Μετάβαση στο περιεχόμενο

kagel

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

kagel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Εγώ θα τις κάνω για τις απώλειες. Για τις θερμικές απώλειες σύμφωνα με το ΕΝ 12381 γιατί έχω βρει παράδειγμα και έχω ετοιμάσει ένα σχετικά απλό excel αλλά για τα φορτία ψύξης ποια θεωρείτε πιο καλή? Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα παράδειγμα ή προγραμματάκι υπολογισμού ψυκτικών φορτίων γιατί όπως καταλάβατε δεν έχω λογισμικό και θα γίνουν όλα στο χέρι...
  2. Καλησπέρα σε όλους. Επειδή πρώτη φορά θα ασχοληθώ με μελέτη θερμομόνωσης - ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (αν και μηχανολόγος έτυχε να ασχολούμαι εδώ και χρόνια με έργα περιβάλλοντος και κυρίως εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων) θα ήθελα αν ξέρετε να μου απαντήσετε σε κάποιες απορίες: 1) Το κτήριο που θέλω να εξετάσω είναι σε μία εγκατάσταση ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης) και είναι το εξής: Κτίριο Διοίκησης με χώρους γραφείων, WC, αναψυκτήριο-καντίνα, αποδυτήρια, γραφεία, αίθουσα συσκέψεων και ιατρείο. Το θέμα είναι σε τι χρήση κατατάσσεται το εν λόγω κτήριο. Θα πρέπει να οριστούν διαφορετικές θερμικές ζώνες? 2) Η θέρμανση (νέο κτήριο, όχι υφιστάμενο) απαιτείται βάσει προδιαγραφών να γίνεται με fan-coil+λέβητα -καυστήρα με φυσικό αέριο και η ψύξη με κεντρική μονάδα ψυχρού νερού και fan-coil. Επειδή έχω μπερδευτεί με την πρώτη ανάγνωση των διαφόρων ΤΟΤΕΕ πρέπει να κάνω εγώ μελέτες θέρμανσης-κλιματισμού και εν συνεχεία να επιλέξω συστήματα που θα βάλω στη μελέτη? Και οι μελέτες θέρμανσης - κλιματισμού πρέπει να γίνουν βάσει του ΕΝ 13790? Γιατί έχω ένα δωρεάν πρόγραμμα για θερμομόνωση και ενεργειακή κατάταξη (Energynius - Fibran) αλλά για τις απώλειες τι ακριβώς ισχύει? (πχ έχω δει υπολογισμό φορτίων θέρμανσης με το ΕΝ12831 ή υπολογισμό ψυκτικών φορτίων με τη μέθοδο ashrae...). Αυτά για αρχή και συγνώμη αν κούρασα.
  3. Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για μια μελέτη που έχω και αφορά σε κτίρια για δημοπρατούμενο έργο εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Είναι η πρώτη μου ενασχόληση με το αντικείμενο οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Βασικά οι απορίες που έχω είναι: 1) ¨ Έχω 4 κτίρια (φυλάκιο εισόδου=25μ2, μεταλλικό κτίριο συνεργείου=100μ2, Κτίριο Διοίκησης=115μ2 και κτίριο ενέργειας (Η/Ζ, ΓΠΧΤ κλπ)=50μ2). Απαιτείται ΜΕΑ για όλα τα κτίρια και τι χρήση αντιστοιχεί σε αυτά? 2) Για το μεταλλικό κτίριο συνεργείου που θα είναι κατασκευή με panels κάνω κανονικά έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας και βάζω και συστήματα ΘΨΚ? Σημειώνω ότι στα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου δεν αναφέρεται κάτι σχετικό απλά κάποιες οδηγίες για συστήματα θέρμανσης.
  4. Απλό και χρήσιμο για μια γρήγορη διαστασιολόγηση. Ευχαριστούμε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.