Μετάβαση στο περιεχόμενο

lloyd

Members
  • Περιεχόμενα

    170
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.332 profile views

lloyd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

31

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο εξοικονομώ. Σε μια ενοικίαση/πώληση, εάν υπάρχει ΠΕΑ κτιρίου, ο ενοικιαστής/αγοραστής βλέπει το το ΠΕΑ κτιρίου ανεξαρτήτως αν το διαμέρισμα είναι ρετιρέ ή ενδιάμεσου ορόφου.
  2. @Ena paidi koitaei t astra Η ετήσια εξοικονόμηση πρωτ. ενέργειας δίνεται ανά τμ. Θα την πολλαπλασιάσεις με το 1,2 και με τα τμ του διαμερίσματός σου.
  3. Στις τύπου Α, υπάρχει όριο ανώτατου προϋπολογισμού 48.500 ανά διαμέρισμα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και την αναλογία των κοινοχρήστων. Η εξοικονομηθείσα ενέργεια είναι όμως του κτιρίου, δεν γνωρίζεις για το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.
  4. Καλημέρα, Σε περίπτωση επιλογής μη κεντρικού συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας για ένα διαμέρισμα, υπάρχει περιορισμός (όπως στα κλιματιστικά split) στον αριθμό των μονάδων; Στον οδηγό δεν βρήκα κάτι, μόνο ότι αποτελεί παρέμβαση σε συνδυασμό με αντικατάσταση κουφωμάτων.
  5. To Εγχειρίδιο για τις ΤΥΠΟΥ Α πολυκατοικίες στη σελ. 33 έχει να συμπληρώσουμε το πεδίο: "Αριθμός Μετρητή Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κοινοχρήστων Χώρων". Θα μας τρελάνουν αυτοί...
  6. Καλημέρα, Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για την επιλογή/αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας, υπάρχει κάποιος πίνακας συντάξεων με τα τωρινά δεδομένα ώστε να δούμε αν αξίζει να το σκεφτόμαστε ή όχι;
  7. Καλημέρα, για το ΠΕΑ που θα εκδοθεί για ολόκληρο το κτίριο / πολυκατοικία, το παραστατικό θα πρέπει να κοπεί στο ΑΦΜ της πολυκατοικίας; Επίσης, το Παράρτημα ΙΙΙ που θα υποβάλει ο εκπρόσωπος, θα αφορά μόνο τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις;
  8. Καλησπέρα, να ενημερωσώ τελικά ότι παρόλο που θεωρητικά μπορείς να βγάλεις οικοδομική άδεια χωρίς καν να επισκεφτείς την πολεοδομία, για εργοταξιακή παροχή πρέπει να πας να τη θεωρήσουν. ΤΡΑΓΙΚΟ!
  9. Στην περίπτωση αυτή της κατοικίας που από Δ πήγε σε Β+ ποιο ήταν το κόστος των παρεμβάσεων; Πάντως συνάδελφοι, πέρα από το απαράδεκτο της αλλαγής του ενεργειακού επιθεωρητή για το Β' ΠΕΑ, προβλήματα θα προκύπτουν και στις περιπτώσεις που η επιτευχθείσα εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας στο Β' ΠΕΑ βγει διαφορετική από αυτή του Α' ΠΕΑ με αποτέλεσμα να αλλάζει ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός όταν μάλιστα οι παρεμβάσεις θα έχουν ήδη υλοποιηθεί.
  10. Καλησπέρα. Τελικά βγάλατε άκρη με το αν τελικά απαιτείται θεώρηση για εργοταξιακή παροχή;
  11. Καλησπέρα σας. Τη λύση με το τσερκομπάλκονο την έχω εφαρμόσει πολλές φορές, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, καθώς παρουσιάζεται συχνά σε μαρκίζες μπροστά από κλιμακοστάσια που δεν υπάρχει εσωτερικά πλάκα, αλλά μιλάμε όμως για προβόλους 50~70εκ. Όταν είδα το σχέδιο στην αρχή δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτά που βλέπω. Το ενδιαφέρον της όλης ιστορίας είναι ότι στο screenshot, γιατί το fespa λύνοντας την πλάκα ως τριέρειστη χρησιμοποιώντας φουρούσια, έναντι του σεναρίου πλάκας/προβόλου η δοκός 4.1 30/50 δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στρέψης και ΟΛΗ η υπερβολική αυτή κατασκευή περνάει τους ελέγχους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.