Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κώστας Μπενίσης

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Κώστας Μπενίσης

  1. Kαλημέρα, Θέλω να εκδώσω άδεια για την περίπτωση "κθ) εργασίες τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης ή θερμομόνωση στεγών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»", η οποία όμως έχει πλέον αντικατασταθεί με την περίπτωση "κθ) τοποθέτηση κεραιών, πλην κεραιών λήψης ραδιοτηλεοπτικού σήματος, καθώς και κεραιών ραδιοεπικοινωνίας και κινητής τηλεφωνίας". Για τις εργασίες θερμομόνωσης θα απαιτηθούν ικριώματα. Ποια κατηγορία άδειας μικρής κλίμακας αφορά η περίπτωση μου;
  2. Καλημέρα, Μου ζητήθηκε έκδοση Η.Τ.Α. για μεταβίβαση οριζόντιας ιδιοκτησίας Α' ορόφου. Η υφιστάμενη κατάσταση του διαμερίσματος ταυτίζεται με τα σχέδια της σύστασης, όχι όμως με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α που έχει η Πολεοδομία. Έχω διαφορετική διαμερισμάτωση. Κάπου διάβασα ότι αν η πραγματικότητα ταυτίζεται με τα σχέδια της σύστασης, δεν απαιτείται συναίνεση του γείτονα, γιατί ουσιαστικά "συναίνεσε" κατά τη σύνταξη των συμβολαίων. Ισχύει ή πρέπει να επισυνάψω δήλωση συναίνεσης; Επίσης, για την τακτοποίηση του διαμερίσματος του πελάτη μου, πρέπει να κάνω κάτοψη και για το δίπλα;
  3. Λέει ότι σε αυθαίρετα που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του 4495 και έχει περαιωθεί η διαδικασία, μπορεί κατά παρέκκλιση να εκτελεστεί κατεδάφιση. Συνεπώς, αν καταλαβαίνω καλά, δε χρειάζεται να ανοίξω νέα δήλωση και να βάλω ως τύπο αυθαιρεσίας την «έγκριση κατεδάφισης». Θα γίνει αποδεκτό για την έκδοση ΕΕΕΚ το χαρτί βεβαίωσης περαίωσης που έχω ήδη και αναγράφει ως τύπο αυθαιρεσίας «Ρύθμιση».
  4. @killertomato Έχει περαιωθεί η δήλωση στον 4495, όμως ως τύπο αυθαιρεσίας είχα δηλώσει «Ρύθμιση» και όχι «Έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης». Η ερώτηση είναι: Μπορώ με αυτή τη βεβαίωση περαίωσης να προχωρήσω σε έκδοση ΕΕΕΚ, ή πρέπει να γίνει νέα υπαγωγή με νέο Α/Α δήλωσης, που να αναγράφει ως τύπο αυθαιρεσίας την έγκριση κατεδάφισης; (Να ξαναγίνουν δηλαδή όλα από την αρχή, και να ξαναπληρωθούν τα παράβολα από τον ιδιοκτήτη σε νέα δήλωση)
  5. Καλησπέρα, Για έκδοση Άδειας ολικής Κατεδάφισης σε ρυθμισμένο κτίριο (κανένα νόμιμο τμήμα, όλο έχει υπαχθεί στον 4495), η διαδικασία μέσω του e-Άδειες είναι να βγάλω προέγκριση, και στη συνέχεια εκδίδω κανονική Άδεια ως μεταγενέστερη πράξη σε συνέχεια της προέγκρισης; Ρωτάω διότι στην πλατφόρμα του e-Άδειες δεν έχει κάπου επιλογή "Άδειας Κατεδάφισης" για Νέα Πράξη, μόνο προέγκριση. Eπίσης, διάβασα ότι "Η Βεβαίωση Όρων Δόμησης αρθρ. 38§2 ν.4495/2017 για Οικοδομική Άδεια και Αναθεώρηση Οικοδομικής Αδείας έχει τροποποιηθεί ώστε να αφορά και τις Οικοδομικές Άδειες Κατηγορίας 1, 2, την Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής και την Άδεια κατεδάφισης". Πρέπει να βγάλω Βεβαίωση Όρων Δόμησης για να εκδώσω Άδεια Κατεδάφισης; @killertomato
  6. Καλησπέρα σας, Αυθαίρετο προ 1981 που έχει δηλωθεί στον Ν.1337 αλλα δεν έχει φτάσει την γ΄ φάση (δεν έχω απόφαση αναστολής/εξαίρεσης από την κατεδάφιση), μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονική ταυτότητα; Αν όχι, η μόνη λύση είναι να τακτοποιηθεί με τον Ν.4495;
  7. Aυτό θα κάνω μάλλον, και θα προσθέσω το σχόλιο και στην Τεχνική Έκθεση, ώστε να φαίνεται στο τελικό πιστοποιητικό που θα εκδοθεί. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη βοήθεια σας.
  8. Δεν υπάρχουν υπερβάσεις, το αντίθετο. Στον Ν.1337 είχαν δηλωθεί κύριοι χώροι 90 τ.μ. ισόγειο και 93,30 τ.μ. στον Α' όροφο. Εγώ σήμερα τα βγάζω 77,50 τ.μ. και 85 τ.μ. αντίστοιχα. Εφόσον τα τετραγωνικά σήμερα είναι μικρότερα από αυτά που δηλώθηκαν τότε, προφανώς δεν απαιτείται εκ νέου τακτοποίηση (4495). Στην ΗΤΚ δήλωσα την πράξη α' και β' φάσης νομιμοποίησης με τον 1337, και έβαλα στις "Επιφάνειες" 90 τ.μ. και 93,30 τ.μ. ανά όροφο. Τα σωστά τετραγωνικά, όμως, πού να τα δηλώσω και πώς; Να τα κάνω σχόλια; Να τα γράψω στην Τ.Ε.; Μήπως να βάλω στις Επιφάνειες τα σωστά εμβαδά, κι ας μην προκύπτουν απο την ανάλογη πράξη; Δεν μου είχε ξανατύχει τέτοια ταυτότητα και δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τη διαχειριστώ.
  9. Καλησπέρα, Έχω περίπτωση διώροφης οικοδομής (χωρίς οριζόντιες ιδιοκτησίες) η οποία έχει δηλωθεί στον Ν.1337. Τα εμβαδά των ορόφων στη δήλωση διαφέρουν απο τα εμβαδά που μέτρησα εγώ σήμερα. Τι δηλώνω στις επιφάνειες; Οι μετρήσεις που έκανα σήμερα δεν αφορούν κάποια πράξη. Βάζω τα τ.μ. του 1337 στην αναλογη πράξη, και τις επιφάνειες που ισχύουν σήμερα τις γράφω στην τεχνική έκθεση; Εdit: Τα έμβαδα που βγάζω απο τις σημερινές μετρήσεις είναι μικρότερα από εκείνα που είχαν δηλωθεί στον Ν.1337 τότε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.