Μετάβαση στο περιεχόμενο

plakil

Members
  • Περιεχόμενα

    102
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

plakil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον συνάδελφο για τακτοποίηση ακινήτου στην Θεσσαλονίκη! Μπορεί κάποιος/α να με εξυπηρετήσει παρακαλώ? Πρόκειται για μια αεροφωτογραφία. Δυστηχώς οι γνωριμίες στην Αθήνα...απλά δεν υπάρχουν. Μάριος.
  2. Eπομένως συνάδερφοι βεβαίωση και πεντασέλιδο απο εμένα, σχέδια(της τακτοποίησης) απο τον συνταξιο/νο συνάδερφο με ημερομηνία αυτή της τακτοποίησης. Σχέδια μπορεί να ανεβάσει στο σύστημα απλά δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει σφραγίδα.
  3. Ιδιοκτητης ακινήτου έχει τακτοποιήσει το ακίνητο του σε άλλον μηχανικό με 4178 ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί. Θέλει βεβαιωση 4178, κάτοψη τακτοποιησης και τοπογραφικο για να κανει συμβόλαιο γονικης παροχης. Ο μηχανικός που έκανε την τακτοποιηση δεν εχει ανεβασει ακομη τα δικαιολογητικα και τα σχεδια στην πλατφορμα του 4178. Στο συμβόλαιο δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν τα δικά του σχέδια τακτοποίησης με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ σφραγίδα και την ΔΙΚΗ ΤΟΥ δήλωση( οτι τα σχέδια ειναι ταυτοσημα με αυτά που θα ανεβάσει στο συστημα κτλ)? Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δικά του σχέδια με δική μου σφραγίδα στο συμβόλαιο μεταβίβασης? Είμαι σίγουρος πως οχι, αλλά ρωτάω διότι η απέναντι πλευρά επιμένει πως γίνεται. Την κατοψη και τοπογραφικο δεν υποχρεούται να τα δώσει ο μηχανικος που έχει κάνει την τακτοποίηση(ακόμη και αν έχει συνταξιοδοτηθεί πλεον) και απο εμενα να πάρει την βεβαίωση για να το μεταβιβάσει? Ευχαριστώ.
  4. Καλη χρονια με υπομονη σε ολους, Ρε παιδια, κατι κανω λαθος μαλλον, σε φυλλο καταγραφης, εχω αλλαγη χρησης και ΥΔΚΧ 133τ.μ. χωρις υπερβαση δομησης. Οταν βαζω ΥΥ <>20% μου μικραινει το προστιμο! Τι χοντραδα κανω?
  5. Σωστα, επομένως βεβαίωση 4178 δίνουμε προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση συμφωνα με την 2δ του 4178 και 21 του 1337/83?
  6. Καλησπερα, Αυθαιρετο κατασκευασμενο προ του 1983 σε σταστιμο οικισμο ειναι νομιμως υφισταμενο και δινουμε βεβαιωση ...σωστα?
  7. Καλησπέρα, Ερωτηση: Διοροφο κτίριο με 2 κατοικιες, μια στο ισογειο και μια στον 1ο οροφο(ιδιου ιδιοκτητη είχε δηλωθει με τον Ν. 410/68. Το πρόστιμο είχε υπολογιστεί με ποσοστο επι του ογκου της οικοδομης. Ο ιδιοκτητης θέλει να μεταβιβάσει. Το προβλημα ειναι πως στις κατοψεις της δηλωσης του Ν.410/68 δεν φαινεται στο δωμα η αποληξη του κλιμακοστασιου καθως και μια αποθηκη εμβαδου 12 τ.μ. η οποια βρισκεται σε επαφη με την αποληξη. Η δηλωση στον Ν.410/68 έγινε το 1980. Αν αποδειξουμε οτι στο δωμα υπηρχαν η αποληξη με την αποθηκη και γνωριζοντας πως ο,τι ειχε δηλωθει με τον 410/68 δεν χρηζει τακτοποιησης με τον 4178 παραμενει υποχρεωτικη η ενταξη του στον 4178? Προφανως εγινε κακη αποτυπωση του μηχανικου. Καποια γνωμη?
  8. Ευχαριστω για την απαντηση Ακη. Η υ.δ. ιδιοκτητη δεν ειναι στα υποχρεωτικα δικαιολογητικα του 4178? Αν στειλω υ.δ. του αρχικου ιδιοκτήτη με σημερινη ημερομηνια ειναι λαθος? Αυτος τακτοποιησε με 4178. Την περιγραφη του ΤΕΕ που την βρισκω? Ευχαριστω.
  9. Καλησπερα, Σε δηλωση αυθαιρετου η οποια ειναι σε κατασταση οριστικης υπαγωγης χωρις να εχει αποσταλει κανενα δικαιολογητικο εχει προκυψει αλλαγη αρχικου ιδιοκτητη χωρις ομως να υπαρχει υ.δ. του αρχικου ιδιοκτητη για να σταλει. Μπορουμε να βαλουμε υ.δ. αρχικου ιδιοκτητη με σημερινη ημερομηνια ή πρεπει να γινει αλλαγη στοιχειων ιδιοκτητη στο συτημα? Και αν ναι μπορει να γινει αλλαγη στοιχειων ιδιοκτητη στο συστημα κατοπιν αιτησης για επαναφορα της δηλωσης σε καταστση αρχικης υποβολης? Να σημειωθει πως το προστιμο ειναι εξοφλημενο.
  10. Δεν μπορω να βαλω κατηγορια1 την λοιπη παραβαση διοτι ειναι μεταγενεστερες του 75 οι αυθαιρεσιες της λοιπης. Συμπαρασυρει δηλαδη σε σχεδια ολες τις υπολοιπες αυθαιρεσιες που εχω στο οικοπεδο? Τομες, τοπογραφικο και διαγραμμα καλυψης για ολα? Μηπως θα μπορουσες να πεις πως το συμπεραινεις αυτο διοτι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα απαντηση. Ευχαριστω.
  11. Παρομοια απορια εχω και εγω η οποια δεν πρεπει να εχει απαντηθει. Σε οικοπεδο με αυθαιρεσιες κατηγοριας 1, εχω και μια λοιπη παραβαση(στεγαστρα - περιφραξη - μαζωμενο ισογειο μπαλκονι) κατηγοριας 4. Οσον αφορα τα σχεδια θα χρειαστει τοπογραφικο και Δ.Κ ή μονο κατοψεις? Στο οικοπεδο υπαρχει μια αδεια του 74 με σκαριφημα και μια αδεια χωροφυλακης του 68. Γνωμες?
  12. Να συμπληρωσω και ενα ακομη ερωτημα.....η ισογεια οικια-η οποια εχει αδεια χωροφυλακης του 1968 για 80τ.μ.-εχει και ισογειο μπαζωμενο μπαλκονι. Αυτο καταγραφεται ως επιπλεον αυθαιρεσια? Αν ναι....στις λοιπες παραβασεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.