Μετάβαση στο περιεχόμενο

χριστίνα127

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by χριστίνα127

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σχετικά με τις σταυλικές εγκαταστάσεις, δεν απαιτείται έκθεση στατικού ελέγχου ως δικαιολογητικό όμως στο πεδίο "τύπος στατικού ελέγχου" στην καρτέλα "πρόσθετα" δεν πρέπει να τσεκάρουμε κάποια από τις επιλογές; Και ποια θα τσεκάρουμε; Και τι βαρύτητα έχει η όποια επιλογή εφόσον δεν απαιτείται κάποιος στατικός έλεγχος βάσει νόμου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. dimitris GM, δηλαδή θεωρείς ότι θα πρέπει να μην το λάβω υπόψη μου; Συμφωνώ ότι εφόσον δεν το γράφει άρα δεν το περιλαμβάνει. Όμως, υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες "διορθώνουν" τέτοιες αυθαιρεσίες συνεπώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλύψω αυτό το κενό που υπάρχει στο νόμο -γιατί για κενό πρόκειται- εφόσον μπαίνω στη διαδικασία. Έχω μιλήσει με Υ.ΔΟΜ. (στη Φλώρινα, οι συνάδελφοι είναι πολύ καλοί γνώστες της νομοθεσίας και τους εμπιστεύομαι) και μου είπαν ότι αν αποδεδειγμένα κατεδαφίστηκε πριν το 1981 δε χρειάζεται να το δηλώσω καθόλου. Επίσης απευθύνθηκα και στο ΤΕΕ και μου είπαν ότι θα πρέπει να βγει διευκρινιστική για αυτό το θέμα. Πότε όμως;; Ο πελάτης μου περιμένει. Ο αναλυτικός είναι μια λύση για να είμαι καλυμμένη εφόσον δεν μπορώ να αποδείξω ότι η κατεδάφιση έγινε πριν το '81 όμως θα είναι αναλυτικός - "φάντασμα". Η λογική μου είναι ότι εφόσον στο 4178 τέτοια παράβαση χρεωνόταν με 500€ (όσο και μια παράβαση με τον αναλυτικό), ίσως θα ήταν σωστό να κάνω τον αναλυτικό χρεώνοντας τα αντίστοιχα στο 4495 και φυσικά περιγράφοντας ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τακτοποιηθεί το θέμα. Τι λέτε;
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση. Έχω να κάνω μια τακτοποίηση για κτίσμα κατοικίας χωρίς άδεια προ τις 31/12/1982. Στην αεροφωτογραφία της ΓΥΣ που έχω, φαίνεται και ένα άλλο κτίσμα σε επαφή με το υφιστάμενο που πρόκειται να τακτοποιηθεί το οποίο έχει κατεδαφιστεί περίπου εκείνη την περίοδο χωρίς άδεια επίσης. Στο 4178 είχα την επιλογή να δηλώσω αυθαίρετη κατεδάφιση προ τις 28/7/2011 ενώ στο 4495 αναφέρει "κατεδαφισμένα άρθρο 106 παρ. 4" το οποίο αναφέρει "Αυθαίρετες κατασκευές πριν από τις 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί από τους ιδιοκτήτες και για τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης στην αρμόδια φορολογική αρχή και δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την κατεδάφισή τους, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ. Για την υπαγωγή υποβάλλεται αίτηση, τεχνική έκθεση μηχανικού και αποδεικτικά στοιχεία για την κατεδάφιση, δεν απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία και σχέδια και εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος". Η δική μου περίπτωση δεν έχει κάποια τέτοιου είδους απόφαση ή πρόστιμο. Μπορώ να το δηλώσω με αναλυτικό προϋπολογισμό; (υπάρχει χάρτης αποτύπωσης του οικισμού το έτος 1963 στον οποία αποτυπώνεται το συγκεκριμένο κτίσμα που κατεδαφίστηκε. Βέβαια δεν μπορώ να έχω πλήρη και ακριβή γνώση όλων των στοιχείων που απαιτούνται για τον αναλυτικό, πχ ύψος κατασκευής, υλικά κατασκευής κλπ και συνεπώς ο αναλυτικός θα είναι κάπως "θεωρητικός"). Συνεπώς, έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω αν και πώς μπορώ να το δηλώσω και θα ήθελα τη συνδρομή σας προκειμένου να αποφασίσω για το τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  4. Το κτήριο του 75 είναι από σκυρόδεμα και δεν υπήρχε τοίχος από τούβλα δίπλα από τον πέτρινο. Θέλω να βγάλω άδεια λειτουργίας για το ενιαίο κατάστημα (ΚΥΕ) και θέλω με κάποιο τρόπο να κατοχυρώσω τη νομιμότητα του χώρου.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση: κτήριο προϋφιστάμενο του '55 με πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος εφάπτεται με κτήριο που ανεγέρθηκε το 1975 με οικοδομική άδεια. Τα κτήρια βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο και ο ιδιοκτήτης είναι επίσης ίδιος. Στο ισόγειο υπάρχουν 2 καταστήματα (ένα σε κάθε κτήριο) τα οποία συνενώθηκαν. Ο τοίχος που γκρεμίστηκε είναι φέρων. Μπορώ να το δηλώσω στον 4178; Ως απόδειξη παλαιότητας τι μπορώ να βάλω; Επίσης, αν το δηλώσω ως μία λοιπή παράβαση, απαιτείται απόδειξη παλαιότητας; Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Κτήριο προϋφιστάμενο του '55 (έχω πρόσφατη βεβαίωση από τον οικείο δήμο) έχει στο ισόγειο 6 καταστήματα τα οποία αποτυπώνονται σε κάτοψη υπογεγραμμένη από ιδιώτη μηχανικό το 1995. Δύο από τα καταστήματα συνενώθηκαν το 2010 και ο τοίχος που καθαιρέθηκε δεν είναι φέρων. Μπορώ να το υπάγω στις διατάξεις του 4178 σαν διαφορετική διαμερισμάτωση; Επίσης, η ημερομηνία διακοπής της δραστηριότητας (από την εφορία) για το ένα κατάστημα είναι αποδεικτικό παλαιότητας; Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα! Να ρωτήσω το εξής: αυτοί που μπήκαν σε ρύθμιση με τον νόμο 4305/2014 πρέπει να κάνουν νέα αίτηση; Επίσης, δεν έχω καταλάβει αν η νέα ρύθμιση αφορά στις διατάξεις του 3986/2011.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι! Έχω μια περίπτωση κέντρου ξένων γλωσσών δυναμικότητας έως 75 άτομα. Σε ό,τι αφορά τα ΑμεΑ δεν πρέπει να εξασφαλίζεται τουλάχιστον η πρόσβαση; Γιατί για χώρο υγιεινής λέτε ότι δεν απαιτείται. Αυτό το γράφει κάπου;
  9. Επίσης, ξέχασα να πω ότι τα κτίσματα αυτά είναι όλα ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το κοτέτσι είναι στη μία άκρη του οικοπέδου και τα γκαράζ κάπου στη μέση αλλά πάνω στο όριο. Μόνο το λεβητοστάσιο είναι σε επαφή με το σπίτι το οποίο βρίσκεται αντιδιαμετρικά του κοτετσιού. Αυτό γιατί στην εγκύκλιο αναφέρεται σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους του κυρίως κτίσματος. Δε λέει αν μπορούν να και είναι ανεξάρτητοι.
  10. Με μειωτικό συντελεστή δεν μπαίνουν μόνο όσα είναι υπόγεια, σοφίτες και πατάρια;..... Πού ακριβώς λέει ο 4178 ότι οι βοηθητικοί χώροι υπολογίζονται με μειωτικό συντελεστή;
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι. Για μια ρύθμιση αυθαίρέτου κατέγραψα τα εξής: 1. Λεβητοστάσιο επιφάνειας 9,25 τμ που καλύπτεται από μονοκλινή στέγη ύψους 2,50 μ και φτάνει στα 3,30 μ. (εφαπτόμενο στην κατοικία, η οποία έχει ΟΑ) 2. Κλειστό γκαράζ επιφάνειας 27,81 τμ καλυπτόμμενο από μονοκλινή στέγη ύψους 2,40 μ και φτάνει στα 3,30 μ. 3. Κλειστό γκαράζ επιφάνειας 14,58 τμ καλυπτόμμενο από μονοκλινή στέγη ύψους 2,45 μ και φτάνει στα 2,90 μ. (Τα γκαράζ εφάπτονται μεταξύ τους - μεσοτοιχία) 4. Κοτέτσι (!!) επιφάνειας περίπου 12 τμ και ύψους 2,50 μ. Οι απορίες μου είναι: Στα 1,3 ποιο θεωρώ ως ύψος; Μπορούν να δηλωθούν στην Κατηγορία 3; Μήπως τελικά να κάνω ένα φύλλο καταγραφής με υ.δ.κ.χ. το 2 και τα υπόλοιπα με αναλυτικό; Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται στην Κατηγορία 3 εφαρμόζεται η παρ.5 του έρθρου 18(Αναλυτικός δλδ). **Οι ιδιοκτήτες είναι 4 αποδέκτες κληρονομιάς εξ' αδιαιρέτου. Στο συμβόλαιο που έγινε το 2001 αναφέρονται το λεβητοστάσιο καθώς και το γκαράζ εμβαδού 10 τμ και 20 τμ αντίστοιχα προσεγγιστικά χωρίς χρήση τοπογραφικού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Καλημέρα! Πελάτης έχει σταυλική εγκατάσταση με οικοδομική άδεια και κατασκεύασε αυθαίρετα 2 στέγαστρα. Αυτά μπορούν να δηλωθούν στην κατηγορία "σταυλικές εγκαταστάσεις" ή είναι πιο σωστό να πάνε με αναλυτικό; Έχει και ένα σταυλίτη αλλά είπε ότι θα τον γκρεμίσει. Αν μπαίνουν τα στέγαστρα στο 300αρι, μπορώ να δηλώσω και τον σταυλίτη. Είναι κάτω από 35τμ.
  13. Αυτό που λέει ο 4178 άρθρο 9 Ε.Κατηγορία 5 δ: "για κάθε υπαγωγή στην κατηγορία 5 πραγματοποιείται εντός 7 ετών έλεγχος από ελεγκτή δόμησης κατόπιν υποβολής αίτησης στην Υ.ΔΟΜ από τον ενδιαφερόμενο κλπ" με δεσμεύει κάπου;
  14. Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Νομίζω ότι κατέληξα στο πώς θα το δηλώσω. Ένα τελευταίο θέλω να ρωτήσω: τα στέγαστρα πάνε +500€ ως μία λοιπή παράβαση ή τα βάζω όλα μέσα στο 300άρι;
  15. Εννοώ ότι εκδόθηκε μεν άδεια από την πολεοδομία όμως δεν "έκλεισε" ο φάκελος. Μείναμε μόνο στην έκδοση. Δεν πήρε κάποια παράταση ισχύος η άδεια. Βέβαια τα κτίσματα χτίστηκαν σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια που είχαν εγκριθεί πέραν ενός τμήματος το οποίο λόγω έντονης κλίσης του εδάφους φαίνεται ισόγειο - υπόγειο με αποτέλεσμα ο χώρος διαμονής των ζώων να είναι δυόροφος!
  16. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω διαβάσει σχεδόν ό,τι έχει αναρτηθεί σε αυτή την κουβέντα όμως δεν εντόπισα κάπου κάτι σχετικό με τη δική μου περίπτωση που έχει ως εξής: Πελάτης μου έχει σταυλική εγκατάσταση (ποιμνιοστάσιο) για την οποία είχε εκδοθεί άδεια ίδρυσης το 1991 η οποία δεν αναθεωρήθηκε ποτέ. Θεωρώ όλη την εγκατάσταση ως αυθαίρετη και προχωράω κανονικά με τη δήλωση στο 4178; Επιπλέον, στη δήλωση ΟΣΔΕ που μου προσκόμισε δεν αναγράφονται πουθενά τα τμ της εγκατάστασης παρά μόνο η ολική και η επιλέξιμη έκταση. Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με την υπάρχουσα δήλωση ή να του πω να κάνει τη φετινή στην οποία να αναγράφονται τα τμ των σταυλικών εγκαταστάσεων και μετά να προχωρήσω στη δήλωση με το 4178 -εφόσον μπορώ- ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.