Μετάβαση στο περιεχόμενο

gio.oikon

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gio.oikon

  1. Τελικά ζητάει να συμπληρώσεις τον πίνακα παρεμβάσεων ή είναι όπως στη δοκιμαστική φάση που απλά ανεβάζεις το αρχείο?
  2. Με πολλές διακοπές, καθυστερήσεις αποσυνδέσεις και άλλα τέτοια! private mode στον browser και υπομονή και πάντα ctrl+f5 για ανανέωση από τις 2:00 μέχρι τώρα περίπου 30 λεπτά ήμουν μέσα, αλλά μου έφτασε ο χρόνος για να βγάλω κάποια παράβολα και μερικές μεταβάσεις
  3. Εγώ μάλλον τελείωσα για την ώρα... αφήνω τη θέση μου σε κάποιον άλλο! Καλή συνέχεια συνάδελφοι
  4. Γιατί να μην τα ανεβάσεις εδώ ή έστω να αναφέρεις τι ισχύει, εφόσον γνωρίζεις?
  5. Δεν είναι υποχρεωτικό, στην παρούσα φάση, όποιος έχει περαιώσει, να δηλώσει με 1478 αν δεν χρειάζεται βεβαίωση μεταβίβασης. Όταν την χρειαστεί θα μεταβεί θέλει δε θέλει (αν ισχύουν τότε ότι ξέρουμε). Στο επιχείρημα, ότι αν δεν φοβάται το γείτονα να μη κάνει τίποτα, δε μπορώ να απαντήσω...
  6. Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος με βάσει το σκεπτικό της απόφασης της συγκεκριμένης εκδίκασης, και ως εκ τούτου μας πλάσαραν τον 4178/13 στην προσπάθειά τους να την ενσωματώσουν (αν και δε το βλέπω να γίνεται αλλά αυτό ισχυρίζονται). Εχω την αίσθηση ότι και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κρίθικε αντισυνταγματικό στα πλαίσια του 4014, οπότε.....?? Ξέρω αρκετές αποφάσεις στο ΣτΕ για αποχαρακτηρισμούς κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και η Εφορία Νεοτέρων σου απαντάει ότι δεν είναι αρμόδια διότι δεν είναι χαρακτηρισμένο. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει αυτή η απόφαση σε ΦΕΚ (ορισμένες αποφάσεις είναι από το 2003 και 2004).
  7. Πως θα γίνει αυτό αφού έχει κριθεί ο 4014 αντισυνταγματικός? Τυπικά και νομικά δεν επιτρέπεται να γίνει τίποτα στο σύστημα του 4014, παρά μόνο να τον κοιτάμε και να λέμε τι ωραία/άσχημα ήταν...
  8. Εγώ πάντως τους εξηγώ ότι η δουλειά μου δεν έχει να κάνει με το ύψος του προστίμου, και αν θέλει να είναι σίγουρος ότι η ποιότητά της εργασίας που θα παραλάβει (βλπ. φάκελος) να πάρει γραπτές τις άλλες προσφορές που με λέει (κάτω των 500€-600€ με τα φορολογικά) και να έρθει να τα δούμε μαζί όποτε θέλει! Διαφορετικά να εύχεται να έχει πέσει σε συνάδελφο που έχει βίτσιο να κάνει σωστή δουλειά και να πληρώνεται ίσα ίσα για να επιβιώνει (αν δεν μπαίνει μέσα) ώστε να μη του βγει κάποιο άλλο θέμα και τρέχει μετά και αυτός και ο δικηγόρος και όλοι τους.
  9. Αν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως και τις πυροσβεστικές διατάξεις και άλλα πολλά που μπορεί να απαιτούνται. Αλλά αρκετά από αυτά είναι και θέμα της άδειας λειτουργίας ή και (πιθανής) εγκατάστασης που θα πάρει το κατάστημα, οπότε δεν μπορούμε να λέμε προδιαγραφές αν δεν ξέρουμε τα δεδομένα του χώρου και την μελλοντική χρήση του καταστήματος.
  10. Άδεια Δόμησης για αλλαγή χρήσης. Επίσης χρειάζεσαι και έναν μηχανικό (ΠΜ - ΑΜ - ΤΜ) γιατί εσύ δεν έχεις το δικαίωμα σύνταξης-υπογραφής τέτοιας άδειας (αν κάνω κάποιο λάθος ζητάω συγνώμη από τους συναδέλφους και παρακαλώ διορθώστε με άμεσα!)
  11. Δε μου δουλεύει το ink Είναι εύκολο να το κοιτάξεις ή να δώσεις οδηγίες για την αναζήτηση αυτού??? Ευχαριστώ!
  12. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η ποιότητα του ήχου είναι γνωστό ότι είναι χαμηλή. αλλά θα την βγάλουμε και με αυτό! Για όσους δεν ήταν εκεί κάτι είναι και αυτό! Και πάλι ευχαριστώ!
  13. Επειδή δεν μπορώ να βρω πουθενά το link για το webtv, μήπως υπάρχει κάποιος που να το ξέρει να το ανεβάσει?
  14. Αν και με το ύφος σου δε μου αφήνεις περιθώριο διαλόγου.... Για τα 1 και 2 που λες είναι αυτονόητα, το ένα συμβόλαιο το έχω αλλά δεν έχει διάγραμμα, τα άλλα 3 έχει μπει δικηγόρος για να τα πάρει. Τα όρια τα γνωρίζω διότι έχω επισκεφθεί αρκετές φορές την περιοχή σε παρελθόν χρόνο, και μέχρι τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν διενέξεις και "διεκδικήσεις ξένων εδαφών" μεταξύ τους. Το αντίθετο, υπάρχει υπερβολικά πολύ καλό κλίμα σε σημείο να παραξενευτώ και εγώ ο ίδιος. 3) Οπότε θες να μου πεις τι εννοείς με το χαλασμένο τηλ.? Σε προσωπικό μήνυμα αν προτιμάς ή και δημόσια, ό,τι επιθυμείς, αν φυσικά επιθυμείς. Πιθανολογώ ότι θέλουν δουλεία και όχι δρόμο αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. 4) Αν έρθει εκείνη η ώρα θα το πράξω αυτοβούλως, δε θα είναι η πρώτη φορά που ζητάω βοήθεια σε κάτι από συνάδελφο. 5) Συγνώμη αν σε κούρασα με ερωτήσεις που εσύ θεωρείς αυτονόητες ή χαζές. Δεν διεκδίκησα τα σκήπτρα!
  15. Δημήτρη δε διαφωνώ με ότι λες, ήδη από το δεύτερο μου μνμ ανέφερα την οικία πολεοδομία. Δεν είπα ότι θα κάνω την δουλειά μου από το γραφείο μου με το internet. Φυσικά και όταν μπορέσω θα πάω. Αλλά η απόσταση μεταξύ εμού και αυτής είναι μεγαλύτερη από ότι φαντάζεται κάποιος.... Επίσης ανέφερα ότι ίσως χρειαστώ τα συμβόλαια, όπως αναφέρεις και εσύ. Η συνεργασία δεν αποκλείεται από εμένα ποτέ (ούτε όταν είναι η πρώτη φορά ούτε όταν είναι η πολλοστή) και για κανένα αντικείμενο (έχω συνεργαστεί και με άλλους αρχιτέκτονες ανάλογα το τι 'δουλεύουν". Αλλά πάντα γινόταν όταν έβλεπα ότι μόνος μου δε μπορούσα και ήθελα τη βοήθεια/γνώμη κάποιου. Το οικονομικό είναι αμελητέο για την ώρα στο μυαλό μου.
  16. Τοπογραφική αποτύπωση έχω κάνει ξανά, και όχι μία φορά, αλλά ήταν εντελώς διαφορετική η περίπτωση. Δε ζήτησα να μου πείτε πως να αποτυπώσω τα συγκεκριμένα οικόπεδα, ούτε από που θα περάσει ο δρόμος. Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να δώσει αρχιτεκτονικές συμβουλές μέσω internet, ασχέτως αν έχει γίνει αυτό εδώ μέσα σε άλλα θέματα. Ζήτησα να μου πείτε σε τέτοιες περιπτώσεις από που ξεκινάμε/τε την αναζήτηση των βασικών στοιχείων.
  17. @gzin: το μυαλό μου δεν έχει πλάσει τίποτα απολύτως, απλές απορίες διατυπώνω! Αν τις θεωρείς χαζές, άτοπες ή ο,τι άλλο, μπορείς να το πεις. Εξ' άλλου πιστεύω ότι δεν είναι κακό να ρωτάει κάποιος. Δεν πρόκειται να κάψω τίποτε, πέρα από τα εγκεφαλικά μου κύτταρα μέχρι να πάρω πρέφα και δεν πιστεύω ότι είναι κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο. Κανένας μηχανικός δεν έμαθε διαδικασίες και νόμους στα πολυτεχνεία, όλοι μετά τα έμαθαν/μαθαίνουν. Εσύ τώρα, αν θες να βοηθήσεις λόγω επαγγέλματος, τότε ακούω με ενδιαφέρον και σεβασμό στην εμπειρία σου. Διαφορετικά..... Τώρα αν η γνώμη σου είναι αναθέσω τη δουλειά/εξυπηρέτηση αλλού, δεν έχω να πω τίποτα. Εγώ θα συνεχίσω να ρωτάω και αν λέω βλακείες θέλω να μου το πεις, όπως και οι υπόλοιποι. Αν είχα ακολουθήσει την λογική που μου προτείνεις θα είχα χάσει μερικές δουλίτσες, τις οποίες μία χαρά τις κατάφερα τελικά! Τοπογάβρε, σύγχυση υπάρχει γιατί δεν μπορώ να περάσω μία βόλτα από την πολεοδομία λόγω καταστάσεων. Οι απορίες που διατύπωσα μπορεί να σας φαίνονται "παιδικές" αλλά δε νομίζω να είναι χαζές! Και αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να μου απαντήσετε. Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν δω ότι δεν μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο πράγμα, θα το μάθει ο φίλος μου πρώτα και κύρια. Δεν έχω σκοπό να κάνω βλακείες. Στο θέμα μου τώρα, τα συγκεκριμένα οικόπεδα είναι εκτός ρυμ. σχεδίου και εκεί έχουμε το ΠΔ 24/31.5.85, σωστά τα λέω? Οι όροι δόμησης του ρυθμιστικού που έχω προφανώς και δεν έχουν ισχύ τότε στα συγκεκριμένα οικόπεδα.
  18. Το τοπογραφικό υφιστάμενης κατάστασης το συντάσσω εγώ, σωστά? Από συμβολαιογραφικές πράξεις (διαγράμματα), μετρήσεις ή μπορώ να το αναζητήσω στην πολεοδομία αν υπάρχει? Έχω το ρυμοτομικό της περιοχής αλλά αναφέρεται μόνο στον οικισμό βόρεια της οδού (κίτρινη στο σκαρίφημα που ανέβασα). Νοτίως της οδού δεν αναφέρει τίποτα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το καθεστώς? Κάθε ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου (ή ομάδα ενδιαφερόμενων) πράττει αυτόνομα και με βάσει ποιους πολεοδομικούς κανονισμούς? Υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο ρυμοτομικό/πολεοδομικό για την περιοχή που με ενδιαφέρει? Όταν μιλάς για πολεοδομικό καθεστώς, αυτό δεν ορίζεται από το ρυμοτομικό σχέδιο, λοιπές ιδιαίτερες ρυθμίσεις για την περιοχή (την αναζήτηση αυτών την κάνω στην οικία πολεοδομία, σωστά; ) και τον ΓΟΚ? Όρια διαφορετικών περιοχών που αναζητώ? Όρους δόμησης αναλυτικά έχω από το ρυμοτομικό της περιοχής που ανέφερα παραπάνω.
  19. Ένα πρόχειρο σκίτσο είναι και αυτό που ανεβάζω. Προφανώς με μαύρο είναι οι ιδιοκτησίες, με κίτρινο η κύρια οδός (πιθανότατα επαρχιακή οδός) και με κόκκινο οι οδοί που οδηγούν σε κάθε οικόπεδο. Εμένα με αφορούν τα οικόπεδα Α, Β, Γ και Δ.
  20. Πριν αρχίσουν οι λιθοβολισμοί αν πετάξω καμία βλακεία, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με αντίστοιχα θέματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν: προ ορισμένων μερών (2 για την ακρίβεια) με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου είπε ότι μαζί με κάποιους γείτονες ιδιοκτήτες θέλουν να χωρίσουν οικόπεδα και να βγάλουν δρόμο. Οι ιδιοκτησίες είναι ορισμένες με συμβόλαια, αλλά δεν υπάρχει δρόμος. Κατά 99,9% είναι εντός οικισμού, γιατί από ό,τι ξέρω, πολλές γειτονικές ιδιοκτησίες έχουν πάνω από 15 χρόνια τώρα οικοδομηθεί. Η περιοχή είναι παραλιακή, το σημείο απέχει από τη θάλασσα περίπου 500-600μ και η μία ιδιοκτησία, από τις 4, έχει σύνορο με επαρχιακό δρόμο. Από την άλλη πλευρά του δρόμου υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο του 1970 περίπου (το οποίο και έχω για άλλους λόγους), αλλά δε γνωρίζω τι υπάρχει για την άλλη πλευρά όπου και με ενδιαφέρει. Σύνορο με μία ενδιάμεση ιδιοκτησία είναι ένα χτισμένο οικόπεδο. Το δικό μου ερώτημα-απορία είναι τι κάνουμε και πως ξεκινάμε αυτή την δουλειά. Τι χρειάζομαι ? Τι πρέπει να προσέξω? ΥΓ: Αν χρειαστεί ένα πρόχειρο σκαρίφημα μπορώ να ανεβάσω, αρκεί να μου το ζητήσετε. Ο Ευχαριστώ.
  21. Γνώμη μου είναι πάντως να αποφύγεις τα πλαστικά κελύφη γιατί δεν την παλεύουν και για πολύ κάτω από ήλιο, ειδικά στην Ελλάδα. Χάνουν χρώμα, υφή, λερώνουν (λεκέδες) και εν τέλη καίγονται! Αν υπάρχει δυνατότητα μικρής και ελαφριάς κατασκευής για τον σκιασμό τους (λόγω ύψους, θέσης, αισθητικής, κόστος) τότε είναι ότι καλύτερο! Γενικά όμως δεν ενδείκνυται για την Ελλάδα αυτός ο τρόπος, είναι για πολύ πιο ήπιους ήλιους! Σε ποιο διαφημιστικό το είδαν και το έβαλαν?? Επίσης αναφέρεις ότι ο χώρος βρίσκεται στα νοτιοανατολικά. Δεν αναφέρεις όμως αν είναι σε δώμα, αν έχει κλίση ή αν είναι υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα. Υποθέτω από την αναφορά στο κρύο, ότι είναι οριζόντιο και χωρίς καν σοβαρούς υαλοπίνακες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.