Jump to content

ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

About ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ

 • Rank
  Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.ecotechniki.eu

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Ξάνθη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,406 profile views
 1. Ευχαριστώ συνάδελφε αλλά τα έχω ψάξει όλα (και το αρχείο που έχει το ΤΕΕ) και δεν με καλύπτουν. Ο πελάτης ισχυρίζεται ότι είναι προ του 1983 και θέλω να το αποδείξω.
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι/συναδέλφισσες, τι κάνετε με τις αεροφωτογραφίες όσοι δεν βρίσκεστε στην επαρχία; Μόλις επικοινώνησα τηλεφωνικά με ΕΚΧΑ που έχει το αρχείο του ΟΚΧΕ και μου είπαν ότι δεν μπορούν να στείλουν προεπισκόπηση και ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις τηλεφωνικά. Μόνο εάν πας από εκεί ή στείλεις κάποιον. Πως το αντιμετωπίζετε;
 3. Ακόμα και έτσι να ήταν ακόμα καλύτερα για τον στόχο του προγράμματος. Τον πετυχαίνεις χωρίς καν να επιδοτηθείς για το σύνολο των επεμβάσεων. Ο ιδιοκτήτης έκανε όσες παρεμβάσεις ήταν απαραίτητες για να ανέβει ενεργειακή κατηγορία απλώς δεν επιδοτήθηκε για όλες. Που είναι το πρόβλημα;
 4. Δεν αναφερόμουν στο προηγούμενο post #95. Αναφερόμουν στο δικό σου #94. Και επειδή πουθενά στον Νόμο δεν αναφέρονται οι βοηθητικοί χώροι θεωρώ ότι εμπίπτουν στην κατηγορία 3 ή πηγαίνουν με αναλυτικό.
 5. Μπορεί να αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια χώρου αλλά δεν εμπίπτει σε καμία από τις κατηγορίες 1-12. Πουθενά δεν αναφέρεται Υ.Δ. χώρων βοηθητικής χρήσης.
 6. Συμφωνώ όσον αφορά στις αποθήκες με τον pontifikas στο post #89. Εξάλλου στις υπερβάσεις δόμησης διευκρινίζεται ότι αφορούν τους χώρους κύριας χρήσης ή πατάρια, σοφίτες, υπόγεια. Δεν αναφέρει πουθενά βοηθητικούς χώρους. Όμως, η αποθήκη είναι χώρος βοηθητικής χρήσης όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στον ΝΟΚ. Δεν μπορεί να δηλωθεί παρά μόνο ως λοιπή παράβαση από την στιγμή που δεν εμπίπτει στην Κατηγορία 3 λόγω διαστάσεων.
 7. Επομένως, εάν κάποια δήλωση βρίσκεται σε προσωρινή υπαγωγή μπαίνει υποχρεωτικά στον νέο Νόμο όταν ανοίξει αυτή η δυνατότητα. Επειδή απλώς δεν έχει πατηθεί το κουμπί για ολοκληρωμένη υπαγωγή.
 8. Έχεις δίκιο. Τώρα το είδα και εγώ. Απλώς δεν βρήκα που διευκρινίζει αν το πρόστιμο υπολογίζεται συνολικά (συμπεριλαμβανομένου του παραβόλου) όπως στον 4014/2011 ή αν πληρώνεις το παράβολο + το ενιαίο ειδικό πρόστιμο.
 9. Έχει καταλάβει κανείς εάν στον νέο νόμο απαιτείται παράβολο σε κάθε περίπτωση ή εάν σε κάποιες περιπτώσεις υπολογίζεται μόνο το πρόστιμο;
 10. Ότι θα το κάνει και τώρα φαντάζομαι.. Ή τίποτα ή θα βάλει κανένα τροχόσπιτο ή θα χτίσει αυθαίρετο κ θα περιμένει τον επόμενο νόμο να το τακτοποιήσει.
 11. Ευχαρισρώ πάλι και τους δύο για τις απαντήσεις. Ο πελάτης μ είναι ο πωλητής και απλώς θέλει να πουλήσει. Δεν ξέρει καν αυτές τις λύσεις που σκέφτομαι να του προτείνω αύριο. Απλώς επειδή βεβαίωση δν μπορώ να δώσω κ έτσι δν μπορεί να μεταβιβάσει θα του δώσω εναλλακτικές σαφώς δυσκολότερες, περισσότερο χρονοβόρες, κοστοβόρες και λιγότερο συμφέρουσες. Αυτόσ θα αποφασίσει σε συνεννόηση με τουσ υπόλοιπουσ ιδιοκτήτεσ κ τον αγοραστή την λύση που θα επιλέξει. Ο αγοραστής έχει βρεθεί ήδη και έτσι κ αλλιώς δεν μπορεί να χτίσει έτσι όπως έχει η κατάσταση.. Ο αγρός είναι παραθαλλάσιος κ δεν βρίσκεται ούτε εντός ζώνης, ούτε σε ΖΟΕ. Αν δεν κάνω λάθος η κατάτμηση με επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας αν ισχύει ακόμα σαν διαδικασία αφορά κληροτεμάχια. Επειδή δν είναι ακόμα εξακριβωμένο αν προέρχεται από κλήρο ή ιδιοκτησία υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που γίνεται κατάτμηση αν πρόκειται για ιδιοκτησία;
 12. Με αυτή την πράξη θα γίνει κατάτμηση του μεριδίου του πελάτη μου από τα υπόλοιπα έτσι ώστε να μπορεί να μεταβιβάσει. Δλδ ουσιαστικά η διαδικασία θα γίνει για να μπορέσω να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης για το τμήμα που δεν έχει αυθαίρετο. Επομένως, αν ισχύουν αυτά που αναφέρεις παραπάνω δεν έχει κανένα νόημα να γίνει η διαδικασία.
 13. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις. Επομένως το μόνο πρόβλημα είναι αν υπάρχει όριο κατάτμησης και αν θα μπορέσει να μεταγραφεί. - Πως μπορώ να μάθω για το όριο κατάτμησης; - Αν χρειαστεί τοπογραφικό προκειμένου να εκδοθεί δικαστική απόφαση για επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας, πρέπει να ελέγξω κάτι προτού το υπογράψω; Εννοώ ότι την ευθύνη για την κατάτμηση την έχω εγώ ή ο συμβολαιογράφος/δικηγόρος που θα αναλάβει την επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας - Όσο για την προηγούμενη 3η ερώτησή μου: Φοβάμαι μην προτείνω την λύση στον πελάτη και μετά μου ζητηθεί βεβαίωση μεταβίβασης προκειμένου να γίνει η κατάτμηση. Αδιέξοδο δηλαδή και πάλι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.