Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΡΗΣΤΟΣ_77

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΧΡΗΣΤΟΣ_77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, ένας χώρος σταβλικής εγκατάστασης που επισκεύθηκα, έχει εκτός από τους χώρους σταβλισμού και το σπιτάκι του σταβλιστή, αποθηκευτικούς χώρους που εξυπηρετούν τον στάβλο αλλά και χώρο άρμεξης. Το ερώτημα που μου προέκυψε είναι αν μπορώ με την διαδικασία του άρθρου 120 να ρυθμίσω το σύνολο της εγκατάστασης δηλαδή και τους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και τον χώρο άρμεξης. Ευχαριστώ!
  2. Καλημέρα, μήπως έχει κάποιος το πρόγραμμα της TECS V.1.1.2.0 για την επικοινωνία PC με γεωδετικό σταθμό GPT 3105N της TOPCON, τον γεωδετικό τον έχω αγοράσει από την TREECOMPANY το 2007 και το CD του προγράμματος ενώ το διαθέτω, δεν λειτουργεί πλέον, ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα, έχω διαβάσει προσεκτικά όλα τα παραπάνω που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος γνωρίζει να υπάρχει Ελληνική βιβλιογραφία, για επίλυση ή διαστασιολόγηση μεταλλικών συνδέσεων όλων των τύπων, όχι την θεωρία του αντικειμένου αλλά αριθμητικά παραδείγματα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. για παράδειγμα εγώ ψάχω αυτό το υγρασιόμετρο https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Ftramexmeters.com%2Fperch%2Fresources%2Fproducts%2Fcmex2-square-straight-on-with-reflection-thumb%402x.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftramexmeters.com%2F&docid=v6mzLkNoL2ZhiM&tbnid=fGvas3-cjfpVvM%3A&vet=10ahUKEwif9sXSqfDkAhWnRBUIHQPzBT0QMwhSKAwwDA..i&w=300&h=300&client=firefox-b-d&bih=893&biw=1680&q=tramex&ved=0ahUKEwif9sXSqfDkAhWnRBUIHQPzBT0QMwhSKAwwDA&iact=mrc&uact=8 ξέρεις κάποιον στην Ελλάδα να το διαθέτει προς πώληση; Άν ξέρεις και για κρουσίμετρο πές μου, αν θέλεις για να αποφύγουμε διαφήμηση, πόσταρε ένα link ευχαριστώ!
  5. με ενδιαφέρει το θέμα και ψάχνοντας, με έκπληση κατάλαβα ότι η Ελληνική αγορά σχεδόν σαμποτάρει την διακίνηση εξοπλισμού μηχανικού υψηλής τεχνολογίας (υγρασιόμετρο, half cell, κρουσίμετρο, ανιχνευτής οπλισμού κλπ) έτσι αν θες να αγοράσεις πρέπει να το παραγγείλεις από το εξωτερικό με κίνδυνο να μη ξέρεις τι πέρνεις και αν θα σου έρθει! ακόμα τέτοιες πληροφορίες δεν υπάρχουν μαζεμένες σε ένα φόρουμ παρά μόνο σκόρπιες και με το σταγονόμετρο, ούτε στα site μηχανικών! Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κατάστημα, οπουδήποτε στην Ελλάδα που να έχει τέτοιο εξοπλισμό ώστε να τον δεις, να τον περιεργαστείς, να τον δοκιμάσεις και τελικά να τον αγοράσεις! Ευχαριστώ!
  6. Στο ίδιο καταλήγω κι εγώ, απλά η αίτηση (αιτούμαι κάτι από δημόσιο φορέα) συνοδεύεται και με πρωτοκολλο αλλιώς δεν είναι αίτηση, είναι έκθεση του πολίτη με προσκόμιση στοιχείων που απαιτούνται. Άσε που τα στοιχεία που ζητάει βρίσκονται όλα μέσα στην δήλωση στην οποία επισυνάπτεται και η αίτηση!
  7. Στην απόφαση ΥΠΕΝ ΔΑΟΚΑ 27454/2631, όπου ορίζονται τα δικαιολογητικά για την έκπτωη προστίμου σε περίπτωση ενεργειακής αναβάθμισης, άρθρο 6 παράγραφος 5.α ζητείται αίτηση του ενδιαφερόμενου με τα στοιχεία του, τον αριθμό της βεβαίωσης υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ν.4495/2019 κλπ Η αίτηση αυτή ξέρει κανεις τι θα την κάνουμε και πως θα πάρει πρωτοκολλο
  8. Καλημέρα, τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και εκδίδουμε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακάς σε μία συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία; θα πρέπει να ελέγξουμε την νομιμότητα και των υπολοίπων; την νομιμότητα των κοινοχρήστων;
  9. καλησπέρα συνάδελφοι σε ένα θέμα που εξετάζω που προέκυψε η εξής απορία σε ένα εξ αδιαιρέτου ακίνητο δύο διαμερισμάτων υπάρχουν δύο ''κλεισμένοι'' ημιυπαίθριοι οι οποίοι ρυθμίστηκαν κατά τις διατάξεις του ν.3843 και ολοκληρώθηκε η διαδικασία που προβλεπόταν στον νόμο, στο ακίνητο αυτό η συνολική υπέρβαση δόμησης ξεπερνά το 40% της επιτρεπόμενης σύμφωνα με το άρθρο 88 παράγραφος 1.β.ββ του ν.4495 μπορεί να γίνει υποβολή στις διατάξεις του 4495 και με πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ να επέλθει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση το ερώτημα είναι θα μπούν και οι δύο ημιυπαίθριοι σε μία δήλωση ώστε να πληρωθεί ένα παράβολο ή σε χωριστές δηλώσεις ώστε να πληρωθούν δύο παράβολα;; δεν μπορώ να το βρώ κάπου να διευκρινίζεται το συγκεκριμένο σημείο,
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, στην 7.581/11-02-2014 στο άρθρο 2 δεν αναφέρει ρητά ότι για κτίρια σταθμών αυτοκινήτων απαιτείται ΜΣΕ και στο άρθρο 1 παράγραφος 2 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ΔΕΔΟΤΑ απαιτείται για κτίρια που η χρήση τους δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 2 της παρούσας το ίδιο και για κτίρια γραφείων και για βιοτεχνικά κτίρια. Οπότε εγώ λέω με βάση το γράμμα του νόμου ότι για (γραφεία, σταθμούς αυτοκινήτων και βιοτεχνικά κτίρια) δεν απαιτείται ΜΣΕ αλλά ΔΕΔΟΤΑ πιστεύετε ότι ο συλλογισμός μου είναι σωστός;
  11. ακριβώς όπως τα λές είναι, η εγκύκλιος απλά τυγχάνει να μας βολεύει αυτό που γράφει, τώρα για το τι νομική ισχύ έχει η εγκύκλιος (δηλαδή η επίσημη ερμηνεία του νόμου από την υπηρεσία) έναντι του ίδιου του κειμένου του νόμου, πχ σε ένα δικαστήριο, δεν το ξέρω. ευχαριστώ για την απάντηση!!
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα την άποψή σας για μια περίπτωση: τριώροφο κτίσμα χωρίς σύσταση (ολόκληρο κατασκευασμένο πριν το 1975) έχει στο ισόγειο κατάστημα και κατοικία, στον α και β όροφο κατοικίες, έχει ακόμη τμήμα υπογείου με βοηθητική χρήση των κατοικιών και τρεις βοηθητικούς χώρους των κατοικιών στο δώμα (παλιά πλυσταριά). αυτό που σκέφτομαι είναι να υποβάλλω σε μία δήλωση α)όλες τις κατοικιες, το υπόγειο και τους χώρους στο δώμα σαν κατηγορία 1, σε ένα φύλλο καταγραφής και β)το κατάστημα κατηγορία 2 σε δεύτερο φύλλο καταγραφής. είναι σωστός ο συλλογισμός μου ή μου έχει διαφύγει κάτι? ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  13. Σεβαστή η άποψη, απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι η υπέρβαση ύψους είναι η μοναδική παράβαση που συνδιάζεται με άλλο μέγεθος καθώς το Δ είναι συνάρτηση του ύψους στα σχέδια πόλης. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με καμία άλλη παράβαση, (δόμηση, κάλυψη, Δ, Πρασιά) ευχαριστώ για την απάντηση πάντως
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα, διάβασα όλα τα post του συγκεκριμένου θέματος καθώς έψαχνα απάντηση στο παρακάτω, Σε περίπτωση που εξετάζω, η οικοδομική άδεια προέβλεπε ύψος κτιρίου Η=10,25μ με εξάντληση του ΣΔ οπότε το Δ ήταν Δ=3,00+0,10*10,25=4,025μ. Σήμερα λόγω προσθήκης αυθαίρετου ορόφου, το υλοποιημένο ύψος κτιρίου είναι Η=13,36μ.(το Δ που αντιστοιχεί σε τέτοιο ύψος είναι Δ=3,00+0,10*13,36=4,336μ) Η οικοδομή δεν παραβιάζει πουθενά το Δ=4,025μ (της οικοδομικής άδειας) Το ύψος που επιτρέπεται σήμερα, από τους όρους δόμησης της περιοχής είναι 17,25μ Προφανώς ο αυθαίρετος όροφος έχει υπέρβαση δόμησης και ύψους. Το ερώτημα είναι, αν, λόγω της αύξησης του ύψους της οικοδομής, αυξάνεται και το Δ (σε 4,336μ) οπότε σε αυτή την περίπτωση μου προκύπτει παραβίαση πλάγιας απόστασης. ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.