Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stef4

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stef4

  1. Καλά τα λες για τον εξαερισμό των χώρων αλλά μην νομίζεις ότι ένα σπίτι έχει τρομερές ανάγκες εξαερισμού.Και ένα παραθυρό να μένει λίγο ανοιχτό φτάνει.Εάν τώρα επιμένεις υπάρχουν εσωτ.μονάδες κλιματισμού που έχουν την δυνατότητα να προσάγουν φρέσκο αέρα μέσα στο χώρο αλλά κοστίζουν ακριβότερα.
  2. Γιατί δεν απευθύνεσαι στον άνθρωπο που στην εγκατέστησε;αυτός γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα την περίπτωση σου.
  3. Σε πολύ κόσμο όμως δεν του είναι ευχάριστη η αίσθηση του αέρα για την θέρμανση,οπότε ετσι δεν μπορεί να εκμεταλευτεί και την λειτουργία της ψύξης με F.C.U. Εξάλου,το μεγαλύτερο ποσοστό των α/θ που πωλούνται πηγαίνει σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν ήδη συστήματα για την ψύξη όπως πολύ σωστά προανέφερες. Υ.Γ. ακόμα και να δεχτεί ο ιδιοκτήτης να αλλάξει τα σωματα με fan coils για να εχει και ψύξη θα πρέπει οι σωληνώσεις να είναι μονωμένες,θα είναι όμως;;;
  4. OTTO τι ακριβώς εννοείς στην 1η περίπτωση γιατί δεν το κατάλαβα;και νερό και φρέον;πως γινεται αυτό;
  5. Μόνο με εσωτερικές μονάδες νερού,είτε τοίχου είτε δαπέδου,μπορεί να συνδεθεί.Όχι με μονάδες απευθείας εκτόνωσης (με φρέον).
  6. Επανέρχομαι στο θέμα και θέτω το εξής ερώτημα:Τι γίνεται με τις ροές του δικτύου τώρα που τοποθετούνται αντλίες θερμότητας σε εγκαταστάσεις που είναι σχεδιασμένες για λέβητα;Θα υπάρξουν προβλήματα στις σωληνώσεις δεδομένου της μεγαλύτερης ταχύτητας και του μικρότερου Δt που δουλεύουν οι αντλίες θερμότητας;
  7. Στα 9άρια,12άρια και 18άρια συνήθως 20m με 10m υψομετρικά διαφορά και τα μεγαλύτερα 30m και 20m αντιστοιχα.
  8. Η εξοικονόμηση που μπορείς να πετύχεις είναι παραπάνω απο 60%.Εγω τουλάχιστον αυτό είδα.Την αντλία την δουλεύω στους 19-21 βαθμούς στο διαμερισμά μου (55 τμ) και για την περσινή σεζόν πλήρωσα 250€ αλλά και για φέτος βλέπω παρόμοιες καταναλώσεις οπότε πάλι εκει κοντά θα πέσω.Στο πατρικό μου που είναι μονοκατοικία έκαψα απο Φλεβαρη 2012 έως Απρίλιο 2012 2.500kw/h και απο Οκτώβριο έως Απρίλιο 2013 περίπου 3.500kw/h με 21-22 βαθμούς.Και οι δυο οι περιπτώσεις είναι με σώματα.
  9. Είσαι σίγουρος ότι η διαφορά είναι μόνο 500€;Πολύ μικρή μου φαίνεται.Θα πρέπει πάντως να δεις δυο πράγματα: 1.Τις θερμικές απώλειες του χώρου σου και 2. Αν τα σώματα σου τροφοδοτούμενα με 55 ή 60 βαθμούς νερό μπορουν να σου καλύψουν τις απώλειες.Η περιοχή σου πάντως,με μια πρώτη ματιά,δεν φαίνεται να έχει ανάγκη για υψηλών θερμοκρασιών.Και κάτι ακόμα,επειδή σε βλέπω δυσπιστο με το αν οι αντλίες μπορούν να βγάλουν 60 βαθμούς να σου πω ότι οι επώνυμες εταιρίες τους βγάζουν αρκεί να έχει γίνει σωστή μελέτη και εγκατάσταση.Εγώ εδώ και δυο χρόνια στο σπίτι μου ζεσταίνομαι με μια μονάδα που βγάζει 55 βαθμούς και στο πατρικό μου με μια στους 60 βαθμούς.
  10. Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε υψηλών θερμοκρασιών;Υπάρχει μελέτη απωλειών απο Μηχανολό Μηχανικό;Στα ρωτάω αυτά γιατί ενδεχομένως τα σωματά σου να μπορούν να σε ζεστάνουν και με μια αντλία μεσαίων θερμοκρασιών (55-60) και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος αγοράς.
  11. Δεν φτάνει μόνο να υπάρχουν πολλά παράθυρα.Οι αντλίες,όπως και όλα τα κλιματιστικά,όταν δουλεύουν στην θέρμανση οι ανεμιστήρες τους βγάζουν παγωμένο αέρα.Αν αυτός ο αέρας δεν διοχετεύεται στο περιβάλλον τότε οι θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται η αντλία θα είναι πολικές.Θα έχουμε δηλαδή την μονάδα μας να λειτουργεί συνεχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση και την αυξημένη κατανάλωση.
  12. Αν εννοείς τους κινητήρες των ανεμιστήρων στις εσωτερικές μονάδες είναι πάρα πολύ σπάνιο να χαλάσουν.
  13. Και ποιά είναι αυτά τα εξαρτήματα;Μόνο ο κυκλοφορητής στην περίπτωση της α/θ μπορεί να είναι ότι μάρκα θέλει ο καθένας.Κατα τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο τα δυο συστηματα στο θέμα των εξαρτημάτων.
  14. Με την ψύξη του χώρου τι σκοπεύεις να κάνεις;Δεν θα χρειαστείς δοχεία αδρανείας κτλ; Μη κάνετε παράθεση των αμέσως προηγούμενων μηνυμάτων. Ευχαριστώ, hkamp.
  15. Πάνω-κάτω το ιδιο θα σου βγει είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.Η διαφορά είναι ότι με το νερό θα έχεις περισσότερα εξαρτήματα,άρα και φθορές,και ότι μάλον θα χρειαστείς να στήσεις δυο συστήματα για να καλύψεις και την ψύξη του χώρου.
  16. Έχει αλλάξει η εξωτ.θερμοκρασία.Εδω και περίπου ένα χρόνο ζητάνε στοιχεία για +2 εξωτερική.
  17. Αυτά θα ήταν καλύτερο να σου τα πει ένας μηχανολόγος που ασχολείται με αντλίες.Να σου κάνει μια μελέτη απωλειών και να σου προτείνει αυτό που σου ταιριάζει.
  18. Μπορείς να δουλεύεις την αντλία μέχρι μια συγκεκριμένη εξωτ.θερμοκρασία και απο εκεί και κάτω επειδή θα πέφτει ο βαθμός αποδοσής και δεν θα πολυσυμφέρει να βοηθάει και ο λέβητας.Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλεύεσαι την αντλία στις θερμοκρασίες που θα έχει υψηλό COP και δεν θα αναγκαστείς να επιλέξεις μεγαλύτερο μοντέλο για να σε καλύψει στις πιο ακραίες εξωτ.θερμοκρασίες.Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός
  19. Αν κάνεις σωστή επιλογή μοντέλου θα ζεσταθείς σίγουρα αλλά το θέμα είναι ότι σε τετοιες συνθήκες θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος,μικρότερη αποδοτικότητα της αντλίας και επομένως μεγαλύτερο χρόνο απόσβεσης του κόστους αγοράς της.Ασε που για αυτές τις θερμοκρασίες θα πρέπει να την υπερδιαστασιολογήσεις πάρα πολύ.Γιατί δεν κάνεις ένα σύστημα αντλίας και λέβητα μαζί;
  20. Πιστεύω ότι σε έναν επαγγελματικό χώρο όπως αυτός του ταιριάζει καλύτερα το vrf.Θα έχεις άμεσο αποτέλεσμα την στιγμή που το θέλεις ενώ με τη α/θ θα πρέπει να περιμένεις να σου ζεστάνει πρώτα τα παγωμένα νερά και στη συνέχεια να σου ζεστάνει τον χώρο.Όσο για τον εξαερισμό μπορείς να επιλέξεις εναλλάκτες αέρα-αέρα.
  21. Δυστηχώς φίλε σε τετοιες θερμοκρασίες λειτουργίας το υψηλό COP πάει περίπατο,όχι ότι δεν θα ζεσταθείς αλλά καλύτερο θα ήταν αν έχεις ενδοδαπέδια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.