Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkonstan@

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gkonstan@

  1. Καλημέρα. Σε μία δήλωση που βρίσκεται ήδη σε υπαγωγή (οπότε και έχει ήδη υπολογισθεί η έκπτωση 20%), αν τροποποιηθούν/προστεθούν φύλλα καταγραφής (οπότε και θα γίνει επανυπολογισμός προστίμου) μετά τις 8-10, τότε θα ισχύει και πάλι η έκπτωση 20%?
  2. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Εχω μια περίπτωση σε εκτός σχεδίου γήπεδο, όπου κατασκευάστηκαν 2 ισόγειες οικοδομές με υπόγειο με χρήση καταστημάτων. Οι ιδιοκτήτες είναι 4, με ποσοστό 1/4 ο καθένας εξ’ αδιαιρέτου. Δεν έχει γίνει σύσταση διηρημένης ιδιοκτησίας ποτέ, παρά μόνο μια άτυπη διανομή. Η χρήση άλλαξε από καταστήματα σε διαμερίσματα και τα υπόγεια έγιναν χώροι κύριας χρήσης. Τους πρότεινα να ενταχθούν στον 4495 κι αφού πληρώσουν το 30% να προχωρήσουν σε συμβολαιογραφικές πράξεις σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών (κάθετο και οριζοντίους). Όταν έμαθαν το μέγεθος του προστίμου οι 3 ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν, τουλάχιστον για τώρα. Ο 4ος ιδοκτήτης όμως θέλει πάση θυσία να τελειώσει τη διαδικασία - πως όμως? Να σημειωθεί πως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες συναινούν. Έχετε κάποια πρόταση που θα βοηθούσε? Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές. Για την τακτοποίηση παραβάσεων σε κτίριο που λειτουργεί σαν αρτοποιείο και για παρασκευή αρτοσκευασμάτων, τι είδους χρήση πρέπει να βάλουμε?
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση στο παρακάτω ερώτημα μου: Σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει κτισμένη από το 1950 ισόγεια κατοικία, κατά τα 3/4 της επιφάνειάς της μέσα στο οικόπεδο και κατά το 1/4 εκτός του οικοπέδου και μέσα σε κοινόχρηστο χώρο (όχθη ποταμού), στατικά ενιαίο. Δεν υπάρχει άδεια. Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία ώστε να μεταβιβαστεί το ακίνητο?
  5. Έστω και καθυστερημένα σ’ ευχαριστώ dimitris GM για την απάντησή σου. Τελικά με βοήθησαν τα παρακάτω: -η Γνωμ-326/77 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -η εγκύκλιος Εγκ-32351/5401/39/22-4-88 Γνωμ-128/88 Εγκ-39/88 Ε-39/88, η οποία χρησιμοποιεί την Γνωμ-128/88 -η Γνωμ 491-86 και η Γνωμ 575-86 (για εκτός σχεδίου) και -ο Ν.1337/83 (Φ.Ε.Κ.33/τ.Α ́/14-3-1983) και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 25 (ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΜΗ ΑΡΤΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ) όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 5, παράγραφος 8 του Ν.2052/1992 (Φ.Ε.Κ.94/τ.Α ́/5-6-1992) και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 του Ν.2742/1999 (Φ.Ε.Κ.207/τ.Α ́/7-10-1999), σύμφωνα με το οποίο: Οικόπεδα εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, που δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις αρτιότητας, που ισχύουν στην περιοχή κατά τον κανόνα ή κατά την παρέκκλιση και δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με τις ισχύουσες διατάξεις, τα οποία έχουν δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του Ν.651/1977 (27-7-1977), μπορούν να θεωρηθούν κατ ́ εξαίρεση οικοδομήσιμα εφόσον έχουν μια πλευρά τους τουλάχιστον 5μ. σε κοινόχρηστο χώρο και εφόσον εγγράφεται σε αυτά κτίριο εμβαδού τουλάχιστον 50τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5μ. Με βοήθησε βέβαια και το: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SHMEIWSEIS_SEM_PRAKSEWN/pr_taktopoiisis.pdf
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου, άρτιο κατά παρέκκλιση, μεταβιβάστηκε τμήμα του στην όμορη ιδιοκτησία. Το τελικό εμβαδόν του είναι μεγαλύτερο από το ελάχιστο κατά παρέκκλιση εμβαδόν. Εξακολουθεί να είναι άρτιο κατά παρέκκλιση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα, έχω 2 ερωτήματα: 1) Τμήμα υπογείου (αποθήκη) σε πολυκατοικία, που αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία, έχει μετατραπεί σε ΚΧ. Υπολογίζω ποσοστό υπέρβασης δόμησης? Αν ναι, πως? 2) Θα προσμετρηθεί η επιφάνεια των εξωτερικών περιμετρικών τοίχων?
  8. Τελικά μάλλον το μέγεθος της λεκάνης απορροής του συγκεκριμένου ρέματος (<1 τχ) οδηγήσει στην εξαίρεση για οριοθέτηση. Όπως και να έχει, έστω και καθυστερημένα ευχαριστώ για την απάντηση terry!
  9. Την απόσταση των 20 μ την πήρα από το όριο του ρέματος όπως απεικονίζεται στο κτηματολογικό σχεδιάγραμμα της ιδιοκτησίας (προσωρινή οριοθέτηση?). Σημειώνω ότι στην Κω και Ρόδο έχουμε κτηματολόγιο από τη δεκαετία του 30.
  10. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σε γήπεδο (εκτός σχεδίου) άρτιο και οικοδομήσιμο, με ρέμα κατά μήκος του δυτικού του ορίου και εκτός της ιδιοκτησίας ζήτησα και πήρα το Γενάρη του 2014 θεώρηση όρων δόμησης, με συννημένο τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο σημειώνεται η θέση της μελλοντικής οικοδομής σε απόσταση 20 τουλάχιστον μ. από το δυτικό όριο, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 880/79. Κατόπιν υπέβαλα πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη στο τοπικό ΣΑ, η οποία εγκρίθηκε στις 11/04/2014. Στις 14/04/2014 δημοσιέυθηκε ο νόμος για τα υδατορέματα 4258/2014 ΦΕΚ Α 94/14-4-2014. Μετά από λίγες μέρες κατέθεσα στην αρμόδια ΥΔΟΜ αίτημα για έγκριση δόμησης συνυποβάλλοντας όλες τις εγκρίσεις, αλλά δε μου την χορηγούν, με το επιχείρημα ότι δεν είναι πια σε ισχύ το άρθρο 6 του Ν. 880/79. και απαιτείται να υποβληθεί υδραυλική μελέτη για το ρέμα, παρόλο που τους υπενθύμισα ότι σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 1δ του Ν. 2831/2000, εφαρμόζονται οι προισχύουσες διατάξεις. Ποια είναι η άποψή σας?
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε ισόγειο κτίσμα που κατασκευάσθηκε πριν το 1955 σε εκτός σχεδίου γήπεδο και λειτούργησε ως το 1980 ως ελαιοτριβείο και κατόπιν ως γεωργική αποθήκη, υπάρχει το ενδιαφέρον σήμερα να ξαναλειτουργήσει ως σύγχρονο ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο. Σε ότι αφορά το κτίριο, διαδικαστικά τι πρέπει να εξασφαλίσω πριν ξεκινήσω τις ενέργειες για άδεια ίδρυσης κλπ?
  12. Για το τζάκι είχα την εντύπωση πως θέλει αναλυτικό αλλά απ' ότι διάβασα σε άλλο θέμα πάει για νομιμοποίηση αλλαγής όψης αλλά κι αυτό δεν πολυαξίζει. Όλα τα στέγαστρα (και των εξωστών) ειναι κατασκευασμένα από ξύλο και κεραμίδι. Η απόληξη οδηγεί σε δώμα (όχι σε κατοικήσιμο χώρο) και όπως και τα υπόλοιπα που ανέφερα, δε φαίνονται στην άδεια. ΙΑΣΟΝΑ η κατηγοριοποίηση που προτείνεις (''τοπική'' και όχι αποκλειστικά ανά είδος παράβασης) μου φαίνεται πιο λογική και θα την ακολoυθήσω. Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τις συμβουλές σας.
  13. Σ' ευχαριστώ sagiasd για την απάντησή σου. Άρα με την αναθεώρηση αδείας της δεύτερης κατοικίας θα βγει συντελεστής δόμησης ανεπηρέαστος από τις αυθαιρεσίες της πρώτης κατοικίας ε?
  14. Καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι νέος μηχανικός και έχω μια περίπτωση, όπου πέρα από τις υπερβάσεις δόμησης (κλείσιμο Η.Χ., αυθαίρετη αποθήκη κ.λ.π.) η οικοδομή (εκτός σχεδίου) έχει και τα παρακάτω, χωρίς φυσικά να υπάρχουν στην άδεια που είχε βγει το 1996: 1)ψησταριά BBQ, 2)τζάκι, 3)εξώστες (δύο) εκτός αδείας, 4)Υπόστεγα (στέγαστρα) στους εξώστες, 5)πέργκολα, 6)Υπόστεγο μπροστά από την αποθήκη, 7)Υπόστεγο στην ψησταριά BBQ, 8 ) απόληξη κλιμακοστασίου. Στον αναλυτικό προϋπολογισμό προσπαθώ να κάνω ομαδοποιήσεις. Θεωρώ πως μπορώ να ομαδοποιήσω υπόστεγα και πέργκολα μαζί (4,5,6,7,) και τους δύο εξώστες μαζί (3). Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάποια άλλη ομαδοποίηση πιο σωστή? π.χ. τζάκι και BBQ μαζί? Ή κάποιος άλλος συνδυασμός είναι πιο σωστός, π.χ. εξώστες και στέγαστρα τους μαζί (3,4) και υπόλοιπα υπόστεγα με πέργκολα μαζί (5,6,7)? Επίσης, αναλυτικό προϋπολογισμό θα κάνω και για την απόληξη κλιμακοστασίου?
  15. Καλησπέρα καταρχάς. Είμαι νέος συνάδελφος και θέλω τη βοήθειά σας. Άδεια οικοδομής δύο όμοιων κατοικιών με υπόγειο σε εκτός σχεδίου ακίνητο. Έγινε σύσταση οριζοντίου, κατασκευάστηκε η πρώτη κατοικία με τις συνήθεις υπερβάσεις (το υπόγειο έγινε ισόγειο, το γκαράζ του ισογείου έγινε κύριος χώρος κ.λ.π.), ο ιδιοκτήτης όμως δεν προχώρησε σε ρύθμισή τους. Η δεύτερη δεν προβλέπεται να κατασκευαστεί μέχρι τη λήξη της αδείας για προφανείς οικονομικούς λόγους. Το θέμα είναι, σε μελλοντική αναθεώρηση της αδείας (ΝΟΚ) για τη δεύτερη κατοικία επηρεάζουν οι αυθαιρεσίες της πρώτης κατοικίας? Και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της πρώτης προχωρήσει εν τέλη σε τακτοποιήσεις θα υπάρχει κάποιο θέμα με την αναθεώρηση αδείας για τη δεύτερη κατοικία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.