Μετάβαση στο περιεχόμενο

macxt

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

macxt's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. SoS ΠΕΑ Μόλις ανέβασα το xml και πάτησα επαναφόρτωση μου βγάζει τα παρακάτω. F5 και reload page έκανα 100 φορές Επίσης βγήκα από την σελίδα, ξαναμπήκα --> ενεργειακές επιθεωρήσεις σε εκκρεμότητα -->επιλογή την ενεργειακή επιθεώρηση και ξανά η παρακάτω εικόνα. Δείχνει δηλαδή μόνο αυτό, δεν δείχνει την σελίδα που βάζουμε στοιχεία. Τι κάνω τώρα Servlet Exception:An invalid XML character (Unicode: 0x19) was found in the element content of the document. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 1; columnNumber: 118; An invalid XML character (Unicode: 0x19) was found in the element content of the document. at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.DOMParser.parse(DOMParser.java:254) at com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(DocumentBuilderImpl.java:292) at gr.cres.kenak.Inspection.parseXml(Inspection.java:479) at gr.cres.kenak.Inspection.parseXml(Inspection.java:467) at gr.cres.kenak.Inspection.calculateDataFor4409(Inspection.java:1251) at gr.cres.kenak.Inspection.rty(Inspection.java:3687) at gr.cres.kenak.Inspection.load(Inspection.java:4777) at gr.cres.kenak.Inspection.load(Inspection.java:4248) at EditInspection.createInspection(EditInspection.java:1992) at EditInspection.createInspection(EditInspection.java:1973) at EditInspection.doCreateInspection(EditInspection.java:142) at EditInspection.authorizedPost1(EditInspection.java:949) at EditInspection.authorizedGet1(EditInspection.java:593) at EditInspection.authorizedGetPost(EditInspection.java:525) at EditInspection.authorizedGet(EditInspection.java:361) at gr.cres.gkoras.servlets.AuthorizedServlet.doGet(AuthorizedServlet.java:160) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:617) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:723) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:127) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:299) at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:857) at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11ConnectionHandler.process(Http11Protocol.java:588) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:489) at java.lang.Thread.run(Thread.java:701)
  2. Σε ευχαριστώ για την απαντήση. Θα απευθυνθώ, για λογαριασμό του πελάτη, σε συνάδελφο πολιτικό μηχανικό για υπαγωγή στον 4495/2017.
  3. Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, δεν μπορώ να την τεκμηριώσω ή έτσι νομίζω. - Στην περίπτωση ανέγερσης ακινήτου πριν την ισχύ του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955, προσκομίζεται: α) μεταγενέστερη πολεοδομική άδεια/έγκριση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο από την οποία να προκύπτει η αρχική ημερομηνία κατασκευής της κατοικίας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ή βεβαίωση νομίμου περιγράμματος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου μας είπαν ότι έχει καταργηθεί η βεβαίωση νομίμου περιγράμματος σαν βεβαίωση και έχει αντικατασταθεί με την δήλωση μη αυθαιρεσίας ιδιώτη μηχανικού. Θα την δεχτούν; ή β) αποδεικτικό έγγραφο ότι το κτήριο προϋφίσταται του 1955, όπως συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας όπου γίνεται αναφορά στο εν λόγω κτήριο με ημερομηνία προ της 30.11.1955 και αναφέρεται η επιφάνειά του. Τα έγγραφα υπάρχουν αλλά δεν γράφουν τεραγωνικά οικίας. (ολόκληρο το σκεπτικό post 862 σελ. 87 για όποιον δεν το διάβασε)
  4. Καλημέρα, Κάποιος μπορεί να δώσει μια ιδέα για το post 862 σελ. 87 Πρέπει να δώσω μια απάντηση το απόγευμα. Ευχαριστώ.
  5. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι "απλό" . Σπίτι μονοκατοικία κατασκευασμένο το 1938 σύμφωνα με Ε9, δήλωση των ιδιοκτητών και παλιά συμβόλαια. Προφανώς δεν έχει άδεια οικοδομής στα παλιά συμβόλαια αναφέρετε ως «μιάν παλαιάν οικία μετά του οικοπέδου συνολικής εκτάσεως Χ τετραγωνικών μέτρων» (αναφέρετε στο οικόπεδο - δεν αναφέρονται τα m2 της οικίας παρά μόνο τού οικοπέδου). Στο Ε9, κτηματολόγιο, νέο πρόσφατο συμβόλαιο (αποδοχή κληρονομιάς) αναφέρονται τα m2, που αμφιβάλω αν είναι σωστά, συνήθως αναγράφονται κατά δήλωση του ιδιοκτήτη. Πως αποδεικνύω νομιμότητα; Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι στο τέλος αναφέρει: Αντίστοιχα/Πρόσθετα της οικοδομικής άδειας νομιμοποιητικά έγγραφα. Προσκομίζονται κατά περίπτωση τα κάτωθι: - Στην περίπτωση ανέγερσης ακινήτου πριν την ισχύ του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955, προσκομίζεται: α) μεταγενέστερη πολεοδομική άδεια/έγκριση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο από την οποία να προκύπτει η αρχική ημερομηνία κατασκευής της κατοικίας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ή βεβαίωση νομίμου περιγράμματος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου μας είπαν ότι έχει καταργηθεί η βεβαίωση νομίμου περιγράμματος σαν βεβαίωση και έχει αντικατασταθεί με την δήλωση μη αυθαιρεσίας ιδιώτη μηχανικού. Θα την δεχτούν; ή β) αποδεικτικό έγγραφο ότι το κτήριο προϋφίσταται του 1955, όπως συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας όπου γίνεται αναφορά στο εν λόγω κτήριο με ημερομηνία προ της 30.11.1955 και αναφέρεται η επιφάνειά του. Τα έγγραφα υπάρχουν αλλά δεν γράφουν τεραγωνικά οικίας.
  6. Η βαλβίδα αντεπιστροφής βρίσκεται σε λάθος θέση. Δηλαδή; Το νερό θα είναι από το δίκτυο πόλης. Λογικά χλωριωμένο και απολυμασμένο. Όμως αυτό που γράφει ο maneni, σχετικά με την απολύμανση, με προβληματίζει και μένα. Σε φυσιολογικές συνθήκες υπολογίζω πως το νερό της δεξαμενής των 500lit θα ανανεώνετε μια φορά την μέρα με μια φορά στις δύο μέρες. Εκτός του περίπτωσης που λείπει η οικογένεια πχ διακοπές οπότε θα πρέπει να αδειάζουν την δεξαμενή και να την γεμίζουν με φρέσκο νερό. Επίσης μια φορά τον χρόνο θα πρέπει να καθαρίζεται. Θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιο φάρμακο – καθαριστικό ή αρκεί σκέτο νερό με πίεση ή νερό με ξύδι. Τα παρελκόμενα είναι περίπου ίδια, βάνες, φλοτέρ δεξαμενής νερού βαρέως τύπου, βαλβίδας αντεπιστροφής με κώνο το κινούμενο στέλεχος της (μαζεύει σκουπίδια δυσκολότερα λόφο κώνου, δεν έχει επίπεδες επιφάνειες), φίλτρο άμμου, κτλ. Όσον αφορά την αντλία θα τους προτείνω τρεις εναλλακτικές με διαφορετικό κόστος. Η σειρά είναι από το φθηνότερο προς το ακριβότερο. Επίσης η μάρκα είναι ενδεικτική, για να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία, μπορεί να επιλεγεί και άλλη με παρόμοια χαρακτηριστικά. α) Συμβατική αντλία DAB JEΤ 62 με DAB SMART PRESS (ηλεκτρονικό εξάρτημα σχεδιασμένο για να αυτοματοποιεί την λειτουργία αντλιών χωρίς να χρειάζεται πιεστικό δοχείο μεμβράνης και επιτηρητή ύπαρξης νερού), ηχοπαγίδα. β) Συμβατική αντλία DAB JEΤ 62 με πιεζοστάτη, δοχείο 60lit, επιτηρητή ύπαρξης νερού, ηχοπαγίδα. και γ) η πιο ακριβή λύση με κόστος σχεδόν διπλάσιο. Αντλία inverter όλα σε ένα DAB e.sybox mini. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σε άλλη εταιρία παρόμοιο.
  7. Η δεξαμενή θα τοποθετηθεί στο ημιυπόγειο οπότε είναι προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες. Επιλέγω μαύρη (αδιαφανή) δεξαμενή, γιατί στο ημιυπόγειο υπάρχει παράθυρο, όποτε υπάρχει φυσικός φωτισμός, αν βάλω άσπρη (ημιδιάφανη) φοβάμαι ανάπτυξη πρασινίλας. Και από την στιγμή που θα είναι food grade θα είναι ασφαλείς για πόσιμο νερό, όπως μου γράψατε, οπότε το θέμα της δεξαμενής έκλεισε. Μαύρη πλαστική. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου, δηλαδή τους υπόλοιπους 6 μήνες υπάρχει επάρκεια στην πίεση – παροχή του νερού, έως υπερβολική θα έλεγα, έχει τοποθετηθεί μειωτής πίεσης κεντρικός, για προστασία της εγκατάστασης. Εδώ να αναφέρω ότι η εγκατάσταση ύδρευσης είναι καινούρια με πλαστικούς σωλήνες (πράσινους της interplast). Οπότε για 6 μήνες τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία του συστήματος, αντλία – δεξαμενή, γι αυτό βάζω το by-pass. Γι αυτή την χρονική περίοδο θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να αδειάζει και να καθαρίζει την δεξαμενή και να λειτουργεί το by-pass. Οπότε θα έχει και οικονομία στο ρεύμα. Βέβαια θα μου πείτε ότι αυτό θα το κάνει δύο – τρία χρόνια, μετά θα βαρεθεί και θα δουλεύει μόνιμα με την αντλία. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βρίσκομαι στην διαδικασία εκλογής κλασικής αντλίας – δοχείου, ή inverter που προτιμώ. Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από το τελικό κόστος σε συνδυασμό με τον παραγόμενο θόρυβο μιας και από πάνω είναι η κρεβατοκάμαρα – γραφείο.
  8. Έχω το παρακάτω πρόβλημα και παρακαλώ για την γνώμη σας. Σπίτι διώροφη μονοκατοικία με ημιυπόγειο σε χωριό. 4 μελής οικογένεια 2 ενήλικες 2 παιδιά τα οποία κάποτε θα μεγαλώσουν. Από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου υπάρχει πρόβλημα με την παροχή νερού. Σταδιακά από το πρωί αρχίζει να μειώνετε η παροχή, περίπου το μεσημέρι διακόπτετε και επανέρχεται σταδιακά αργά το απόγευμα. Κανονική παροχή έχουμε μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες. Δεν γράφω συγκεκριμένες ώρες γιατί δεν υπάρχουν. Κάθε μέρα είναι και διαφορετική, ανάλογα με το πώς ποτίζουν οι αγρότες!!! Σκέφτηκα την λύση, όπως στο σχέδιο, πλαστικής μαύρης δεξαμενής εφεδρείας περίπου 500lit, πιστεύω ικανή ποσότητα για τις ημερήσιες καταναλώσεις της οικογένειας, με φλοτέρ και πιεστικό τοποθετημένα στο ημιυπόγειο. Στην οροφή δεν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί λόγο παλιάς κεραμοσκεπής με φέροντα ξύλα (δεν υπάρχει πλάκα σκυροδέματος). Καταναλώσεις: WC- Λουτρό μπανιέρα νιπτήρας πλυντήριο ρούχων Καζανάκι Κουζίνα νεροχύτης πλυντήριο πιάτων 1 βρύση αυλής 2 βρύσες εξωστών ορόφου Το ύψος από το ημιυπόγειο έως τον ηλιακό θερμοσίφωνα είναι περίπου 9,5m Αυτά που με απασχολούν μιας και δεν το έχω ξανακάνει είναι. Αν είναι σωστή η συνδεσμολογία. Και το κυριότερο, το πόσο θα είναι υγιεινό το νερό, υπάρχουν μικρά παιδιά, για να είμαι ειλικρινής δεν εμπιστεύομαι το πλαστικό. Ανάπτυξη μικροβίων, βακτηριδίων κ.τ.λ. Σκέφτομαι ακόμα και την λύση μεταλλικού επισμαλτωμένου boiler χωρίς σερπαντίνα, όπως το δοχείο buffer της θέρμανσης. Δεν ξέρω όμως αν κάνει για πόσιμο νερό. Αυξάνει βέβαια πολύ το κόστος.
  9. Κάνε Block την εικόνα με όνομα ότι θέλεις. Προσοχή στο σημείο εισαγωγής. Γιατί είναι αυτό που παραμένει σταθερό όταν θα κάνεις Scale x ή Scale y . Αν επιλέξεις την εικόνα που είναι πλέων Block στα Properties στην καρτέλα Geometry εμφανίζεται το Scale x - Scale y - Scale z οπότε βάζεις ότι τιμή θέλεις και η παραμόρφωση είναι ανεξάρτητη για x και y. Αν παίξεις λίγο με τις τιμές μπορείς να το φέρεις ακριβώς. Gousgounis, Ευχαριστώ για την διόρθωση. (Blog -> Block)
  10. Καλημέρα σε όλους. Ψάχνω ένα πρόγραμμα κατά προτίμηση free που να κάνει τα παρακάτω. Σε μια φωτογραφία πχ από έναν δωμάτιο να μπορώ να σχεδιάσω τα περιγράμματα των παραθύρων, τοίχων, επίπλων ή άλλων στοιχείων και να βάλω διαστάσεις. Προσοχή δεν θέλω να κάνω μετρήσεις ή επιμετρήσεις από την φωτογραφία (δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα που το κάνει αυτό), απλά θέλω να βάλω την γραμμή της διάστασης και να γράψω πάνω την μετρημένη διάσταση. Να σχεδιάσω ένα ορθογώνιο και να γράψω, εδώ θα κατασκευαστεί νέος τοίχος, ή να σχεδιάσω ένα ορθογώνιο με κάποιου είδους “hatch” και να γράψω, αυτός ο τοίχος γκρεμίζετε. Δεν με ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που έχουν τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το AutoCad για αυτή την δουλεία αλλά μιας και δεν είναι σχεδιασμένο γι αυτό είναι δύσχρηστο. Ευχαριστώ
  11. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. (από Τ.Ε.Ι.) και έχω ΜΕΚ ηλεκτρομηχανολογικών Β. Δεν έχω ΜΕΕΠ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω. 1. Μπορώ να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να έχω ΜΕΕΠ. 2. Μου έκαναν πρόταση από τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία (Α.Ε.) να στελεχώσω το πτυχίο της εταιρίας για τα δημόσια έργα, χωρίς να εργάζομαι σ’ αυτή. Θα δουλέψω σαν ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας Η/Μ μελέτες για οικοδομικές άδειες και κατασκευές – υπεργολαβίες Η/Μ ιδιωτικών έργων. Το κακό είναι ότι πρέπει να τους προτείνω εγώ το ποσό (€/μήνα ή €/χρόνο) για το πτυχίο (ΜΕΚ Β). Άκουσα τιμές από 5.000€/χρόνο έως 15.000€/χρόνο από συναδέλφους, όμως κανείς δεν είχε προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα, απλά μου είπαν κάποια τιμή. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσο πάει η πιάτσα, ή ακόμα καλύτερα αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία. Ευχαριστώ. Συνάδελφοι πρέπει να απαντήσω μέχρι τέλους του μήνα. Αν κάποιος έστω έχει ακούσει κάτι για τις τιμές των πτυχίων, θα παρακαλούσα να απαντήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.