Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Μαρούσι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΚΟΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους Έχει κάποιος ενημέρωση για την σελίδα του ΤΕΕ που από χθες το πρωί δεν λειτουργεί;
  2. Καλό θα ήταν να αναρτήσουμε σχόλια όσο περισσότεροι μηχανικοί γίνεται (ελπίζοντας ότι θα ληφθούν υπ' όψιν και ότι δεν είναι για τα μάτια του κόσμου). Χωρίς φυσικά να θέλω να υποβάλω σε κανέναν τι άποψη θα έχει επί του θέματος, νομίζω ότι καλό θα ήταν να επιμείνουμε στην κατάργηση του ΣΔ. Να προσδιορίζονται μόνο κάλυψη επί του οικοπέδου, όγκος, μέγιστο ύψος και φυσικά ελάχιστες απαιτήσεις ύψους και φωτισμού-αερισμού (που να ελέγχονται), για τους χώρους κύριας χρήσης.
  3. Άργησα λίγο να σχολιάσω την παραπάνω πρόταση αλλά τώρα έτυχε να διαβάσω αυτό το topic. Αγαπητέ συνάδελφε πόσους ΑΜ ξέρεις που υπογράφουν στατικές μελέτες; 1)Δεν μπορούν οι αρχιτέκτονες να υπογράφουν απεριόριστα στατικές μελέτες αλλά μόνο μέχρι διώροφο κτίριο. 2) Προσωπικά στα 19 χρόνια επαγγελματικής εμπειρία έχωντας εκπονήσει δεκάδες αρχιτεκτονικές μελέτες, το έχω κάνει μία φορά σε ένα σπίτι 120μ2 χωρίς καν υπόγειο έχοντας δώσει φυσικά φασόν τη μελέτη σε ΠΜ, ενώ αντίθετα έχω κάνει αρκετές φασόν για ΠΜ (τουλάχιστον αυτοί είχαν επίγνωση ότι δεν είναι σε θέση να το κάνουν οι ίδιοι). Απ΄όσο μπορώ να γνωρίζω και οι γνωστοί μου ΑΜ δίνουν πάντα τα στατικά σε ΠΜ να τα υπογράψουν 3) Οι ΠΜ έχουν δικαίωμα να κάνουν αρχιτεκτονικές μελέτες για οποιοδήποτε κτίριο εκτός από δημόσια έργα (πάλι καλά), με τα γνωστά αντι - αισθητικά ή τουλάχιστον αδιάφορα αποτελέσματα σε πολλές των περιπτώσεων. Δεν καταλαβαίνω πώς θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν αρχιτεκτονική όταν έχουν διδαχθεί για 2 εξάμηνα αρχιτεκτονικό σχέδιο και εγώ σπούδασα 5 χρόνια για να έχω το ίδιο δικαίωμα. Ξέρω ότι το κίνητρο είναι κυρίως οικονομικό αλλά το καημένο το δομημένο περιβάλλον δεν το σκέφτονται; 4) Πρέπει να καταργηθεί το δικαίωμα του κάθε μηχανικού να υπογράφει μελέτες άλλης ειδικότητας. Για το μόνο που ξεκάθαρα συμφωνώ με το νέο Νόμο είναι που πέρασε μόνο στους ΑΜ το δικαίωμα για μελέτες σε παραδοσιακούς οικισμούς και σε διατηρητέα. Καταλαβαίνω απόλυτα τους ΠΜ αντίστοιχων περιοχών -και μάλιστα μέσα στην κρίση- που παραπονιούνται, αλλά κάποτε πρέπει να σπάσει και το μονοπώλειο κάποιων μηχανικών κυρίως ΠΜ στην επαρχία που λυμένονται όλες τις δουλειές και τρώνε όλη την πίτα (όχι βέβαια ότι αρκεί μόνο αυτό). Αν κάποιο από τα παραπάνω είναι λάθος ή ανακριβές ευχαρίστως να το πάρω πίσω. Δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανέναν και αντίθετα έχω φίλους ΠΜ που ασχολούνται μόνο με το αντικέιμενό τους και δεν νοούνται να κάνουν κάτι το οποίο δεν έχουν σπουδάσει. Και μην μου πείτε ότι υπάρχουν και κακοί αρχιτέκτονες, εννοείται πως σε όλους τους κλάδους υπάρχουν και οι άσχετοι! Φαντάσου τώρα να μην είναι και το αντικείμενό σου! Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίτε εσείς, φταίει το κράτος που σας δείνει το δικαίωμα οπότε το εκμεταλλέυεστε και φταίει και η έλλειψη παιδείας πολλών Ελλήνων κυρίως στη επαρχία που θεωρούν τον αρχιτέκτονα κάτι σαν διακοσμητή άρα περιττό και πολυτέλεια. Λες και δεν θα πληρώσουν τα ίδια λεφτά για μία άδεια!
  4. Όχι, μόνο 92μ2!(92χ0,02=1,84μ2) Αλλά έχει εισχωρήσει στον φωταγωγό 1,20χ0,70=0,84μ2 και σε έναν ημιυπαίθριο (στη στενή του πλευρά) 1,40χ0,70=0,98μ2.. Σύνολο 1,82μ2. Τα 0,70μ είναι επιπλέον στις διαστάσεις των αντίστοιχων χώρων. Είναι λίγο μπερδεμένο, πρέπει να δείξω κάτοψη για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συμβαίνει. Πάντως του είπα ότι δεν υπογράφω βεβαίωση χωρίς ρύθμιση και αν θέλει να ψάξει να βρει άλλο μηχανικό με πιο "ελαστική" συνείδηση να του υπογράψει. Ελπίζω να μη βρει! Ακόμα δεν έχω νέα του.
  5. 519 downloads

    Το σχέδιο νόμου για το ΓΟΚ πιο "καθαρό" και λίγο διαφορετικό από αυτό που ήδη έχει δημοσιεύσει ο akius. Για παράδειγμα δεν αναφέρει πουθενά ότι οι ημιυπαίθριοι με ανοικτές δύο πλευρές δεν προσμετρώνται στη δόμηση. Δεν καταλαβαίνω πιο είναι πιο πρόσφατο. Περιλαμβάνει πάντως και........"αιτιολογική έκθεση". Καλό διάβασμα!
  6. Ναι υπάρχουν 3 συμβόλαια, δεν είναι παρακολουθήματα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια αν και μάλλον θα χάσω τη δουλειά γιατί θα βρει κάποιον "συνάδελφο" να του την δώσει τη βεβαίωση. Περισσότερο με φοβίζει ότι την θέλει για δάνειο από Τράπεζα όποτε δεν είναι να μπλέκεις με τέτοια "ιδρύματα" με ψευδείς δηλώσεις! Για το 2) αν κατάλαβα καλά, μόνο από τον τίτλο και την τεχνική έκθεση θα φαίνεται για τι χώρο πρόκειται. Όλα τ΄άλλα θα είναι άσχετα!
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Πρόκειται να δώσω 3 βεβαιώσεις για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών που αφορούν 1 διαμέρισμα, μία αποθήκη σε υπόγειο χώρο και μία θέση στάθμευσης σε υπόγειο χώρο (δηλώνεται με διαγράμμιση στο δάπεδο), εφ΄όσον είναι ξεχωριστά συμβόλαια με τον ίδιο ιδιοκτήτη. 1) Στο διαμέρισμα έχει κλειστεί μέρος του φωταγωγού για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο WC και έχει κλειστεί και μέρος ενός ημιυπαιθρίου υπέρ ενός υπνοδωματίου (υπάρχει κλείσιμο και άλλου ημιυπαιθρίου υπέρ του σαλονιού αλλά έχει ήδη μπει σε "τακτοποίηση"). Τα τεραγωνικά και των δύο παραβάσεων είναι ακριβώς το 2% της μικτής επιφάνειας του διαμερίσματος αλλά βέβαια οι διαστάσεις των αντίστοιχων χώρων έχουν μεγαλώσει περισσότερο από 20εκ. Δίνω βεβαίωση ή όχι; 2) Υπάρχει κάποιο σχετικό κείμενο για βεβαίωση που να αφορά τη θέση στάθμευσης γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κείμενο που μιλάει για μη αυθαίρετη "κατασκευή", ουτε για μη υπερβάσεις σε δόμηση, κάλυψη, και ύψος. Επαναλαμβάνω ότι η θέση σημειώνεται με μπογιά στο δάπεδο του υπογείου, είναι στη σωστή θέση και έχει τις σωστές διαστάσεις. Έχω προβληματισμό και για το κείμενο της βαβαίωσης για την αποθήκη. Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο θα ήθελα τη βοήθειά του.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα επανέλθω αν μάθω κάτι παραπάνω!
  9. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και κυρίως σε αυτούς που Σάββατο βράδυ δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν παρά να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με αυτό το απίστευτο "μπάχαλο" που επικρτατεί σε θέματα που μας αφορούν! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Στην ηλεκτρονική δήλωση βεβαίωσης μηχανικού πρέπει να δηλώσω δύο ιδιοκτήτες εκ των οποίων ο ένας έχει την επικαρπία και ο άλλος την ψιλή κυριότητα. Τι ποσοστά συνιδιοκτησίας συμπληρώνω και πως διευκρινίζεται τι έχει ο καθένας? Μήπως δεν τίθεται θέμα συνιδιοκτησίας και πρέπει να μπει μόνο ο επικαρπωτής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.