Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

αστέριος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.241
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by αστέριος

  1. 1. Ελέγχεις, εαν από τις ΄΄Χρήσεις Γής'' επιτρέπεται η ανέγερση κατ/τος 2. Δείχνεις στο κατάστημα τους κύριους & βοηθ. χώρους (W.C., πατάρι). Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις φωτισμού-αερισμού, οδεύσεις πυροπροστασίας κ.λ.π. 3. Οι Προδιαγραφές χώρων (π.χ. κουζίνα, παρασκευαστήρια, αποδυτήρια κ.λ.π.) έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία του κατ/τος. Εαν γνωρίζεις την μελλοντική λειτουργία του,τους προβλέπεις. Ειδάλλως στον μελλοντικό χρόνο της Αδειας Λειτουργίας
  2. '' ......Επισηµαίνεται ότι στις περιοχές που είναι κηρυγµένες ως αναδασωτέες εκτάσεις, ανεξαρτήτως ειδικού χαρακτήρα ή µορφής αυτών, δεν υποβάλλονται αντιρρήσεις αναφορικά µε την απόφαση αναδάσωσης, _εφόσον γι’ αυτές οφείλεται από πλευράς διοίκησης η ενέργεια της ανάκλησής τους (µερικής ή ολικής), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, σύµφωνα µε όσα προαναφέρθηκαν. _Άλλωστε, στο άρθρο 15 παρ. 2 ν. 3889/2010 όπως ισχύει, οι αντιρρήσεις που υποβάλλονται αφορούν τις περιληφθείσες στο δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις. Συνεπώς, υποβάλλονται αντιρρήσεις για τις περιπτώσεις αυτές, που ρητά αναφέρονται.'' Επειδή οι χαρακτηρισμένες ως ΑΑ εκτάσεις δεν ανήκουν στην 2η παράγραφο και εαν (στην έκταση που σε ενδιαφέρει) ισχύουν τα αναγραφόμενα στην 1η παράγραφο, καταλαβαίνω ότι δεν απαιτείται η υποβολή αντίρρησης.... πΆΝΤΩς Προσωπικά θα ρωτούσα ή κάποιον πιο έμπειρο (από εμένα) συνάδελφο ή στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ
  3. Μπορεί αρκεί να υπάρχει σύμβαση μεταξύ του Μηχανικού και του αναδόχου (π.χ. σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή σύμβαση μόνιμου προσωπικού κ.λ.π.). Κανονικά, μόνο έτσι η Υπηρεσία θα θεωρήσει το Πιστοποιητικό Εμπειρίας (που θα αποσταλλεί στην Δ16) όπου θα φαίνεται και το όνομα του επιτόπου Μηχανικού.
  4. O Paul Mix τα αναφέρει σωστά. Εαν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω: ο Μηχανολόγος μαζί με την Υ.Δ. διαγραφής που θα υποβάλλει στην Δ16, θα πρέπει να υποβάλλει και Υ.Δ. ότι '''ΔΕΝ έχει έργο σε εξέλιξη''. Τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ που απαιτούνται, τα βρίσκεις στην ιστοσελίδα της Δ16 (ανάλογα την τάξη εγγραφής). Καλή συνέχεια
  5. Καλή σου μέρα. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Εστω ότι έχει εκδοθεί Ο.Α. όπου το κτίριο ''κολλάει στο όμορο''. Εαν στην κατασκευή αφήσει 1,50 μέτρο απόσταση, επηρεάζεται η νομιμότητα του κτιρίου επειδή δεν έχει την απόσταση Δ. - Τώρα στην περιπτωσή μας. Εαν στην άδεια, το κατάστημα έπρεπε να έχει ύψος 4,5m ( ίσως λόγω δραστηριότητας ή για φωτισμό / αερισμό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο) τότε η μη τήρηση του συγκεκριμένου ύψους του δημιουργεί πρόβλημα νομιμότητας.
  6. Προς charlie για 1608: - Σύμφωνα με ΕΓΚ 3 / 1-10-2013 ΣΥΧΝΕς ΕΡΩΤ. 23 ‘’Σε περίπτωση που η μη πραγματοποίηση τμήματος κτιρίου δεν επηρεάζει την νομιμότητα του υπάρχοντος, δεν υφίσταται αυθαιρεσία Σε αντίθετη περίπτωση ρυθμίζεται η επιφάνεια που προκύπτει ότι αντίκειται στις ισχύουσες Γενικές & Ειδικές Πολεοδομικές Διατάξεις & δηλώνεται στην σχετ. Κατηγορία κατά περίπτωση
  7. Καλημέρα. Μέσω ιστοσελίδας Τ.Ε.Ε. / Διακηρύξεις Εργων ( έχει καλούς τρόπους αναζήτησης: Με ημερομηνία υποβολής ή με τάξη πτυχίου ή με περιοχή)
  8. Στο 82''. Βοσνία-Ιράν = 3-1 Νιγηρία-Αργεντινή = 2-3
  9. Αν συζητάμε για το εαν ήταν (μ)πενάλ(ν)τυ ή όχι, καταλαβαίνεται τι θα γινόταν εαν δεν δινόταν ή εάν το κάναμε εμείς. :-)
  10. Ξαναέβλεπα τον αγώνα τώρα το μεσημέρι. Πραγματικά παίξαμε όμορφα. Πάντως στο πέναλτυ, οι Ιβοριανοί δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου. ή ποδοσφαιρικός πολιτισμός ή αποδοχή της φάσης.
  11. Καλησπέρα. Αρχικά μπορείς να μπείς στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ / Ενημέρωση Υπηρεσιών Δόμησης και να δείς το έγγραφο 6883/25-5-2014/ΔΟΚΚ περί '' Σύνδεση αυθ/των του 4178/13 με δίκτυα κοινής ωφελείας''. Τα προ ''55 δεν απαιτείται να τακτοποιηθούν με τον νόμο. Είτε κάνεις ''νόμιμο περιτύπωμα από Υ.ΔΟΜ.'' είτε το πιστοποιείς εσύ με τα στοιχέια που έχεις. Μετά τα παραπάνω, θεωρώ ότι μπορείς να το συζητήσεις με τον αρμόδιο στην Δ.Ε.Η.
  12. Καλημέρα σε όλους ( μετά από 2 1/2 μήνες αποχής από το forum). Ετσι είναι (δυστυχώς). Το ξαναεπισημαίνει και με την ΕΓΚ. 3/2013.
  13. Εφόσον μπορείς και το αιτιολογείς επαρκώς, είσαι ο.κ. ( Ασχετο με την παλαιότητα και την κουβέντα μας, αλλά είναι σίγουρα σοφίτα ??)
  14. Χρόνια Πολλά σε όλους. Στον νόμο άρθρο 2 ''Απαγόρευση Υπαγωγής'' αναφέρει: η) Στη ζώνη παραλίας. Εξαιρούνται (δηλ. επιτρέπονται) οι περιπτώσεις που δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και οι αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις προϋφίστανται της σχετικής οριοθέτησης της ζώνης. Σε περίπτωση υπαγωγής στον παρόντα νόμο δεν επηρεάζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται. - Σύμφωνα με ΕΓΚ 3 / 1-10-2013 σελ.7 περ.11) ‘’ Στην παρούσα παρ. αναφέρεται η παρ. 19 του άρθρου 23 του Ν.4178/2013 (ιχθυοκαλλιέργειες) Η εξαίρεση αφορά αποκλειστικά πολίτες που δικαιούνται αποζημίωσης ‘’ - Σύμφωνα με ΕΓΚ. 4 / 3-12-2013 -για ζ) & η - σελ. 2 περ. 3) ‘’ Απαγορεύονται στην όχθη, παλαιά όχθη & παρόχθια ζώνη’’ Εαν το κτίριο έγινε μεταγενέστερα, δεν γίνεται
  15. Καλημέρα. Αντιλαμβάνομαι τα εξής: Η οικοδομή είναι ''οικογενειακή'' Το σύνολο του ''αέρα '' είναι 10% & το κατέχει όλο ο Πατέρας δηλ. δεν υπάρχει και κάποιος άλλος με ποσοστό στον ''αέρα''. Οταν έγινε η Σύσταση, όλοι οι συνιδιοκτήτες, προφανώς και το δέχτηκαν. Πιστεύω ότι τακτοποιεί ο Πατέρας χωρίς συναίνεση. Και μετά το μεταβιβάζει στην κόρη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.