Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexpak

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alexpak

  1. Μέχρι να δώσουμε εμείς εξετάσεις θα έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και θα πρέπει να ξαναπληρώνουμε σεμινάρια!! Απίστευτη κοροιδία...και ο ρόλος του ΤΕΕ σε όλη αυτήν την κοροιδία ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!! συντεχνία και το ΤΕΕ...απο την αρχή ήταν απάτη η "προσωρινή άδεια" και απορώ αφού έχει κατατεθεί αγωγή εναντίων του ΤΕΕ γι' αυτό, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
  2. Έχεις δίκιο, την επόμενη φορά θα παώ με συνάδλφο να με βοηθήσει γιατί δεν γίνετε έτσι....Ευχαριστώ!!!
  3. μάλιστα η παρ.6 του άρθου 2 που ορίζει τον ΗΧ, λέει πως πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία ανοιχτή πλευρά, οπότε γιατί να μην θεωρείται ΗΧ ο χώρος του σχεδίου??? νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρο
  4. Λογικά όταν λένε άνοιγμα εννοούν το συνλικό μήκος του ανοίγματος, δεν αναφέρει ότι πρέπει να είναι ευθύγραμμο, ούτε λέει κάτι για το σχήμα! οπότε εγώ δεν βλέπω να μετράει ο χώρος που έχεις κάνει.
  5. Όχι βέβαια, αν τα υπολογίσεις θα τα υπολογίσεις όλα σαν βοηθητικό χώρο, αυτό λέει ο 4014, αυτό που λές για τα 2,20 μ. το διάβασες στν ΝΟΚ? Γιατί εκεί γράφει ότι τα τετραγωνικά της σοφίτας δεν προσμετρόνται στην δόμηση με την προϋπόθεση ότι το μέσο ύψος δεν ξεπερνάει τα 2,20. Ο 4014 δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, αν δεν κάνω λάθος δλδ, που δεν νομίζω πως κάνω. Νομίζω πως γράφει ξεκάθαρα ότι στι σοφίτες και στα υπόγεια και στα πατάρια οι χώροι μετράνε σαν βοηθητικοί χώροι. Αυτό που λές για την μελλοντική δόμηση δεν μπορώ να το καταλάβω όμως. Στην αναθεώρηση δλδ, στο διάγραμμα κάλυψης, τα συνολικά τετραγωνικά της δόμησης δεν είναι τα τετραγωνικά τα υπόλοιπα του σπιτιού σύν τα 54 τ.μ.??? Στην τεχνική έκθεση της αναθεώρησης τί γράφει?
  6. Ναί έχεις δίκιο, το έγραψα λάθος αυτό Προς το παρόν(μετά από 2 επισκέψεις) είναι αλλιώς διαμορφωμένος ο περιβάλλοντας χώρος, και αυτό αλλάζει τα ύψη, αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω και 100% άκρη, μάλλον θα πρέπει να παώ αρκετές φορές ακόμα γιατί είναι πολύ πολύπλοκο κτίριο και εκεί που λέω πως βρήκα το λάθος αυτό μετά επηρεάζει κ κάτι άλλο, άσε που οι τομές και οι προσόψεις δείχνουν διαφορετικά ύψη..άστα να πάνε... καλά..ας ήταν άλλες εποχές να είχαμε περισσότερες άδειες κ σιγά μην ασχολούμασταν μ'αυτά
  7. Συμφωνώ με τον konte. Δεν είναι πλέον μόνο θέμα αυθαιρεσίας, είναι θέμα ιδιοκτησιακό όσον αφορά το οικόπεδο, οπότε πρέπει να μιλήσουν καταρχάς με συμβολαιογράφο. Και μάλλον θα πρέπει να κάνεις καινούριο τοπογραφικό και διάγραμμα και να τα πάς πολεοδομία. Βασικά πρόσεξε πριν κάνεις κάτι, πάρε τηλέφωνο στο γραφείο γοκ του τεε.
  8. Είναι λίγο περίεργο γιατί ειναι κλειστό απο την μία πλευρά... Αντίστοιχα οι ημιυπαίθριοι μετράνε στην κάλυψη.. Υπ'αρ. 6 απάντηση απο το υπεκα (Δ σειρά ερωταπαντήσεων) Πως υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο για στεγασμένους χώρους (ανοιχτούς) με υποστυλώματα όπως ημιυπαίθριοι, ανοιχτοί, κιόσκια κλπ; Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών. Απλά εσένα έχει έναν τοίχο από την μία πλευρά, κ το μπερδεύει λίγο, τι να πώ δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο ούτε έχω ακούσει κάτι..
  9. Όχι δεν είναι άδεια, είναι κάποιες εργασίες μικρής κλίμακας, δεν υπάρχει βέβαια άδεια μικρής κλίμακας, αλλαγή πλακιδίων και κάτι τέτοια. Και επειδή είμαι πολύ άσχετη σαυτό το κομμάτι..πώς γίνεται ο πίνακας 3???
  10. Μπερδεύτηκα λιγάκι. Στην αναθεώρηση, προστέθηκε η στέγη ως δομικό στοιχείο ή φαίνεται κ η σοφίτα ως χώρος χρήσης? Δηλαδή στην αναθεώρηση, αλλάζει το διάγραμμα κάλυψης? Και αν ναί, πόσα τετραγωνικά προσθέτει? Όσον αφορά το ύψος δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέσαι, έχει υπέρβαση ύψους, άρα θα δηλώσεις το ποσοστό της υπέρβασης. Όσο κ να είναι, είτε κάτω από 20% είτε πάνω απο 20% εσύ πρέπει να το δηλώσεις, απλά πρόσεξε να το μετρήσεις σωστά. Αργότερα θα θέλουν βεβαίωση για κάποια συμβολαιογραφική πράξη κ είτε θα βρείς τον μπελά σου εσύ αν φωνάξουν εσένα να το δηλώσεις, είτε θα σε βρίζουν πολύ αν πάρουν άλλον μηχανικό κ το δεί! ΄) Νομίζω πως πάει με αναλυτικό, δεν μετράει στην καλυψη το κιόσκι(τι κατασκευή είναι βασικά?έχει κολώνες?δεν φαντάζομαι). Οπότε αν σου βγεί ο προυπολογισμός μέχρι 5000 ευρώ είναι μία παράβαη. Και ο τοίχος το ίδιο. Τί τοίχος είναι αυτός???
  11. Μμμμμ δεν νομίζω, βλέπω την φωτό και σχεδόν μπορώ να μυρίσω την αίθουσα
  12. Ναι θέλω να κάνω περιοδική. Αλλά ακόμα δεν έχωκάνει την αίτηση για να πάρω αριθμό μητρώου. Τι εννοείς να έχει μπροστά μου τον πίνακα? Βοηθάω τον ιδιοκτήτη
  13. Καλησπέρα! Θέλω να πάρω α.μ. απο το ικα για να βάλω ένσημα στους εργάτες, για κάποιες ερεγασίες σε κτίριο κατοικίας. Συμπληρώνω την δήλωση....Εκεί που γράφει τους πίνακες, διαλέγω τον 2??? Και πρέπει να πάω κάτι άλλο συμπληρωμένο εκτός από την δήλωση απογραφής? Επίσης..μπερδεύτηκα λίγο μαυτά που διάβασα, ακόμα και για κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω υποτίθεται σύμβαση?? Με τον τεχνίτη???
  14. χααααααααααααχαχαχα........"Θεϊκο"!!!!!!!!!!!!!!!
  15. Είναι διπλοκατοικία, τώρα συνιδιοκτησία 50-50, κ θέλουν να το γράψουν στα παιδιά τους για να μην πληρώνουν τρελούς φόρους. Δεν ξέρω τί σύσταση έχει ακριβώς... Πάντως κ εγώ σκεφτόμουνα πως μάλλον το καλύτερο έιναι να κάνει την διαμόρφωση όπως στην άδεια κ να τελειώνει...απλά δεν ξέρω αν θα γίνεται στην μία πλευρά χωρίς να κλείσουν τα παράθυρα.. Ευχαριστώ!!!
  16. Νομίζω τα διάβασα όλα και δεν έχει ρωτηθεί κάτι αντίστοχο, αν έχει υπάρξει αντίστοιχο ερώτημα κ μου ξέφυγε, sorry!! Πελάτης μου έχει ακίνητο για το οποίο χρειάζεται βεβαίωση για να το μεταβιβάσει. Προς το παρόν έχω κάνει αποτύπωση του υπογείου και έχει μόνο μια αυθαιρεσία σε ένα δωμάτιο που φαίνεται μικρότερο στην άδεια πο ότι είναι, αλλα αυτό θα το κλεισει με γυψοσανίδα, θα κάνει κ το υπόλοιπο υπόγειο να φαίνεται αποθήκη, κ όλα καλά, θα βγάλω φωτογραφίες θα του πω να υπογράψει κ οκ. Όμως.... α) στην μία πλευρά του υπογείου που έχει παράθυρα, το καθαρό ύψος απο έξω είναι 1.35 αντί για 1,20!!(δλδ ουσιαστικά δεν θεωρείται υπόγειο, το οποίο είναι πολύ βλακεία γιατί δεν έιναι ότι το έχουν ξεμπαζώσει και έχει μεγαλύτερα ανοίγματα, τα ανοίγματα είναι σχεδόν όπως στο σχέδιο, είναι ένα ημιυπόγειο με στενά παράθυρα). Άραγε, όσον αφορά το ύψος σε αυτήν την περίπτωση, ισχύουν τα 20 εκ. ανοχής??? β) στην άλλη όψη, πονοκεφαλιάστηκα αρκετά να καταλάβω τι συνέβαινε...το ύψος από το μπαλκόνι του υπερυψωμένου ισογείου μέχρι την τελική διαμόρφωση του εδάφους βγαίνει κατά 70 εκ. μεγαλύτερο απο ότι στα σχέδια(από ότι στην τομή, στην όψη φαίνεται κατά 30 εκ. μεγαλύτερο!!!!) Τελικά κατάλαβα πως αυτό που φταίει είναι πως δεν έχει ακολουθηθεί η διαμόρφωση του εδάφους, στον περιβάλλοντα χώρο. Αύριο θα κάνω 2η αυτοψία για να το επιβεβαιώσω, αλλά αν ισχύει αυτό, φαντάζομαι πως θα έχει αυξηθεί το συνολικό ύψος του κτιρίου, και αν είναι 70 εκ. είναι πολύ! Κοίταηα στις μικροπαραβάσεις απο το ΦΕΚ που ανέβασε οσυνάδελφος, αλλά δεν θεωρεί μικροπαράβαση την υποβάθμιση της όψης, οπότε δεν μπορεί να εξαιρεθεί της κατεδάφισης. Τι κάνω? Στην αρχή σκέφτηκα να κάνει δήλωση με τον 4014, αλλά αν δηλώσει και την παράβαση στο υπόγειο, αυτό σημαίνει πως θα σταματήσει να θεωρείται υπόγειο, κ άρα θα έχει υπέρβαση δόμησησ κατά 183 τ??(τόσο είναι το υπόγειο). Το θέμα είναι πως έχει υπόλοιπο συντελεστή 110 τ.μ., πολύ κρίμα να το χάσει σε ενα μισό υπόγειο μισό ημιυπόγειο! Να του πώ να κάνει δήλωη για την υπέρβαση ύψους στην μία πλευρά και στην άλλη να αλλάξει την διαμόρφωση της πλακώστρωσης, να το σηκώσει όλο 10 εκ, και έτσι το υπόγειο να εξέχει όντως 1,20????? Ή πρέπει να του πώ να αλλάξει όλη την διαμόρφωση , και στις δύο πλευρές? Αν δεν το κάνει, και παραμείνει στην μία πλευρά διαφορετική διαμόρφωση, είναι χοντρή παράβαση οπότε δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση? Πολλά ερωτήματα το ξέρω αλλά έχω βραχυκυκλωθεί, κ η αλήθεια είναι πως δεν θέλω καθόλου να μπώ στην διαδικασία να δώσω βεβαίωση χωρίς να είμαι 100% σίγουρη! Θέλω ότι υπογράφω να μπορώ να το υποστηρίξω!(κ να το πιστεύω κιόλας δλδ). Ο προηγούμενος μηχανικός που είχαν τους είπε να το τακτοποιήσουν όλο αλλίως δεν το αναλαμβάνει, κ φυσικά δεν το έκαναν γι αν μην χάσουν τα 110 τμ, κ ο μηχανικός αποχώρησε.
  17. Βασικά βρές έναν μηχανολόγο να σου κάνει μελέτη του χώρου, και αυτός θα σου εξηγήσει ακριβώς και τις δύο λύσεις και θα επιλέξετε μαζί βάσει του τί σου έιναι πιο σημαντικό. Όλα γίνονται, το θέμα είναι τί είσαι διατεθιμένος να "θυσι'ασεις". Μια συμβουλή από προσωπική εμπειρία, σε τέτοια θέματα μην ακούς τόσο πολύ τον υδραυλικό. Οκ τα γνωρίζουν αυτά επειδή τα τοποθετούν,αλλά αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του μηχανολόγου, να σου κάνει την μελέτη, και εννοείται πως γνωρίζει πολλά περισσότερα απο τον υδραυλικό!! Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόταν και στατικός, θα φέρναμε τον μπετατζή και βάσει εμπειρίας θα ρίχναμε τα μπετά, κ.ο.κ. Εγώ προσωπικά σέβομαι πολύ τα συνεργεία, ιδίως γιατί οι περισσότεροι έχουν σε κάποια θέματα μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και τους ακούω για να μάθω κάποιες φορές, αλλα ορισμένα θέματα είναι δουλειά των μηχανικών. Ένας υδραυλικός πχ αν επιλέξει αυτός τα σώματα στους χώρους, αποκλείεται να τα βγάλει σωστά όπως ο μηχανολόγος που θα υπολογίσει απώλειες κτλ και θα κάνει πχ υπερδιαστασιολόγηση (μου έχει τύχει). Αυτά απο μένα
  18. Νομίζω πως αυτό υπάγεται στις "λοιπές παραβάσεις" . Ο αριθμός των λοιπών παραβάσεων προσδιορίζεται ως μ.ια υπέρβαση ανά 5000 προυπολογισμό κατασκευής της παράβασης. το θέμα είναι πως στην περίπτωσή σου η παράβαση δεν είναι κάτι παραπάνω που έχει προυπολογιμσό κατασκευής αλλά κάτι λιγότερο. Στα συμβόλαια, το οικόπεδο πως φαίνεται? ορθογώνιο ή με τεθλασμένη γραμμή? Καλά αυτήν την άδεια με αυτό το τοπογραφικό ποιός άσχετος την έβγαλε γμτ!!!! Το πιο πιθανό είναι πως το γνώριζαν και απλά το έκανα έτσι για να μην μπλέκουν με συμβολαιογραφικά κ δεν καταφέρουν να βγάλουν ποτέ άδεια. Εϊναι λίγο περίεργα αυτά τα θέματα, εγώ όταν είναι στην μέση ιδιοκτησιακά θέματα είμαι πολύ προσεκτική, τους λέω να μιλήσουν κ με συμβολαιογράφο, και αν δεν καταφέρω να βρώ κα΄τι αρκετά ικανοποιητικό για να προχωρήσω, απλά δεν το κάνω. Πάντως το καλύτερο είναι να κάνεις ένα ερώτημα στο ΤΕΕ ή στο γραφείο ΓΟΚ του ΤΕΕ. Δεν ξέρω αν έχει βγεί καμία ερωταπάντηση απο το ΥΠΕΚΑ για κάτι αντίστοιχο, έχεις κοιτάξει??
  19. Συμφωνώ απόλυτα και είναι πολύ ξεκάθαρο νομίζω. Αν στην άδεια ήταν γκαράζ δεν θα είχε υπολογιστεί στον σ.δ. οπότε η άδεια έχει βγεί για 135 τ.μ., άρα αν εσύ τώρα έχεις 175 τ.μ. πχ έχεις υπέρβαση δόμησης με βάση την οα. Αρκετά ξεκάθαρο νομίζω. Επίσης "αλλαγή χρήσης" δεν βάζουμε όταν πχ σε κτίριο κατοικίας ένας βοηθητικός χώρος μετατρέπεται σε χώρο κύριας χρήσης, αλλά όταν αλλάζει χρήση με βάση τον ορισμό του γοκ, δηλαδή΄απο κτίριο κατοικίας σε κατάστημα κ.ο.κ. Αυτός είναι ο ορισμός της αλλαγής χρήσης. Πρέπει να βάλεις υπέρβαση δόμησης, αν είναι σε υπόγειο τότε στην κατηγορία "βοηθητικές χρήσεις" κ αν δεν είναι υπόγειος χώρος τότε προσμετράται ως κύρια χρήση.
  20. Καλά, σίγουρα θα μου πούν κ ευχαριστώ...!! Απλά..δεν είναι λογικό αυτό που λέω? Όταν ο νόμος καθορίζει ότι για τις εργασίες μας πρέπει να πληρώνουμε τις εισφορές, κ αφού το σύστημα έχει την δυνατότητα εισαγωγής ωριαίας απασχόλησης? Φαντάζομαι υπάρχουν ή θα υπάρξουν κ άλλες εργασίες για τις οποίες δεν έχει καθοριστεί "νόμιμη" αμοιβή, κ γιαυτό υπάρχει κ αυτή η επιλογή στο σύστημα.
  21. Στον 4030 η παρ. 2 του αρ.51.(η οποία ουσιαστικά προσθέτει εδάφιο στην παρ.2 του αρ.24 του 4014/2011) λέει: "στην περίπτωση που το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους ιδιοκπήτες και έχει συσταθεί ή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μέχρι την δημοσίευση του παρόντος, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη δεν λαμβάνονται υπόψη οι κατασκευές που έχουν εκτελεστεί από άλλο συνιδιοκτήτη" Άραγε με την απόφαση του ΣτΕ, ακυρώνεται αυτό??? Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...έχω μια τέτοια περίπτωση και ο πελάτης μου θέλει να αγοράσει το ακίνητο γιατί είναι σίγουρος ότι δεν αφαιρείται απο τον σ.δ. το εμβαδόν της αυθαίρετης κατασκευής, αν όμως αφαιρείται μάλλον δεν θα προχωρήσει γιατί λογικά θα έχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες...
  22. ΠΑΝΤΩΣ...το σύστημα αμοιβών, στην "περιγραφή εργασίας" έχει επιλογή "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ"...οπότε δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην δηλώνουμε την αμοιβή μας για την σύνταξη βεβαίωσης οπότε και να παίρνουμε Α/Α! Οπότε θα πρέπει να πληρώσουμε και υπέρ ΤΕΕ κτλ. Θέλω να πώ...γιατί για τις βεβαιώσεις να ισχύει κάτι άλλο από αυτά που ισχύουν για όλες τις εργασίες μας?? Δεν είναι λογικό μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ακριβή περιγραφή της εργασίας! Επίσης..όσον αφορά του τί αμοιβή πρέπει να ζητάμε...ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε, μπορούμε να κοστολογήσουμε την εργασία μας βάσει των ωρών που εργαζόμαστε και βάσει του πόσο σεβόμαστε την επιστημονική μας ιδιότητα, δεν πιστεύω πως πρέπει να μας ορίσει το ΤΕΕ ντε κ καλά ελάχιστη αμοιβή, δεν είμαστε μισθωτοί! Αυτά από μένα!
  23. Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο, παρόλο που μένω στην Αθήνα.....
  24. Πλάκα κάνουν έτσι???ελπίζω να προλάβω να καταθέσω τον φάκελο πρίν ψηφιστεί...πέρυσι που το είχα ακούσει δεν το πίστευα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ότι θα το κάνουν τελικά........ έλεος σαυτήν την χώρα......ο κάθε άσχετος να νομίζει ότι του έρχεται μια καλή ιδέα για να λέει πως κάτι άλλαξε, και τελικά να την εφαρμόζουν χωρίς ποτέ να ρωτάνε και να ακούν αυτούς που θα έπρεπε!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.