Μετάβαση στο περιεχόμενο

step

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by step

  1. @ge_liakos Έτσι όπως το έθεσες απαξιώνεις το επάγγελμα του ΑΜ. Δεν είναι θέμα ΕΔ. Το θέμα είναι είναι να μη γεμίσουμε με τρόγλες επειδή το επιτρέπει ο νόμος και το ΤΕΕ.
  2. Κάνεις πλάκα έτσι; Μηχανολόγοι (και πολιτικοί) αρχιτεκτονικά. Με ποιες γνώσεις; "Οπως λέει και o terry όταν είναι το 55% πως μπορείς να πεις δεν ασχολούμαι". Ωραίο σκεπτικό "Τα αρχιτεκτονικά δηλαδή τι παραπάνω γνώση θέλουν που ένας ΠΜ δεν μπόρεί να έχει" Ασχολίαστο... Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  3. Έχει κάποιος πληροφορίες για τα δίδακτρα σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία; Στο περίπου έστω. Πότε πρέπει κάποιος να ξεκινήσει διαδικασίες κλπ; Παίζει ρόλο η ηλικία για να σε δεχτούν; Σκέφτομαι για κατατακτήριες στο ΕΜΠ αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι με 10 ώρες μαθημάτων τη μέρα δε θα έχω χρόνο για δουλειά. Στο εξωτερικό όλο και κάποια δουλειά part time ή πρακτική παίζει οπότε αποκτάς και κάποια εμπειρία. Σε στηρίζει και το πανεπιστήμιο σε κάποιο βαθμό. Επίσης πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το ETH στη Ζυρίχη. Αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένες πληροφορίες ας ενημερώσει.
  4. Σε κάθε σχολή παίρνεις κάποιες κατευθύνσεις και κυρίως ένα τρόπο σκέψης. Απλά στο ΤΕΙ η γνώση σταματάει πιο χαμηλά. Μπορεί βέβαια κάποιος αν έχει το μικρόβιο να τη συνεχίσει - δεν τον εμποδίζει κανείς σε αυτό - και να φτάσει το επίπεδο ενός μέσου απόφοιτου ΑΕΙ. Οι περισσότεροι απόφοιτοι των ΤΕΙ βέβαια που όντως ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω, συνεχίζουν στο πολυτεχνείο οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Θεωρώ όμως άδικο για κάποιους που δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι, αυτή η προσπάθεια να μην έχει αντίκτυπο. Επίσης είναι ακόμα πιο άδικο να συγκρίνονται με αποφοίτους ΑΕΙ, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με αυτό που σπούδασαν και να θεωρούνται κατώτεροι. Μπορεί αυτές οι περιπτώσεις να είναι ελάχιστες, αλλά είναι μεγάλη αδικία. Μπορώ να το αναλύσω όσο πάει, γιατί την έχω πάθει και από πανελλήνιες και από ΤΕΙ και από ΑΕΙ.
  5. Μάλιστα αυτό δε το γνώριζα. Πάντως πήρα και τηλέφωνο και μου είπαν ότι ισχύει η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης που είναι 5 χρόνια. Αν όμως κάποιος έχει τελειώσει πιο νωρίς , μπορεί απ' ότι μου είπαν να κάνει αίτηση και να πάρει χαρτί - βεβαίωση περάτωσης σπουδών στα χέρια του ένα εξάμηνο νωρίτερα δηλαδή στα 4.5 χρόνια. Κάτι είναι κι' αυτό. Αναφέρομαι για τη σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ. Για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω. Όσο για τα μαθήματα αν δεν προέρχεται κάποιος από άλλη πολυτεχνική σχολή νομίζω καλό είναι να τα ξαναδώσει, εφόσον ξέρει περί τίνος πρόκειται και δεν θα δυσκολευτεί πολύ.
  6. Τα ολογράμματα δε νομίζω να καθυστερήσουν και πολύ. Επίσης κάτι που φαίνεται ενδιαφέρον
  7. Για τους συμβολαιογράφους θα αλλάξουν σίγουρα οι αμοιβές. Επίσης ακούγεται ότι καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί που σημαίνει ότι θα έχουν δυνατότητα να κάνουν συμβόλαια σε περιοχές που δεν βρίσκεται η έδρα τους. Επίσης κάτι ακούγεται για την άρση του περιορισμού διαφήμισης. Το παρακολουθώ το θέμα πολύ καιρό και έχουν ειπωθεί από τα ΜΜΕ διάφορα. Αυτό δε σημαίνει ότι ανοίγει. Θεωρούνται δημόσιοι λειτουργοί. Ο αριθμός ανά περιφέρεια μπορεί να αυξηθεί θα ισχύει όμως ο περιορισμός στον αριθμό. Επίσης έχει υπογραφεί το 2006 αν δεν κάνω λάθος η οδηγία Bolkenstein, η οποία τους εξαιρεί της απελευθέρωσης. Αν κάνω λάθος διορθώστε.
  8. Συγγνώμη αλλά μπερδεύτηκα υπάρχει περίπτωση επειδή είμαι από σχετικό ΑΕΙ να μου πουν σε βάζουμε στο 3ο έτος αλλά τα μαθήματα δεν στα αναγνωρίζουμε και τα χρωστάς; Γιατί να μη με βάλουν στο 1ο τότε
  9. Δεν έχω δώσει ακόμα κατατακτήριες. Από τη σχολή που τελειώνω δεν ξέρω αν θα μου αναγνωρίσουν μαθήματα. Έχουμε μερικά συναφή πάντως (γραμμική - ανάλυση - διαφορικές - τεχνική μηχανική - υλικά και κάποια ακόμα). Απλά σκέφτομαι ότι αφού τα έχω ξανακάνει - σε άλλο επίπεδο βέβαια - και έχοντας μια ιδέα περί τίνος πρόκειται , αν θα μπορούσα να δηλώσω κάποια από αυτά συν 6-7 που προβλέπονται σε κάθε εξάμηνο, με τη λογική ότι δεν θα με ζορίσουν πολύ και ίσως να μη χρειάζεται να παρακολουθώ όλες τις διαλέξεις. Αν λοιπόν (υποθετικά πάντα) ξεμπλέξω με μαθήματα και διπλωματική στα 4 χρόνια , δεν μπορώ να πάρω πτυχίο; Πρέπει να περιμένω άλλο 1 έτος; Απ' ότι κατάλαβα αυτό μου λέτε. Ευχαριστώ.
  10. Μέχρι πόσα μαθήματα μπορεί να δηλώνει κάποιος ανά εξάμηνο στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ; Στον οδηγό σπουδών δεν βρήκα κάτι σχετικό. Μπορεί κάποιος να πάρει πτυχίο στα χέρια του σε λιγότερο από 5 έτη; Δεν αναφέρομαι στο πόσο διάβασμα χρειάζεται και πόσο δύσκολη είναι η σχολή - το ξέρω ότι λόγω δυσκολίας και μόνο θέλει 5+ χρόνια. Αναφέρομαι στο τυπικό μέρος. Του δίνουν πτυχίο αν έχει ξεμπλέξει με μαθήματα και διπλωματική πχ στο 4ο έτος ή πρέπει να περάσουν 10 εξάμηνα;
  11. ikaros13 έχεις δίκιο απλά γράφω ότι Η ερώτηση αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος νέος μηχανικός ψάχνει την πρώτη του δουλειά. Αναφέρομαι σε εταιρείες οι οποίες ψάχνουν νέους απόφοιτους μηχανικούς. Και αυτοί που ψάχνουν πρώτη φορά για δουλειά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν έτσι δεν είναι; Θεωρητικά εάν όλες οι εταιρείες ζητούσαν προϋπηρεσία κανείς δεν θα είχε βρεί δουλειά (θεωρητικά). Εκτός αν μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως προϋπηρεσία κάποια πρακτική άσκηση κλπ.
  12. Θέλω να ρωτήσω το εξής : Μια εταιρεία σε καλεί για συνέντευξη εφόσον προτιμήσει το βιογραφικό σου ανάμεσα στα υπόλοιπα; Ή υπάρχει περίπτωση το βιογραφικό σου να μην είναι και τόσο γεμάτο και παρόλ' αυτά να σε καλέσει για συνέντευξη; Το ρωτάω αυτό γιατι κάποιος που έχει όντως κάποιες δυνατότητες άλλα έχει ένα φτωχό βιογραφικό μπορεί να μην του δωθεί καν η ευκαιρία για συνέντευξη. Άσχετα εάν μετά τη συνέντευξη αποδειχθεί ιδανικότερος από κάποιον άλλο με καλύτερο βιογραφικό. Η ερώτηση αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος νέος μηχανικός ψάχνει την πρώτη του δουλειά.
  13. Και οι σχεδιαστές. Και έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα. (ευτυχώς)
  14. Επίσης ένα βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό λόγω διπλωματικής. Προσεγγίζει κάποια θέματα που δεν έχω βρει σε άλλα βιβλία. Είναι free. Ψάξ' το στο google. A Mathematical Introduction to Robotic Manipulation (Richard M. Murray, Zexiang Li S., Shankar Sastry)
  15. Καλά που το θυμήθηκες; έχω κουφαθεί με αυτό το κομμάτι από παλιά. Αυτά τα ιου ιου να μην είχε σε κάποια σημεια. Το μπάσο είναι καταιγιστικό.
  16. Συμφωνώ. Όποιος θέλει να μάθει μπορεί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εγώ έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά μαθήματα από youtube edu και με βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό. Επίσης παίζουν και σημειώσεις καλογραμμένες και βιβλία free και tutorials άπειρα. Όρεξη να υπάρχει.
  17. Παιδιά σε κάποια σελίδα διάβασα κάτι του στυλ "αν βγεις στην αγορά εργασίας στα 30 είσαι χαμένος". Διαφωνώ. Ξέρω παραδείγματα και παραδείγματα από μηχανικούς που έπιασαν δουλειά στα 30 - 34 και μια χαρά βολευτήκανε και αυθεντίες γίνανε στις δουλειές τους και πολλά λεφτά βγάλανε (πάρα πολλά και αξιοπρεπώς). Και ξέρω και παραδείγματα από ανθρώπους που πιάσανε δουλειά στα 40! και πάλι μια χαρά τα βγάλανε πέρα, αξιοπρεπέστατα και χωρίς κομπίνες. Μην ξεχνάτε ότι παλιά ο στρατός ήταν 2-3 χρόνια, πολλοί έμπεναν με τη 2η, άντε και +1, +2 χρόνια επειδή οι σχολές μηχανικών είναι απαιτητικές. Πάνω κάτω και αυτοί στα 28 - 30 δε βρήκαν δουλειά; Αν πέφτω πολύ έξω διορθώστε με. Εγώ τελειώνω ΑΕΙ και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες στα 27(!). Στα 30 που θα βγω με 2 πτυχία ΑΕΙ θα είμαι χαμένος; Με 20 προγράμματα που ξέρω να χρησιμοποιώ, με άλλα 20 που θα μάθω και με συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενό μου; Τι εμπειρία θα χάσω; Να κάνω το τσιράκι του κάθε μηχανικού;Η μήπως αυτά που έμαθα τόσα χρόνια θα πάνε χαμένα και πρέπει να τα ξαναμάθω από την αρχή μέσα από τη δουλειά; Δε νομίζω. Φρόντισα να βγάλω τη σχολή μου με συνεχή εξάσκηση πάνω στο αντικείμενο, με προσωπικές θυσίες(διακοπές, εξόδους) και με τους συμφοιτητές μου να με κοροιδεύουν γιατί κάθομαι 18 ώρες το 24ωρο μπροστά από τον υπολογιστή. Είμαι το ίδιο με αυτούς; Όχι. Όταν θα θελήσω να βρω δουλειά θα ξέρω 10 και αυτοί θα ξέρουν 1. Αυτοί λοιπόν χρειάζονται την εμπειρία και όχι εγώ. Επίσης αυτός που ξέρει 10 πράγματα θα μάθει άλλα 10 πολύ πιο γρήγορα από κάποιον που δεν ξέρει τίποτα. Χαμένος είναι αυτός που έχει σκοπό να βγει και να βρει την πρώτη δουλειά που θα του δωθεί επειδή (καλώς η κακώς) έχει ανάγκη από χρήματα. Θα πέσει θύμα εκμετάλευσης, θα κάνει δουλειές που δεν του αρέσουν και μετά από 3 χρόνια θα έχει εμπειρία σε τι; Σε κάτι που δεν του αρέσει; Κάλως η κακώς και αυτός στα 30 και βάλε δεν θα ξεκινήσει να κάνει τη δουλειά που θέλει και τη ζωή που του αρέσει; Και εγώ κάλλιστα θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να αρκεστώ σε μια από τις 5-10 δουλειές που μπορώ να κάνω, να το συνδυάσω με λίγη "κουτοπονηριά", να χωθώ κάπου και σε 3-4 χρόνια να κάνω τον μηχανικό. (αυτό μου έλεγαν πολλοί πριν παρατήσω το ΤΕΙ και ξαναδώσω πανελλήνιες στα 21 και αυτό μου λένε και τώρα που τελειώνω το συγκεκριμένο ΑΕΙ) Θα είμαι μηχανικός; Όχι. Απλά θα κοροιδεύω τον εαυτό μου και θα είμαι ευχαριστημένος επειδή θα βγάζω λεφτά. Και επειδή το επάγγελμα του μηχανικού έχει ευθύνες φανταστείτε πόσο επικίνδυνος θα μπορούσα να είμαι , με το να αναμειγνύομαι σε δουλειές μηχανικών, χωρίς να έχω ΕΔ. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αλλά άντε να αποδείξεις τι ξέρεις και τι όχι χωρίς να έχεις ένα χαρτί που να το βεβαιώνει. Και μη μου πείτε ότι τα ΕΔ είναι ***, γιατί όσο *** και να είναι έχουν κάποια βάση και προφανώς υπάρχει λόγος που έχουν θεσπιστεί.
  18. Εγώ θα σου πρότεινα ότι και να κάνεις να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό και μαθηματικά. Αν έχεις μια ροπή προς κάποια κατεύθυνση προσπάθησε να τα εφαρμόσεις εκεί.
  19. cmkapos νομίζω πως θα ήταν πιο σωστό Να βρίσκεις μια ανάγκη που θα μπορούσες να καλύψεις άμεσα. Εάν δημιουργείς ανάγκες έχω τη γνώμη ότι έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
  20. Καλησπέρα, έχω κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό. Θα με ενδιέφερε η ενασχόληση με ρομποτικά συστήματα, εννοώ διπλωματική , μεταπτυχιακό κλπ. Μετά από αρκετές σκέψεις όμως καταλήγω να σκέφτομαι αν τελικά χρειάζονται όντως τα robot ή αν είναι μια φούσκα η οποία προκαλεί έντονο εντυπωσιασμό. Ειδικά στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν υπάρχει ψωμί, αφού δεν έχουμε βιομηχανίες. Δύσκολα νομίζω θα βρεί κανείς σε τέτοιες συνθήκες ακόμα και απλούς ρομποτικούς βραχίονες. Επίσης ο εν λόγω τομέας εξαρτάται αρκετά από το την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Θα πρέπει να υπάρξει τεράστιο άλμα σε αυτόν τον τομέα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι χρειαζόμαστε βραχίονες και πολύπλοκα ρομποτικά συστήματα. Παραθέτω ένα σύνδεσμο ο οποίος ίσως δώσει μια ιδέα προς τα που κινείται η ρομποτική. http://en.wikipedia.org/wiki/Future_of_robotics#Robotics_Timeline Αυτή η λίστα ωραία φαίνεται, αλλά αμφιβάλω κατά πόσο θα βασιστούμε σε ρομποτικά συστήματα για να λύσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα αφού σίγουρα θα υπάχουν και άλλες λύσεις. Γνώμη μου είναι ότι περισσότερη εφαρμογή θα είχε ο σχεδιασμός μηχανισμών σε συνδυασμό με αυτόματο έλεγχο. @arkara Παρόλ' αυτά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου σχεδόν ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο post. Πήρες κάποιες γνώμες από άτομα του χώρου όλο αυτό το διάστημα; Προς ποια κατεύθυνση κινήθηκες τελικά και τι εικόνα έχεις διαμορφώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα; Δεκτές γνώμες και από άλλα μέλη του forum.
  21. step

    Pro/Engineer

    Για φοιτητές θυμάμαι κάποια παλιά έκδοση που είχα και δούλευε κανονικά. Από τη σχολή σου ίσως δικαιούσαι κάποιο license για student edition. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις με Solidworks και αν χρειάζεσαι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις στο Solidworks να το κάνεις στο Pro/e και μετά import. Εξαρτάται βέβαια για τί δουλεία το θες και επίσης πόσο έχεις συνηθίσει το user interface. Με το Solidworks πάντως γλιτώνεις αρκετό χρόνο. Και το pro/e προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται (creo elements/pro).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.