Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE0CV

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by THE0CV

  1. Συνάδελφοι, ακόμη δεν έχει βγει επίσημα το πρότυπο δελτίο δομικής τρωτότητας. Αυτό που κυκλοφορεί έιναι η πρόταση του ΤΕΕ προς το ΥΠΕΚΑ, δεν είναι επίσημο για το τι θα πρέπει να υποβάλλουμε!!!! Δεν έχει εγκριθέι ακόμη από το ΥΠΕΚΑ, συνεπώς δεν μπορούμε ακόμη να κλείσουμε καμία δήλωση!!!!
  2. Ούτε σήμερα πρόκειται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων (επίσημη απάντηση από Ε.Υ.Ε.Ν. ΤΗΛ. 2106974704, 2106974714)
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...... ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
  4. Αν κάποιος έχει κατεβάσει την εγκύκλιο από το ΥΠΕΚΑ, ας την ανεβάσει στα downloads, γιατί έχει "κολλήσει" η σελίδα του ΥΠΕΚΑ.
  5. Δυστυχώς δεν υπάρχει συναδελφικότητα μεταξύ μας...Ο καθένας θα κοιτάξει να πάρει τα 100-200 € με μια χειρόγραφη βεβαίωση κάνοντας τα χατίρια του κάθε συμβολαιογράφου, χωρίς να σκεφτεί ότι μετά από μερικές μέρες μπορει με μια παρομοια "Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου" να αφαιρεσουν και αλλα δικαιώματα του κλάδου μας. Ειλικρινά ζηλεύω άλλους κλάδους, που στέκονται σαν μια γροθιά έναντι του κοινού συμφέροντος!!! Υ.Γ. 1. Δεν έχει σημασία αν πρόσκαιρα έχουμε μία ευμάρεια ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι ζορίζονται...αργά ή γρήγορα η ανέχεια θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Υ.Γ. 2. Οι τεχνολόγοι μηχανικοί δεν τους απασχολεί η συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, ούτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών γιατί πολύ απλά όσοι είναι ενγεγραμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ μπορούν εύκολα να γραφτούν στο ΤΕΒΕ. Ο αγώνας είναι δικός μας, εμείς τουλάχιστουν πρέπει να αντισταθούμε!!
  6. Επιτέλους το ΤΕΕ ξύπνησε και αποφάσισε να ενεργοποιηθεί για τα δίκαια αιτήματα των μηχανικων.... χαχαχαχαχ...ας μη γελιώμαστε...ξείνησε τις κινητοποιήσεις γιατί χάνει το 2%!!!!! Δυστυχώς έχασε με την χρόνια απουσία του την εμπιστοσύνη των μηχανικών!!!
  7. Καλησπέρα, να ρωτήσω, όπότε με βάση την παραπάνω απόφαση, δεν χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία, σωστά???
  8. Oχι η σκαλα ειχε προσμετρηθει κανονικα στα τετραγωνικα (λιγο παραλογο αυτο, αλλα οκ). Τώρα όσο αφορά την απόληξη, θα πρέπει να λογιστεί και σαν υπέβαση ύψους? (το μέγιστο υψόμετρο στην περιοχή είναι 7,50 m και το κτίριο έχει κατακσευαστεί στα 7,30 + απόληξη)
  9. Αυτή ακριβώς την απορία έχω και εγώ.Έχει βγάλει κανένας καμία άκρη??
  10. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θεματάκι. Σε οικόπεδο 400 τμ με συντελεστή δόμησης 0,40 (χτίζει 160 τ.μ.) υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 180 τ.μ. Ένα τμήμα της, περίπου 60 τ.μ., είναι εντός της απόστασης Δ – μη σύννομο τμήμα-, ενώ το υπόλοιπο είναι σύννομο, περίπου 120 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα να τακτοποιηθεί το μη σύννομο τμήμα της σύμφωνα με το άρθρο 24 του 4014 (καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου) και το υπόλοιπο τμήμα, το σύννομο, να νομιμοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 26 του 4014 με έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 22 του 1577/85; Υ.Γ. Πριν την έναρξη ισχύος του 4014, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με εξαίρεση από κατεδάφιση του μη σύννομου τμήματος, με απόφαση Νομάρχη, και με νομιμοποίηση του σύννομου τμήματος.
  11. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θεματάκι. Σε οικόπεδο 400 τμ με συντελεστή δόμησης 0,40 (χτίζει 160 τ.μ.) υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 180 τ.μ. Ένα τμήμα της, περίπου 60 τ.μ., είναι εντός της απόστασης Δ – μη σύννομο τμήμα-, ενώ το υπόλοιπο είναι σύννομο, περίπου 120 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα να τακτοποιηθεί το μη σύννομο τμήμα της σύμφωνα με το άρθρο 24 του 4014 (καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου) και το υπόλοιπο τμήμα, το σύννομο, να νομιμοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 26 του 4014 με έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 22 του 1577/85; Υ.Γ. Πριν την έναρξη ισχύος του 4014, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με εξαίρεση από κατεδάφιση του μη σύννομου τμήματος, με απόφαση Νομάρχη, και με νομιμοποίηση του σύννομου τμήματος.
  12. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θεματάκι. Σε οικόπεδο 400 τμ με συντελεστή δόμησης 0,40 (χτίζει 160 τ.μ.) υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 180 τ.μ. Ένα τμήμα της, περίπου 60 τ.μ., είναι εντός της απόστασης Δ – μη σύννομο τμήμα-, ενώ το υπόλοιπο είναι σύννομο, περίπου 120 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα να τακτοποιηθεί το μη σύννομο τμήμα της σύμφωνα με το άρθρο 24 του 4014 (καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου) και το υπόλοιπο τμήμα, το σύννομο, να νομιμοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 26 του 4014 με έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 22 του 1577/85; Υ.Γ. Πριν την έναρξη ισχύος του 4014, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με εξαίρεση από κατεδάφιση του μη σύννομου τμήματος, με απόφαση Νομάρχη, και με νομιμοποίηση του σύννομου τμήματος.
  13. AN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ???? ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΕΛΑΛΗ: " ΠΑΡΕ, ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕ, ΣΤΑ 2 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΡΟ" ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΕΛΟΣ!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ, (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  14. ολεσ οι δημοσιεσ υπηρεσιεσ και οι δρομοι κτλ επι τησ ουσιασ δεν ειναι ιδιοκτησια κανενοσ, αλλα πολυ ευκολα σε αυτεσ γινονται καταληψεισ, μπλοκα κλτ... το κλεισιμο του συστηματοσ αυθαιρετων ειναι ο μονοσ τροποσ να ασκηθει σοβαρη πιεση στουσ κυβερνοντεσ
  15. TO ΤΕΕ, ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ 1-2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΡΑ" ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ...ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ.... ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΠΛΑ Ο κ. ΣΠΡΙΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.....!!!
  16. Είναι εντελώς αντίθετη, αλλά αν δεν ακυρωθεί ισχύει κανονικά!!! Οι κύριοι του ΙΚΑ έτσι ερμηνεύουν το Νόμο και θα αξιώσουν τα ανάλογα....!!!! Δημοσιεύτηκε στις 18/11 έχει περάσει σχεδόν μισός μήνας και δεν την πήραμε χαμπάρι.....
  17. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!!!! Το ΙΚΑ περιμενει στη γωνια, εξεδωσε εγκυκλιο Αριθμ. Πρωτ. Ε41/432 (18-11-2011) με ΑΔΑ 45764691ΩΓ-ΦΨ9 που αναφερει οτι σε περιπτωση νομιμοποιησης με το αρθρο 22 του ΓΟΚ, εφοσον δεν εχει επελθει δεκαετία, τα προστιμα προς το ΙΚΑ αναζητουνται κανονικα!!!!! http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_E41_432_18-11-2011.pdf Τελικά ισως να μην αξιζει να μπει κανεις στη διαδικασια της νομιμοποιησης παρα μονο εαν εχει περασει η 10 ετία..... Υ.Γ. Οταν στον 4014/11 στο αρθρο 26 παρ. 2 ο νομοθετης αναφερει οτι σε περιπτωση πληρωμης του παραβολου και εφοσον εκδοθει εντος 3ετιας οικ. αδεια τότε δεν οφείλεται άλλο πρόστιμο, μάλλον δεν εννοούσε και το ΙΚΑ, το οποιο με μια του εγκύκλιο ακυρώνει ολόκληρο Προεδρικό Διάταγμα!!!!
  18. Απαράδεκτα υψηλά πρόστιμα... Κανένας δεν πρόκειται να "τακτοποιήσει" τις παραθεριστικές κατοικιες με προστιμα 75%-90% τις τιμής ζώνης!!!!
  19. Συνάδελφε ppetros, που μπορούμε να βρούμε αυτό το έγγραφο???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.