Μετάβαση στο περιεχόμενο

ESV

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Ενδιαφέροντα
    Θέματα Σεισμικής Μηχανικής και Αντισεισμικών Κατασκευών. Γεωτεχνική Μηχανική.
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.077 profile views

ESV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, συγγνώμη αλλά η διαμερισμάτωση και το τί απαιτείται με έχει μπερδέψει. Έχω υπόθεση συνένωσης 2 διαμερισμάτων και τμήματος απο τρίτο διαμέρισμα.Συνενώνοντας τα έκλεισε και μέρος του κοινόχρηστου διαδρόμου του ορόφου (συγκεκριμένα 4,00μ *1,20μ=4,80τμ). Το συμβόλαιο αγοράς του ιδιοκτήτη συνοδεύεται από κάτοψη, η οποία αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση. Μπορώ να προχωρήσω σε ένταξη σε ρύθμιση; Αν ναι πρέπει να έχω την συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών του ορόφου; Υπόψιν βάσει της ενημέρωσης που έγινε το ΤΕΕ ΤΚΜ στις 16/11/2013 κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να ενταχθεί, γιατί ενδέχεται να εγείρουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του ορόφου αξιώσεις (κερασάκι στην τούρτα να συμβουλετούμε δικηγόρο). Θα ήθελα τη γνώμη σας
  2. το ενα σενάριο είναι ότι ανηκει η αυθαιρετη κατασκευή στην κατηγορία 5 αλλα επειδη ο χώρος είναι ανοικτος (δεν αντιστοιχείζεται σε επιφάνεια χώρου) εμπίπτει στην παρ.5α του άρθρου 18 το άλλο σενάριο είναι πως ανηκει στην κατηγορία 5 αλλα είναι εκτος αναλυτικου γιατι είναι εκτος περιγραμματος κτιρίου η παρ.5β του Αρθ.18 λέει "επίσης" Όπως και να έχει επειδή οι διαφορές ειναι μεγαλες στον τρόπο υπολογισμού, εγώ έστειλα e-mail στο ΤΚΜ ζητώντας την απόψη τους. Πότε θα λάβω απάντηση δε γνωρίζω αλλά θα την παραθέσω στο forum.
  3. Ναι, θα το ρισκάρω με το εξής σκεπτικό. Η κοινή λογική μού υπαγορεύει ότι δεν είναι μια μόνιμη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, ένας κλειστός χώρος. Σε τελική ανάλυση το δηλώνω ως κατηγορία 5 γιατί είναι μέσα σε πρασιά, με ότι συνεπάγεται, δηλαδή ανάκληση της ρυθμισης. Εκείνο που με προβληματίζει είναι αν θα επηρεασει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος, γιατί όπως είπα βγάζει εκεί τραπεζοκαθισματα.
  4. Γιατί έγραψες εντός παρανθέσεως χρησιμοποιήθηκε ως κατάστημα; Στην Ο.Α ποια ήταν η χρήση των δυο ιδιοκτησιών;
  5. Μόνο στις ποινές μηχανικών μην ενταχθώ. Γιατί ναι μεν να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη (να μην πληρώσει 30 φορές επάνω το πρόστιμο), αλλά να παραμείνω μηχανικός και όχι "διατητής" αυθαιρέτων
  6. Σε ευχαριστώ Ιάσονα, νομίζω για να διασφαλιστώ 100% στις συναινεσεις των συνιδιοκτητών να μπει ειδική μνεια που να ορίζει οτι το στέγαστρο είναι ελεύθερο απο τις τρεις πλευρες χωρίς υαλοπίνακες και με αυτή την προϋπόθεση προχωρουν σε ρύθμιση.
  7. Ο χώρος δεν είναι ενιαίος με το υπόλοιπο κατάστημα. Εκείνο διαθέτει πόρτα και υαλοπίνακα όπως ορίζει η άδεια. Αν φοβάται μη του κλέψουν τα τραπεζοκαθίσματα που θα βρίσκονται στο στέγαστρο ας τα βάζει μέσα κάθε βράδυ.
  8. Όχι, διοτι στη συνελευση ιδιοκτητων της πολυκατοικίας έθεσαν το θεμα να είναι ελευθερο απο τις τρεις πλευρες του για διελευση των ενοίκων. Πιο συγκεκριμένα, περιμετρικά έκλεινε με υαλοπίνακες ("ανοιγοκλειναν" όπως ακριβώς έγραψες!) και τοποθετούσε τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέλευση πολυκατοικίας που πρόσφατα έθεσε το θέμα τακτοποίησης, του επιτρέπουν να το τακτοποιήσει, με τον όρο να αφαιρεθουν οι υαλοπίνακες και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι ένοικοι.
  9. Έχω περίπτωση στεγάστρου εντός πρασιάς, έμπροσθεν ισογείου καταστήματος. Το στέγαστρο είναι ελεύθερο από τις τρεις πλευρές και σε επαφή με την όψη του καταστήματος η τέταρτη πλευρά. Όσο κι αν διάβασα το νόμο ξανα και ξανά, νόημα δεν έβγαλα. Μπορώ να το δηλώσω ως κατηγορία 5 και να παει στις λοιπές παραβάσεις; Η διαφορά είναι τεράστια από δήλωση ως υπέρβαση δόμησης (ΥΔΚΧ ,Υπερβαση Κάλυψης, εντός πρασιάς).Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, αν κάποιος έχει παρόμοια περίπτωση.
  10. Η κατασκευή στεγάστρου εντός προκηπίου τίθεται στην κατηγορία 5 (εντός προκηπίου και εκτός περιγράμματος της οικοδομής). Τίθεται θέμα υπέρβασης κάλυψης όμως εφόσον είναι μεταξύ ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής; Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει ; Σας ευχαριστώ
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να θέσω και εγώ ένα ερώτημα. Αφορά υπόθεση αυθαιρετης κατασκευής σε κατάστημα. Ιδιοκτήτρια είναι η σύζυγος, η οποία υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο και λαμβάνουν μια σύνταξη. Ο σύζυγος επιπλέον είναι άτομο με ποσοστό αναπηρίας 80%. Η σύζυγος μπορεί να κάνει χρήση της παρ.1 του Αρθ. 17; Σημειώνω ότι είναι η παρ.1 δεν είναι αποκλειστικά συντελεστής για αυθαιρεσία σε κύρια κατοικία.
  12. Καλημέρα. Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από το σύστημα υπολογισμού αμοιβών μηχανικών. Ολοκλήρωσα τη δήλωση για τακτοποίηση αυθαιρέτων Ν4014/2011. Στην καρτέλα των Πρόσθετων Στοιχείων δήλωσης ζητά το Α/Α του έργου από το σύστημα αμοιβών. Πηγαίνω στο συστημα αμοιβών. Στην καρτέλα Χώροι που ζητά τα συνολικά τμ βάζω των Κύριων Χώρων ή Κύριων+Βοηθητικών Χώρων που έχουν προκύψει; Ενώ στις κύριες εργασίες επιλέγω ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ν. 4014/2011 (1-10 ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ) και πόσες ημέρες εργασίας συμπληρώνω. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.