Μετάβαση στο περιεχόμενο

topo 75

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topo 75

  1. Πλάτος ή εύρος καταλήψεως είναι η οριζόντια απόσταση που ορίζεται από τι τομές του φυσικού εδάφους με τα πρανή της οδού.Το πλάτος της απαλλοτρίωσης της οδού είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο του εύρους καταλήψεως. Όπως είπε ο SIGIO πρέπει να βρεις αν η τάφρος αποτελεί τμήμα της οδού και στην συνέχεια θα ξέρεις αν είναι εντός του εύρους κατάληψης της οδού.
  2. Προσωπικά κατέθεσα μια αίτηση ένα σύντομο βιογραφικό με επισυναπτόμενα τα απαραίτητα (πτυχία κλπ) και μια επιστολή προς τον-την πρόεδρο!Αν τα καταθέσεις τώρα θα μπεις στους καταλόγους του 2013.
  3. Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να το δείξεις ολο το αγρότεμάχιο καθώς η σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας στην ουσία ρυθμίζει τις μεταξύ των συνιδιοκτητών σχέσεις και δεν επηρεάζει την ενιαία νομική υπόσταση του αγροτεμαχίου ως προς τα ισχύοντα κατα την Πολεοδομική νομοθεσία για την εκμεταλευσή του (κάλυψη, δόμηση κ.τ.λ). Άλλωστε πως θα φαίνεται οτι είναι πχ είναι αρτιο και οικοδομήσιμο το αγροτεμάχιο?
  4. Επίλυση Beta!Οσα χρόνια κανω τοπογραφικά αυτο χρησιμοποιώ και δεν το αλλάζω στην εισαγωγή καννάβου αν και εχω αγοράσει προγράμμα απόδοσης τοπογραφικών σχεδίων!
  5. Ισχύει αλλά αναφέρεται μόνο σε διεθνείς εθνικές η επαρχιακές οδούς (λες και σε περίπτωση δημοτικής οδου δεν προέχεται απομείωση λόγω απαλλοτρίωσης)
  6. Κατα την γνώμη ισχύουν τα παρακάτω που παραθέτω και πιστεύω μπορούν να σε βοηθήσουν 1. Πρώτα απο όλα πρέπει να δεις πως έχει χαρακτηριστεί ο δρόμος που έχει διανοιχθεί (επαρχιακός ή δημοτικός) 2. Γνωρίζοντας τον χαρακτηρισμό του δρόμου και αν αυτός είναι επαρχιακός τότε κοιτας τις παρεκλίσεις με βάση το αρχικό συμβόλαιο.Αν δεν είναι επαρχιακός τοτε φοβαμαι οτι κοιτας τις παρεκλίσεις με βαση την χρονολογία διάνοιξης του δρόμου σαν χρονολογία δημιουργίας των γηπέδων.
  7. συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗ, η πολύ σωστή πρόταση σου είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και πρότεινα στον πελάτη αλλα αυτός επέμενε στην κατάτμηση σε 3 άρτια και οικοδομήσιμα (για τα παιδιά του) και σε ένα μη άρτιο και οικοδομήσιμο για την αφεντιά του!Εμένα με ενδιαφέρει η νομιμότητα της παραπανω κατάτμησης με λίγα λόγια, δηλαδη η δημιουργία ενος μη άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου!
  8. Ότι η κατάτμηση εντος ορίων οικισμού προυφιστάμενου του 23 δεν θεωρείτε υπαίτια δεν παίζει κανένα ρόλο?
  9. Η πολεοδομία στην αποζημιώση λογω απαλλοτρίωσης (διαπλάτυνση επαρχιακής οδού) το θεώρησε ως εντός οικισμού (προυφιστάμενος του 23 μη οριοθετημένος).Ας εξετάσουμε λοιπόν την γενική περίπτωση κατάτμησης οικοπέδου σε έστω ενα μη άρτιο σε οικισμό προυφιστάμενο του 23 μη οριοθετημένο και χωρις εγκεκριμένο σχέδιο και στην συνέχεια αν το παραπάνω είναι εφικτό την περίπτωση κληροτεμαχίου που θεωρείται πλεον οικόπεδο!
  10. Κατάτμηση εντός οικισμού προυφιστάμενου του 1923,μετα την ισχύ του απο 13-3-1981 (ΦΕΚ 138/Δ)Π.Δ/τος είναι δυνατόν να γίνει μόνον εφόσον το απομένουν και το νεοδημιουργούμενο έχουν α)εμβαδόν τουλαχιστον 2000 τ.μ και β) πρόσωπο επι υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου. Δεν υπάρχει υπαίτια κατατμηση μέσα σε οικισμό προ 1923,αφού στους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο δεν ισχύει το ΝΔ 690/48. Κατά την γνώμη μου οι παραπάνω διατυπώσεις ισχύουν αλλα ταυτόχρονα με προβληματίζουν οσο αναφορά την δυνατότητα κατάτμησης οικόπεδου (πρωην κληροτεμάχιο που θεωρείται εντός οικισμού προυφιστάμενου του 23 χώρις εγκεκριμένο σχέδιο) σε τρία άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα (Ε>2000τ.μ και πρόσωπο σε επαρχιακή οδό) και σε ένα τέταρτο μη άρτιο και οικοδομήσιμο (Ε<2000τ.μ) Πιστεύετε οτι η παραπάνω κατάτμηση είναι εφικτή?
  11. Στην συνέχεια όμως σύμφωνα με το εγγρ. 49045/05 (ΔΟΚΚ 20-12-05) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. διευκρινίζεται: «Σας διευκρινίζουμε ότι το εγγρ. 1256/1-3-05 είναι έγγραφο της Δοκκ προς συγκεκριμένους αποδέκτες με το οποίο έγινε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος που προέκυψε σχετικά με τις εκτός σχεδίου κοινόχρηστες οδούς, διαπιστώνοντας τις απόψεις της υπηρεσίας μας. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό ούτε αποτελεί διάταξη γενικής εφαρμογής, επίσης η άποψη για έκδοση απόφασης Γενικού Γραμματέα περιφέρειας για την διαπίστωση της κοινοχρησίας ενός δρόμου, δεν έτυχε της αντίστοιχης νομικής θεσμοθέτησης και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται από την οικία Νομοθεσία. Επειδή εν τω μεταξύ έχουν διατυπωθεί και άλλα ερωτήματα σχετικά, το θέμα είναι υπό έρευνα και συνολική επεξεργασία για την διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και αποφυγή παρερμηνειών.» Όπως φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία καθορισμού ενός δρόμου ως κοινόχρηστου στις εκτός σχεδίου περιοχές. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες διότι ουσιαστικά έχει σταματήσει κάθε πράξη μεταβίβασης ή έκδοση οικοδομικής άδειας στις εκτός σχεδίου περιοχές.Αν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη .......
  12. 1) Εγγρ 1256/1-3-05 Εφαρμογή του Αρθ-10 παρ.1 του Ν-3212/03 και διευκρινήσεις σχετικά με τους κοινόχρηστους δρόμους σε εκτός σχεδίου περιοχή (εφαρμογή της διάταξης του Αρθ-1 παρ.1α ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) ελάχιστο πρόσωπο εξασφάλιση της αρτιότητας των εκτός σχεδίου γηπέδων, που δημιουργούνται από κατάτμηση ή από συνένωση μη αρτίων, απαίτηση προσώπου και σε περιοχές ΖΟΕ Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) 2) Η απαίτηση προσώπου 25μ σε κοινόχρηστο δρόμο ισχύει για γήπεδα που δημιουργούνται μετα την ισχύ του Ν.3212/2003.
  13. Για οικισμό προυφιστάμενο του 23 έχω την εντύπωση πως στις παρεκλίσεις δεν απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο!
  14. Είμαι στο στάδιο εκμάθησης των δυνατοτήτων του Hipper Pro και προσπαθώ να εξάγω αρχεία grd απο αποτύπωση.Στο Job της αποτύπωσης υπάρχει ο άξονας της οδοποιιας μου και εχω αποτυπώσει σημεία και με την μέθοδο X- Sections που είναι πιο πρακτική ωστε να ξέρεις πριν αποθηκεύσεις το σημείο τη Χ.Θ του.Τα σημεία λοιπον αυτά θέλω να τα εξάγω με μορφή grd και οχι ΧΥΖ απευθείας απο το controller.Αν καποιος το εχει αντιμετωπίσει ....
  15. Σωστός!Γνωστός μου είπε οτι τον ειδοποίησαν απο Alpha γαι την ερχόμενη Δευτέρα και οτι τα λεφτά έχουν εκταμιευτεί.Εμένα απο Εθνική φίλος μου που δουλεύει στο υποκατάστημα που εχω δηλώσει σαν ΕΦΔ μου είπε οτι μεχρι τέλος του χρόνου θα δωθούν ολα τα χρήματα.Για να δούμε!
  16. Η ΧΘ 0+530 αντιστοιχεί στο τέλος της καμπύλης συναρμογής και σε υψόμετρο Η=109,10.Οι κλίσεις της πολυγώνικής ειναι -5% και - 3% οπως πολύ σωστά αναφέρει και ο agior.
  17. Να κάνω μια ερώτηση (με πολλά υπο-ερωτήματα) για να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση στο μυαλό μου! Έστω διαμπερές οικόπεδο άρτιο εντος οικισμού <2000 κατ. οριοθετημένου σύμφωνα με το ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ 181Δ). 1) Περίπτωση Και οι δυο δρόμοι έχουν πλάτος > 4μ και δημιουργημένοι μετά το 1985. 2) Περίπτωση Ο ένας εκ των δυο δρόμων είναι > 4μ 3) Περίπτωση Και οι δυο είναι < 4μ Είναι οικοδομήσημο σε καμια περίπτωση το οικόπεδο?Μπορεί στην 2 ή 3 περίπτωση ο ιδιοκτήτης να παραχωρήσει τμήμα του οικοπέδου του ετσι ώστε να προκύψει ΚΧ πλάτους 4μ? Τι γίνεται στις περιπτώσεις που οι παραπάνω δρόμοι υφίσταται πριν του 1985 η ακόμη και πριν του 1923? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  18. Ακριβώς topografina μεσω της τυπικής διατομής ουσιαστικά ορίζεις το σημείο που θα εφαρμόσεις την κλίση του πρανούς (απόσταση απο τον άξονα και υψόμετρο).Φαντάσου λοιπον σε μια μελέτη οδοποιιας πόσες τυπικές θα χρειαζόσουν (αλλαγη επικλίσεων,διαπλατύνσεις κτλ) ενω με την βοήθεια ενος προγράμματος οδοποιίας πολυ γρήγορα και εύκολα έχεις ολα τα σημεία (απόσταση απο τον άξονα και υψόμετρο) κάθε στρώσης (χωματουργικού στην περιπτωση μας) στα οποια θα εφαρμόσεις την κλίση και τελικα την χάραξη φρυδό-ποδων.Δηλαδή για σου δώσω να καταλάβεις οταν ο σταθμός σου ζητάει την τυπική διατομή και το σημείο αυτης που θα εφαρμόσει την κλίση εσυ να του δίνεις απ' ευθείας το σημείο που με καποιο τρόπο πρεπει να το εχω εισάγει (αυτο ψάχνω) απο την μέλετη μεσω του προγράμματος και επομένως να μην χρειαστεί η δημιουργία τυπικών.Ενοείται θεοχάρη οτι δεν απαιτείται η δημιουργία τυπικης διατομής για την χάραξη επιχωμάτων και ορυγμάτων οπως και όλων των κατασκευών σε μια οδοποιία τουλάχιστον αλλα να εκμεταλευτούμε και κάποιες ευκολίες που μας προσφέρονται μεσω κάποιων λογισμικών(του γεωδαιτικού σταθμού) αν και στην περίπτωση μου δυσκολία είναι!
  19. Συνάδελφε και πατριώτη Θεοχάρη, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τρόπο ορισμού των φρυδιών-ποδιών που έδωσες. Σε καμία περίπτωση δεν χαράσονται με συντεταγμένες αλλά προκύπτουν σαν σημείο τομής του φυσικού εδάφους με την δεδομένη κλίση των πρανών (επιχωμάτων-ορυγμάτων) απο δεδομένο σημείο.Το δεδομένο λοιπόν αυτό σημείο που θα εφαρμόζεται η κλίση των πρανών θέλω να το εισάγω απο την εκάστοτε μελέτη.Το Topsurv για την χάραξη κλίσης (slope) πρανών στην προκειμένη περίπτωση "απαιτεί" τον ορισμό και τυπικών διατομών (αυτό θέλω να αποφύγω) έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να του ορίζεις το σημείο εφαρμογής της κλίση των πρανών.Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός!
  20. Μόλις πριν απο δυο μήνες ολοκλήρωσα την αγορά ενος γεωδαιτικού σταθμού Topcon (gpt-7500).Είμαι αρκετα ευχαριστημένος απο την μέχρι τώρα χρήση του σε αποτυπώσεις αγροτεμαχίων.Επειδή είμαι η μάλλον ήμουν εργοταξιακός προσπαθώ να εντοπίσω τις δυνατότητες του σταθμού σε χάραξεις οδοποιίας.Η εισαγωγή οριζοντιογραφίας-μηκοτομής-τυπικών διατομών είναι αρκετα εύκολη αλλα δυστυχώς κατα την γνωμη πολλες φορες αυτό δεν αρκει στο πεδίο καθως στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται παρα πολλες τυπικές διατομές για να εισαι "καλυμένος".Θέλω λοιπον να εισάγω στον σταθμό αντι τυπικών διατομών αρχεία ετοιμά που παράγονται απο πρόγραμμα οδοποιίας (πχ grd) γεγονός που θα επιταγχύνει παρα πολυ στην εργασία υπαίθρου-γραφείου και κυρίως στις χαραξεις των σημείων τομής χωματουργικού και φυσικού εδάφους (φρυδι - ποδι).Εαν κάποιος συναδερφος έχει αντιμετωπίσει τον ίδιο προβληματισμό ....
  21. Οριζόντια σε ισόγειο οικία?Μπορείς να γίνεις πιο λεπτομερής?Δηλαδή μπορούμε να κάνουμε σύσταση οριζόντιας και να χωρίσουμε έναν όροφο?Ο ένας θα παρει την κρεβατοκάμαρα ο άλλος την τραπεζαρία και παει λέγοντας!
  22. Έχω την εντύπωση ότι η υπαίτια κατάτμηση είναι συνδεδεμένη με την ύπαρξη Δ/τος ρυμοτομίας με την ύπαρξη δηλαδή εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.Επομένως αν δημιουργήθηκε γήπεδο πριν την ένταξη της περιοχής σε σχέδιο πόλεως τότε δεν έχουμε υπαίτια κατάτμηση.
  23. Αν και Parist43 το ξεπέρασες το πρόβλημα σου νομίζω ότι το LAND η το CIVIL δημιουργεί επιφάνεια από ισοϋψείς (τρισδιάστατες εννοείτε).Το έχω δοκιμάσει στο Land Desktop 2004 και στην συνέχεια αφού δημιούργησα 3d faces το χρησιμοποίησα (το σχέδιο) σαν υπόβαθρο στο ΟΔΟΣ 7.
  24. Υπάρχει κανένας συνάδερφος που να έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο λογισμικό. Είναι τής topcon και η τιμή του μου φαίνεται αρκετά υψηλή (1500 ΕΥΡΩ) σε σχέση με τις δυνατότητες που προσφέρει!Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  25. Χαιρετώ όλα τα μέλη του site και προτείνω την δημιουργία του θέματος περισσότερο για μια συζήτηση προγραμμάτων οδοποιίας και κυρίως του ΟΔΟΣ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.