Μετάβαση στο περιεχόμενο

step

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

step's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ge_liakos Έτσι όπως το έθεσες απαξιώνεις το επάγγελμα του ΑΜ. Δεν είναι θέμα ΕΔ. Το θέμα είναι είναι να μη γεμίσουμε με τρόγλες επειδή το επιτρέπει ο νόμος και το ΤΕΕ.
  2. Κάνεις πλάκα έτσι; Μηχανολόγοι (και πολιτικοί) αρχιτεκτονικά. Με ποιες γνώσεις; "Οπως λέει και o terry όταν είναι το 55% πως μπορείς να πεις δεν ασχολούμαι". Ωραίο σκεπτικό "Τα αρχιτεκτονικά δηλαδή τι παραπάνω γνώση θέλουν που ένας ΠΜ δεν μπόρεί να έχει" Ασχολίαστο... Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  3. Έχει κάποιος πληροφορίες για τα δίδακτρα σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία; Στο περίπου έστω. Πότε πρέπει κάποιος να ξεκινήσει διαδικασίες κλπ; Παίζει ρόλο η ηλικία για να σε δεχτούν; Σκέφτομαι για κατατακτήριες στο ΕΜΠ αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι με 10 ώρες μαθημάτων τη μέρα δε θα έχω χρόνο για δουλειά. Στο εξωτερικό όλο και κάποια δουλειά part time ή πρακτική παίζει οπότε αποκτάς και κάποια εμπειρία. Σε στηρίζει και το πανεπιστήμιο σε κάποιο βαθμό. Επίσης πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το ETH στη Ζυρίχη. Αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένες πληροφορίες ας ενημερώσει.
  4. Σε κάθε σχολή παίρνεις κάποιες κατευθύνσεις και κυρίως ένα τρόπο σκέψης. Απλά στο ΤΕΙ η γνώση σταματάει πιο χαμηλά. Μπορεί βέβαια κάποιος αν έχει το μικρόβιο να τη συνεχίσει - δεν τον εμποδίζει κανείς σε αυτό - και να φτάσει το επίπεδο ενός μέσου απόφοιτου ΑΕΙ. Οι περισσότεροι απόφοιτοι των ΤΕΙ βέβαια που όντως ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω, συνεχίζουν στο πολυτεχνείο οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Θεωρώ όμως άδικο για κάποιους που δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι, αυτή η προσπάθεια να μην έχει αντίκτυπο. Επίσης είναι ακόμα πιο άδικο να συγκρίνονται με αποφοίτους ΑΕΙ, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με αυτό που σπούδασαν και να θεωρούνται κατώτεροι. Μπορεί αυτές οι περιπτώσεις να είναι ελάχιστες, αλλά είναι μεγάλη αδικία. Μπορώ να το αναλύσω όσο πάει, γιατί την έχω πάθει και από πανελλήνιες και από ΤΕΙ και από ΑΕΙ.
  5. Μάλιστα αυτό δε το γνώριζα. Πάντως πήρα και τηλέφωνο και μου είπαν ότι ισχύει η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης που είναι 5 χρόνια. Αν όμως κάποιος έχει τελειώσει πιο νωρίς , μπορεί απ' ότι μου είπαν να κάνει αίτηση και να πάρει χαρτί - βεβαίωση περάτωσης σπουδών στα χέρια του ένα εξάμηνο νωρίτερα δηλαδή στα 4.5 χρόνια. Κάτι είναι κι' αυτό. Αναφέρομαι για τη σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ. Για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω. Όσο για τα μαθήματα αν δεν προέρχεται κάποιος από άλλη πολυτεχνική σχολή νομίζω καλό είναι να τα ξαναδώσει, εφόσον ξέρει περί τίνος πρόκειται και δεν θα δυσκολευτεί πολύ.
  6. Τα ολογράμματα δε νομίζω να καθυστερήσουν και πολύ. Επίσης κάτι που φαίνεται ενδιαφέρον
  7. Για τους συμβολαιογράφους θα αλλάξουν σίγουρα οι αμοιβές. Επίσης ακούγεται ότι καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί που σημαίνει ότι θα έχουν δυνατότητα να κάνουν συμβόλαια σε περιοχές που δεν βρίσκεται η έδρα τους. Επίσης κάτι ακούγεται για την άρση του περιορισμού διαφήμισης. Το παρακολουθώ το θέμα πολύ καιρό και έχουν ειπωθεί από τα ΜΜΕ διάφορα. Αυτό δε σημαίνει ότι ανοίγει. Θεωρούνται δημόσιοι λειτουργοί. Ο αριθμός ανά περιφέρεια μπορεί να αυξηθεί θα ισχύει όμως ο περιορισμός στον αριθμό. Επίσης έχει υπογραφεί το 2006 αν δεν κάνω λάθος η οδηγία Bolkenstein, η οποία τους εξαιρεί της απελευθέρωσης. Αν κάνω λάθος διορθώστε.
  8. Συγγνώμη αλλά μπερδεύτηκα υπάρχει περίπτωση επειδή είμαι από σχετικό ΑΕΙ να μου πουν σε βάζουμε στο 3ο έτος αλλά τα μαθήματα δεν στα αναγνωρίζουμε και τα χρωστάς; Γιατί να μη με βάλουν στο 1ο τότε
  9. Δεν έχω δώσει ακόμα κατατακτήριες. Από τη σχολή που τελειώνω δεν ξέρω αν θα μου αναγνωρίσουν μαθήματα. Έχουμε μερικά συναφή πάντως (γραμμική - ανάλυση - διαφορικές - τεχνική μηχανική - υλικά και κάποια ακόμα). Απλά σκέφτομαι ότι αφού τα έχω ξανακάνει - σε άλλο επίπεδο βέβαια - και έχοντας μια ιδέα περί τίνος πρόκειται , αν θα μπορούσα να δηλώσω κάποια από αυτά συν 6-7 που προβλέπονται σε κάθε εξάμηνο, με τη λογική ότι δεν θα με ζορίσουν πολύ και ίσως να μη χρειάζεται να παρακολουθώ όλες τις διαλέξεις. Αν λοιπόν (υποθετικά πάντα) ξεμπλέξω με μαθήματα και διπλωματική στα 4 χρόνια , δεν μπορώ να πάρω πτυχίο; Πρέπει να περιμένω άλλο 1 έτος; Απ' ότι κατάλαβα αυτό μου λέτε. Ευχαριστώ.
  10. Μέχρι πόσα μαθήματα μπορεί να δηλώνει κάποιος ανά εξάμηνο στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ; Στον οδηγό σπουδών δεν βρήκα κάτι σχετικό. Μπορεί κάποιος να πάρει πτυχίο στα χέρια του σε λιγότερο από 5 έτη; Δεν αναφέρομαι στο πόσο διάβασμα χρειάζεται και πόσο δύσκολη είναι η σχολή - το ξέρω ότι λόγω δυσκολίας και μόνο θέλει 5+ χρόνια. Αναφέρομαι στο τυπικό μέρος. Του δίνουν πτυχίο αν έχει ξεμπλέξει με μαθήματα και διπλωματική πχ στο 4ο έτος ή πρέπει να περάσουν 10 εξάμηνα;
  11. ikaros13 έχεις δίκιο απλά γράφω ότι Η ερώτηση αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος νέος μηχανικός ψάχνει την πρώτη του δουλειά. Αναφέρομαι σε εταιρείες οι οποίες ψάχνουν νέους απόφοιτους μηχανικούς. Και αυτοί που ψάχνουν πρώτη φορά για δουλειά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν έτσι δεν είναι; Θεωρητικά εάν όλες οι εταιρείες ζητούσαν προϋπηρεσία κανείς δεν θα είχε βρεί δουλειά (θεωρητικά). Εκτός αν μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως προϋπηρεσία κάποια πρακτική άσκηση κλπ.
  12. Θέλω να ρωτήσω το εξής : Μια εταιρεία σε καλεί για συνέντευξη εφόσον προτιμήσει το βιογραφικό σου ανάμεσα στα υπόλοιπα; Ή υπάρχει περίπτωση το βιογραφικό σου να μην είναι και τόσο γεμάτο και παρόλ' αυτά να σε καλέσει για συνέντευξη; Το ρωτάω αυτό γιατι κάποιος που έχει όντως κάποιες δυνατότητες άλλα έχει ένα φτωχό βιογραφικό μπορεί να μην του δωθεί καν η ευκαιρία για συνέντευξη. Άσχετα εάν μετά τη συνέντευξη αποδειχθεί ιδανικότερος από κάποιον άλλο με καλύτερο βιογραφικό. Η ερώτηση αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος νέος μηχανικός ψάχνει την πρώτη του δουλειά.
  13. Και οι σχεδιαστές. Και έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα. (ευτυχώς)
  14. Επίσης ένα βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό λόγω διπλωματικής. Προσεγγίζει κάποια θέματα που δεν έχω βρει σε άλλα βιβλία. Είναι free. Ψάξ' το στο google. A Mathematical Introduction to Robotic Manipulation (Richard M. Murray, Zexiang Li S., Shankar Sastry)
  15. Καλά που το θυμήθηκες; έχω κουφαθεί με αυτό το κομμάτι από παλιά. Αυτά τα ιου ιου να μην είχε σε κάποια σημεια. Το μπάσο είναι καταιγιστικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.