρει ο 4495/17. Υποτίθεται ότι μόνο ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αλλά σε ημερίδα της κ.Αγριού ανέφερε ότι μπορούν οι Υπηρεσίες να τις δέχονται.
 12. Σε οικόπεδο με σύσταση κάθετης έχουμε διαφορά <5% σε σχέση με την σύσταση στο συμβόλαιο. Η Υπ. Δόμησης ζητάει διόρθωση συμβολαίου έστω και για 1μ2 διαφορά. (Το συμβόλαιο έγινε το 2000 και έπειτα άφησαν 4μ2 σε δρόμο. (οικισμός προ 1923). Τι ισχύει τελικά γιατί για να γίνει διόρθωση δεν πρέπει να συμφωνήσει και ο άλλος ιδιοκτήτης της κάθετης; Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.