Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nick_61

Core Members
  • Περιεχόμενα

    984
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    12

Everything posted by nick_61

  1. Πρέπει ο Ε.Ε. του Β' ΠΕΑ,να το ολοκληρώσει στην πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος Κληρώσεων Ενεργειακών Επιθεωρητών του ΤΕΕ.
  2. Διάβασε καλύτερα. Στη μία πρόταση μιλάω για επάρκεια ισχύοςπου δεν την χρειαζόμαστε. Στην άλλη για επάρκεια με βάση τους χώρους που καλύπτουν τα διάφορα συστήματα, δηλαδή ποιοί χώροι θερμαίνονται και ποιοί όχι. Υ.Γ. Συνεχίζεις ειρωνικά και για μένα τέρμα η συζήτηση.
  3. Η δουλειά του ΚΕΝΑΚ είναι να αξιολογεί ενεργειακά τα κτήρια. Σε αυτή την δουλειά δεν επηρεάζεται από την επάρκεια ή όχι της ισχύος του συστήματος θέρμανσης. Ο ενεργειακός επιθεωρητής αποτυπώνει κατά πόσον το κτήριο θερμαίνεται επαρκώς. Δηλαδή αν όλοι οι χώροι θερμαίνονται και πως, και το καταγράφει ανάλογα.
  4. Δεν αφορά την κατάταξη του κτηρίου η ισχύς αλλά ο βαθμός απόδοσης του συστήματος. Την ισχύ την χρειάζεσαι μόνο για την υπερδαστασιολόγηση (που και αυτή έχει επιρροή στον β.α) και για τον καθορισμό του β.α. του κτηρίου αναφοράς στην περίπτωση των λεβήτων.
  5. Το πρόγραμμα συγκρίνει το εξεταζόμενο κτήριο με το κτήριο αναφοράς και έτσι το κατατάσσει σε κατηγορία. Σε αυτή τη σύγκριση παίζει ρόλο μόνο ο βαθμός απόδοσης και όχι η ισχύς. Ειδικά στους λέβητες, όπου πάλι παίζει ρόλο ο β.α., χρειάζεται όμως να δηλώσεις την ισχύ του λέβητα γιατί ορίζοντας την ισχύ του δικού σου λέβητα το κτίριο αναφοράς ορίζει τον βαθμό απόδοσης για τον δικό του λέβητα.
  6. 1. Δεν υπάρχει κλιματιστικό 0,01 KW 2. Με ένα κλιματιστικό μόνο για θέρμανση, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει το ΠΕΑ Α+. 3. Το κλιματιστικό καλύπτει έστω μια επιφάνεια που αντιστοιχεί π.χ. στο 10% της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου. Θα το καταχωρήσεις με βαθμό μηνιαίας κάλυψης 0,1 συμπληρώνοντας στο πεδίο ισχύος την ισχύ του. 4. Πρέπει όμως σε δεύτερη γραμμή να συμπληρώσεις το υπόλοιπο 0,9 με το θεωρητικό σύστημα (Με τοπικές ηλεκτρικές μονάδες) Στο πεδίο ισχύος του θεωρητικού θα βάλεις μηδέν. (βλέπε βοήθεια του λογισμικού του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ). 5. Το ειρωνικό σου ύφος δεν σε τιμάει, ειδικότερα δε όταν απευθύνεται σε συναδέλφους που έχουν προσφέρει πολλά στο συγκεκριμένο φόρουμ και διαθέτουν πολύτιμοχρόνο για να σου λύσουν τις απορίες.
  7. Δεν πρόσεξες μάλλον το : "στην περίπτωσή σου". Η ανάρτησή μου αφορούσε ερώτηση συναδέλφου που έχει απαλλαγή από τον ΦΠΑ.
  8. 1 : Όχι, στο επόμενο στάδιο αφού ανοίξει το σύστημα και ο Β' Ε.Ε οριστικοποιήσει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI. 2. Μπορεί να συμπληρώσει ο Β' Ε.Ε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI. Δεν μπορεί όμως να το οριστικοποιήσει. 3. Ο Β' Ε.Ε.
  9. Η μέγιστη αμοιβή που επιδοτείται από το πρόγραμμα στην περίπτωσή σου είναι 400/1,24 = 322,58 € (προ ΦΠΑ). Τόσα θα πάρει πίσω ο ωφελούμενος.
  10. Στη περίπτωσή σου συμπίπτουν γιατί το διαμέρισμα είναι μεγάλο. Στην απόφαση υπαγωγής της συγκεκριμένης αίτησης στη δεύτερη σελίδα, φαίνεται η επιλέξιμη δαπάνη για το συνολικό ανώτατο κόστος των 2 ενεργειακών επιθεωρήσεων. Διαίρεσέ το δια 2 και θα έχεις την ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη για το Β'ΠΕΑ. Δαίρεσέ το με το 1,24 για να έχεις την δαπάνη χωρίς το ΦΠΑ.
  11. Συμπλήρωνε το συνημμένο και έπειτα copy-paste 6. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI_Γ Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων - Ολοκλήρωσης.docx
  12. Στείλε το ΠΕΑ στον ωφελούμενο/σύμβουλο, για να το ανεβάσει στην αίτησή του και να προχωρήσει την αίτηση στο επόμενο στάδιο. Όταν το κάνει, θα μπορείς μπεις στην αίτηση στην πλατφόρμα του προγράμματος σαν ενεργειακός επιθεωρητής. Εκεί θα μπορέσεις να ανεβάσεις το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI, αλλά δεν θα μπορέσεις να το οριστικοποιήσεις. Κανείς δεν μπορεί. Το έχουν σταματημένο εκεί μέχρι νεωτέρας.
  13. Όταν ανεβάζεις το Β' ΠΕΑ στην πλατφόρμα του προγράμματος, ελέγχει την εξοικονόμηση που πέτυχες και την συγκρίνει με αυτή που υποσχέθηκες στο σενάριο του Α' ΠΕΑ και σου υπολογίζει και το ποσοστό της μείωσης της επιδότησης αν είσαι κάτω από το 90%. Δεν ξέρω γιατί δεν μου έχει τύχει έως τώρα, τι κάνει αν είσαι κάτω από το 70% Πάντως συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε, μετά την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των αιτήσεων ακόμα κι εκείνων που δεν πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια βαθμολόγησης, να εφαρμόζουν κριτήριο επίτευξης ποσοστού εξοικονόμησης. Είναι άδικο για αυτούς που έπιασαν τα κριτήρια βαθμολόγησης. Θα αρκούσε ο έλεγχος της ενεργειακής αναβάθμισης κατά 3 βαθμίδες.
  14. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει μεταγενέστερη νομοθεσία για τις συναινέσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που να αναιρεί το άρθρο 127. Πάντως θα πρότεινα πρώτα, να τεθεί υπ'όψη των συνιδιοκτητών το συγκεκριμένο άρθρο και ότι και να μην υπάρξει συναίνεση έχει δικαίωμα να συνεχίσει με την αυτονόμηση. Αν και μετά από αυτή την επισήμανση δεν υπάρξει συναίνεση, να προχωρήσει στην αυτονόμηση, ακολουθώντας ακριβώς τα βήματα που περιγράφει το άρθρο 127, ώστε να μην έχει πρόβλημα σε τυχόν μελλοντικές δικαστικές εμπλοκές.
  15. Μαζί με το 30% της επιχορήγησης στο τέλος, όταν τελειώσουν όλοι οι έλεγχοι και πιστοποιηθεί η αίτηση προς τελική εκταμίευση (στάδιο 9).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.