Μετάβαση στο περιεχόμενο

sofidima

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sofidima

  1. Για μια άδεια αποθήκης(15τ.μ. και ύψους 3.00μ. σε εντός οικισμού περιοχή και σε Εοικ.=1 στρεμ.) χρειαζεται να καλέσουμε ελεγχτη δόμησης 2 φορεσ?μπορούμε να τον καλεσουμε μονο μια φορα(στην αποπεράτωση ας πούμε?η μπορούμε και καθόλου(για τα τόσα λίγα τετραγωνικά)?
  2. Tι κανω για να βρω και να κατεβασω αρχειο?δεν βλεπω τιποτα στην οθονη μου...
  3. Tι κάνω για να κατεβάσω το αρχείο? γιατι δεν βλεπω κανενα αρχειο...
  4. Bεβαια δεν μου βγάζει κάτι...βάζω και ΑΦΜ από άλλεσ δηλώσεις που έχω κάνει αλλα δεν μου τις εμφανίζει...τεσπα..ευχαριστώ και πάλι ομως...
  5. Μια ερωτηση:αν εχουμε επικυρωσει απο την Δημαρχεια ότι το κτίσμα μας προϋπαρχει του 1975,σαν αποδεικτικο φανταζομαι πως πιανετε ετσι???
  6. ο ιδιοκτητησ μου ειπε οτι ο πρωτοσ του μηχανικοσ του τα εφτιαξε τα χαρτια και οτι ο ιδιοσ ο μηχανικοσ πηγε στην τραπεζα.αλλα για να το συγουρεψει θελει να δει αν οντωσ του εχει κανει τακτοποιηση,να κοιταξουμε αν υπαρχει στον νομο.θελει να αλλαξει μηχανικο γιατι πολυ απλα θελει εμενα να του τα κανω. το θεμα μασ ειναι πως μπορω εγω να το δω.ο ιδιοκτητης το μονο που ειχε κανει ηταν εξουσιοδοτησεις και υπευθυνες δηλωσεις.αυτα μονο....
  7. Aν καποιος είχε κάνει χαρτιά με τον Ν.4014/2011 αλλά ο μηχανικός του (ο πρώτοσ) δεν του είχε δώσει χαρτιά,πως μπορώ εγώ να μάθω(σαν νέα μηχανικό) τι του είχε δηλώσει ή τουλάχιστον να μάθω αν΄ήταν ενταγμένος στον Ν.4014/2011?Θέλει ένασ ιδιοκτήτης να αλλαξει μηχανικό(και να βάλει συγκεκριμένα εμενα) ώστε να δηλωθείι στον νέο νόμο.Αν υπάρχει η δήλωση, να μεταφερθεί στον Ν.4178/2013.Αλλιώς φαντάζομαι θα πρέπει να γίνουν τα χαρτιά εκ νέου με τον νέο νόμο..αλλα για "γλιτώσουμε"όλο αυτό τι μπορώ να κάνω??? ευχαριστω..
  8. Ισως εννοει σε μερικες περιπτωσεις οταν π.χ. Υπαρχουν πολλα δεντρα και τοτε το παμε κατα προσεγγιση η αλλιως στο περιπου..αυτο εννοει για τα τοπογραφικα για τα κτιρια φανταζομαι κατι παρομοια... Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. yian
  9. απλα ετσι μου ειπαν οταν ρωτησα τι αλλο θελουν εκτοσ απο το ΤΣΜΕΔΕ. Οκ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.
  10. αστο.διαβασα απο πανω ολη την θεματικη συζητηση.εννοεις οταν μου ζητηθει απο καποια υπηρεσια...ας πουμε οταν με καλεσουν. εγω εννοουσα οταν δεν θα καταθεσω ηλεκτρονικα στον ν.4014/2011 που ενα απο τα δικαιολογητικα ειναι και ο φοροσ φεμ εκτοσ το τσμεδε. ευχαριστω παντως.
  11. Συγγνωμη γιατι δεν καταλαβαινω κατι.πως θα καταθεσω φεμ στο τεε(τα δικαολογητικα ηλεκτρονικα) οταν δεν θα εχω χαρτι να το παρουσιασω?
  12. ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν.4014/2011 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΦΕΜ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ.ΑΥΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΩ(ΓΙΑ ΤΟ 'ΤΡΕΛΟ' ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ)
  13. Έγινε πριν ένα μήνα...Οποτε με μια ΕΕΜΚ θα μπορώ να είμαι εντάξει??? ρωτω γιατι λογικα ο αστυνομος θα έγραψε στην δικογραφία ότι είναι περίφραξη με πασσαλλους και μπετ'ον.δεν έχει σενάζ καθόλου παραμόνο στις λακκούβες όταν ανοίχτηκαν. (έχουν σκάλωμα οι δικοί μασ οι πολεοδόμοι οτι οι λακούβες να είναι χωρισ μπετόν)γαιυτο γράφω και ξαναγράφω για το μπετον εκει.
  14. Eυχαριστώ..αλλα συστυχώς το είχα κόψει την περσινή χρονιά... Ευχαριστώ και πάλι..
  15. Γεια σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. έχω ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο εντός οικισμού με άδεια νομιμοποιήσεως το 1995, και ο ιδιοκτήτης θ'ελησε να φράξει με πασσάλους και συρματόπλεγμα με μπετό στις λακούβες των πασσάλων(τονίζω για το μπετο) και η γειτόνισα να κάνει καταγγελία.Ήρθε λοιπόν η αστυνομία και κατέγραψε το γεγονός λέγοντας πως αν οι λακούβες δεν είχαν μπετόν δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα για να σας γράψουμε γιαυτο και ήρθε και το περιπολικό και τους πήγε στο αστυνομικό τμήμα(οικοδόμο και ιδιοκτήτη) Εγώ σαν μηχανικός αν βγάλω άδεια μικρής κλίμακας θα είμαι εγω και ο ιδικοτήτης καλυμμένοι? ώστε να μην έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα στην πορειά? και επίσης η άδεια θα είναι άδεια για πασσάλουσ όπωσ στα παλαιά 'εντυπα τησ μικ΄ρης κλίμαξ ή θα γράφει άδεια νομιμοποιήσεως περίφραξης? (να συμπληρώσω ότι η πολεοδομία δε ν γνωρίζει ότι έχει γίνει κάποια καταγγελια για την περίφραξη) ίσως είναι χαζή η ερωτηση που κάνω αλλα με προβληματίζει το γεγονός αυτό και αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος... Σας ευχαριστω.
  16. Όσον αφορά για τα κτίρια που είναι προ του1975,θα ήθελα μα σας ρωτήσω τα εξής: α) ενα κτίριο (κατοικία) όπου έχει και μία σκάλα για το δώμα, θα μετρήσει σαν μία μόνο παράβαση + 500 ευρώ? ή μόνο 500 ευρώ και το πιάνει σαν μονο κατοικία? β) εχοντασ υπόψιν το απο πάνω ερωτημα μου,στο ίδιο οικόπεδο υπαρχει και εξωτερικο χώροσ 15 τ.μ΄προ του 1975(είναι μπάνιο),επίσης.(φαντάζομαι ανήκει στην κατηγορία 1 και αυτοσ ?). όλα αυτά θα μετρηθούν σαν μια παράβαση και θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες 500 ευρω? 1000 ή 1500?( είναι και για τα 2 ερωτηματα μου τα ποσά που ρωτώ). Ευχαριστώ.
  17. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΕΜ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΦΕΜ. Π.Χ. ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ Η ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΑΝ ΚΑΥΩ ΑΠΟ 150 ευρω(για δικους μου λόγους) ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΩΣΗ?Η ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 15 ευρώ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.