Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

s.korovesis

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

s.korovesis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και εγω σκεφτομαι να κινηθω συμφωνα με το σκεπτικο το δικο σου nikoscivil, και αυτο οχι γιατι διαφωνω με τα λεγομενα του terry (τα βρισκω πολυ σωστα) αλλα περισοτερο για να ειμαι εγω καλυμενος σε τυχον ελεγχους. Στο κουτακι της οικοδομικης αδειας να βαλω οτι υπαρχει Ο.Α. σωστα? Επισης η Μελετη Στατικης Επαρκειας μπορει να γινει εντος 4ετιας και οχι απαραιτητα απο εμενα σωστα? Σας ευχαριστω και παλι παρα πολυ για τον χρονο και τις σκεψεις σας.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αφού αναζήτησα και δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό θέμα, θα ήθελα να θέσω το εξής. Εχω περιπτωση ισογείου καταστήματος το οποίο σύμφωνα με την στατική μελέτη της Ο.Α. θα έπρεπε να εχει διαστασεις 5*8 και να ειναι κατασκευασμενο με κολωνες,δοκαρια οπλισμενου σκυροδεματος και τουβλα. Αντι αυτου ομως οι διαστασεις του ειναι 5*10 και εινα εξ ολοκληρου κατασκευασμενο απο πετρινη φερουσα τοιχοποιια. Η ερωτηση μου εχει ως εξης: θεωρω ολο το κτιριο αυθαιρετο λογω αλλαγης της στατικης μελετης και προχωραω σε τακτοποιηση αυτου η μόνο το κοματι εκεινο το οποιο βγαινει εκτος του νομιμου περιγραματος?? Ευχαριστω.
  3. Συνάδελφοι, εξ'ολοκλήρου αυθαίρετο το έβαλα στον 4178 και έχει πληρωθεί παράβολο και ΤΕΕ. Για το ακίνητο έχει πληρωθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου, στα διπλότυπα της εφορίας όμως αναφέρεται όχι το όνομα της ιδιοκτήτριας του αυθαιρέτου (στης οποίας το όνομα έγινε και η υπαγωγή) αλλά του συζήγου αυτής. Μπορώ να τα λάβω υπ'όψιν μου κατα των συμψηφισμό?? Εάν ναι πρέπει να πάρω και κάποιο άλλο εγγραφο απο πολεοδομια η εφορία η μονο με τα διπλοτυπα ειμαι οκ παρ'ολο που ειναι σε διαφορετικο ονομα απο αυτο του ιδιοκτητη της δηλωσης?? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
  4. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Το μόνο λοιπόν που απαιτείται απο εμένα ως μηχανικός είναι Τ.Ε. με την περιγραφή των εργασιών σωστά? Η μήπως δεν απατείται καθόλου Τ.Ε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Για έκδοση 48ωρης πρέπει να ελέγξουμε τους χώρους για τυχόν παρανομίες και τακτοποίηση με 4178 η μπορεί να βγεί και σε (παράνομες) κατασκευές? Ευχαριστώ πολύ.
  6. ΟΚ, αλλα απο την στιγμη που είναι μη άρτιο και μή οικοδομίσημο με τι ποσοστά θα συγκρίνω (% επιτρεπομενης δόμησης)? Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα, σε οικόπεδο μή άρτιο και μή οικοδομήσιμο έχω στην μία του πλευρά κατοικία προυφιστάμενη του έτους 1955 (χωρίς Οικοδομική Αδεια) και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων απο αυτήν έχω κατάστημα-ταβέρνα επίσης χωρίς οικοδομική άδεια (Αυθαίρετα κτίσματα και τα δύο). Στο κουτάκι της Οικ.Αδ. τι βάζω?
  8. Δηλαδή για να καταλάβω, εάν ερχόταν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ακινήτου στο γραφείο σας μετά απο 10 χρόνια με σκοπό την έκδοση βεβαίωσης και βλέπατε ότι εγώ κατά την ρύθμιση είχα αναφέρει ότι τακτοποίησα το κτίριο πλήν του ενός δωματίου αυτού διότι είχε κατασκευαστεί το 2012 και εσείς κατα την αυτοψία βλέπατε ότι το δωμάτιο αυτό το είχε γκρεμίσει τελικά με αποτέλεσμα την απόλυτη ταυτοποίηση των ρυθμισμένων χώρων με αυτόυς που βλέπατε κατά την αυτοψία. Τι θα κάνατε? Θα την δίνατε ή όχι? Επίσης να προσθέσω κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατα την γνώμη μου, δέν είναι επιλογή του ιδιοκτήτη να αφήσει εκτός ρύθμισης το δωμάτιο αυτό της οικίας του αλλά ο νόμος δεν του επιτρέπει να το συμπεριλάβει. Ευχαριστώ ειλικρινά για τον χρόνο και για την σκέψη σας.
  9. Είναι εκτός σχεδίου μή άρτιο και μή οικοδομήσιμο, και ένας ιδιοκτήτης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά να παίζουν κάποιο ρόλο ως προς την ερώτηση την οποία έθεσα. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα, έχω αυθαίρετη κατοικία (ισόγειος και πρώτος όροφος) χωρίς οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή με έτος κατασκευής 2001 (έχω στην κατοχή μου Α/Φ). Ο ιδιοκτήτης το 2012 έκλεισε ένα απο τα μπαλκόνια του ορόφου και το μετέτρεψε σε υπνοδωμάτιο της κατοικίας. Μπορώ να τακτοποιήσω το προ του 2011 τμήμα του κτηρίου αφήνωντας ''απ'έξω'' το ένα του δωμάτιο το οποίο εγινε το 2012?? Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα, σε κατοικια δυο οροφων το ισογειο φαινεται στην αδεια ως γκαραζ ενω στην πραγματικοτητα ειναι κατοικια. Η Οικοδομική άδεια είναι του 78 και το γκαραζ μετρησε στον συντελεστη δομησης. Μπορώ να κανω την αλλαγη χρησης με Αναλυτικο? Η έχω πρόβλημα διοτι εχω μετατροπη χωρου Β.Χ σε χωρο Κ.Χ.?? Ευχαριστώ.
  12. Συναδελφοι Καλησπερα. Εχω την εξης απορια σε Οριζοντια Ιδιοκτησια με αδεια του 1982 πρεπει να ανεβασω μονο την μετρημενη κατοψη με τις αυθαιρεσιες (προσφατη αποτυπωση) η επισης και την κατοψη και το διαγραμμα καλυψης της αδειας με σημειωμενες τις παραβασεις??? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
  13. Μπορείς σε παρακαλώ να μου τεκμηριώσεις πως εμένα ως Μηχανικό με καλύπτει αυτό απέναντι στον Νομοθέτη? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.