Μετάβαση στο περιεχόμενο

sb10

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.442 profile views

sb10's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δυστυχώς όχι! Αν και έκανα μια επίσκεψη στο αρμόδιο ΣΑ δεν κατάφερα να πάρω σαφή απάντηση, καθώς δεν είχαν κάποια διευκρίνιση σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 10Α. Το μόνο που καταλήξαμε είναι οτι το άρθρο αυτό αφορά περιπτώσεις τύπου Ακρόπολης και για αυτό το λόγο απαιτείτε και έκδοση απόφασης απο το Υπουργείο. Οπότε εγκατέλειψα.....
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, η εξαιρετική βοήθεια του συνάδελφου με έχει βοηθήσει αφάνταστα σε πολλές περιπτώσεις! Πρώτη και μεγαλύτερη απορία μου είναι οτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και φυσικά αν κάνω λάθος με και καταλαβαίνω ότι με συμφέρει!🙂 (Τουλάχιστον για το ακίνητο που με ενδιαφέρει μελετητικά) Έχω περίπτωση που το υφιστάμενο κτίσμα για κατεδάφιση είναι 400τ.μ (υπέργεια) όπου ο συνολικός ΣΔ είναι περίπου 500τ.μ. Με την μία θα πάρει +100τ.μ ? και αν πήγαινε το ίδιο οικόπεδο με το Αρθρο 10, 1β το όφελός του από την απόσυρση του ίδιου κτιρίου θα ήταν περίπου +40τ.μ και μείωση στην κάλυψη! Διαβάζοντας το 10Α λέει «…παρέχεται κίνητρο για την κατεδάφιση ενός ή περισσότερων από τους ανώτερους ορόφους κτιρίου κύριας χρήσης ή και του συνόλου του κτιρίου, το οποίο συνίσταται στην αύξηση του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης του οικοπέδου αντίστοιχη με το 25% του εμβαδού των αποσυρόμενων ορόφων ( …προφανώς και του συνόλου..), σε συνδυασμό, αν απαιτείται, με αύξηση του ποσοστού κάλυψης, σε επίπεδο επαρκές για την κατά πλάτος επέκταση υφιστάμενου ή ανέγερση νέου κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο, εμβαδού ίσου με αυτό των αποσυρόμενων ορόφων πλέον του προκύπτοντος από την ποσοστιαία αύξηση του συντελεστή δόμησης ( ..και εδώ μπαίνει η απορία στην περίπτωσή μου ….πάω με 500+100 ή 400+100?) Άλλη απορία μου γενικά με την απόσυρση είναι αν μετράνε οι αυθαίρετες επεκτάσεις ή αν το υφιστάμενο είναι εξολοκλήρου αυθαίρετο , πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο? ή πάει με το παράβολο για την κατεδάφιση? Επίσης συνδυάζεται το 10Α με το άρθρο 25, όπως συνδυάζεται το 10?
  3. Καλημέρα σας, έχει ασχοληθεί κάποιος με το 10Α? 'Εχει άμεση εφαρμογή ή πρέπει να περιμένουμε κάποια απόφαση απο το υπουργείο? Δεν έχω βρει κάτι σχετικό και έχω αρκετές απορίες ως προς την εφαρμογή του.
  4. sb10

    Νόμος 4495/2017

    Σε ευχαριστούμε πολύ !!!! Για τον χρόνο σου και για τον κόπο σου!!
  5. Βγήκε η πρώτη υπουργική απόφαση!!! <<Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, κατάθεσης ειδικού προστίμου, προϋποθέσεις και έλεγχος μειώσεων ειδικού προστίμου λόγω εργασιών προσαρμογής, στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης, για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στον ν. 4495/2017.....>> ΦΕΚ 3976Β/14-11-2017 Καλό διάβασμα μας εύχομαι........
  6. Έστειλα ερώτηση στο ΤΕΕ "Θα επιθυμούσα να μου διευκρινίσετε σχετικά με την μετάβαση, δηλώσεων του Ν. 4014/11, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στο Ν.4178/13 (αποφ. 2254/13 αρθρο 4 παρ.10) Ερώτημα: Αρκεί οι δηλώσεις αυτές να έχουν μεταφερθεί στον Ν.4178/13 μέχρι 6-2-14 και να βρίσκονται σε κατάσταση «αρχική υποβολή» ή θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση «υπαγωγή» ?" Έχει απάντηση κάποιος συνάδελφος? Όλο το θέμα τουλάχιστον των δικών μου πελατών, είναι η αδυναμία πληρωμής των μαζεμένων δόσεων , εδώ δεν μπορούσαν τις μηνιαίες του 4014.
  7. Επιμένω γιατί έχω αρχίσει να αμφιβάλω αν ξέρω να διαβάζω……… Θεωρείται οτι απλώς το αίτημα για μετάβαση με πληρωμή του ΤΕΕ αποτελεί «ολοκλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης»??
  8. Ιάσονα είσαι σίγουρος? Όταν γίνει η πληρωμή του ΤΕΕ η δήλωση είναι σε αρχική υποβολή και όχι σε υπαγωγή. Το ερώτημα είναι αν πατήσεις την υποβολή πάλι για να πάει σε υπαγωγή μετά την 7-2-14 είμαστε οκ?
  9. Συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας και εγώ έχω απελπιστεί με το μπάχαλο…. Στην 2254 απόφαση στο άρθρο 4 παρ.10 λέει: « Ως ημερομηνία υπαγωγής κατά την παρ.1 του αρθ.21 του Ν.4178/13 των υπαρχουσών δηλώσεων του Ν.4014/11 λογίζεται η ημερομηνία ολοκλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης. Ειδικότερα τα στοιχεία των δηλώσεων κατά τις διατάξεις του Ν.4014/11 με ληξιπρόθεσμες οφειλές ή σε αρχική υποβολή με πληρωμένο το παράβολο μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του Ν.4178/13 μέσα στο πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του Ν.4178/13.» Η ερώτηση είναι αν γίνει το αίτημα και πληρωθεί το τέλος 6-2-14 μπορεί η υπαγωγή να γίνει μετά την 7-2-14? Θεωρείται ότι το τελευταίο αποτελεί «ολοκλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης» ή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά η υπαγωγή την 7-2-14?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.