Μετάβαση στο περιεχόμενο

stefanoskonst

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

stefanoskonst's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά Τελικά @Stefanos Vns έβγαλες άκρη για να γλιτώσεις το 4%? Στην εταιρεία που εργάζομαι μου ζητάνε να διαγράφω και απο το ΤΕΕ!! (έτσι ισχυριζόνται οτι οτι τους έχει πει το ΙΚΑ. (Αν και δεν εργάζομαι ως μηχανικός δε βρίσκω το λόγο να διαγραφώ απο το ΤΕΕ) Προς ενημέρωση όλων σας παραθέτω επίσης την απάντηση του ΕΦΚΑ σχετικά με την υποχρεωτική διαγραφή απο το ΤΕΕ και τα πακέτα κάλυψης: Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι: Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την με αριθμό Πρωτοκόλλου: Φ10043/19893/606–30/5/2017 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ασφαλιστικές εισφορές μηχανικών με διακοπή άσκησης μη μισθωτής απασχόλησης», που έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» (https://diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: 6ΧΜΠ465Θ1Ω-Λ96. Επίσης σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στην εγκύκλιο 16 της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών και Ελέγχων του ΕΦΚΑ με θέμα: «Αποσύνδεση της ασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ– ΤΑΝ (δικηγόρων) από την ιδιότητα», ακολουθώντας το σύνδεσμο:https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2018-05/EGK_16_20180316.pdf Κοινως δεν απαντάνε ευθέως στα ερωτήματά μου.
  2. Καλημέρα και απο μένα. Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο θέμα με την εξής όμως παράμετρο. Είναι μέτοχος σε ΟΕ που η κύρια της δραστηρίοτητα δεν είναι σχετίζεται με το αντικείμενο του μηχανικού. (Εχω κλειστά βιβλία ως ΕΕ και το κύριο μου εισόδημα προέρχεται απο την μισθωτή μου εργασία) Απο το ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν οτι δεν θα πρέπει να καταβάλω εισφορές ενώ ο λογιστής μου αναφέρει οτι θα πρέπει. Το ερώτημα μου, αν γνωρίζετε, είναι αν θα πρέπει να καταβάλω εισφορές στο ΕΦΚΑ εξαιτίας της συμμετοχής μου ως μέτοχος σε ΟΕ.
  3. Καλημέρα. Έχω την εξής περίπτωση: Σε νεόδμητη πολυκατοικία με κατάστημα στο ισόγειο ζητάνε απο την Πολεοδομία το ΠΕΑ για την ολοκλήρωση της αδείας και την ρευματοδότηση του καταστήματος. Στην άδεια η μελέτη έβγαζε ολόκληρο το κτίριο στο Β+. Μετά την επιθεώρηση τη δική μου, το κατάστημα βγαίνει Β. (ΗΜ συστήματα δεν έχει τοποθετήσει ακόμα και έτσι έβαλα τα συστήματα αναφοράς) Στην πολεοδομία μου είπαν οτι δε μπόρουν να δώσουν την έγκριση και θα χρειασθεί αναθεώρηση των ΗΜ διότι η μελέτη έδειχνε Β+ και το ΠΕΑ Β !!! Η πολεοδομία άπαξ και το το ΠΕΑ είναι Β δε θα έπρεπε να το δεχθεί? Κάποια γνώμη?
  4. Καλημέρα. Μέτρησα ενα διαμέρισμα και είναι κατα 40 πόντους πιο μέσα σε σχέση με το διπλανό διαμέρισμα. (ειναι μικρότερο δηλαδή το διαμέρισμα κατα 1,2 τμ) Θεωρείται διαμερισμάτωση? Το ακίνητο έχει ήδη 1 λοιπή παράβαση και υπερβαση δόμησης. Scan1.tiff
  5. Απλά πότε κάνουμε χρήση της παραγράφου 4?:¨" Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου, στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση, οι συντελεστές μειώσεως του προστίμου και του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκυρίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις υποβάλλοντας διαφορετικά φύλλα καταγραφής για την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας." στο post #409 σελ 41 ο dimitris GM αναφέρει: "το 19/4 εχει σχεση με την συγκυριοτητα ατομων που δεν συνδεονται φορολογικα" Ισχύει αυτό δηλαδή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Ζευγάρι με 3 παιδιά, το ενα παιδί είναι προστατευόμενο μέλος (φοιτητής), έχει ένα διαμέρισμα 82 τμ + 6 τμ υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Το ανδρόγυνο έχει απο 50%, Ο άνδρας στο Ε9 έχει ποσοστά και σε άλλες ιδιοκτησίες (άρα δεν ειναι μοναδική κατοικία) ενω η γυναίκα δεν έχει τίποτα άλλο στο όνομα της. Δικαιούνται μισό μειωτικό συντελεστή λόγω της συζύγου? Κάνω ξεχωριστό φύλλο καταγραφής με τις μισές αυθαιρεσίες ? (ΥΔ & ΥΚ) ?
  7. @dimitris GM καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοώ οτι περνάω τα ποσοστά τους κανονικά στο σύστημα αλλά έχω 1 ΥΔ αιτούντος, βάση του αρ.11 παρ.1δii όπου αναφέρει " χωρίς να απαιτείται συναίνεση του έτερου ιδιοκτήτη" @Ιάσονας ευχαριστώ για την απάντηση
  8. Καλησπέρα και καλό ΣΚ. Μου ζητήθηκε προκειμένου να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης να τακτοποιήσω έναν κλεστό μπαλκόνι. Στο γενικό έλεγχο που έκανα της ΟΙ για δόμηση κάλυψη κτλ, παρατήρησα λοιπές παραβάσεις (διαστάσεις ανοιγμάτων, διαστάσεις άλλων εξωστών κτλ) Μπορώ να τακτοποιήσω μόνο το κλειστό μπαλκόνι και στην τεχνική μου έκθεση να περιγράψω και τις λοιπές παραβάσεις χωρίς να τις δηλώσω? Ευχαριστώ.
  9. @dimitrisGM ευχαριστώ για την απάντηση. Στο σύστημα και τους δυο συνιδιοκτήτες θα περάσω με ΥΔ του ενός
  10. Συγνώμη για την προφανή ερώτηση αλλά είχα καιρό να ασχοληθώ και χάθηκα...Ανδρόγυνο έχει στην κατοχή του μόνο ένα διαμέρισμα 78τμ (50% ο καθένας) , στο ακίνητο υπάρχει αυθαιρεσία 4,5τμ (ΚΧ, ΥΔ) , έχουν και 3 παιδιά αλλά είναι άνω των 30 χρονών , δικαιούνται μείωση στο πρόστιμο λόγω των ποσοστών τους; (78*0.5 = 39τμ ο καθένας)..τη δήλωση θα την κάνει ο ένας απο τους 2 ιδιοκτήτες Ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα. Ελπίζω να ρωτώ στο σωστό thread. Οι αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές που εμφανίστηκαν στις ΔΟΥ το 2014 και εξοφλήθηκαν, πρέπει να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση? Το ρωτώ διότι η βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών που παίρνει κανείς απο το ΤΣΜΕΔΕ δεν περιελαμβάνει αυτή την πληρωμή.
  12. Καλησπερα συναδελφοι. Μια συμβουλη για μεταβιβαση Ο.Ι. Σε διαμερισμα του 1963 που στην οικοδομικη αδεια κ τα σχεδια ( και αυτα απο μικροφιλμ) δεν αναφερονται διαστασεις παρα μονον οι εξωτερικες του οροφου τι ακριβως να ελεγξω για την επιφάνεια του ακινήτου? η αποδειξη πληρωμης για βεβαιωση και ΠΕΑ μπορει να κοπεί και στα στοιχεια του αγοραστη?
  13. σε ανάλογη περίπτωση συνάδελφε απο το ΥΠΕΚΑ μου είπαν οτι μπορείς να ισχυριστείς οτι η περίπτωση σου εμπίπτει στην εγκυκλιο 4 παρ. 6 σελ. 9 .. " ο μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται ομοίως σε αυθαίρετους ισόγειους βοηθητικούς χώρους του κυρίως κτίσματος (αποθήκες, χώροι σταθμεύσης , ΚΛΠ. " - είχα περίπτωση wc που κατα τον Ν4178 θεωρούνται κύριοι χώροι ανεξαρτήτως του ύψους αλλά κατα το ΥΠΕΚΑ μπορείς να θεωρήσεις οτι η περίπτωση σου εμπίπτει στο ΚΛΠ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.