Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

omorfh

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by omorfh

  1. Ναι σίγουρα έτσι πρέπει να γίνει,να βγουν διευκρινήσεις..Ας περιμένουμε λοιπόν!!Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!
  2. Ρώτησα 2 διαφορετικούς υπαλλήλους.Ο πρώτος που είναι αυτός που είχε αναλάβει τον φάκελο του πελάτη με τον 3843/10 μου είπε ότι το ακούσει πρώτη φορά.Ρώτησα και ακόμα έναν υπάλληλο,που δεν είχε σχέση τότε με τον 3843 αλλά έχει τώρα πια μιας και είναι στο τμήμα αυθαιρέτων και γνώριζε περί τίνος του μιλάω αλλά δεν ήξερε πώς γίνεται η διαδικασία.Για αυτό σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα να μου πει πώς το χειρίστηκε.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,αλλά αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι με ποιό τρόπο θα πληρωθεί αυτό το παράβολο υπέρ του Πράσινου Ταμείου.Δηλ θα πάει ο πελάτης απλά στην τράπεζα και θα πει ''βάλε τα χρήματα στο Πράσινο Ταμείο''??Δεν πρέπει να έχει κάποια εντολή πληρωμής μαζί του??
  4. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την απάντηση σου,αλλά με ποιό τρόπο θα πληρώσει ο πελάτης παράβολο και πρόστιμο και πού??Θα πρέπει να ενταχθεί στον Ν.4495??Ρώτησα στην αρμόδια πολεοδομία αλλά μου είπαν ότι το ακούνε πρώτη φορά και ότι μόνο μέσω Ν.4495 μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, εγώ δεν έχω καταλάβει τελικά ακόμα πώς μπορώ να κάνω αποπληρωμή του προστίμου του Ν.3843 χωρίς να μπω στον Ν.4495.Μπορεί κανείς να με βοηθήσω??Λέει για το πράσινο ταμείο μέσα και ότι θα πάνε σαν παράβολο τα χρωστούμενα,αλλά με ποιό τρόπο θα γίνει αυτό??Δεν πρέπει να εκδοθεί κάποια εντολή πληρωμής??Έχει αντιμετωπίσει κανείς ίδια περίπτωση να μου πει πώς το χειρίστηκε?? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!
  6. Καλημέρα, έχω την εξής περίπτωση: Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει ανεγερθεί 2ροφη με υπόγειο οικοδομή σύμφωνα με την οικ.άδεια. Στην πράξη το υπόγειο από την μία πλευρά ξεμπαζώθηκε και τμήμα του άλλαξε χρήση.Άρα έχει και διαμερισμάτωση και διαφορετική διαρρύθμιση.Επίσης, στον 1ο όροφο κατασκευάστηκε και σοφίτα.Το κτίριο έχει και υπέρβαση ύψους <20%.Οι εξωτερικές του διαστάσεις έχουν μικρές διαφοροποιήσεις από την άδεια και τακτοποιούνται με Κατηγορία 3.Στον ακάλυπτο του οικοπέδου,υπάρχει ισόγειο κεραμοσκεπές κτίσμα το οποίο υπήρχε από παλιά στα συμβόλαια αλλά στην οικ.άδεια δεν αναφέρεται γιατί ο ιδιοκτήτης σκόπευε να το κατεδαφίσει,κάτι που δεν έκανε τελικά, αλλά το ανακαίνησε και το διατήρησε.Τί γίνεται με την ΜΣΕ??Στο με άδεια κτίριο ελέγχω τις εξαιρέσεις ενώ στο ισόγειο κάνω??Και αν ναι,πώς να ελέγχξω την σοφίτα?? Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα!!!έχω πάρει και εγώ το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρώτη φορά φέτος και ξεκίνησα με την ΣΜΑ 50.Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο βιβλίο με ασκήσεις δυναμικής ανάλυσης κατασκευών που να περιέχει όμως και τις λύσεις τους.Έχω το βιβλίο του Κατσικαδέλη το οποίο στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει ασκήσεις εξάσκησης αλλά δεν έχει λύσεις!!
  8. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια οικοδομή με άδεια του 1979 εντός οικισμού.Η άδεια δείχνει ένα οικόπεδο 17μ*14μ.Σε αυτό έχει τοποθετηθεί μια οικοδομή με πίσω απόσταση από το όριο 2,70 πλάγια όρια 2,80 και όριο μπροστά στο δρόμο 2,30.Μπήκα στην διαδικασία να τακτοποιήσει κάποιες υπερβάσεις και έκανα ένα τοπογραφικό για να τσεκάρω την οικοδομή.Βρήκα λοιπόν σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ένα οικόπεδο 17*15(λόγω της κατασκευής ενός πεζοδρομίου 1μ) και την οικοδομή να κολλάει στο πεζοδρόμιο.Αν θεωρήσω λοιπόν όριο του οικοπέδου το πεζοδρόμιο έχω απόσταση από το μπροστινό όριο 1μ και όχι 2,5 που είναι το Δ στους οικισμούς.Αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι παράβαση ή όχι??Έχω ακούσει πολλές γνώμες και έχω μπερδευτεί.Εγώ θα το έβαζα παράβαση παίρνοντας τα 2,50 μέτρα και βλέποντας πόσα τμ του κτιρίου έχουν την υπέρβαση του 1,50μ.Βάζοντας το λοιπόν παράβαση-που δεν ξέρω αν έκανα σωστά-έφτιξα ένα νέο ΦΚ βάζοντας τα μέτρα που έχουν την παράβαση.Το σύστημα όμως πρόσθεσε τα μέτρα αυτά στα μέτρα που έχω βάλει σε άλλα ΦΚ για υπέρβαση δόμησης.έχω κάνει κάποιο λάθος ή έτσι γίνεται??Και το πρόστιμο και άρα και το παράβολο τελικά με ποιά μέτρα υπολογίζονται??Της υπέρβασης δόμησης ή και της παραβίασης του Δ??
  9. Για την πισίνα εγώ προσωπικά θα το έβαζα κατηγορία 3 αφού δεν έχει αλλάξει διαστάσεις και εμβαδόν.Κατασκευή είναι και αυτή.Τώρα,όσο αφορά το διαφορετικό περίγραμμα του κτιρίου από αυτό της άδειας αντιμετωπίζω τώρα μια ίδια ακριβώς κατάσταση.Μιλώντας λοιπόν με διάφορα άτομα και ακούγοντας διαφορετικές γνώμες,κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν σε καλύπτει η κατηγορία 3 λόγω υπέρβασης των προυποθέσεων,απλά δεν κάνεις τίποτα.Αν υπάρχει υπέρβαση δηλώνεις υπέρβαση,αλλιώς τίποτα.Θα με ενδιέφερε και η γνώμη των από εδώ συναδέλφων βέβαια. Εγώ θέλω να ρωτήσω αν πρέπει το σύνολο των τετραγωνικών σε αποθήκες να είναι 15 τμ και ύψος 2,50μ για να μπουν κατηγορία 3 ή αν μπορώ να δηλώσω όσες αποθήκες έχω αρκεί η κάθεμια να είναι μέχρι 15 τμ και 2,50 μ ύψος??
  10. Καλησπέρα, δεν ήξερα που να ''ποστάρω'' την ερώτηση μου οπότε συγχωρέστε με αν είμαι σε λάθος κατηγορία.Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου και δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω.Ο πελάτης μου έχει αγοράσει 2 ιδιοκτησίες η μία δίπλα ακριβώς από την άλλη.Την 1η την αγόρασε πριν 30 χρόνια με το λόγω τιμής,χωρίς συμβόλαιο και την δηλώνει στο Ε9 του και την 2η κανονικά με συμβόλαιο.Σε αυτήν που έχει συμβόλαιο έχει κτίσει με άδεια του 1979 μια διώροφη οικοδομή-κατοικίες-με υπερβάσεις τις οποίες θέλει να τακτοποιήσει.Στην άλλη με το λόγω τιμής έχει κτίσει ένα γκαράζ και 2 αποθήκες.Το γκαράζ όμως είναι το μισό μέσα στην άλλη ιδιοκτησία που υπάρχει και η διώροφη.Πώς αντιμετωπίζω αυτήν την περίπτωση/?Δεν έχει κάνει λέει συννένωση οικοπέδων με κάποιον τίτλο.Μπορώ να δηλώσω μόνο την διώροφη??Πρέπει να βάλω και το γκαράζ στην δήλωση??Ή ακόμα χειρότερα μπορεί να δηλώσει τις παραβάσεις του αν δεν πάει πρώτα να κάνει συννένωση??
  11. Σε αυτό το άρθρο που μου λες στην περίπτωση γ λέει για κατεδάφιση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες.Από ποιόν έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες??Την πολεοδομία, τον μηχανικό, τον ιδιοκτήτη??
  12. Σε ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχήν.Απλά δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο και μίλησα με έναν υπάλληλο της τοπικής πολεοδομίας, ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να κάνω δήλωση στον 4178 να πληρωθεί το παράβολο και μετά να εκδόσω άδεια κατεδάφισης χρησιμοποιώντας όλα τα δικαιολογητικά που θα ανεβάσω στο σύστημα του ΤΕΕ.Ήταν παρόντες και μερικοί άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί και συμφώνησαν μαζί του.Γι'αυτό με νοιάζει η άδεια κατεδάφισης.
  13. Το ξέρω ότι δεν βγαίνει πρόστιμο αλλά πληρώνεις μόνο το παράβολο.Αυτό που ρωτάω είναι αν θα έπρεπε να μου δείχνει το παράβολο (500 ευρώ) ή όχι.Ουσιστικά αν κάνω εγώ την δήλωση και βάλω προς έκδοση άδειας πηγαίνοντας την σε υπαγωγή, τότε θα μου βγάλει το παράβολο??
  14. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση ενός οικοπέδου το οποίο περιέχει ένα αυθαίρετο κτίσμα-κατοικία και ένα αυθαίρετο γκαράζ από πρόχειρα υλικά(φύλλα αλουμινίου).Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει την κατοικία και να κατεδαφίσει το γκαράζ.Θέλω λοιπόν να βγάλω πρώτα την άδεια κατεδάφισης και μετά να κάνω την ρύθμιση.Αλλά έχω κολλήσει στο εξής: Πρέπει να πληρώσει ένα παράβολο στον Ν.4178 και μετά να εκδοθεί η άδεια.Όταν βάζω τα μέτρα όμως στο σύστημα και επιλέγω προς έκδοση οικοδομικής άδειας μου βγάζει στον υπολογισμό του προστίμου μηδέν.Αν επιλέξω προς ρύθμιση μου υπολογίζει πρόστιμο.Ξέρει κανείς να με βοηθήσει πώς να κάνω αυτήν την διαδικασία??
  15. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τα έχω διαβάσει αυτά και αυτό που κατάλαβα τότε που τα διάβασα είναι ίδιο με αυτό που καταλαβαίνω τώρα.Η μελέτη γίνεται με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε.Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιό νόημα έχει ια τέτοια μελέτη σε ένα κτίριο με οικοδομική άδεια από την στιγμή που θα λύσω τα ίδια πράγματα που έχει η άδεια:ίδιες διατομές πιθανόν,ίδιους οπλισμούς,ίδιους κανονισμούς.
  16. Καλησπέρα, έχω μια διαφωνία με έναν συνάδελφο όσο αφορά την μελέτη στατικής επάρκειας και το πώς πρέπει να γίνει.Θα ήθελα την γνώμη σας. Σε κτίριο που απαιτείται τέτοια μελέτη πώς το αντιμετωπίζω??Πρέπει να δω τί οπλισμοί υπάρχουν στα στοιχεία,να αποτυπώσω τις διατομές, να περάσω στο όποιο πρόγραμμα διαθέτω την υφιστάμενη κατάσταση και να λύσω με τους σημερινούς κανονισμούς ώστε να δω αν είναι σήμερα επαρκές ή να κάνω αποτύπωση των διατομών, να τις περάσω στο πρόγραμμα και να λύσω με τους τότε κανονισμούς??
  17. Καλησπέρα, θέλω και εγώ να ρωτήσω για το πού μπορώ να βρω τί χρήσεις γης επιτρέπονται εντός οικισμών<2000 κατοίκων.Θέλω να δω αν μπορεί να λειτουργούν παράλληλα στο ίδιο οικόπεδο ένα ελαιουργείο και ένα εμπορικό κατάστημα με χρώματα,σιδητικά κλπ.Ξέρεις κανείς να μου δώσει πληροφορίες??
  18. Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2!!!Με βοηθήσατε να καταλάβω κάποια πράγματα!!Να είστε καλά!!
  19. Σε ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την απάντηση,αλλά μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.Εμένα η άδεια έχει βγει σαν ισόγεια αποθήκη.Θεωρείται χώρος κύριας χρήσης επειδή είναι ισόγεια και μετράει στη δόμηση και άρα με καλύπτει η εγκύκλιος που αναφέρεις παραπάνω??Το ύψος υπερβαίνει το 2,40μ που θέλουμε για χώρο κύριας χρήσης.
  20. Έχω την περίπτωση ενός κτιρίου όπου κατασκευάστηκε με 2 οικοδομικές άδειες.Η 1η βγήκε το 1973 για ισόγεια αποθήκη και η 2η το 1976 για προσθήκη ορόφου.Το 1983 έγινε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου το ισόγειο έχει περιγραφεί σαν κατάστημα και όχι σαν αποθήκη.Για αρκετά χρόνια,σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη,το ισόγειο πράγματι λειτουργούσε σαν κατάστημα.Τώρα θέλει κάποις πελάτης μου να το ενοικιάσει και να το κάνει αρτοποιείο και χρειάζεται βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως για κατάστημα.Πώς μπορώ να δώσω τέτοια βεβαίωση αφού στην άδεια ο χώρος φαίνεται αποθήκη και δεν έχω στοιχεία ότι λειτουργούσε από τότε μέχρι σήμερα σαν κατάστημα??Μου είπαν ότι υπάρχει μια παλιά εγκύκλιος που αναφέρει ότι αν έχει γίνει κάποιο συμβόλαιο σύστασης και η αποθήκη φαίνεται κατάστημα,δεν έχω πρόβλημα να δώσω βεβαίωση.Γνωρίζεις κάποιος κάτι για αυτήν την εγκύκλιο??Ποιά είναι και τί ακριβώς λέει???
  21. Καλησπέρα, πρόκειται να κόψω ένα τιμολόγιο σε μια εταιρεία ΑΕ και δεν ξέρω τί γίνεται με το θέμα της παρακράτησης.Άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί μου λένε ότι αν πληρώσω ΦΕΜ δεν χρειάζεται να γίνει και παρακράτηση φόρου 20%,ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και πρέπει να γίνουν και τα 2,δηλ και να πληρώσω ΦΕΜ και να γίνει παρακράτηση 20%.Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει??
  22. Καλησπέρα, προσπαθώ εδώ και πολλές μέρες να μιλήσω με κάποιον από ΓΥΣ για να δω τί διαδικασία χρειάζεται για να παραγγείλω μια αεροφωτογραφία,αλλά δεν βρίσκω κανέναν.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος από εσάς??Βρήκα μια αίτηση που πρέπει λέει να συμπληρώσω αλλά ζητά αριθμό αεροφωτογραφίας κλπ που δεν τον ξέρω.
  23. Επειδή γενικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα φορολογικά και διαβάζω αυτά που λέτε εδώ αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω,μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί ακριβώς ισχύει,από πότε ισχύει και με ποιόν νόμο εφαρμόζεται??
  24. Καλησπέρα, το 2010 έγινε η πληρωμή ΦΕΜ για την επίβλεψη μιας οικοδομής προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί.Για κάποιους λόγους όμως η διαδικασία δεν προχώρησε μέχρι σήμερα.Σήμερα όμως που θέλω να ξεκινήσω ξανά την διαδικασία στην πολεοδομία για ρεύμα δεν μπορώ να βρω τις αποδείξεις πληρωμής της επίβλεψης του 2010.Βρίσκω αντίγραφα της αμοιβής και του εντύπου του ΤΣΜΕΔΕ αλλά όχι τα πρωτότυπα και κυρίως καμιά απόδειξη/αντίγραφο του ΦΕΜ.Έχει κανείς καμιά ιδέα τί μπορώ να κάνω για να μην το ξαναπληρώσω??
  25. Σε ευχαριστώ για την απάντηση,αν και αρκετό καιρό μετά.Έχω ΣΧΟΟΑΠ στην περιοχή που με κατατάσσει στην κατηγορία λοιπές περιοχές με περιορισμό δόμησης χωρίς να αναφέρει τί χρήσεις γης υπάρχουν σε αυτό το τμήμα.Θεωρώ λοιπόν ότι αφού δεν αναφέρει ότι είναι ΓΓΥΠ ή έστω κάποια άλλη κατηγορία γεωργικής γης όπως σε διπλανές περιοχές,μάλλον δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο για ζώνες από άξονες δρόμων όπως λέει ο Ν.4178/13.Τί πιστεύεις και εσύ??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.