Μετάβαση στο περιεχόμενο

YannisK

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by YannisK

  1. Καλησπέρα, προσπαθώντας να εγκαταστήσω (ως διαχειριστής) το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ σε windows 10 παρουσιάζεται το παρακάτω πρόβλημα. Έχω ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό; Συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί και δε το έχω εντοπίσει.
  2. Συναδελφοι καλησπέρα, Σε αίτηση πελάτη μου, παρουσιάζεται το παρακάτω πρόβλημα: Στην ενότητα του συστήματος "Παραστατικά - Λοιπά Εξοδα" και συγκεκριμένα στη καρτέλες "Καταχώριση δαπανών" και "Καταχώριση λοιπών εξόδων", δε με αφήνει να καταχωρίσω την απόδειξη ενός προμηθευτή που έλαβα αργότερα από τις άλλες (σημειώστε οτι είχα ξεκινήσει ανεβάζοντας κανονικά τις ΑΠΥ των προμηθευτών που είχα λάβει), αλλα και τις αποδείξεις τις δικές μου για ΠΕΑ - Συμβουλος εργου. Σημειώστε επίσης, ότι η ενότητα "Παραστατικά - Λοιπά Εξοδα" παρουσιάζεται τσεκαρισμένη (δείτε εικόνα παρακάτω) Ωστόσο, πριν λάβω την ΑΠΥ προμηθευτή που μου έλειπε, θεώρησα οτι ίσως δε δεχόταν τις δικές μου (στην "Καταχώριση λοιπών εξόδων") επειδή δε με ειχα δηλώσει ως προμηθευτή. Δοκίμασα να με προσθέσω λοιπόν, αλλά δε γινόταν επειδη είναι αίτηση με ενεργό δάνειο και απο τότε η συσγκεκριμένη ενότητα μου εμφανίζεται με το παρακάτω μύνημα με κόκκινα γράμματα, κάτι που όμως δε μπορώ να αλλάξω κάπως. Δοκίμασα να επικοινωνήσω με το helpdesk του ΕΤΕΑΝ (2103000877) και μετά από πολλές πολλές προσπάθειες με παραπέμψαν στο [email protected] στο οποίο έστειλα mail εδώ και ένα μήνα, αλλά δεν έχουν απαντήσει δυστυχώς. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει (εχει παρουσιαστεί σε κανέναν το ίδιο πρόβλημα;) για να λυθεί το θέμα. Επίσης γνωρίζει κάποιος που στεγάζεται το helpdesk, η οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία βοήθειας, ουτως ώστε να πάω εκεί για να διερευνίσουμε τη λύση του προβληματος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγγνωμη για το μακρύ μύνημα.
  3. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αρα νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να εκδώσω νέα ΑΠΥ για το πρώτο ΠΕΑ όπου θα συμφωνεί με την ημερομηνία πληρωμής του (αλλά όχι με την ημ/νια έκδοσης του ΠΕΑ).
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Προχώρησα στην έκδοση ΑΠΥ για το 1ο ΠΕΑ το Μάρτη του 2018 (όποτε και εκδόθηκε το ΠΕΑ) όμως δεν πληρώθηκα τότε, έπειτα απο συννενόηση με το πελάτη ο οποίος είναι φίλος. Πελάτης προχωρά σε παρεμβάσεις, τιμολόγια προμηθευτών κλπ Επειτα μου μεταφέρει τα χρήματα για το 1ο ΠΕΑ στη τράπεζα (ακόμα δεν έχω εκδόσει το 2ο ΠΕΑ) Ερώτηση: Ειναι δεκτό το γεγονός ότι η απόδειξη του 1ου ΠΕΑ είναι κατα πολύ προγενέστερη από τη μεταφορά των μετρητών; Αν όχι, θα ακυρώσω τη παλαια ΑΠΥ και θα εκδώσω νέα που θα συμφωνεί με την ημερομηνία μεταφοράς των μετρητων μέσω τραπέζης. Ομως σε αυτή τη περίπτωση η ΑΠΥ του 1ου ΠΕΑ: α) δε θα συμφωνεί με την ημερομηνία του ΠΕΑ, β) θα είναι και μεταγενέστερη των τιμολογίων των παρεμβάσεων. Αν μπορεί κάποιος να συμβουλέψει στο παραπάνω θα το εκτιμούσα πολύ!
  5. Καλημέρα σε όλους! Παραθέτω παρακάτω απορίες μου σχετικά με τη διαδικασία αλλαγή παρεμβάσεων. Στις συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τον οδηγό του προγράμματος αναφέρεται το παρακάτω (ερώτηση 37): Σε περίπτωση αλλαγής της πρότασης των παρεμβάσεων ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταχωρεί τη νέα πρόταση στο buildingcert και αντίστοιχα επικαιροποιείται το «Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων» του Παραρτήματος ΙΙΙ και επισυνάπτεται στο πληροφοριακό σύστημα. Στην περίπτωση που η αίτηση έχει ήδη οριστικοποιηθεί, το Παράρτημα επισυνάπτεται κατά το στάδιο της ολοκλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει νέο ΠΕΑ; Γιατί στο buildingcert δε μπορουν να γίνουν αλλαγές, εφόσον το ΠΕΑ έχει υποβληθεί οριστικά. Αν ισχύει το παραπάνω, στη πλατφορμα του προγράμματος δε μπορεί να γίνει αντικατάσταση του 1ου ΠΕΑ το οποίο έχει αποθηκευτεί μαζί με τα ενεργειακά στοιχεία και το αρχικό σενάριο εξοικονόμησης. Επίσης αν και θα επισυναφθεί το νέο Παράρτημα ΙΙΙ στο στάδιο της ολοκλήρωσης, στη πλατφορμα του προγράμματος δε μπορεί να γίνει αλλαγή στη ‘’πρόταση παρεμβάσεων’’ όπου είναι αποθηκευμένες οι κτηγορίες δαπανών, η ποσότητα αυτών και το κόστος τους, βάσει του αρχικού σεναρίου (αυτού που θέλουμε να αλλαχθεί). Τέλος αν θέλουμε να αλλάξουμε μόνο το κόστος (προς τα κάτω) αλλά έχουν ήδη δηλωθεί προκαταβολές, τι γίνεται; Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εχω δύο ερωτήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα: Είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με προσφορές οι οπίες αναγράφουν χαμηλότερη αμοιβή για τους προμηθευτές σε σχέση με την αμοιβή που έιχαμε δηλώσει; Για παράδειγμα για ένα κλιματιστικό 9000 BTU είχα δηλώσει 1100 ευρώ (βάσει οδηγού του προγράμματος), όμως ο πελάτης μου έφερε προσφορά από τον προμηθετή του 600 ευρώ. Αν τελικά μπορούμε να προχωρήσουμε με χαμηλότερες αμοιβες, τι γίνεται όσον αφορά τις προκαταβολές; Αυτές βγαίνουν ως ποσοστό των ποσών που έχουμε δηλώσει (1100ευρώ στο παράδειγμα και όχι 600ευρω). Τέλος ξέρουμε τι γίνεται με τις "ειδικές περιπτώσεις" αιτήσεων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Ομως ζητάει τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (βάσει οικ. άδειας) και τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (για τα οποία έχει γίνει τακτοποίηση) Εφόσον δεν αναφέρει κάτι για κύριους χώρους, βάζω το σύνολο?
  8. Καλημέρα, Στα στοιχεία ακινήτου: Τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (βάσει οικοδομικής άδειας) και Τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (για τα οποία έχει γίνει τακτοποίηση) βάζουμε μόνο τετραγωνικά κύριων χώρων; Στη περίπτωση μου έχω διαμέρισμα το οποίο έχει και βοηθητικούς χώρους οι οποίοι φαίνονται (ξεχωριστά) στο Ε9. Επίσης έχει γίνει τακτοποίηση για τους Β.Χ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα συνάφελφοι, Δυο ερωτήσεις και από μένα: Εχω δύο διαφορετικές αιτήσεις που αφορούν α) στο υπόγειο και β) στο ισόγειο&όροφο της ίδιας οικοδομής. Τα εξετάζω ως κτιριακές μονάδες (μεμονωμένα διαμερίσματα) πολυκατοικίας ή ως κτιριακές μονάδες πολυκατοικίας; Και οι δύο προφανώς μοιράζονται βοηθητικούς χώρους 80,15 τμ. (αποθήκες κλπ). Δηλαδή στα Ε9 και των δύο αναγράφονται 80,15τμ ως βοηθητικοί χώροι. Τα θεωρώ ως ΜΘΧ και στα δύο ΠΕΑ, οπότε έχω ωφέλιμη επιφάνεια + 80,15 ΜΘΧ και για τις δύο περιπτώσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα και από εμένα, με μερικές ερωτήσεις: 1. Υπάρχουν πρότυπα τα ακόλουθα;: α) Αίτηση του ενδιαφερόμενου β) Πόρισμα − Δήλωση του Ενεργειακού Επιθεωρητή 2. Ο συμψηφισμός γίνεται αυτόματα με την υποβολή των δικαιολογητικών; 3. Αν δεν ισχύει το από πάνω μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καθυστερήσει τη πληρωμή της δόσης του, ή θα έχει κάποια είδους κύρωση στο συμψηφισμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  11. Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μισθώσεων το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α) είναι προαιρετικό; Αν είναι δυνατόν...
  12. Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο ιδιοκτήτης μου τα άλλαξε λίγο σήμερα. Μου είπε ότι σκέφτεται στο κατάστημα του (στο οποίο ψήνει τώρα και πουλάει), να βάλει και τα μηχανήματα για να φτιάχνει και τα προϊόντα. Το κατάστημα αυτό είναι μικρό (περίπου 30 τ.μ.) αν και νομίζω πλέον δεν υπάρχει περιορισμός με τα τετραγωνικά μέτρα. Σίγουρα πάντως θα κάνει ριζικές αλλαγές μέσα. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται μελέτες α) για το τμήμα βιομηχανίας, β) για απόβλητα, γ) εκ νέου πυρασφάλεια; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις άλλα βρίσκομαι λίγο σε σύγχυση...
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ένα κατάστημα το οποίο ψήνει και πουλάει σφολιατοειδή προϊόντα (τυρόπιτες κτλ) θέλει να φτιάξει εργαστήρι το οποίο θα παράγει αυτά τα προϊόντα (για ιδία χρήση). Το εργαστήρι θα είναι σε ξεχωριστό κτίριο από το κατάστημα το οποίο και λειτουργεί ήδη. Επειδή είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη μου δουλειά θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών, αλλά και μελετών που πρέπει να γίνουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.