Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by dib

 1. Συνήθως, το τικ τακ υποδηλώνει συστολή / διαστολή μεταλλικού σωλήνα απο την αυξομείωση της θερμοκρασίας...αλλά πρέπει με υδραυλικό να εντοπίσετε το ακριβές σημείο που συμβαίνει αυτό.

 2. Καλημέρα Άκη κι ευχαριστώ για την απάντηση.

  Ναι δημόσιο είναι αυτό και το καταλαβαίνω να μην λειτουργεί στο ΣΚ,.

  Δεν με χαλάει αν δεν περάσω σήμερα τον εντοπισμό του κτηρίου, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω για το ΠΕΑ, αλλά πιστεύω αύριο να είναι σε διαθεσιμότητα!

  Ίδωμεν...

  • Upvote 1
 3. Απο το ΚΕΝΑΚ/2017, άρθρο 11, η παρακάτω παργ., νομίζω, οτι είναι η περίπτωση του @persepolis88, αλλά ας το ψάξει εκτενέστερα

  1.3.3 Οι περιπτώσεις λειτουργικά εξαρτώμενων προσθηκών, καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση, εξετάζονται λαμβαομένων υπόψη των διατάξεων για τη ριζική ανακαίνιση για το σύνολο του κτιρίου (υφιστάμενο και προσθήκη).

  Οπότε καταλαβαίνω, πάει για ριζική ανακίνηση => ΜΕΑ.

   

  Αλλά ας πεις και κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος....

  • Thanks 1
  • Upvote 1
 4. Πολύ σωστός ο συνάδελφος @pggiotas και συμφωνώ απόλυτα μαζί του (+1)

  Έχει τύχει να δω καταχωρήσεις στις παρεμβάσεις και στο παράρτημα VI απο συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, που μαθητής της Β' ή Γ' γυμνασίου θα τις έγραφε πολύ καλύτερα!

  Αλλά είπαμε... στα ΕΚΟ, όλοι μας είδαμε φως και μπήκαμε.....anyway!

  • Thanks 1
  • Upvote 1
 5. On 13/2/2024 at 2:19 ΜΜ, alej said:

  Ερώτηση σχετικά με καταχώρηση από Β Εν. Επιθεωρητή. Αγγίζουμε το πεδίο Καταχώρηση Εργασιών στην καρτέλα Καταγραφή Παρεμβάσεων και Λοιπών Δαπανών

  Έρχεται με τα δεδομένα που έβαλε ο σύμβουλος. Έχω μια διαφορά στα τ.μ. μόνωσης και το ερώτημα είναι το πειράζω το νούμερο ή το αναφέρω μόνο στο παράρτημα VI? Δικαίωμα να το πειράξω έχω αλλά μου βγάζει και στοιχεία παραστατικού τα οποία έχουν συγκεκριμένες ποσότητες.

  Έχει ρωτήσει κανείς στο Help desk? 

  Καλημέρα

  Επειδή κι εμένα μου παρουσιάστηκε ίδια περίπτωση με του συνάδελφου @alej, έχω αύξηση τμ με θερμομόνωση σε σχέση με το ΔΑ & ΑΛΠ που έχει ανεβάσει ο σύμβουλος (έχω 72τμ και ανεβασε για 58τμ).

  Πήρα σήμερα το Help desk και μου είπε οτι δεν πειράζω κάτι σχετικά με αυτό το παραστατικό που έχει ανεβάσει ο σύμβουλος και εννοείται ο προμηθευτής θα πληρωθεί για το συγκεκριμένο ποσό τμ που έχει κόψει.

 6. 37 λεπτά πριν, PPW said:

   Εν τω μεταξύ, τι είναι "πατάρι" δεν ξέρετε... Οι λεπτομέρειες υπολογισμού σας απασχολούν...😂😭😭😂😭

  Τιτανομέγιστε.... συνάδελφε!!!! 😉

  Μάλλον αδικείσαι που ζεις και εργάζεσαι στην Ελλαδα! 😜

  Μήπως έπρεπε να σε είχαν προσλάβει στο Xarvard  ή .... καλύτερα στη NASA? 😜

  Διακρίνω μεγάλη ''έπαρση'' για τον εαυτό σου και... τελείως απαξιωτικός για τους συναδέλφους σου, ανεξαρτήτως ειδικότητας!😞

   

 7. Καλησπέρα 'Ακη

  Σωστά λες για το υπόγειο, αλλά για το πατάρι, αν έχει φωτιστικά (που σίγουρα θα έχει) και ενδεχομένως να έχει θεμαντικά σώματα, για μένα θα πρέπει να προσθέσεις και τα τμ αυτού στην ΘΖ, γιατί γίνονται επιπλέον ενεργειακές καταναλώσεις στο χώρο αυτό.

   

 8. 1 ώρα πριν, PPW said:

  Τέσπα η ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ερώτηση παραμένει.

  Που γράφει στις ΤΟΤΕΕ τον επιμερισμό του συστήματος θέρμανσης με βάση την επιφάνεια του κτιρίου;

   

  Συνάδελφε @PPW, πολύ σωστά σου απάντησε ο συνάδελφος @nick_61, το ύφος των απαντήσεων σου δεν σε τιμά!

  Εγω καταλαβαίνω οτι εσυ με τα ΠΕΑ, κλπ, είδες φως και μπήκες, μόνο και μόνο για να παρέχεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες σου...δεν είναι όμως έτσι! 😉

  Μήπως είναι καλύτερα να ασχολείσαι με όλα τα άλλα της ειδικότητας σου που τα γνωρίζεις άριστα, εκτός απο ΠΕΑ, κλπ? ...λέω εγω τώρα!

  • Upvote 4
 9. Συνάδελφε @kerveros81, όπως πολύ σωστά ανφέρει και ο συνάδελφος @alej, το ΦΕΚ /Νοεμβ./1985,  ισχύει για όλες τις οικοδομές κατοικιών και δεν κάνει διάκριση πριν ή μετά το '85, όπως αναφέρει το άρθρο 1, παργ. 1.1.

  Μια πολυκατοικά του '79, έχει κανονισμό Σ.Ο.Ι. σύμφωνα με το Ν.3741/1929 και πίνακα χιλιοστών όπως κάπνιζε του κάθε εργολάβου που πούλαγε τα διαμερίσματα, βάζοντας χιλιοστά θέρμανσης απο 0,15 - 0,35 .

  Αν σήμερα η ίδια πολυκατοικία, έπαιρνε απόφαση με γεν. συνέλευση να αλλάξει το πίνακα χιλιοστών θέρμανσης για τους Χ,Ψ,Ω λόγους, μπορείς να μου πεις με ποιο κανονισμό θα έκανες τις απώλειες του κτηρίου?

  Αν δεν το ξέρεις, να στο πω εγω που το έχω κάνει σε αρκετές παλιές πολυκατοικές... θα τον έκανες με τον κανονισμό του ΠΔ/Νοε.1985 και επιπλέον... δεν σου χρειάζεται καμία μελέτη θέρμανσης κτηρίου, για να κάνεις μελέτη θερμικών απωλειών για να βγάλεις πίνακα χιλιοστών θέρμανσης.

   

  Όμως, ελάχιστες πολυκατοικίες προ το '85 προχώρησαν στην αλλαγή του πίνακα χιλιοστών θέρμανσης σύμφωνα με το τεχνικό κανονισμό του '85, αφενός γιατί κοστίζει, πχ Χ€ αμοιβή για το μηχανικό και 1,5-2Χ, τα συμβολαιογραφικά και για μεταγγραφή και αφετέρου, οι ιδιοκτήτες κατοικιών των ''εσωτερικών'' διαμερισμάτων, βολεύονται με τα ποσσοστά που έχουν αποδοθεί απο τον εργολάβο, γιατί με τον τεχνικό κανονισμό, τα εσωτερικά διαμερίσματα επι το πλείστον βγάζουν μεγαλύτερα χιλιοστά, σε σχέση με τα χιλιοστά του εργολάβου.

   

  Το άσχημο στην όλη υπόθεση της αυτονόμησης, είναι οτι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη, πέρα απ την αυτόονόμηση, να μπει σε έξοδα για αποκατάσταση των σωληνώσεων των υπολοίπων διαμερισμάτων, κλπ. και επιπλέον, να βάλει μηχανικό να συντάξει νέο πίνακα χιλιοστών για τα υπόλοιπα διαμερίσματα....όλα αυτά '''... είναι πολλά τα λεφτά Άρη''.

  Δεν μου έχει τύχει να κάνω, αν και με έχουν πάρει τηλ. να μάθουν, αλλά στην τελική δεν ξέρω αν συμφέρει οικονομικά να μπει κάποιος σε όλη αυτή τη διαδικασία.

   

  • Upvote 1
 10. 5 ώρες πριν, kerveros81 said:

  Προφανως και με καλυπτει αλλα ας δουμε τα σκοτεινα σημεια στην περιπτωση που πρεπει να δωσει προσοχη ο κυριος ο οποιος εθεσε το ζητημα. Ο νομος 4495/2017αποτελει τροποποιηση των παρακατω.

  π.δ. της 27ης Σεπτεμβρίου/ 7ης Νοεμβρίου

  1985 και του ν. 4342/2015

  Η αναφορά του κυρίου αφορούσε παλαιά πολυκατοικία η οποία ενδέχεται να είναι προ του 1985 και κατά συνέπεια επειδή οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ γιατι θεωρείς οτι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχει ισχύ ο νόμος έναντι του καταστατικού.Στην περίπτωση αυτή η σύσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας και οι αποφασεις γενικών συνελευσεων θα δώσουν την λύση.

  Αν δεχτούμε οτι κατα παρεκλιση ή εξαιτιας της κλιματικής αλλαγής δεχόμαστε για άδεια προ του 1985 τον νομο 4495/2017 αναμεσα στα απαιτουμενα έγγραφα της αδειας μικρης κλιμακας ειναι η πληρης μελετη του κτιριου (οτι απομενει) και η τεχνικη εκθεση του μηχανικου για την αναβαθμιση.Συμφωνα παντα με την περιπτωση του, μου προκαλει εντυπωση καθοτι ειπε δεν υπαρχει μελετη κτηριου υπαρχουσα και παρατηρει οπτικα εγκατασταση λεβητα πετρελαιου αυτονομη στο μπαλκονι.(προφανως απαγορευεται η χρηση υγρων καυσιμων και η εναποθηκευση τους).

  Επιπλεον, αφου ο νομος περι αυτονομησης σεβεται τις πολεοδομικες διαταξεις και τον κτηριακο κανονισμο της πολεοδομιας αξιζει να αναφερω και το ακολουθο προεδρικο διαταγμα π.δ. της 27ης Σεπτεμβρίου/ 7ης Νοεμβρίου

  1985 και του ν. 4342/2015 που λεγει οτι καθε μεταβολη που εχει προκληθει στο συστημα θερμανσης θα πρεπει να συνυποβαλλεται στην αντιστοιχη Πολεοδομια και η τροποποιηση του πινακα χιλιοστων να μεταγραφεται σε συμβολαιογραφική πράξη.

  Επομενως ακολουθώντας όλα αυτά , η συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας , ο κανονισμος , ο πινακας χιλιοστων οι αδειες μικρης κλίμακας και τα μηχανολιγικά σχέδια συμφωνούν και ουσιαστικά εισαι καθόλα νομιμος.

  Στην περίπτωση του κυρίου ποια μελετη θα τροποποιηθει? [Καμμία! Αν όταν εκδόθηκε η οικ. άδεια του κτηρίου (πριν το '85?) είχε συν. επιφάνεια < 300m2 και όγκο < 3.000 m3, δεν ήταν απαιτειτές όλες οι μελέτες για το κτήριο, αλλά μόνο ύδρευση/αποχέτευση, συνεπώς δεν έγινε και μελέτη θέρμανσης] αυτη που δεν βρισκει? θα κανει νεα για ολο το κτηριο και για την αυτονομηση? Εννοείται πως όχι ποιος ειναι ο υπαρχων πίνακας χιλιοστών και ποιον θα μεταβαλλει? Αυτόν που υπάρχει στη σύσταση Ο.Ι., τοτε όλοι οι εργολάβοι, έβαζαν σαν % θέρμανσης 20-30% σε καθε ιδιοκτησία. Οι οπτικες μεταβολες που παρατηρει περιγραφονται στο καταστατικο και συνοδευονται απο εγγραφα? Τι εννοείς?

  Για να γινω περισσοτερο κατανοητος , το μονο ευκολο ειναι να αποσυνδεθει καποιος και να λαβει φυσικο αεριο απο την υπηρεσια διανομης.Ομως το θεμα ειναι αν καποιος προσβαλει την διαδικασια η οποια θελει μεγαλη προσοχη κατ εμε που εχοντας παρομοιο προβλημα βασανιζομαι αρκετο καιρο, θα δικαιωθει ενδεχομενως.

  Αυτο προσπαθω να σου εξηγησω εν ολιγοις , και έχοντας μιλήσει με την πολεοδομια της περιοχης μου, Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι οι δημόσιοι υπαλληλοι της πολεοδμιας γνωρίζουν καλύτερα απο τους ψαχμένους ιδιωτες μηχανικούς? ενημερωθηκα οτι πολλοι μηχανικοι και ιδιοκτητες επειδη εκαναν προχειρα τις διαδικασιες και δεν ελεγχθηκαν  θα αντιμετωπισουν προβλημα. Πραγματικα ελπιζω να σε βοηθησα και να εγινα κατανοητος.  

   

   

 11. Καλά, έχω πέσει ανάσκελα και γελάω με τις επιλογές που έκανε ο συνάδελφος στην Α/Θ και τον ηλιακό 🤣🤣🤣

  Τεσπα....

  Αν βάλεις μικρότερα ποσά, ναι θα πέσει ο δεσμευμένος προϋπολογισμός, εκτός κι αν με τον ίδιο προϋπολογισμό κάνεις περισσότερες επεμβάσεις και τα μοιράσεις αλλού, όπως λες.

  • Thanks 1
 12. 1) Για 65τμ διαμέρισμα, πόσα KW A/Θ έχει καθορίσει... 6-8-10-12KW? Αν λες 1,5-2 φορές πάνω απο την απαιτούμενη, μάλλον του συναδέλφου του λείπουν πολλά φράγκα....εε €! 😜

  2) Τα 200lt επαρκουν για 3 υπνοδωμάτια -> 4,5 άτομα...πόσα υπνοδωμάτια έχει το διαμέρισμα?

  3) Ναι εμένα μου ζήτησε και τις αποδείξεις της τράπεζας για ΠΕΑ, ΗΚΤ, κλπ.

 13. 26 λεπτά πριν, aneida said:

  Καλησπέρα. Έχω απαλλαγή ΦΠΑ με το άρθρο 39. Τα τετραγωνικά διαμερίσματος για τα οποία κληρώθηκα να κάνω το Β ΠΕΑ είναι 138,10. Με την πράξη 2,50*138,10+75 τα χρήματα που πρέπει να λάβω είναι 420,25 αλλά το μέγιστο είναι 400. Στον οδηγό αναγράφεται το εξής:

  2,02*138,10+60,49 = ..... (δεν χρεώνεις το ΦΠΑ)

  • Thanks 1
  • Upvote 1
 14. 59 λεπτά πριν, stag94 said:

  Καλησπέρα σας!

  έχω αναλάβει να κάνω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό για νέα κατοικία για το κλείσιμο της αδείας. Πρόκειται για πετρόχτιστη ισόγεια κατοικία με ξενώνα. έχω τα εξής ερωτήματα:
  1. Επειδή η κατοικία είναι πετρόχτιστη το εμβαδόν της το υπολογίζουν χωρίς τους τοίχους στην άδεια. Ωστόσο το συνολικό εμβαδόν της κατοικίας που θα αναγράφεται στο πιστοποιητικό δεν θα πρέπει να συμφωνεί με αυτό της αδείας; Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του @hkamp, το εμβαδόν πρέπει να είναι αυτό της ενεργ. επιθεώρησης.
   Απ' ότι γνωρίζω το εμβαδόν του ΠΕΑ δεν πρέπει να έχει διαφορά πάνω από 7τ.μ. με αυτό της αδείας. Δεν ισχύει αυτό που λες και απαντά σωστά ο συνάδελφος @hkamp. Αν εγώ όμως βάλω ως συνολικό εμβαδόν το υπολογισμένο της ζώνης με τους τοίχους θα έχουν μεγάλη διαφορά. Άλλο η ΜΕΑ κι άλλο το ΠΕΑ. Μήπως να φτιάξω το μοντέλο με το πραγματικό εμβαδόν ζώνης (με τοίχους) και μετά στη συνολική επιφάνεια να ορίσω το εμβαδόν της αδείας; Όχι, διαφωνώ.
  2. Το δεύτερο ζήτημα που έχω είναι ότι πρόκειται για κατοικία στις κυκλάδες που αποτελείται από ένα ενιαίο κτιριακό όγκο για την κατοικία και δύο κτιριακούς όγκους για τον ξενώνα Είναι διαφορετικές χρήσεις και πρέπει να εκδοθούν 2 ξεχωριστά ΠΕΑ, ένα για κάθε χρήση που είναι το σωστό που είναι διπλα με δικά του αυτόνομα συστήματα ψύξης/θέρμανσης και ΖΝΧ. Στην άδεια έχει γίνει μία μελέτη που τα έχει πάρει ως δύο διαφορετικές ζώνες. Είναι λάθος, όπως λέει και συνάδελφος @hkamp
   Μπορώ να βγάλω δύο ξεχωριστά πιστοποιητικά, ένα για τον ξενώνα και ένα για την κατοικία, ή πρέπει να ακολουθήσω πιστά τη λογική της μελέτης; Ναι
   Παρακάτω σας δείχνω ένα σκαρίφημα για να καταλάβετε πως είναι η διάταξη των κτιρίων. (Όπως θα δείτε ο ξενώνας αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, έχει αντιμετωπιστεί όμως ως ένα σύστημα.)
   Ο τίτλος της άδειας είναι "ΝΕΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΞΕΝΩΝΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ BBQ".
   ARK-IS-Model.thumb.jpg.a3eeab809af19fef5d52e64b88465d94.jpg

   

  • Upvote 2
 15. Καλησπέρα συνάδελφε @LeftLane κι ευχαριστω πολύ για την απόκριση σου!

  Όντως έχω χάσει επισόδεια με τις άδειες συνεργείων, γιατί η τελευταία ήταν το 15...κι απο τότε έχει έρθει τούμπα ο πλανήτης 15 φορές :mrgreen:

  Αλλά για να βεβαιώνετε εσυ και ο @Elec Sakis οτι δεν πρέπει να κάνω απολύτως τίποτα, είμαι πολύ ευτυχής που έχω τέτοιους συναδέλφους που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το αντικείμενο και με καθυσηχάζουν! 

  Τώρα τι να πω με τον προϊστάμενο, που δεν θέλω να πω και να φωτογραφίσω τη περιοχή γιατί σίγουρα μας διαβάζει? 😉

  Η ουσία είναι οτι μου ζήτησε και τα 2!

  Τέλος πάντων... μια βόλτα απο εκει (αν και είναι κάπως μακρυά για μενα) με τις εγκυκλίους και σχετική νομοθεσία και σίγουρα θα ξεδιαλύνει το θέμα!

   

  Και πάλι χίλια ευχαριστώ συνάδελφοι @LeftLane και @Elec Sakis για τη βοήθεια σας και τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις!

   

 16. Ευχαριστώ συνάδελφε @Elec Sakis για τις απαντήσεις.

  Για τις ΠΠΔ, αυτό ξέρω κι εγω οτι ισχύουν έως ότου υπάρξει μεταβολή των λειτουργειων του συνεργείου...δεν μπορεί κάθε χρόνο να υποβάλλονται ΠΠΔ!

  Όσο για την γνωστοποίηση, δεν έχει κάνει ποτέ ο πελάτης, γι' αυτό ρωτάω αν επιβάλλεται να κάνει για πρώτη φορά ή ....είναι κατοχυρωμένος με τη βεβαίωση που έχει  απο το '16 με βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας και σύμφωνα με την παργ. 4 που παρέθεσα, δεν απαιτείται να κάνει?

  Τώρα διαβάζω την εγκύκλιο που μου έστειλες κι ευχαριστώ πολύ!

  Στη παργ. Α1, μιλάει για <οχήματα ιδιωτικής χρήσης...>.....ποιά είναι αυτά τα ιδιωτικής χρήσης που δεν εντάσσονται στο Ν. 4442/16 και δεν απαιτείται υποβολή γνωστοποίησης?

  Επίσης, στη παργ. Β2 αναφέρει <Οι γνωστοποιήσεις των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων που αναφέρονται στις ως άνω σχετικές κ.υ.α. οι οποίες έχουν υποβληθεί σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή...> αυτό αφορά και τις 5 ΚΥΑ ή μόνο αυτές της προηγούμενης παργ. Β1, δηλ. όλες εκτός των συνεργείων αυτο/των?

  Υπάρχει ασάφεια στη διατύπωση....

   

  Μάλλον αυτό βλέπω να κάνω...να πάω απο εκεί και να τα πούμε ενα χεράκι δια ζώσης!

 17. Καλησπέρα συνάδελφοι...θα χρειαστώ τα φώτα σας γιατί μάλλον έχω χάσει <επισόδεια> και έχω μπερδευτεί!

  Πελάτης μου, ο πάτέρας του το 2000 άνοιξε συνεργείο φρένων (πέδησης)...και τον Ιούνιο του 2016, το πήρε με μεταβίβαση στο όνομα του, με εφαρμογή την Αναγγελία έναρξης λειτουργίας εγκαταστάσεων του 2014 και εκδόθηκε Βεβαίωση Νόμιμης λειτουργίας συνεργείου!

  Στο Μεταφορών μου είπαν οτι πρέπει να κάνει Γνωστοποίηση και να υποβάλλει και ΠΠΔ, αφου απο το 2021 ή 2022 μπήκαν και τα συνεργεία στο Notifybuisness...όμως στην εγκύκλιο 23680/22-1-2022, στη παργ. 4, αναφέρει οτι αυτοί που λειτουργούν <<.....με βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας ή άδεια λειτουργίας δεν απαιτείται να γνωστοποιήσουν την λειτουργία τους εφόσον δεν υπάρχει κάποια μεταβολή.>>, που όντως δεν υπάρχει μεταβολή.

  Ισχύει αυτή η παραγ. 4 ή καταργήθηκε με κάποια άλλη διάταξη που δεν γνωρίζω?

  Αν ισχύει, γιατί ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μου ζητάει να κάνει γνωστοποίηση?

   

  Επίσης, έχει υποβάλλει ΠΠΔ το '16... απαιτείται να κατατεθεί νέα?

  Είναι ετήσιας ισχύος η ΠΠΔ ή ισχύει πάντα αν δε διαφοροποιηθούν τα δεδομένα της επιχείρησης, οπότε καταθέτεις νέα?

   

  Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά παρέθεσα τα δεδομένα όπως είναι, για να δώσετε όσο το δυνατόν πιο σαφείς απαντήσεις!

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την όποια απάντηση.

   

   

 18. Καλημέρα...

  Συμπληρώνω τη παργ. 6 στα Στοιχεία Μητρώο για το POS της vivawallet με sfotPOS, αλλά στην Οριστική υποβολή βγάζει κόκκινη ένεδειξη  Παρουσιάστηκε πρόβλημα και δεν καταχωρεί τα στοιχεία!

  Υπάρχει ενα πρόβλημα οτι δεν δέχεται ημερομηνία ενεργοποίηση σύμβασης μετά τις 31/12/2023, ενω έκανα ταυτοποίηση στοιχείων με την viva στις 29/1/2024....μήπως αυτό είναι το πρόβλημα?

  Επίσης εκεί που λέει Ημερομηνία Απενεργοποίησης τι βάζουμε?

  Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει?

  Έχει αντιμετωπίσει κι άλλος αυτό το πρόβλημα?

   

  Υπόψη... αύριο είναι η τελευταία μερα δήλωσης POS... η παράταση που λένε οτι θα δοθεί

  μέχρι 29/2, δεν ισχύει για τους <παλιούς> αλλά μόνο για τους τους νέους 35 κλάδους που προστέθηκαν!

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.