Μετάβαση στο περιεχόμενο

alner

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alner's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επικεντρώθηκα στο αριστερό τμήμα του προηγούμενου σχήματος , εν προκειμένω στο σχήμα που ανέβασες συνάδελφε από τις τεχνικές οδηγίες το ερώτημα μου εξακολουθεί να παραμένει για το σημείο Α (Δεξιά) , μπορεί να είναι πχ 1,00 m το ύψος της δοκού από τη στιγμή που πληρούνται τα υπόλοιπα της νομοθεσίας περί σοφίτας ? Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο σχήμα της σοφίτας του ανωτέρω σκαριφήματος και ειδικά στο αριστερό της τμήμα .Θεωρώ πως από τη στιγμή που πληρούνται όλοι οι όροι της νομοθεσίας ( π.χ ελεύθερο μέσο ύψος κλπ) το ύψος της δοκού η οποία ανήκει στη φέρουσα κατασκευή της στέγης δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Μπορεί να είναι πχ 50cm 60cm ή 1,00m , στην ουσία συμμετέχει στο επικλινές της στέγης , αρκεί βέβαια η έδραση της να είναι εκεί που ορίζεται το δάπεδο της σοφίτας ( στην προέκταση της διακεκομμένης γραμμής στη προκειμένη περίπτωση ). Είναι σωστός ο συλλογισμός μου ? διότι πιστεύω πως είναι κομβικό σημείο στη σχεδίαση της σοφίτας.
  3. Χαίρετε, τελικά το ανωτέρω σχήμα μπορεί να θεωρηθεί σοφίτα εάν το ύψος της αριστερής δοκού είναι άνω των 50-60 cm ? ή δεν μας απασχολεί καθόλου εφόσον πληρούνται οι υπόλοιποι όροι της νομοθεσίας σχετικά με τη σοφίτα , Ευχαριστώ
  4. Διαβάζοντας όλα τα σχετικά στο παρών νήμα , τελικά ο ν.4495 παραπέμπει όλα τα αυθαίρετα εντός παραδοσιακών οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων (εκτός από τη κατηγορία 1) στη διαδικασία της επιτροπής( άρθρο 116 παρ 2 ) ή υπερισχύει η παρ 1 του ίδιου άρθρου ότι εάν η αυθαίρετη κατασκευή έχει ολοκληρωθεί πριν τη πράξη χαρακτηρισμού δεν απαιτείται και προσκομίζεται τεχνική έκθεση ?
  5. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος εάν ο ιδιώτης μηχανικός έχει δικαίωμα χορήγησης βεβαίωσης νομιμότητας για κτίσματα προ του 1955 και εάν ναι με βάση ποιόν νόμο?
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, σε γήπεδο εμβαδού 930 μέτρων που υπάρχει σαν αυτόνομο απο την 10/1/1958 με πρόσωπο 29 μέτρα και βάθος απο 29 έως 33μέτρα (τραπέζιο) , ισχύουν σύμφωνα με το Π.Δ. 24.5.85 οι όροι δόμησης της παρ.2β, αα , ελάχιστο πρόσωπο 10 μέτρα ελάχιστο βάθος 15 μέτρα κλπ. Το πρόσωπο του γηπέδου όμως βλέπει σε Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο πλάτους 12 μέτρων, άρα ελάχιστη απόσταση απο τον άξονα της οδού 45 μέτρα οπότε η γραμμή δόμησης κατα συνέπεια κάνει το περιγραφόμενο γήπεδο μη οικοδομήσιμο ; Σημείωση, έναντι και όπισθεν του γηπέδου η περιοχή είναι εντός οικισμού και ισχύουν άλλες αποστάσεις, εκεί η ασφάλεια δεν έχει λόγω ύπαρξης ; ενώ στην περίπτωση μου έχει !
  7. Αγαπητέ Θεοχάρη εννοώ όταν θα αποπερατωθεί και έπειτα η πολεοδομική μελέτη !
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου σε υπό ένταξη περιοχή στην Αλεξανδρούπολη. Αναμένουμε την πολεοδομική μελέτη να αποπερατωθεί και να γίνει ΦΕΚ, ήδη περάσαν 10 χρόνια απο την ανάθεση στους μελετητές. Επειδή βλέπω οτι θα καθυστερήσει αρκετά και η πράξη εφαρμογής , ρώτησα στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ τηλεφωνικώς αν μπορεί να γίνει μεμονωμένη πράξη εφαρμογής για το Ο.Τ. και μου απάντησαν οτι γίνεται με απόφαση Νομάρχη. Σημειώνω πως το αγροτεμάχιο μου είναι 1000μ2, περιβάλλεται απο οικισμό, έχει πρόσωπο σε δευτερεύον εθνικό δίκτυο και κτισμένες κατοικίες εντός οικισμού απέναντι , πίσω και δίπλα του απο αριστερά. Το ερώτημα μου είναι αν προβλέπεται όντως αυτό απο τη νομοθεσία και ποιά η όλη διαδικασία ; Απλώς θέλω να κάνω εκεί την κατοικία μου και συγγενών μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.