Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

msol

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

msol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. σήμερα που ξαναπήρα μου είπαν άλλα, τα σωστά φυσικά... ΥΔ, ΒΧ με μειωτικό συντελεστή λόγω θέσης και χρήσης. Επίσης αναμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο για το αν θα επιβαρύνονται με συντελεστή υπέρβασης κάλυψης όλα τα επίπεδα της της αυθαιρεσίας (μιλάμε για έναν ιδιοκτήτη κι όχι πολυκατοικία).
  2. Ερώτηση: Επέκταση υπογείου σε νόμιμη στάθμη σύμφωνα με την Ο.Α., που είναι όντως υπόγειο και εντός περιγράμματος κάλυψης παίρνει συντελεστή ΥΔ; Απάντηση: Όχι, αντιμετωπίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό σήμερα που ξαναπήρα μου είπαν άλλα, τα σωστά φυσικά... ΥΔ, ΒΧ με μειωτικό συντελεστή λόγω θέσης και χρήσης. Επίσης αναμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο για το αν θα επιβαρύνονται με συντελεστή υπέρβασης κάλυψης όλα τα επίπεδα της της αυθαιρεσίας (μιλάμε για έναν ιδιοκτήτη κι όχι πολυκατοικία).
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση κι εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό. Ίσως μπορώ να το κάνω τμηματικά βάση τιμολογίων, γιατί κάποιες εργασίες έγιναν ως το 2011 (ο φέρον οργανισμός) και τα περισσότερα το 2012..Τα τιμολόγια είναι αποδεικτικά έτσι;
  4. Στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης πάντως, μου ζητούν αμοιβές επίβλεψης με λ σημερινό, αλλά χωρίς συμφωνητικό, για άδεια του 2008, που αναθεωρήθηκε το 2010. Μου το είπε ο ελεγκτής των φορολογικών. Τι κάνω,να πάω με το Νόμο στο χέρι;Υπάρχει κάτι πιό συγκεκριμένο, τύπου εγκύκλιος όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αμοιβές επίβλεψης;Δε βρίσκω κάτι στα downloads..
  5. Τελικά το παράβολο του 4178 συμψηφίζεται με το ενιαίο ειδικό πρόστιμο;Έχει κάνει τη διαδικασία κάποιος συνάδελφος να μας πει πρακτικά αν αφαιρέθηκε το παράβολο από τις δόσεις του προστίμου; Ή βιάζομαι πολύ; Γιατί το άρθρο 20 καταλαβαίνω πως αναφέρεται σε πρόστιμα και παράβολα που κατατέθηκαν για την ένταξη σε άλλους νόμους και δεν αναφέρεται κάπου αλλού ο νόμος ξεκάθαρα σε αυτό.
  6. Αυτό έκανα με την ΤΕ, απλά θεώρησα ότι αν κάπως ξεκαθαριζόταν τι σημαίνει επισκευή, θα δεχόταν την ΤΕ που θα έλεγε συγκεκριμένα τι εργασίες γίνονται, κι όχι αοριστίες και γενικότητες.Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε υπόγειο, λόγω υγρασίας πρέπει να γίνουν εσωτερικά επισκευές επιχρισμάτων. Στην ΥΔΟΜ μου είπαν ότι δεν μπορώ να πάω με γνωστοποίηση, γιατί δεν αναφέρονται πουθενά τα επιχρίσματα στις εργασίες. Υπάρχει κάποια επίσημη λίστα με το τι σημαίνει "επισκευές" στις εργασίες του άρθρου 4, παράγραφος 3α;Στις τεχνικές οδηγίες δεν λέει κάτι και το θεωρώ παράλογο να μπορώ με αυτή την άδεια να γκρεμίσω τοίχο, αλλά να μην μπορώ να επισκευάσω επιχρίσματα. Καμιά ιδέα κανείς;
  8. Έχω μια διώροφη ιδιοκτησία της οποίας το συνολικό ύψος είναι το νόμιμο. Η ενδιάμεση πλάκα ορόφου έχει χαμηλώσει έτσι ώστε να μεταβληθεί το ύψος του πάνω ορόφου. Είναι αυτό το πράγμα διαμερισμάτωση; Εγώ θεωρώ πως όχι και πως πρέπει να μπει ως λοιπή παράβαση. Διαφωνεί κανείς;
  9. Καλησπέρα σας. Έχω ένα εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης σε εκτός σχεδίου περιοχή για τρεις ισόγειες κατοικίες με υπόγειο. Έχει ένα σχέδιο διαμόρφωσης σε 1:500, σχεδιαγράμματα κάλυψης σε 1 200 , τομές σε 1 100 (απ' όλες τις κλίμακες έχει ο μπαξές) και πινακάκι υπολογισμών για κάλυψη, δόμηση, όγκο και εξώστες. Επειδή η κάλυψη ισούνταν με τη δόμηση δεν απεικονίστηκαν πουθενά στο ΔΚ τα υπόγεια και οι εξώστες. Οι αυθαιρεσίες που τακτοποιώ είναι μισό-ξεμπάζωμα υπογείου τακτοποιημένου με 3843 και υπέρβαση κάλυψης και δόμησης στο επίπεδο του πρώην υπογείου που έγινε ισόγειο. Προβληματίζομαι για την απεικόνιση στο ΔΚ. Σκέφτομαι να συμπληρώσω το εγκεκριμένο σχέδιο με σκαριφήματα για τα υπόγεια (όπου θα δείχνω χώρους που τακτοποιούνται με 4014, χώρους τακτοποιημένους με 3843 και νόμιμους χώρους και να συμπληρώσω τις αυθαιρεσίες στα υπάρχοντα σκαριφήματα κάλυψης. Και λέω να συμπληρώσω με λεκτικό το σκαρίφημα κάλυψης (το οποίο δεν έχει και τίτλο) λέγοντας ότι οι αυθαιρεσίες αφορούν υπόγεια τμήματα που ξεμπαζώθηκαν. Φοβάμαι πως δε θα είναι κατανοητό. Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα;
  10. Συγγνώμη, τώρα είδα ότι υπάρχει θέμα συγκεκριμένα για το ΔΚ. Το μεταφέρω εκεί.
  11. Καλησπέρα σας. Έχω ένα εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης σε εκτός σχεδίου περιοχή για τρεις ισόγειες κατοικίες με υπόγειο. Έχει ένα σχέδιο διαμόρφωσης σε 1:500, σχεδιαγράμματα κάλυψης σε 1 200 , τομές σε 1 100 (απ' όλες τις κλίμακες έχει ο μπαξές) και πινακάκι υπολογισμών για κάλυψη, δόμηση, όγκο και εξώστες. Επειδή η κάλυψη ισούνταν με τη δόμηση δεν απεικονίστηκαν πουθενά στο ΔΚ τα υπόγεια και οι εξώστες. Οι αυθαιρεσίες που τακτοποιώ είναι μισό-ξεμπάζωμα υπογείου τακτοποιημένου με 3843 και υπέρβαση κάλυψης και δόμησης στο επίπεδο του πρώην υπογείου που έγινε ισόγειο. Προβληματίζομαι για την απεικόνιση στο ΔΚ. Σκέφτομαι να συμπληρώσω το εγκεκριμένο σχέδιο με σκαριφήματα για τα υπόγεια (όπου θα δείχνω χώρους που τακτοποιούνται με 4014, χώρους τακτοποιημένους με 3843 και νόμιμους χώρους και να συμπληρώσω τις αυθαιρεσίες στα υπάρχοντα σκαριφήματα κάλυψης. Και λέω να συμπληρώσω με λεκτικό το σκαρίφημα κάλυψης (το οποίο δεν έχει και τίτλο) λέγοντας ότι οι αυθαιρεσίες αφορούν υπόγεια τμήματα που ξεμπαζώθηκαν. Φοβάμαι πως δε θα είναι κατανοητό. Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα;
  12. "Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση για την παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στο Νόμο 4014 περί αυθαιρέτων έως 31 Μαΐου 2013 για την πρώτη φάση (για νέες δηλώσεις), και έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 για τη δεύτερη φάση (τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες δηλώσεις). Η υπογραφή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης συμπίπτει με τη σημερινή υπερψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 34 «ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων», που προώθησε το ΥΠΕΚΑ, του Σχεδίου Νόμου για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2013." Από την ισοσελίδα του ΥΠΕΚΑ είναι το απόσπασμα. Απλά είχε σταλεί στο πιεστήριο ο 4111/2013 όταν υπογράφηκε η υπουργική απόφαση.
  13. Ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ. Μετά από τρεις ημέρες τα χρήματα πιστώθηκαν στο λογαριασμό απόρριψης.
  14. Μέχρι πριν δυο τρεις εβδομάδες, που πήγα εγώ, ίσχυαν σίγουρα και μάλιστα κανείς δε μου είπε τίποτα για το παλιό του βιβλιαρίου μου. Από φίλους μηχανικούς έμαθα αργότερα ότι κλείνεις τηλεφωνικά ραντεβού στο ΤΣΜΕΔΕ για την αλλαγή. Οι συγκεκριμένοι τηλεφώνησαν τον Ιούνιο και τους έκλεισαν ραντεβού το Σεπτέμβριο. Τώρα δεν ξέρω πόσο γρήγορα πηγαίνει το πράγμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.