Μετάβαση στο περιεχόμενο

massconcrete

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

massconcrete's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτές οι νέες ασφαλιστικές εισφορές είναι εκτός τόπου και χρόνου!!! Αν δεν έχεις έσοδα >15000 δεν μπορείς να ζήσεις. Απλά τα πράγματα. Αυτό που δεν έχω δει πουθενά είναι που στηρίζεται οικονομοτεχνικά όλο αυτό. Έγινε κάποια αναλογιστική μελέτη για τη βιωσημότητα του ταμείου??? Ποιο είναι το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης? Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!! Δεν είναι δυνατόν να σου υπολογίζουν εισφορές επί ενός φανταστικού μισθού ο οποίος θεωρούν ότι κάθε τρία χρόνια αυξάνεται 20%!!! Μακάρι να ήταν έτσι δηλαδή αλλά δυστυχώς δεν είναι!!! Σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου αυτό το σχέδιο ασφαλιστικών εισφορών θα είχε καταπέσει αλλά εδώ είναι η χώρα του παραλόγου!!!
  2. Σε εκτός σχεδίου μονοκατοικία με ΟΑ, Ισόγειο και υπόγειο. Το υπόγειο στην πράξη από τις 3 πλευρές είναι ημιυπόγειο και από την 4η ισόγειο (εχει παράθυρα και εξωτερικη πόρτα εισόδου) . Αυτό έχει γινει με ξεμπάζωμα (στο σχέδιο φαίνεται ότι εκανε επιχωματωση) και επι πλέον εκχωμάτωση.Το κτίριο ως πρός το ύψος κατασκευάστηκε όπως στα σχέδια. Μπορώ να παω μόνο με αναλυτικό για την ταπείνωση της στάθμης και να γλιτώσω την παράβαση ύψους? Ή θέλει και τα δύο?
  3. Nαι μεταφορά από τον 4014 (προσωρινή υπαγωγή) είναι η περίπτωση. Εκεί το έχω όλα σε 1 δήλωση. Δλδ μπορεί να συνεχίσει ως έχει λες( 1 δήλωση για τις 2 Ο.Ι ,εξ αδιαιρέτου ακάλυπτο χώρο)? Η τελευταία σου πρόταση με προβληματίζει.. Εννοείς 1 κοινη για τα κτίσματα-Ο.Ι και 1 για τον ακάλυπτο χώρο που είναι εξ αδιαιρέτου το σύνολο 2? Πίστευα ή 1(όπως το πήγα) ή 3 ( 1 ανα Ο.ι =2 και 1 για τον ακάλυπτο χώρο, γενικό σύνολο 3).
  4. Kανεις? Να σημειώσω πως οι 2 ανεξάρτητες κατοικίες είναι 2 μεζονέτες. Με την σύσταση Ο.Ι ανήκουν σε κατα 100% η κά8ε μια σε έναν ιδιοκτήτη. Το εκτός σχεδίου οικόπεδο όμως είναι εξ αδιαιρέτου.
  5. Υπό8εση του 4014 που θα μεταφερθεί στον 4178. Σε εκτός σχεδίου περιοχή με Ο.Α σε 2 ονόματα κατασκευαστηκαν 2 ανεξάρτητες κατοικίες. Έπειτα έγινε σύσταση Ο.Ι κ κά8ε όνομα της Ο.Α έχει από μια κατοικια. Κ οι 2 κατοικίες έχουν υπερβάσεις ως προς την Ο.Α ενώ υπάρχει κ μπάρμπεκιου στο εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. Το ερώτημα πόσες δηλώσεις χρειάζονται? Στον 4014 έκανα 1 ώς συνιδιοκτήτες. Είναι σωστό ή μήπως θέλει 3? (Μια για κάθε Ο.Ι κ μια για το μπάρμπεκιου στο εξ αδιαιρέτου οικόπεδο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Το γεγονός πως κάτι υπόθηκε περι επιστοφής χρημάτων για την παρακολούθηση των σεμιναρίων τα οποία είναι της τάξης των 700-1000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο στην εποχή μας και η εκτίμηση για πιθανη διεξαγωγή των εξετάσεων κατά τον Απρίλιο με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους θα τα σχολιασούμε η θα κουβεντιάζουμε μόνο για τα επαγγελματικά δικαιώματα;
  7. Έχω κόψει ΑΠΥ σε εταιρεία που απαλλάσεται του ΦΠΑ επειδή αναφέρεται σε έργο που γίνεται στο εξωτερικό εκτός Ε.Ε. Στις περιοδικές δεν το έχω εμφανίσει πουθενά είχα την πεποίθηση ότι πρέπει να εμφανιστεί μόνο στην εκκαθαριστική ΦΠΑ στο Εκροές απαλ/νες & εξαιρ. χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Εχω κόψει και ΑΠΥ με ΦΠΑ. Μπλέκω με pro-rata? Πίστευα πως όχι.. Επιπλέον έχω λάβει επιδότηση απο οαεδ για άνοιγμα γραφείου. Το ποσο που έχω λάβει μπαίνει και αυτό στο Εκροές απαλ/νες & εξαιρ. χωρίς δικαίωμα έκπτωσης? Το θέμα είναι ότι η επιδότηση είναι αφορολόγητη και έτσι θα μπει στο ακαθάριστο εισόδημα. Καμιά βοήθεια?
  8. Στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης στον πίνακα Ι στο Α/Α 11 υπάρχει η αναμόρφωση δαπανών λόγω ύπαρξης αφορολήτων εσόδων (παρ . Ρωτάω όποιον ξέρει αν εχω λάβει επιχορήγηση νέων επιστημόνων από οαεδ 10000 ευρώ μέσα στο οικονομικό έτος (η οποία είναι αφορολόγητη) θα πρέπει να δηλωθεί στη λογιστική αναμόρφωση? να μου ανεβάσει δλδ το εισοδημά μου κατα 10000 ευρώ? Μα έτσι θα φορολογηθεί τελικά!!! Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω εγώ? Αναμένω γνώμες!
  9. H ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!! Αυτο θεσπιστηκε ώστε να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα. Αν εγώ κέρδιζα δουλειές επειδή ήμουν πιο ανταγωνιστικός καθώς έλεγα η προσφορά μου είναι 30% κάτω αφού είμαι πρακτικά αφορολόγητος τώρα θα βρεθώ κ κερατάς κ γδαρμένος! Μπορούν να μας πουν οι φωστήρες πόσα θα εξοικονομήσουν με το κόψιμο? 10,20,30 εκατομμυρια? Γιατι περισσότερα αποκλείεται να είναι! Ακόμα κ έτσι ας το έκοβαν από 1-1-2012 να ξέρουμε οτι δεν το έχουμε να βάζουμε στις τιμές μας κ την εφορία. Με την ίδια λογική ας μας ζητησουν τη φοροαπαλλαγη του 10 πίσω! ΑΛΗΤΕΣ!
  10. Για να επιστρέψει η εφορία τα χρήματα αν είναι >1500 ζητάει κ βεβαίωση από το ικα οτι δεν υπάρχει οφειλή!!! Εμένα για αυτό το λόγο είχε μπλοκαριστεί εδώ κ 3,5 μήνες. Σημειοτέον ότι δεν απασχολώ κανέναν πλήν του εαυτού μου κ μέχρι τώρα έχω μηδέν συναλλαγές με το ικα!!! Ο ορισμός του παραλόγου μήπως??? Αφήστε που όταν πήγα τα δικαιολογητικά δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο ούτε είπαν οτι χρειάζεται!!!
  11. Οσοι εχουν τις 42000 αφορολογητο χρειαζονται μονο 1200 σε αποδειξεις για αυτο το ποσο;Ρωταω για να δωσω στους γονεις μου τις πλεοναζουσες που εχω.
  12. Το ενοικιο (που δεν εχει φπα) συμμετεχει στις περιοδικες ή στις εκαθαριστικες δηλώσεις; πχ. αν εχω συνολικα 1000€ δαπάνες συμπεριλαμβανομενου φπα οι οποίες εκπιπτουν όλες και ενοικια ας πουμε 300€. Βαζω στην περιοδικη στον κωδικο 358 813,01 ή 813,01+300=1113,01; Στον κωδικο 378 βάζω 0,23x813,01=186,99€ (έστω οτι όλες ειναι με 23%) οκ με αυτον. Μπαινει μήπως μόνο στην εκαθαριστικη? Ή ούτε εκεί; Στον φπα προφανως δεν συμμετεχει αφου δεν έχει αλλά πρέπει να δειχθεί στις δηλώσεις φπα σαν εισροή που έχει γίνει εκ μέρους μας μεσα στο χρονικό διάστημα;
  13. Εχω αγοράσει επιπλα,πχ το τραπεζι κανει 1500 ευρω. Υπάρχει πρόβλημα να το δηλώσω στα γενικα έξοδα; Ή μήπως είναι υποχρεωτικό να μπει στα πάγια; Επιπλέον τι συμφέρει απο άποψη φορολογίας; Απτην άλλη έχω το αφορολόγητο των 30000 για 3 χρόνια οποτε και να μην δείξω έξοδα από επιμερισμό παγίων δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα..
  14. To πρόγραμμα που μοιραζε η εφημεριδα το βημα, απο την εταιρεια epsilon net, κάνει αυτό το πράγμα πάντως. Σου δίνει 42000 αφορολόγητο! Αν πχ. βάλεις φορολογητέο εισόδημα 43000 και πατήσεις εκκαθάριση, σου κάνει το ποσό αυτό 13000 και σε φορολογεί βάση αυτού δίνοντας σου και το αφορολόγητο των 12000! Και προφανώς χρειάζεσαι και πολύ λιγότερες αποδείξεις, για το παράδειγμα μόνο 1500!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.