Μετάβαση στο περιεχόμενο

bavelec

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bavelec

  1. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά .Κατά τη γνώμη μου για μικρά διαμερίσματα μπορεί ένας μόνος του να κάνει επανέλεγχο αλλά για μεγαλύτερα σπίτια από 100 τ.μ και πάνω χρειάζεται και βοηθό.Το κόστος στην πρώτη περίπτωση μπορεί να κυμανθεί σε 150 ευρώ +φπα ενώ στη δεύτερη από 200 ευρώ + φπα και πάνω . Εγώ στην παλιά ΥΔΕ έπαιρνα 100 ευρώ+φπα και πιστεύω οτι ήταν μία φυσιολογική χρέωση . Μην ξεχνάμε οτι με τη νέα ΥΔΕ χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και οτι η μείωση του αφορολόγητου θα μας πάρει αρκετά από τα προσδοκώμενα έσοδα . Αρα οι χρεώσεις πρέπει να είναι ακριβότερες με σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες .
  2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προκαλωδιωμένη σωλήνα η οποία υπάρχει με όλες τις διατομές αγωγών και καλωδίων -είναι μεσαίου τύπου 750Ν και σε γλυτώνει από πολύ χρόνο στο πέρασμα καλωδίων .Οι αγωγοί μέσα στη σωλήνα είναι περασμένοι ίσια και η σωλήνα έχει ειδική λειαντική ουσία εσωτερικά . Τοποθετείς επίσης κουτιά γυψοσανίδας σας κουτιά διακόπτου και αν θές για πλήρως ¨ελεγχόμενη εγκατάσταση ¨ βάζεις και κουτιά γυψοσανίδας σαν κουτιά διακλάδωσης .Ετσι απλά...
  3. Αν δεν βάλεις σωλήνα είναι α) μη ελεγχόμενο το καλώδιο β) πρέπει να είναι ειδικό καλώδιο απευθείας ενταφιασμού και όχι απλό ΝΥΥ .Τό κόστος για το β είναι υψηλό και δεν νομίζω να συμφέρει .Οσο για τα ποντίκια ισχύει οτι αν βρεί κατι στο δρόμο του και δεν μπορεί να περάσει θα το φάει -είναι θέμα τρόπου εγκατάστασης και πάχους σωλήνας .Ο τρόπος πάντως με απευθείας ενταφιασμό καλωδίου γίνεται συνήθως στα αιολικά πάρκα που είναι πάνω στα βουνά .
  4. Σαφώς και το σπιράλ είναι καλύτερο και με καλύτερες μηχανικές αντοχές .Οσο για το κόστος η τιμή είναι ίδια αλλά κερδίζεις χρόνο στο πέρασμα καλωδίων και δεν χρειάζεσαι στεγανοποίηση .Επίσης αν το έργο είναι μεγάλο είναι μακράν η καλύτερη λύση .
  5. Οι σωλήνες που μπαίνουν κατα κόρον είναι οι cavidotto είναι απο πολυαιθυλένιο διπλού τοιχώματος .Εξωτερικά είναι σπιράλ, χρώματος κόκκινου και εσωτερικά είναι λείες, μαύρου χρώματος .Αυτές οι σωλήνες συμφέρουν γιατί ειναι φθηνότερες -είναι σπιράλ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μορφολογία του εδάφους -δεν απαιτούνται γωνίες και έχουν και οδηγό για το πέρασμα των καλωδίων .
  6. Η διαφορά είναι οτι το H07V-U είναι μονόκλωνο ενω το H07V-R είναι πολύκλωνο .Χρησιμοποιούμε τα μονόκλωνα συνήθως και σε μονοφασικό και σε τριφασικό ρεύμα . Ομοίως και για τα J1VV τα λεγόμενα ΝΥΥ .
  7. Εγώ πάντως παρακολουθώ αυτή τη στιγμή το σεμινάριο αυτό ,είναι 15 ώρες με κόστος 60 ευρώ μέσω συνδέσμου ηλεκτρολόγων . Η εταιρεία που διοργανώνει λέγεται ergoway και είναι στο Μαρούσι .
  8. Μπορείς να δεις αυτό αν σου κάνει . http://www.standardsdirect.org/standards/standards2/StandardsCatalogue24_view_14157.html
  9. Μέχρι 31-10-2011 ισχύει η παλιά ΥΔΕ Οπότε προλαβάινεις με βάση τα παλιά δεδομένα . Για επανέλεγχο και αλλαγή ονόματος κάνεις το σχέδιο μπροστά χωρίς να χαράξεις τισ γραμμές παρα μόνο τις θέσεις των διακοπτών και πριζών .Δεν χρειάζεται μονογραμικό σχέδιο ακόμα από 1-11-2011 είναι υποχρεωτικό . Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για 14 χρόνια για οικιακή χρήση και 7 χρόνια για επαγγελματική .Στο ενδιάμεσο δεν χρειάζεται ΥΔΕ αλλάζεις όνομα μόνο με ταυτότητα και λογαριασμό της ΔΕΗ .
  10. Η λύση του προβλήματος είναι απλή .Να καταστεί υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης από το πιό μικρό μέχρι το μεγαλύτερο έργο .Αυτό φυσικά δεν το θέλουν οι ίδιοι οι ηλεκτρολόγοι γιατί θα φορολογηθούν υπερβολικά με βάση το ισχύον φορολογικό σύστημα . Αν όμως η απόδειξη εκπίπτει 100% από το φορολογητέο εισόδημα όλοι οι ιδιώτες θα την ήθελαν και όλοι ηλεκτρολόγοι θα την έκοβαν .Οι λαθρεγκαταστάτες θα έσβηναν την επόμενη ημέρα γιατί ποιός θα τους κάλυπτε για να φορολογηθεί ο ίδιος ?
  11. Για τους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες πάντως σεμινάρια διοργανώνει το βιοτεχνικό επιμελητήριο σε συνεργασία με τους συνδέσμους .Απλά δεν έχει ξεκινήσει κάτι ακόμα -περιμένουμε .Οτι σεμινάρια έχουν γίνει ήδη ,είναι από εταιρείες που πουλάνε τα όργανα μετρήσεων και είναι πάλι μέσω συνδέσμων δωρεάν .
  12. Οσο πιο πολλές ανεξάρτητες γραμμές ( κυκλώματα ) έχεις τοσο το καλύτερο .Απλά ανεβαίνει το κόστος και δεν το πληρώνει κανείς .Οι γραμμές φωτισμού καλό θα ηταν να είναι ανά χώρο με ΝΥΑ 3*1,5 και οι πρίζες ανα τέσσερις με ΝΥΑ 3*2,5 . Πρακτικά θα μπορούσες να βάλεις παντού ΝΥΑ των 1,5 αλλα δεν ξέρεις τι κατανάλωση θα βάλει κάποιος στην πρίζα .
  13. Η διαφορά είναι περίπου 25% πιο ακριβό αλλά έχεις 40% περίπου κέρδος χρόνου. Αυτός ο χρόνος όμως που θα γλυτώσεις είναι χρόνος ταλαιπωρίας για τον ηλεκτρολόγο ειδικά αν οι αποστάσεις είναι άνω των 15 μέτρων . Σημαντικό είναι οτι δεν χρειάζεσαι βοηθό για την εγκατάσταση όποτε γλυτώνεις ένα μεροκάματο η τον απασχολείς σε κάτι άλλο . Τέλος δεν σου μπερδεύονται τα καλώδια σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο .
  14. Υπάρχει στο εμπόριο προκαλωδιωμένη σωλήνα με καλώδια ΝΥΑ ,ΝΥΥ ,ασθενή που κερδίζεις απίστευτο χρόνο σε μία εγκατάσταση δαπέδου .Οι σωλήνες αυτές είναι halogen free 750Ν .
  15. Ευτυχώς πολλά θα αλλάξουν με την νέα Υ.Δ.Ε .Αυτοί οι υπογραφάκηδες μάλλον θα τα βρούν μπαστούνια .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.