Μετάβαση στο περιεχόμενο

frink

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by frink

  1. Καλησπέρα. έκανα αρχική υποβολή για ρύθμιση αυθαιρεσιών σε ακίνητο που έχει δοθεί σε δικαιούχους Ο.Ε.Κ. Είναι ειδική κατηγορία και σημαίνει ότι η υπαγωγή γίνεται μόνο με το αντίστοιχο παράβολο, χωρίς ενιαίο ειδικό πρόστιμο. Εμφανίστηκαν στα οικονομικά στοιχεία οι εντολές πληρωμής. Πληρώθηκαν το παράβολο και το ποσοστό ανταπόδωσης και πλέον φαίνονται και στο σύστημα ως εξοφλημένα. Η μετάβαση σε κατάσταση Υπαγωγής δεν έγινε αυτόματα. Μπήκα στο σύστημα και πάτησα πάλι υποβολή δήλωσης. Αφού μου έβγαλε πάλι το ίδιο μνμ όπως στην Αρχική Υποβολή, άλλαξε η κατάσταση κ πλέον φαίνεται σε Υπαγωγή. Στα πρόσθετα στοιχεία, βλέπω ότι είναι διαθέσιμη η βεβαίωση για ΔΕΗ, αλλά όχι η Βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση. Την βιάζονται πολύ. Τι περιμένω ακόμα? Πότε θα είναι διαθέσιμη? Τα φώτα σας. Ευχαριστώ
  2. Για αλλαγή μεγαλύτερη του 10% των διαστάσεων των ανοιγμάτων, δε πάει Κατηγορία 3. οκ. αλλά τι κατηγορία θα παει? 5?
  3. Καινούριος εξώστης (κι όχι υπέρβαση υπάρχοντος) πως θα πάει στην Κατηγορία 4? Υπέρβαση Κάλυψης? ασχέτως αν βρίσκεται εντός της κάλυψης των επικείμενων ορόφων/εξωστών? σε περίπτωση που αυτός ο εξώστης είναι ισογείου, μπαζωμένος μέχρι 1μ. ύψος, δε μπορεί να θεωρηθεί και διαμόρφωση εδάφους? Κι αν ναι, τότε πάει κατηγορία 5?
  4. Αυτό που δεν έχω καταλάβει με την κατηγορία 3 είναι αν μπορεί να συνδυαστεί με αυθαιρεσίες κι άλλων κατηγοριών, π.χ ΥΔ Κατηγορία 4. μάλλον όχι. πήγα να κάνω αρχική υποβολή κ μου βγάζει το εξής μήνυμα Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια και δεν μπορεί να υποβληθεί: - ΦΚ: Σε ΦΚ με "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" δεν επιτρέπεται η δήλωση καμίας άλλης παράβασης. Και άλλη μια ερώτηση. Άμα παραβιάζεις τα όρια που τίθενται στην Κατηγορία, τότε λέτε, πας με αναλυτικό. Δλδ τί κατηγορία δηλώνεις? ευχαριστώ
  5. εφόσον είναι ισόγειο, κι αν οι εξώστες είναι μπαζωμένοι μέχρι 1μ εξόφληση, τότε δε μπορεί να πάει ως Περίπτωση ι της Κατηγορίας 3? δλδ, εργασίες διαμόρφωσης εδάφους ύψους έως 1,00 μέτρο. Έχω κι εγώ τέτοια περίπτωση, η οποία μάλιστα είναι σε ακίνητο του ΟΕΚ που κατασκευάστηκε έτσι απ' την αρχή, το 57' παρόλο που δεν υπήρχε στα σχέδια. δεν έχω ιδέα τι να κάνω... στη ουσία υπάρχει ο πίσω εξώστης που υπόκειται του εξώστη του Α ορόφου και είναι στοιχείο που υπάρχει σε όλα τα ισόγεια του Οικισμού, κ είναι κ ένα χαμηλό "βεραντάκι" μπροστά που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί διαμόρφωση εδάφους.
  6. Δεν έχω εκτελέσει ήδη τη διαδικασία.. απλά αναρωτιέμαι γτ πρέπει να το κάνω άμεσα. Άρα μπορώ να προχωρήσω στην α)αρχική υποβολή, β)να πληρωθεί το παράβολο και το ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ, γ)να προωθηθεί σε υπαγωγή, -την πληρωμή των ποσών την παρακάμπτουμε διότι πρόκειται για ακίνητο που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΕΚ και καταβάλει μόνο το παράβολο-, δ)συμπλήρωση στοιχείων: αμοιβών, τύπος απαιτούμενου δελτίου τρωτότητας, τεχνική έκθεση και ε)προώθηση σε ολοκληρωμένη υπαγωγή. Αφού γίνουν όλα αυτά μπορώ να κάνω έκδοση της βεβαίωσης μεταβίβασης και αργότερα να καταθέσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Τα περιγράφω σωστά? Πάντα έτσι ήταν? και με το 4014? ευχαριστώ πολύ
  7. Κατασκευή του 1956-7, Εργατικές Κατοικίες, 560 στο σύνολο στον συγκεκριμένο Οικισμό. Όλες οι ισόγειες, αν όχι όλες- η συντριπτική πλειοψηφία, έχουν την ίδια αυθαιρεσία- κλείσιμο βεράντας. Μιλάμε για επιπλέον 3 τμ σε συνολο 62 τμ ιδιοκτησίας η οποία μάλιστα σε όλα τα δημόσια έγγραφα εκτός απ' τα σχέδια του ΟΕΚ, παρουσιάζεται ως 72,26 τ.μ που είναι το μεικτό εμβαδόν. Η αυθαιρεσία έγινε προ του 75' αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προφανώς... Πως θα πάει τώρα? Μπορεί να πάει Κατηγορία 1?
  8. Δεν έχω εκδώσει ποτέ μέχρι τώρα βεβαίωση παρά μόνο σε περίπτωση μη αυθαιρεσιών. Τώρα πρέπει να τακτοποιήσω μια αυθαιρεσία που αφορά κλείσιμο εξώστη κ να εκδώσω βεβαίωση για μεταβίβαση. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος δίνοντας ένα εύρος αμοιβών που "παίζουν" στην αγορά, δεδομένου ότι δεν ισχύουν πλέον οι νόμιμες. ευχαριστώ.
  9. Καλησπέρα, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω την τακτοποίηση αυθαιρέτου. έχω εκδώσει μόνο βεβαίωση μη αυθαιρεσιών με τον 4014. σε μια συζήτηση με γνωστό, συνάδελφο είχα καταλάβει ότι υπάρχουν διάφορες φάσεις υπαγωγής και οτι για την έκδοση της βεβαίωσης μεταβίβασης αρκεί να συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία του ακινήτου κ των ιδιοκτητών καθώς κ περιληπτικά τον τύπο αυθαιρεσίας, χωρίς να υποβάλω τα δικαιολογητικά, να συντάξω τεχνική έκθεση κτλ. και να κάνω υποβολή. Έτσι είμαι στην αρχική υποβολή και εκδίδω τη βεβαίωση, προχωρούν τα συμβόλαια και πληρωμή προστίμου, σύνταξη του πλήρη φακέλου και τελικά ολοκλήρωση της δήλωσης γίνεται εν καιρό. Από το εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος του ΤΕΕ βλέπω ότι η σειρά ορίζεται διαφορετικά. Την έκδοση βεβαιώσεων για τυχόν ταυτόχρονη μεταβίβαση του ακινήτου την παρουσιάζει στο τελευταίο στάδιο, μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης. Αυτό ίσχυε πάντα ή είναι αλλαγή του 4178? του τέστιν... οι ιδιοκτήτες καίγονται για την πώληση, αλλά εγώ δε μπορώ να κάνω τπτ να επισπεύσω τη διαδικασία..?.. Δεδομένου και του ότι είναι η πρώτη περίπτωση που αναλαμβάνω και ότι πρέπει να το τρέξω, φοβάμαι για λάθη, οπότε αρχίζω τις ερωτήσεις εδώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.