Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilymperopo

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ilymperopo

  1. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι σου επιτρεπει να εφαπτεσαι αλλα δεν σου επιτρεπει να εισαι 1 μ αποσταση. Μου φαινεται πολυ περιεργο και λαθος. Καλά ρε παιδιά, δεν είμαι χθεσινός, με πολιτικό μηχανικό, το κάνω, όχι μόνος μου.
  2. Γωνιακό οικόπεδο, δύο πλευρές δρόμοι, δύο πλευρές με ξένες ιδιοκτησίες. Το Δ θα το ψάξω, αλλά αυτό μου έχουν μεταφέρει οι ντόπιοι μηχανικοί σε συζητήσεις (χωρίς διευκρινίσεις). Θέλω να έχω ιδία άποψη, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες και περιπτωσιολογία. Το οικόπεδο βρίσκεται σε επέκταση του σχεδίου επαρχιακής πόλης.
  3. Συνάδελφοι, διαβάζω την πολύ αναλυτική συζήτηση σας, γιατί βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με το άρθρο 14 για προσωπικό μου ζήτημα. Συνορεύω με οικόπεδο (αδόμητο) στη βορεινή πλευρά της ιδιοκτησίας μου (με υπάρχον κτίσμα το οποίο απέχει 5 μ από το όριο). Θέλω να κάνω μια επέκταση προς την κατεύθυνση του όμορου κατά το μέγιστο δυνατό. Θεωρώ δύο περιπτώσεις: 1. Απόσταση Δ (2.5 μ) και διατηρώ ανοίγματα στην επέκταση μου προς την πλευρά του όμορου 2. Εφάπτομαι και δεν μου επιτρέπονται ανοίγματα Επειδή επιθυμώ να μην κολλήσω ακριβώς στο όριο, νομίζω ότι μπορώ να βρεθώ σε απόσταση από το όμορο <1 μ (χωρίς ανοίγματα) και να θεωρηθώ "εφαπτόμενος". Να σημειώσω ότι είμαι εντός σχεδίου.
  4. Tsilena είναι εύκολο να υποδείξεις σε ποιο σημείο της νομοθεσίας βρήκες τον ορισμό των ομόρων ιδιοκτησιών; Ευχαριστώ
  5. Είναι μεν παράνομη η μεταπώληση των εξαιρέσεων, αλλά δεν είναι παράνομη η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών που διαθέτουν γήπεδα με εξαιρέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα η διαδικασία γίνεται τυπικά, άσχετα αν συμβαίνει με ξεχύλωμα των διαδικασιών, ακριβώς γιατί ο νομοθέτης παραβλέπει (εσκεμμένα) την μεταβίβαση εξαιρέσεων.
  6. Καλύτερα να διασυνδεθείς ως αυτοπαραγωγός, όχι ως αυτόνομος. Όταν δεν δουλεύει η επιχείρηση και δεν έχει καταναλώσεις, το ρεύμα του φ/β τι θα το κάνεις; Το πουλάς στο δίκτυο με τιμή όμως 0.44, όχι 0.55 γιατί έχεις επιδοτηθεί από ΕΣΠΑ.
  7. Σωστά το πρώτο όριο είναι το διπλάσιο του ύψους της εγκατάστασης. Κατ'ελάχιστον 2.5 μέτρα απόσταση από τα όρια του γηπέδου. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 2.5μ, τότε απόσταση 5μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 2μ, τότε απόσταση 4μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 1.25μ, τότε απόσταση 2.5μ. Αν το ύψος της εγκατάστασης είναι 1μ, τότε απόσταση 2.5μ.
  8. Σε αυτή την φάση ποιός δεν δέχεται εντός Natura, η ΔΕΗ? Υποθέτω ότι για να δεχθούν χρειάζονται την απόφαση Ε.Π.Ο. όχι μόνο το αίτημα, όπως στην απαλλαγή
  9. Καταρχάς και σε Natura επιτρέπεται η εγκατάσταση φ/β, απλά πρέπει να πάρεις Ε.Π.Ο. και να μην βρίσκεσαι σε οικότοπο προτεραιότητας. Για φ/β σε κτίριο απαλλάσεσαι γενικότερα από Ε.Π.Ο. (τι παραπάνω περιβαλλοντική επίπτωση να έχεις ), τα παραπάνω ισχύουν για γήπεδα.
  10. καπέλωμα, ξεκαπέλωμα, έχει ψηφιστεί ως νόμος του κράτους, είναι εμπαιγμός αυτό που γίνεται.
  11. Από που προκύπτει αυτό; η ΚΥΑ χρησιμοποιεί επακριβώς την ίδια φράση και για τις 3 βασικές τεχνολογίες Α.Π.Ε. (αιολικά, ΜΥΗΕ, φ/β) άρα λοιπόν όπως λέει και ο zefuros τα φ/β χωροθετούνται εντός NATURA 2000 εκτός από τις περιοχές που είναι οικότοποι προτεραιότητας.
  12. τα στοιχεία που αναφέρομαι δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=388 To σενάριο επίτευξης των στόχων αναφέρει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 26.885MW. Ίσως αυτό λύσει την απορία σου.
  13. Ανακοίνωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ για τις καθυστερήσεις http://www.paseges.gr/portal/cl/co/dce652fa-4ff4-4e96-ae4e-1940681b7cb7
  14. Τα δύο σημαντικότερα σημεία, για τις εκτός σχεδίου εγκαταστάσεις, που είναι και οι περισσότερες, είναι τα εξής: 1) Δεν απαιτείται αρτιότητα και οικοδομησιμότητα 2) Απόσταση από τα όρια του γηπέδου εγκατάστασης: 2 φορές το ύψος ή 2.5μέτρα κατ'ελάχιστον.
  15. Τι πιο εύκολο από το να φτιάξει αιολικά. Μπορεί να καλύψει μεγαλύτερη ισχύ, πιο γρήγορα, σε μικρότερο κόστος. Το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει ένα προσχέδιο για το πως θα γίνει η κατανομή ισχύος, το οποίο έχει κατατεθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο σενάριο επίτευξης των στόχων τα φ/β παίρνουν μερίδιο 2.500MW μέχρι το 2020 και τα αιολικά 7.500ΜW. Στο σενάριο αναφοράς τα φ/β παίρνουν 700MW. Ασφαλώς και έχει σχέση. Ουσιαστικά η πτώση του κόστους, από 500.000€ σε 300.000€/100kWp, είναι όσα χρήματα γλύτωνε κάποιος με χρήση του Αναπτυξιακού (30-40%). Το κόστος των φ/β εγκαταστάσεων συνεχίζει να πέφτει και ο τελικός στόχος είναι το grid-parity. Σε τέτοια περίπτωση ένας φ/β σταθμός θα είναι ανταγωνιστικός χωρίς την χρήση feed-in-tariffs. Ακριβώς για το λόγο αυτό, το κράτος επιλέγει και χαμηλότερη τιμολόγηση σταδιακά, στην προσπάθεια του να ακολουθησει την πτώση του κόστους. Απλό παράδειγμα. Αν σε δύο χρόνια το κόστος εγκατάστασης έχει πάει 200.000€, είναι λογικό να παίρνει κάποιος 0.45€/kWh? Τα κίνητρα που δίνει το κράτος δεν έχουν στόχο τον πλουτισμό αλλά την εισαγωγή νέων καινοτόμων τεχνολογίων, περιβαλλοντικά χρήσιμων, μέχρι αυτές να εδραιωθούν, όχι δια παντώς.
  16. Καταρχάς κανείς δεν ξέρει αν θα αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική η κυβέρνηση μέχρι το 2014, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Αυτή θυμίζω είναι η τρίτη τιμολογηση (αν και είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη). Μην ξεχνάτε ότι η Μπιρμπίλη ήταν έτοιμη να ρίξει τις τιμές στα 320€/ΜWh. Από την άλλη η πτώση στις τιμές έχει λογική. Το κόστος της εγκατάστασης πριν μερικά χρόνια ήταν 500-600.000€/100kW. Τώρα που κυμαίνεται στα 300.000€ δεν έχει το κράτος τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί την απαίτηση κάποιου να πάρει τα λεφτά του πίσω σε 5 χρόνια.
  17. Σημαντικές οι πληροφορίες που παραθέτεις pntzamilis Μερικά ερωτήματα από εμένα: Ι) Άρα δεν έχει νόημα η εξαίρεση που βάζει ο νομοθέτης στον 3851/2010. Η Ε.Π.Ο. δεν απαιτείται καν γιατί δεν μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει φ/β σε NATURA 2000. ΙΙ) Υπάρχει μια αντίφαση στο άρθρο 14 (Ειδικά κριτήρια χωροθέτησης Μ.Υ.Η.Ε.) της KYA. Αρχικά απαγορεύει όπως και σε όλες τις μορφές ΑΠΕ την χωροθέτηση σε οικότοπους προτεραιότητας, κοινοτικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί στο ΦΥΣΗ 2000 και έπειτα στο άρθρο 15, λέει: ΙΙΙ) Υπάρχει διαφορά μεταξύ οικότοπων και οικότοπων προτεραιότητας; http://kireas.org/smf/index.php?topic=297.0 Η εκτίμηση μου είναι ότι η φράση "Οικότοπος προτεραιότητας" δεν είναι συνώνυμη του "Natura 2000" αλλά υποπερίπτωση της. Επιπλέον το κοινοτικής σημασίας ίσως είναι επιπλέον υποκατηγοριοποίηση. Δηλαδή σε οικότοπους προτεραιότητας εθνικής σημασίας (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), δεν υπάρχει πρόβλημα.
  18. Ισχύει αυτό που διαβάζω στο ΣΕΦ ότι η τιμή πώλησης του οικιακού (συμβολαίου 25ετίας) πέφτει κατά 5% μετά την 01.01.2012? http://www.helapco.gr/library/PV_Investment_Guide_June2010.pdf Δεν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο στο νόμο 3851/2010. Υπάρχει σχετική αναφορά στην υπουργική απόφαση Β'1079/2009, στην παράγραφο 3 του άρθρου 3. http://erdgas.gr/Documents/fotovoltaika_1079.pdf Τελικά τι από τα δύο ισχύει. Ο τελευταίος νόμος δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Οκ, το βρήκα η τιμή είναι σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ, άρα πράγματι μειώνεται κατά 5% η τιμή του συμβολαίου.
  19. για να είναι ήσυχοι να μη συμβεί τι; Μέχρι τώρα αυτά που λέει ο οδηγός ζητάνε εκτός από τη ΔΕΗ που δεν ζητάει τίποτα γιατί δεν δέχεται και τίποτα.
  20. 1. Ναι, το αναγράφει στην έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. 2. Όχι, η εγκατεστημένη συνολική ισχύς των πανέλων σε κανονικές συνθήκες μετράει.
  21. Icecut, για την υποβολή αιτήματος πρόσφορας σύνδεσης προς τη Δ.Ε.Η. αρκεί να τους καταθέσεις αντίγραφο της υποβολής του αιτήματος προς την ΠΕ.ΧΩ. όχι το θέτικο ή το αρνητικό. Ασφαλώς, η βέβαιωση απαλλαγής θα χρειαστεί σίγουρα σε επόμενη φάση. Τουλάχιστον, αυτά αναγράφει ο οδηγός που έχει αναρτήσει το ΥΠΕΚΑ. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει η ΔΕΗ είναι ακόμα άγνωστο.
  22. H νομοθεσία που ρυθμίζει γενικότερα τις Α.Π.Ε. βρίσκεται κατά κύριο λόγο στους εξής νόμους: 3851/2010 (ξεκίνα από εδώ, είναι ο τελευταίος νόμος) 3734/2009 3486/2006 επίσης κοίτα στο site της ΔΕΗ: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=3384&nt=18&lang=1 Υπάρχουν τα σχετικά έντυπα που πρέπει να συμπληρώσεις. Έντυπο Αίτησης Σύνδεσης για Φ/Β επί κτιρίου ισχύος μέχρι και 100 kW όπου περιγράφονται και διάφορα απαιτούμενα δικαιολογητικά. τέλος ίσως σου φανεί χρήσιμο το site http://www.helapco.gr
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.