Μετάβαση στο περιεχόμενο

grassogr

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by grassogr

  1. 6. Θα το έβαζα στα χωρίσματα εσωτερικά η σκιαζόμενα. Γενικά η σκέψη μου είναι ότι αφού βάζεις αυτόνομο σύστημα θέρμανσης η ψύξης, δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ταυτόχρονη λειτουργία ψύξης - θέρμανσης των γειτονικών χώρων, άρα το σύστημα του κάθε διαμερίσματος θα πρέπει να είναι διαστασιολογημενο έτσι ώστε να θερμάνει το διαμέρισμα ακόμα και όταν τα διπλανά δεν θερμαίνονται η ψύχονται. Αυτό με τα 20 kw στη θέρμανση δεν το έχω αποσαφηνίσει και εγώ. Είναι μέσα στις ερωτήσεις που θέλω να στείλω για διευκρίνηση. Αν δεν ισχύει, τότε πράγματι οι αντλίες θερμότητας θα έχουν θέμα, που ήδη έχουν δηλαδή λόγω κόστους.
  2. 1. Εννοώ ότι ακόμα και αν από την υπολογίζόμενη ισχύ προκύπτει ένα κλιματιστικό, με 1000 € μπορείς να βάλεις 2. Το πρόγραμμα δεν σου απαγορεύει να βάλεις 2ο. Απλά σου βάζει κόφτη στο επιλέξιμο πόσο. 2. Λογικά ναι. Μετράνε και τα υφιστάμενα, τα οποία βέβαια μπορείς να αντικαταστήσει εφόσον δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ. 3. - 4. Νομίζω ότι πρέπει να εξεταστεί όλο το σπίτι σαν ένα κέλυφος και όχι ανά δωμάτιο. 5. Νομίζω εννοεί κάθε τοίχο που δεν έχει ηλιακά κέρδη. Άρα σίγουρα και όσους τοίχους είναι σε επαφή με όμορο κτίριο η άλλο διαμέρισμα. 6. Μάλλον θα το έβαζα με 7°C αν από πάνω έχει άλλο διαμέρισμα και με 13°C αν από πάνω είναι αέρας.
  3. Δεν γίνεται έλεγχος υπερδιαστασιολόγησης. Απλά με τον συγκεκριμένο τύπο υπολογίζεται η μέγιστη ισχύς των συστημάτων ψύξης που θεωρεί το Εξοικονομώ ως επιλεξιμες δαπάνες. Έχει υπολογίσει κάνεις για σπίτια 60 - 70τμ τ βγαίνει; Γιατί φοβάμαι ότι θα μπαίνουν 1 - 2 κλιματιστικά το πολύ (βέβαια με 1000€ ανά κλιματιστικό μάλλον αυτό δεν θα είναι πρόβλημα)
  4. Όσο το κριτήριο είναι το ποιος έχει πιο γρήγορο ίντερνετ, τόσο ο Server θα είναι μόνιμα κάτω. Και όσο πάνε πίσω οι μέρες της έναρξης τόσο πιο πολύς κόσμος θα μαζεύεται στην ουρά για να μπει στο Site. Ένα φαύλος κύκλος που θα τελειώσει μόνο αν αλλάξει το κριτήριο προτεραιότητας.
  5. Και σε εμένα το ίδιο σε 2 ΠΕΑ. Μετά από 10 λεπτά και πολλά refresh λύθηκε.
  6. Μια απορία και από εμένα. Ως Ριζική Ανακαίνιση ορίζεται: «Ριζική ανακαίνιση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας»: η ανακαίνιση κατά την οποία η συνολική δαπάνη της ανακαίνισης που αφορά το κέλυφος του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας ή τα τεχνικά συστήματά τους υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της τρέχουσας αξίας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, βάσει του ελαχίστου κόστους οικοδόμησης, εξαιρουμένης της αξίας του οικοπέδου επί του οποίου έχει κατασκευαστεί το κτίριο». Στα τεχνικά συστήματα περιλαμβάνονται θέρμανση - ψύξη - ΖΝΧ; Το γνωρίζει κανείς; Γιατί αν είναι έτσι, τότε όποιο σπίτι πάει να βάλει π.χ. αντλία θερμότητας και κουφώματα θα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ αυτή την απαίτηση.
  7. Το ίδιο και σε εμένα. Το πρόβλημα είναι δικό τους 100% γιατί το xml είναι valid και το έχω τσεκάρει σε δυο διαφορετικά προγράμματα ότι παίζει. Οπότε υπομονή!!
  8. Καλημέρα. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται κάποιου είδους άδεια ή εγκριση για την εγκατάσταση μεταλλικών ιστών με φωτιστικά σώματα στο προαύλιο ενός εργοστασίου; Για την εγκατάσταση δε θα γίνουν εκσκαφές καθώς θα βιδωθούν στο υφιστάμενο μπετό. Το ύψος των φωτιστικών θα είναι 6 μέτρα. Ρώτησα στην τοπική πολεοδομία κάποια μηχανικό και η απάντηση ήταν "Δεν έχω ιδέα. Ρωτήστε το διευθυντή που θα γυρίσει την επόμενη Τετάρτη...". Οπότε δε με κατατόπισαν καθόλου.
  9. Κάπου διάβασα πιο πίσω ότι τα split σε κατοικία πάνε σε κατηγορία Β. Λέει όμως ο πίνακας 5.5 ότι για φύγεις από τη Δ πρέπει να έχεις: "Αυτόματη υδραυλική ή θερμοκρασιακή προσαρμογή του δικτύου διανομής στα θερμικά / ψυκτικά φορτία". Αυτό μόνο σε Inverter AC συμβαίνει, σωστά??? Στα on/off AC πρέπει να τα βάζουμε σε Δ καθώς "Η μονάδα παραγωγής θέρμανσης / ψύξης λειτουργεί σε σταθερή θερμοκρασία παροχής μέσου προς το δίκτυο διανομής". Διορθώστε με αν κάνω λάθος καθώς είναι το πρώτο ΠΕΑ που βγάζω και έχω τύχει σε σπίτι που έχει on/off AC σε όλα τα δωμάτια, χωρίς κεντρική θέρμανση. Ευχαριστώ.
  10. Όχι. Αυτό γίνεται μόνο σε κορεσμένες περιοχές πλέον (π.χ. νησιά + Εύβοια)
  11. Δεν υπάρχει πλέον άδεια εξαίρεσης. Στη ΔΕΗ καταθέτεις κατευθείαν.
  12. Γιατί το νέο ΦΕΚ λέει ότι αν δεν είσαι αγρότης ή αν δε κάνεις εγκατάσταση πάνω σε κτίριο, τα αίτημά σου θα εξεταστεί μετά από 3 μήνες, δηλαδή μετά τις 5 Σεπτέμβρη.
  13. Λίγο τραγικό να δίνεις επιδότηση σε μια επένδυση που κάνει απόσβεση στα 5 έτη και σου αφήνει άλλα 15 καθαρό κέρδος!!!!!!!!!!!!!!! Αν θέλουν να δώσουν επιδότηση θα πρέπει τουλάχιστον να ρίξουν την τιμή της kWh. Και τότε είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα μπει στη διαδικασία να περιμένει 2-3 χρόνια να πάρει την επιδότηση.....
  14. Στο πρόγραμμα για τις στέγες/ δώμα έως 10 kW δεν μπορεί να τα βάλει στην αυλή. Άρα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 3 μήνες σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ. Για έως 10 kW αρμόδια είναι η ΔΕη. Για παραπάνω προς το παρόν είναι λίγο άγνωστο....
  15. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ρολόι της ΔΕΗ ενεργό στο κτίριο. Επίσης, ξέρω ότι περνάει κάποιος τεχνικός τη ΔΕΗ και ρίχνεις μια ματιά στο κτίριο πριν να προσωρήσει η διαδικασία. Οπότε εσύ αποφασίζεις αν πρέπει να προχωρήσεις ή να περιμένεις.
  16. Όπου υπάρχει εταιρία, το ΦΠΑ θα επιστραφεί μέσω των περιοδικών δηλώσεων. Αρκεί η εγκατάσταση να ανήκει στην εταιρία.
  17. Σε ποια υπηρεσία πήγες και σου είπανε ότι εγκρίνεται αμέσως????? Γιατί καμιά υπηρεσία δεν είναι ενημερωμένη ακόμα. Κατέθεσες εσύ φάκελο στη ΔΕΗ? Τι δικαιολογητικά ζητήσανε? Ποια είναι η διαδικασία? Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να εγκρίνονται αμέσως λόγω του ΦΕΚ.
  18. Εμένα, μετά από επικοινωνία με τη ΡΑΕ, μου είπανε ότι δε θα πηγαίνουμε εκεί πλέον γιατί λέει το νομοσχέδιο ότι δε χρειάζεται ούτε Διαπιστευτική Απόφαση (που ήταν η άδεια εξαίρεσης). Εξάλλου, σε άλλο σημείο λέει ότι απευθυνόμαστε απευθείας στο διαχειριστή. Η ΡΑΕ δεν είναι διαχειριστής σε καμιά περίπτωση.
  19. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς το τοπίο. Σίγουρα οι διατάξεις ευνοούν τους αγρότες. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και κάποιες εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες. Σίγουρα πρέπει να διευκρινιστεί ακριβώς και το θέμα με τη γη υψηλής παραγωγικότητας γιατί και εκεί θεωρώ ότι υπάρουν ασάφειες.
  20. Επιδότηση δεν υπάρχει σίγουρα. Το μόνα που ξέρουμε είναι ότι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι 100 kW αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για χωράφια που τους ανήκουν. Επίσης όσοι αγρότες βάλουν ΦΒ δε θα πρέπει να τα μεταβιβάσουν σε κανένα για τουλάχιστον 5 χρόνια (εξαιρείται η περίπτωση της κληρονομιάς). Τέλος η ενέργεια πωλέιται στις κλασσικές τιμές που ισχύον και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις σε χωράφια κλπ. Αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν το αν θα χρειαστεί η ύπαρξη εταιρίας και η εγγραφή στο ΤΕΒΕ καθώς και τα ποια δικαιολογητικά θα απαιτούνται και από ποια υπηρεσία (ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, Δασαρχεία, Αρχαιολογίες κλπ)
  21. Αν ήταν πρόσφατη εγκατάσταση, είναι απόλυτα λογικό γιατί όσο πλησιάζουμε προς τις 21 ιουνίου, ο Ήλιος στη Δύση έχει αζιμούθιο μεγαλύτερο από 90 μοίρες. Μάλιστα, στις 21 Ιουνίου ο Ήλιος ανατέλει από τις -120 μοίρες και δύει στις 120 μοίρες αζιμούθιο. Αυτό σημαίνει ότι στη Δύση μπορεί να βρεθεί έως και 30 μοίρες πίσω από τον άξονα που αναφέρεις.
  22. Εγώ προτείνω να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα γιατί: 1. Το νομοσχέδιο σήμερα ψηφίζεται στο σύνολό του και μετά πρέπει να περιμένουμε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. 2. Εϊμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει πλήθος υπουργικών αποφάσεων, εγκυκλίων και οδηγιών που θα διευκρινίζουν ασαφή θέματα και θα μας λύσουν αρκετές απορίες (π.χ. για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τι γίνετε με τους αγρότες κλπ). Το νομοσχέδιο έχει θέσει ένα γενικότερο πλαίσιο. Οι τελικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν από τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς (ΔΕΗ,ΔΕΣΜΗΕ, ΡΑΕ κλπ)
  23. http://www.dei.gr/Documents/teliki.%20Aridea.doc Πάλι τα ίδια αρχίσαμε.. Πάνω που βγαίνει το νομσχέδιο για τις ΑΠΕ και λέει ότι θα μπαίνει 1 MW χωρίς άδειες, κόβουνε τα 10αρια σε ορισμένες περιοχές..Μα αν το δίκτυο δε σηκωνει 10 kW πώς θα σηκωσει 1 MW???????? Ημαρτον....
  24. Που το ζητάει αυτό?? Σε ποιο έντυπο?? Αυτό που ισχύει είναι ότι η τιμή αυξάνεται κατά το 1/4 της μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή όπως θα ανακοινώνεται από την ΕΣΥΕ. Αυτό το μέγεθος, αν δε κάνω λάθος είναι ο πληθωρισμός. Άρα κάθε χρόνο η τιμή πώλησης θα αυξάνεται με το 1/4 του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.