Μετάβαση στο περιεχόμενο

stereostatikos

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stereostatikos

  1. Το αντίστοιχο πρόγραμμα ονομάζεται EPA NR, επίσης η Fibran δίνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα δωρεάν (Νομίζω πώς είναι αντίστοιχο του EPAcad της ΤIsoft).Το ΤΕΕ θα αναβαθμίσει την τελευταία έκδοση ΚΕΝΑΚ διότι διόρθωσαν κάποια απο τα πολλά λάθη. Για να είμαι on-topic, θα ήθελα να πώ πώς οι κρατήσεις για το ΤΕΕ και το ΕΜΠ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πρός όφελος όλων μας.Εδώ είναι ένα θέμα για το άν το ΤΕΕ μπορεί να βοηθήσει τούς μηχανικούς του δημιουργώντας ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στατικών για ευρωκώδικες μιάς και έχω εντοπίσει πώς υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα εμπορικά προγράμματα.Δέν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα "ανοιχτό¨σε όλους μας, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις και διορθώσεις όλοι μας.
  2. Αυτό λέω και εγώ, αλλα άντε να βρείς κόσμο να συνεργαστείς, εδώ κυβέρνηση δέν βγάζουμε
  3. Earl, το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ είναι η μετάφραση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΕΝΑΚ το οποίο δίνεται δωρεάν , μονο το δικό μας ΤΕΕ το χρεώνει και σκέψου ότι έχει δοθεί επιχορήγηση για να το μεταφράσουν.Όσο για τίς ΤΟΤΕΕ ε'ιναι δωρεάν διότι είναι νόμος του κράτους.
  4. Η fibran δίνει δωρεάν ένα πολύ καλό λογισμικό και κάνει και δωρεάν σεμινάριο http://fibran.gr/frontend/index.php
  5. Βγάλε και ένα λυσάρι για το πώς θα βρείς δουλειά να εφαρμόσεις το ΝΟΚ.Τα είδα και έιναι πολύ χρήσιμα, ευχαριστώ
  6. συμφωνώ με το Gousgouni.(διότι τονίζονται οι ατέλειες της επιφάνειας του τοίχου, όσο καλά σπατουλαρισμένος) εύστοχη παρατήρηση!!!!.Νομίζω πώς το κόστος είναι υψηλότερο σε μία τέτοια λύση και προϋποθέτει οτι έχεις και το κατάλληλο χώρο(εμβαδόν)
  7. Καί τα δύο στο δίνουν, κατέβασε τα παραδείγματα που δίνει η εταιρία στο site της
  8. Μήνυση πάνω σε τί συνάδελφε; το χρησιμοποιώ και εγώ όπως και άλλα προγράμματα επίσης, δέν ένιωσα κάποια προσβολή απο τα παραπάνω σχόλια.Το φόρουμ είναι για να μπορεί να εκφράσει ο καθένας τίς απόψεις του δημοκρατικά, προφανώς αν ρωτήσεις το συνάδελφο θα σου το τεκμηριώσει πλήρως αγαπητέ KF.Δηλαδή για να καταλάβω, όλες οι εταιρίες που παρέχουν στατικά και λοιπά προγράμματα χωρίς καμία "θεσμική επικύρωση" και έχοντας το βάρος πάλι ώς μελετητές για τα αποτελέσματα τους, είναι στο απειρόβλητό χωρίς το δικαίωμα απο τη μεριά μας για άσκηση κριτικής; Δυσφήμιση νοείται στη περίπτωση που χωρίς τεκμηρίωση και ψευδόμενος κατηγορείς κάποιον/α/ο.Εγώ όμως θα ρωτήσω κάτι άλλο, στη περίπτωση που κάποιος επικαλείται δημόσια οτι σου παρέχει κάτι και στο τέλος δέν το κάνει πώς ονομάζεται; και τί μπορείς να κάνεις;.Κάθε μελετητής έχει το δικαίωμα να κρίνει αυτό που αγόρασε ή δοκίμασε και η δουλειά απο τίς εταιρίες είναι να το διορθώνουν και όχι να σε χρεώνουν κάθε χρόνο τα δικά τους bugs σάν αναβάθμιση.Σε ποιά άλλη αγορά το είδες αυτό; επίσης ώς καταναλωτής έχεις δικαιώματα, δέν μπορείς να πληρώνεις ένα προϊόν το οποίο δέν παρέχει τίποτα.Νομικά να το δείς σαν "αναβάθμιση¨θα πρέπει να χρεώνεται ένα προϊόν όταν παρέχει κάτι περισσότερο απο τη προηγούμενη έκδοση του.Η τοποθέτηση μου είναι εκτός θέματος βέβαια αλλά για να μπώ στήν ουσία πλέον το καλύτερο στατικό πρόγραμμα θα είναι αυτό που το κόστος απόκτησης θα είναι χαμηλό, οι δυνατότητες του πολλές και η συντήρηση του πολύ χαμηλή με δωρέαν φυσικά αναβαθμίσεις που δέν έχουν να προσφέρουν κάτι στούς υπολογισμούς μιάς στατικής μελέτης.
  9. Μόλις θα βγεί αναβάθμιση με τροποποίηση διαφράγματος θα το αγοράσω, αν έχω σάλιο μέχρι τότε
  10. Βασικά τα σεμινάρια να τα κάνεις για ενεργειακός επιθεωρητης, 2ον Το κτίριο δέν προορίζεται, είναι το κτίριο αναφοράς Β ,εσυ μπορείς να σχεδιάσεις απο β και πάνω.3ον Δεν υπάρχουν πολεοδομίες, η διαδικασία θα ελέγχεται απο τούς ελεγκτές δόμησης και στο τέλος απο ενεργειακό επιθεωρητή αν έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με τη μελέτη.4ον.Μπορείς να βγάλεις 1 ΠΕΑ για οικοδομή .Ποιές αμοιβές?
  11. Συνάδελφε αν δέν θέλεις τις γνώμες μας δεκτό, καλές δουλειές σε ότι κάνεις.(το κόστος συντήρησης για όλα αυτά είναι περίπου 2500 ευρώ)
  12. kostassid σωστά τα λές, εγώ προτείνω να περιμένεις το κατάλογο σε δραχμές, θα είναι σίγουρα καλύτερες οι τιμές!!! Επιθεώρηση κάνω μόνο με excel και το πρόγραμμα του ΤΕΕ, για κενακ μπορείς να πάρεις ,εννοείται.Οικονομία σου κάνω, εκτός αν θέλεις να κάνεις τα σχέδια απο το κέλυφος και να τα περάσεις στο πρόγραμμα σου,στο τέλος 100 ευρώ θα πάρεις πάλι. Τώρα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επειδή έχω και αυτό σου λέω περίμενε, για το καλό σου.Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό
  13. Για επιθεώρηση ένα excel θέλεις και το πρόγραμμα του ΤΕΕ, στα υπόλοιπα να περιμένεις μέχρι να βγεί αναβάθμιση στο στερεοστάτικα (δές και τα υπόλοιπα έχουν καλύτερες τιμές και έχουν κάνει πολύ καλη δουλειά όπως το ΡΑΦ της τολ, Fespa,ScadaPro), επίσης η ACE HELLAS δίνει σε καλή τιμη το ARCHLine με το ECOLINE για ΚΕΝΑΚ+επιθεώρηση σε πολύ καλή τιμή.
  14. Ασε πρώτα να ολοκληρώσουν τους ευρωκώδικες και μετά βλέπουμε για μηνύσεις, θα πέσει πολύ γέλιο Με στάθμες παρακαλώ και με αριθμό υποστυλωμάτων αν δεν κάνω λάθος.Στο σχεδιαστικό κομμάτι είναι φοβερό αλλά δέν μπορείς να παρέμβεις σε τίποτα.Τα φυτευτά είναι μία μεγάλη ιστορία και ίσως ανοίξω σχετικό θέμα αργότερα,άν η τιμή του ήταν χαμηλή θα το συνιστούσα σε απόφοιτους Δομικών Έργων.
  15. .Βασικά θέλει να μαζευτεί ένας αξιόλογος αριθμός συναδέλφων και να μας δώσει προσφορά μία εταιρεία του εξωτερικού ,θα σου πώ τι τιμή θα το πάρουμε.
  16. Γιώργο μη μου το θυμίζεις, κανονικά ορισμένοι πρέπει να καταδικαστούν σύμφωνα με το Ωθωμανικό δίκαιο,παράγραφος 3 Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  17. Γιώργο έχεις απόλυτο δίκαιο, εγώ για να καταλάβεις προτίμησα να αλλάξω στατικό πρόγραμμα στα μεταλλικά γιατί η αναβάθμιση που ζητούσαν έβγαινε ακριβότερη απο την αγορά νέου προγράμματος σχεδόν μισή τιμή εφόσον είμαι κάτοχος άλλου προγράμματος.Απο δώ και πέρα ότι έχω ευχαρίστηση θα δίνω και με τη προϋπόθεση οτι όντως έγινε αναβάθμιση.Τον ινδό ή κινέζο να πληρώσω να μου κάνει ένα πρόγραμμα έτσι όπως το θέλω φθηνότερα θα μου βγεί
  18. Σιγά τις πληροφορίες, για περισσότερες να τους καλέσεις και να σου απαντήσουν στα ερωτήματα σου.Αρκεί να είσαι γνώστης του αντικειμένου γιατί θα ακούσεις πολλά κουλά Βασικά Rouf1o θα σου δώσω μία εικόνα για να καταλάβεις......π.χ Δές στα αποτελέσματα του τεύχους αν κάνει έλεγχο σε1) λυγηρότητα, 2)Δές ακόμα και με το χέρι (ξεπερνώντας το θέμα με κανονικότητα) αν σου δίνει όλα τα στοιχεία για να καταλήξεις στην επιλογή του q. 3) Δές αν λαμβάνει σε περίπτωση φυτευτών Υ/Ν το αντίστοιχο q και τον αντίστοιχο σ/μο,4) το ψΕ πώς το λαμβάνει στη προσομοίωση τών μαζών, 5) Οι γεωμετρικοί περιορισμοί που δίνει ο ευρωκώδικας έχουν ορθή εφαρμογή στίς αντίστοιχες ΚΠ (ΚΠΜ ΚΠΥ);, πώς γίνεται ο έλεγχος για ΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ; 6) Μπορείς να υπολογίσεις στο τέλος το ποσοστό τεμνουσών που παραλαμβάνεται απο τοιχώματα και υποστυλώματα;.Πάρε ένα τηλέφωνο αγαπητέ συνάδελφε και ρώτησε τα παραπάνω, οφείλουν να σου απαντήσουν. Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  19. Να το ψάξεις πολύ καλά και να πάρεις προσφορές απο όλα τα προγράμματα Αυτό είναι σίγουρο!!!!
  20. κοίταξες για προγράμματα τελικά ;
  21. Βασικά για την εν λόγω εταιρεία ας πάρει θέση η ίδια και άς δεχθεί ερώτησεις μέσα απο το forum.Ελπίζω να αποσαφηνίσει η ίδια τυχόν απορίες επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Εγώ πραγματικά έχω αρκετές 3η ειδοποίηση Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  22. Ανοίγει μεγάλο κεφάλαιο,κάποιες εταιρείες τούς έχουν και απλα θα κάνουν αναβάθμιση σε συγκεκριμένα σημεία που είναι υπο διαβούλευση,κάποιες αλλες έκαναν απλά μία προσπάθεια και απέτυχαν.Στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας δίνεται τεκμηρίωση για τη χρήση τών ευρωκωδίκων, αν διαπιστώσεις οτι δέν υπάρχει μήν αγοράσεις.Βασικά δέν θέλω να διαφημίσω καμία ,αλλα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά απο ορισμένες μόνο.Η ιστορία επαναλαμβάνεται,απλα Earl πάλι θέλουν ζεστό χρήμα.Το ΥΠΕΚΑ να βγάλει μαζί με τους ελεγκτές δόμησης και ελεγκτές λογισμικών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  23. οί μελέτες σου ,διορθώνω 2η Ειδοποίηση Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Επιπλέον, μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  24. Rouf1o μη μασάς η μελέτες σου δέν έχουν πρόβλημα, εκτός άν διαπίστωσες τίποτα περίεργο.Αυτά που είδες τα γνωρίζω, το ελληνικό προσάρτημα υπάρχει απλά διευκρινίσεις είναι να βγούν.Εγώ θα μιλήσω όταν θα μου τηλεφωνήσουν για αναβάθμιση, προς το παρόν περιμένω, ούτως η άλλως δεν τους χρησιμοποιώ ακόμα.Είναι όμως ένα θέμα το πώς όλες οι εταιρείες προωθούν τα προγράμματά τους και σε βάζουν στο λούκι της αγοράς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.