Μετάβαση στο περιεχόμενο

uerguepchen

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

uerguepchen's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συναδελφε ευχαριστω για την τοποθετηση σου! Υπερβαση υψους δεν νομιζω οτι μπορει να θεωρηθει οτι υπαρχει, καλυπτεται απο διπλανο τμημα του κτιριου, που ειναι ψηλοτερο. Γιατι ομως θα παει σαν ΥΔ, οταν αυτο αν περιλαμβανοταν εξ αρχης στην αδεια δεν θα μετρουσε? Η σκαλα ειναι μικρη εσωτερικη ξυλινη πλατους 70εκ! (5 σκαλοπατια- εξου και η μικρη αποληξη!)
  2. Συναδελφοι, ευχαριστω για τις αποψεις σας Η δικη μου αποψη συγκλινει στο οτι πρεπει να λογιστει η παραβαση αυτη σαν ΥΔ και ΥΚ, οπως δηλαδη θα μετρουσε τοτε η σκαλα στο ΔΚ. (χωρις τον εξωστη-πλατυσκαλο, γιατι ενας μικρος εξωστης σε συνεχεια της σκαλας να αποτελει παραβαση, αφου δεν αντικειται σε τιποτα?) και βεβαια ολοκληρη η σκαλα, ανεξαρτητα απο το εαν η κατωθεν αυτης αποθηκη εκτινεται σε μικροτερη εκταση, αλλα χωρις το χαμηλο συμπαγες τμημα της σκαλας μεχρι υψος 1,50 Μ, που οι πολεοδομιες τοτε θεωρουσαν σαν διαμορφωση εδαφους!
  3. Σταυρο ευχαριστω για την απαντηση, Αν θυμασαι το ειχαμε ξανακουβεντιασει στο forum του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και συμφωνησαμε στο οτι ο 4014 δεν εβαζε περιορισμους. Ωστοσο η ΔΟΚΚ φαινεται να εχει αντιθετη αποψη και το ρισκο για αυτους που το δηλωσαν ειναι μεγαλο! Ειναι και κατηγορια 5 και θα περασει απο ελεγκτη δομησης!
  4. Συναδελφοι, Σε νομιμη ισογειο μονοκατοικια σε νησιωτικο παραδοσιακο οικσμο, ο ιδιοκτητης κατασκευασε αυθαιρετα απο το νομιμο παταρακι στο πισω μερος της οικιας, μικρη σκαλα εξοδου προς την ταρατσα και αποληξη κλιμακοστασιου 2 Μ2 περιπου. Πως νομιζετε οτι πρεπει να δηλωθει αυτη η παραβαση? 1. Με αναλυτικο προυπολογισμο παρ. 5 αρθρου 18 Ν.4178/13 ?- Δεν θα μετρουσε στον Σ.Δ. 2. Σαν υπερβαση δομησης και υπερβαση υψους? - Δεν ξεπερνα το επιτρεπομενο υψος! 3. Σαν παραβαση Κατηγοριας 3? Χρονολογια κατασκευης 2000- Αδεια με ΓΟΚ 85.
  5. Συναδελφοι θα ηθελα να σας υποβαλω το εξης ερωτημα: Σε εξ ολοκληρου αυθαιρετη διοροφη οικοδομη 2 κατοικιων σε οικισμο κατω των 2000 κατοικων (ΦΕΚ 181Δ), πως θα κανω υπαγωγη εξωτερικης σκαλας που καταληγει σε εξωστη εισοδου προς οροφο, κατωθεν της οποιας υπαρχει τμηματικα αποθηκη? 1. Με αναλυτικο προυπολογισμο? (Αρθρο 18, παρ 5 Ν.4178/13) 2. Υπολογιζοντας τα Μ2 της σκαλας (και οχι του εξωστη) σαν Υπερβαση Δομησης και καλυψης κυριων χωρων (αυτα τα Μ2 που θα μετραγαν στην δομηση και καλυψη)? Ανεξαρτητα απο την εκταση της αποθηκης, που καταλαμβανει τμημα μονον της σκαλας?
  6. Συναδελφοι, Εκανα με τον 4014 υπαγωγη πρωτης και μοναδικης κατοικιας παλινοστουντων, το μεγεθος της οποιας ξεπερνουσε κατα πολυ το οριζομενο απο τον 4178, θεωρωντας οτι ο 4014 δεν εβαζε περιορισμους στο μεγεθος. Ειναι σωστη αυτη η θεωρηση? Σε μεταγενεστερο σχετικο ερωτημα στην ΔΟΚΚ, η απαντηση με παρεπεμψε στην παρ. 3 του αρθρου 26 του Ν.4014/11, που απλα εξηγει ποτε πληρουνται οι στεγαστικες αναγκες της οικογενειας! Ειναι σωστη αυτη η αντιμετωπιση? Γιατι τοτε πρεπει να αλλαξω ολη την υπαγωγη και να την προσαρμοσω στους περιορισμους του 4178!
  7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1Α "Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται και οφείλουν να υλοποιούνται με ακρίβεια οι εγκεκριμένες μελέτες τους, επισημαίνουμε ότι ο εντοπισμός των αυθαιρέτων κατασκευών ή των αυθαιρέτων αλλαγών χρήσης δεν γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα μεγέθη των οικοδομικών αδειών, αλλά με τις εγκεκριμένες μελέτες τους." Τι ακριβως μπορει να σημαινει αυτο συναδελφοι? Οτι π.χ. ενα υπολογιστικο σφαλμα καποιων Μ2 στο διαγραμμα καλυψης της οικοδομικης αδειας μπορει να αγνοηθει, αρκει να εχουν εφαρμοστει οι εγκεκριμενες μελετες? Διαφορετικα πως αντιμετωπιζεται απο αποψη προστιμου ενα λογιστικο σφαλμα, που ο πελατης επιθυμει να τακτοποιηθει?
  8. Επανυποβαλλω το παρακατω ερωτημα για τα αυθαιρετα σε αυτο το forum, μια και στο Α03 δεν πηρα ξεκαθαρη απαντηση: 1. Σε ρετιρε πολυκατοικιας της οποιας ο σκελετος ολοκληρωθηκε προ του 1975, υπαρχει σαν μοναδικη παραβαση η μετατοπιση ερκερ 40 εκ. απο το ενα δωματιο στο διπλανο, χωρις υπερβαση καλυψης, δομησης η υψους.Το ερωτημα ειναι αν θα δηλωθει η παραβαση αυτη σαν υπερβαση δομησης και σε τι κατηγορια: Κατηγορια 1 προ του 75? : Υπαρχει αποκλειστικη χρηση κατοικιας , στο ισογειο ομως υπαρχουν 2 καταστηματα, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 2 προ του 83?: Υπαρχει στην πολυκατοικια αυθαιρετη κατασκευη και απο αλλον ιδιοκτητη, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 3 ιστ ? Ευχαριστω
  9. Συναδελφοι θα ηθελα να σας υποβαλω το εξης ερωτημα: Σε εξ ολοκληρου αυθαιρετη διοροφη οικοδομη 2 κατοικιων σε οικισμο κατω των 2000 κατοικων (ΦΕΚ 181Δ), πως θα κανω υπαγωγη εξωτερικης σκαλας που καταληγει σε εξωστη εισοδου προς οροφο, κατωθεν της οποιας υπαρχει τμηματικα αποθηκη? 1. Με αναλυτικο προυπολογισμο? (Αρθρο 18, παρ 5 Ν.4178/13) 2. Υπολογιζοντας τα Μ2 της σκαλας (και οχι του εξωστη) σαν Υπερβαση Δομησης και καλυψης κυριων χωρων (αυτα τα Μ2 που θα μετραγαν στην δομηση και καλυψη)? Ανεξαρτητα απο την εκταση της αποθηκης, που καταλαμβανει τμημα μονον της σκαλας?
  10. Το ερωτημα ειναι σε τι κατηγορια πρεπει να υπαχθει, δεδομενου οτι αποτελει διαμερισμα πολυκατοικιας με επικρατουσα χρηση την κατοικια, αλλα και 2 μαγαζια στο ισογειο: Κατηγορια 1 προ του 75? : Υπαρχει αποκλειστικη χρηση κατοικιας , στο ισογειο ομως υπαρχουν 2 καταστηματα, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 2 προ του 83?: Υπαρχει στην πολυκατοικια αυθαιρετη κατασκευη και απο αλλον ιδιοκτητη, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 3 ιστ ? Ισως.
  11. Συναδελφοι κατ'αρχην ευχαριστω για τον προβληματισμο σας! Συναδελφε karanus προβλημα του ερκερ με την οικοδομικη και ρυμοτομικη γραμμη δεν υπαρχει, γιατι το ερκερ βρισκεται σε 5ο οροφο (α' εσοχης), αρα πανω σε βεραντα μετατεθιμενη κατα 2,50Μ απο ΡΓ και ΟΓ. Ωστοσο, ειναι η εννοια της υπερβασης συμψηφιστικη η ειναι οπως το λεει ο συναδελφος architect_duth? Γιατι αν καταλαβα καλα το παραδειγμα του συναδελφου architect_duth?, ανεξαρτητως ταξης μεγεθους, επικαλυπτουμε τα δυο περιγραμματα, το της ΟΑ και το πραγματικο. Και οτι προεξεχει του περιγραμματος της ΟΑ ειναι υπερβαση δομησης- ενδεχομενως και καλυψης, και οτι εισεχει χανεται και δεν συμψηφιζεται προσθαφαιρετικα! Ωστοσο τα ερκερ με τον ΓΟΚ 73 ειχαν ειδικο καθεστως. Δεν ξερω. Αν υποθεσουμε οτι πρεπει να μετρησει σαν υπερβαση δομησης, και με βαση το δεδομενο οτι ο σκελετος ολοκληρωθηκε προ του 1975, το ερωτημα ειναι σε τι κατηγορια θα δηλωθει αυτη η παραβαση: Κατηγορια 1? : Υπαρχει αποκλειστικη χρηση κατοικιας , στο ισογειο ομως υπαρχουν 2 καταστηματα, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 2?: Υπαρχει στην πολυκατοικια αυθαιρετη κατασκευη και απο αλλον ιδιοκτητη, αρα μαλλον ΟΧΙ. Κατηγορια 3 ιστ ? Ισως. Μηπως ομως τελικα δεν πρεπει να δηλωθει καθολου? Ευχαριστω
  12. Καλουμαι να χορηγησω βεβαιωση μεταβιβασης σε διαμερισμα- ρετιρε πολυκατοικιας προ του 1975, οπου υπαρχει σαν μοναδικη παραβαση η μετατοπιση ερκερ 40 εκ.Χ 3,00Μ σε βεραντα, απο το ενα δωματιο στο διπλανο, χωρις υπερβαση καλυψης, δομησης η υψους.Το ερωτημα ειναι κατα ποσον χρειαζεται να δηλωθει η παραβαση με τον ν. 4178/13, αφου δεν εχω υπερβασεις. Ισως θα επρεπε να δηλωθει σαν διαμερισματωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.