Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lary7

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lary7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το πήρες απο κατάστημα ηλεκτρονικά απο εκεί; Αν μπορείς στείλε με πμ το κατάστημα να συγκρίνω και τιμές. Πάντως έτσι όπως τα λές είναι αυτό που ψάχνω, η επόμενη μέρα στις αποτυπώσεις.
  2. Συνάδελφε με το S910 σε θέμα ακρίβειας είσαι καλυμμένος; Το σκέφτομαι σοβαρά για αγορά αλλά κάποιοι μου λένε καλύτερα με τα ίδια λεφτά ενα φθηνό total station για μεγαλύτερη ακρίβεια. Σαν χρήση το θέλω μόνο για αποτυπώσεις και όχι τοπογραφικά, βαρέθηκα με το απλό laser και τα θέματα που βγαίνουν μετά.
  3. Η σύνταξη τοπογραφικού για κάθε τα κάθε τακτοποίηση δεν συνάδει ούτε με το γράμμα ούτε με το πνεύμα του νόμου. Προφανώς όταν τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα και υπάρχει ανάγκη ζητάω τοπογραφικό, αλλά το κόστος θα είναι μεγάλο για να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Θεωρώ πως αφού υπάρχει η τεχνολογία και είναι προσιτή, η κάθε ειδικότητα μπορεί να την υιοθετήσει για να κάνει καλύτερα την δουλειά της στα πλαίσια τον αρμοδιοτήτων του κάθε μηχανικού, για αυτό και η ερώτησή μου που είναι πολύ συγκεκριμένη.
  4. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καινούργιο τοπογραφικο (πχ αποτύπωση για τακτοποίηση) και απλά χρειάζομαι ένα περίγραμμα.
  5. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους τοπογράφους σχετικά με την αγορά εξοπλισμού. Σαν Αρχιτέκτονας δεν θα ασχοληθώ με τοπογραφικά και εξαρτήσεις αλλά θα ήθελα ένα όργανο για απλές αποτυπώσεις κτηρίων ώστε να ξεφύγω απο το laser χειρός και να βελτιώσω την ακρίβεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίρνω περιγράμματα, με ή χωρίς πρίσμα, καθώς και υψόμετρα, με 1-2-3 το πολύ στάσεις. Ψάχνοντας λίγο είδα ότι υπάρχουν ταχύμετρα, ηλεκτρονικοι χωροβάτες και τα total station, αλλά δεν ξέρω τι είναι πιο κατάλληλο για την συγκεκριμένη απλή εργασία. Προφανώς θα ψαχτώ και για μεταχειρισμένα αλλά δεν ξέρω ποια είναι η φθηνότερη λύση για την δουλειά που το θέλω, χωρίς ανάγκη να υπάρχει πολύ μεγάλη ακρίβεια.
  6. Γνωρίζει κανείς πως το δηλώνουμε ώστε να μην καταβάλετε παράβολο και πρόστιμο; Δεν μπορώ να βρω στο σύστημα την επιλογή για Ν.Π.Ι.Δ , Αρ.114, παρ. η)
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω μια περίπτωση με ισόγεια καταστήματα επί μονώροφης οικοδομής. Είναι 2 καταστήματα και ανάμεσα υπάρχει διάδρομος-κλιμακοστάσιο και χώρος λεβητοστασίου. Το ένα κατάστημα έχει καταλάβει χώρο 7τμ από το λεβητοστάσιο. Βλέπω ότι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το αν πάει σαν διαμερισμάτωση ή ΥΔΚΧ. Όλο το ισόγειο έχει μετρήσει στον Σ.Δ. και όλο το κτίριο ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, δεν είναι πιο λογικό να πάει σαν διαμερισμάτωση, αφού και συναίνεση δεν χρειάζεται και ουσιαστικά ο κοινόχρηστος ανήκει στο ίδιο άτομο.
  8. Συνάδελφοι η παράγραφος ιγ γνωρίζει κανεις πώς ερμηνέυεται; Όταν λέει "με μήκος μικρότερο ή ίσο με το 1/2 του μή− κους των πλευρών στις οποίες εφάπτεται" εννοεί ολόκληρων των πλευρών; Όταν εφάπτεται σε 2 πλευρές οικοπέδου 40χ30μ μπορεί ο στεγασμένος χώρος να είναι μεχρι 20χ15;
  9. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Αν δεν ενταχτει στο αρθρο 23 τοτε μιλαμε για τεραστια προστιμα που δεν αξιζουν δεδομενου οτι προκειτε για εγκαταστασεις με τσιμεντολιθο και λαμαρινα αλλα μεγαλης εκτασηε, περιπου 550τμ. Θα προσπαθησω μαλλον να βαλω τον ιδιοκτητη να ενταχθει στον ΟΣΔΕ, ειτε ο ιδιος ειτε να το μισθωσει στον νεο ιδιοκτητη και ενδεχωμενως αυτος να το ενταξει. Δεν εχω ιδεα τι ειναι ο ΟΣΔΕ και πως δουλευει αλλα σαν μηχανικοι θα αναγκαστουμε ακομα και με αυτα να ασχοληθουμε....
  10. Συναδελφοι για σταβλικη εγκατάσταση που δεν ειναι δηλωμενη στον ΟΣΔΕ τι κανουμε; Προκειτε για αγοροπωλησια, πληρουνται οι προυποθεσεις αφου ο χωρος του σταυλιτη ειναι ακριβως 35τμ αλλα δεν την ειχε δηλωμενη την εγκατάσταση ο ιδιοκτητης. Το περιεργο ειναι πως εχει ρευμα γιατι ποιο παλια ειχε παρει καποιου ειδους αδεια ( προ του 75') και του εδωσαν αλλα σημερα δεν εχει κανενα χαρτι στα χερια του.
  11. Αν παραμεινει πεσμενο τοτε πως να εκδοσεις παραβολο. Και σημερα το πρωι ειχε προβληματα και αυριο προβλεπω πως δεν θα ειναι ευκολα τα πραγματα....
  12. Το τεε δεν λεει τιποτα, ακομα δεν απαντησε το [email protected], απαντησε ομως το buildingcert στον συνεργατη μου και του εστειλαν τα 2 αρχεια. Δεν θελω να τα ανεβασω γιατι δεν αποτελουν επισημη διορθωση αλλα αμα τα θελει καποιος του τα στελνω με μαιλ. Παντως δεν εκαναν κατι σπουδαιο, την δικη μου εγκατασταση την διορθωσα μονος μου χωρις να μου στειλει τα αρχεια ο συνεργατης μου, αμα ανοιξει καποιος αυτα τα 2 αρχεια που ανεφερα θα καταλαβει ποσο ευκολο ειναι να γινει η διορθωση και ποσο απαραδεκτοι ειναι που τοσο καιρο δεν εβγαλαν ουτε μια ανακοινωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.