Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

voxson

Core Members
  • Περιεχόμενα

    238
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by voxson

  1. 1. Δεν απαιτείται από το νόμο, μόνο αν δεν ξέρεις πώς να τα κάνεις. 2. Ούτε εδώ απαιτείται για εισοδήματα έως 30.000€. 3. Καλύτερα να το δηλώσεις. Εγώ θα έκανα ένα αίτημα στον ΕΦΚΑ από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού.
  2. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο με πιστωτικό.
  3. Όχι αν κόβεις μόνο τιμολόγια σε οργανισμούς/εταιρείες.
  4. Υπερβάλλεις, υπάρχει εθνική υποδομή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, η "Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ" η οποία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε σημαντικές εκλογές όπως οι Πρυτάνεις στα πανεπιστήμια.
  5. Αναρτήθηκε εορταστικός ΕΦΚΑς νωρίτερα.
  6. Έχω φάει και εγώ πρόστιμο για τον ίδιο λόγο. Ακόμα και την εποχή των ηλεκτρονικών δηλώσεων ο μήνας για το ΦΠΑ λήγει την τελευταία εργάσιμη που είναι ανοιχτές οι ΔΟΥ. Παράλογο αλλά έτσι είναι. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει κάτι, εγώ απλά το είχα πληρώσει.
  7. Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να επικαλεστείς; Πότε βγήκε το πρόστιμο; Νομίζω έχεις μόνο 30 ημέρες περιθώριο.
  8. Περιμένεις, έχεις προθεσμία έως 30/4/2024 για διόρθωση παραλείψεων.
  9. Το timologio κάνει αυτόματα διαβίβαση κατά την έκδοση. Δηλαδή τα δύο αυτά πράγματα στα κάνει ταυτόχρονα. Προς το παρόν δεν γνωρίζω να έχει νομοθετηθεί τέτοια υποχρέωση που να καταργεί δηλαδή τη δυνατότητα έκδοσης χωρίς διαβίβαση σε πραγματικά χρόνο.
  10. Από όσο θυμάμαι, η παραπάνω ημερομηνία που γράφω ήρθε ως εξαίρεση από την προηγούμενη ΚΥΑ που έλεγε διαβίβαση την επόμενη ημέρα συνεπώς από 1/3/2024 θα ισχύει αυτό. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα, μπορούν να δοθούν νέες παρατάσεις.
  11. Μπορούμε ακόμα, με προθεσμία ηλεκτρονικής διαβίβασης 28.02.2024
  12. Ξέρει κανείς πώς διαβιβάζουμε ένα έξοδο εξωτερικού από ΗΠΑ; Πρόκειται για μια συνδρομή σε σε υπηρεσία που είναι για τη δουλειά μου και μου στέλνουν invoice σε $.
  13. Όπως τα καταλαβαίνω εγώ, το mydata είναι σαν τα βιβλία, δηλαδή αποτυπώνεις λογιστικά κάτι άρα το περνάς ακριβώς όπως είναι όλο το παραστατικό. Μετά, το πόσο θα θες να εκπέσει ένα έξοδο είναι θέμα αναμόρφωσης κατά τη σύνταξη της φορολογικής δήλωσης.
  14. Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου ανακηρύχτηκε την 9η Ιουνίου 2023, το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα (Aenos International Dark Sky Park). Αυτή η αναγνώριση έρχεται μετά από μια τριετή στενή συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Δρυμού Αίνου και του ελληνικού παραρτήματος της DarkSky International που συντονίζει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων». Για την επίτευξη αυτής της αναγνώρισης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές δράσεις στην Κεφαλονιά όπως μετρήσεις φωτορύπανσης στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις γύρω περιοχές, καταγραφή του δημόσιου φωτισμού της Κεφαλονιάς, αναβάθμιση φωτισμού στο συγκρότημα κεραιών Αίνου, μελέτη φωτισμού για προστατευόμενες παραλίες του νησιού, τακτικές αστρονομικές δραστηριότητες, σχεδιασμός εκπαιδευτικού πρόγραμμα αστρονομίας και προστασίας του νυχτερινού ουρανού καθώς και πολλές δραστηριότητες δημοσιότητας. Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου είναι ο μικρότερος Εθνικός Δρυμός στην Ελλάδα. Ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός το 1962, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της Κεφαλληνιακής Ελάτης που είναι ενδημικό είδος της Ελλάδας. Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Natura 2000» ενώ το 2022, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO ενέκρινε τον χαρακτηρισμό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ως «UNESCO Global Geopark» έχοντας τον Εθνικό Δρυμό Αίνου ως σημαντικό γεώτοπο. Τον Εθνικό Δρυμό Αίνου διαχειρίζεται ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Τα Διεθνή Πάρκα Σκοτεινού Ουρανού (International Dark Sky Parks) είναι ένας θεσμός που ιδρύθηκε το 2001 για να ενθαρρύνει τις κοινότητες, τα εθνικά πάρκα και τις προστατευόμενες περιοχές σε όλο τον κόσμο να προστατεύσουν τον νυχτερινό ουρανό μέσω περιβαλλοντικά υπεύθυνου εξωτερικού φωτισμού και ενημέρωσης του κοινού. Όταν χρησιμοποιείται αλόγιστα, ο τεχνητός φωτισμός μπορεί να διαταράξει τα οικοσυστήματα, να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία, να προκαλέσει σπατάλη χρημάτων και ενέργειας, να συμβάλει στην κλιματική αλλαγή και να εμποδίσει τη θέα και τη σύνδεσή μας με τον έναστρο ουρανό και το σύμπαν. Η αποστολή της DarkSky International είναι να διατηρήσει και να προστατεύσει το νυχτερινό περιβάλλον και την κληρονομιά του σκοτεινού ουρανού μέσω του περιβαλλοντικά υπεύθυνου εξωτερικού φωτισμού. Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικός Δρυμός Αίνου, υπεύθυνος: Μιχάλης Ξανθάκης τηλ: 2671029258, email: [email protected] https://aenosdarkskypark.gr/ Ελληνικό παράρτημα της DarkSky International, υπεύθυνος: Ανδρέας Παπαλάμπρου τηλ: 6972154351, email: [email protected] https://www.facebook.com/darkskygr
  15. Μη γνωρίζοντας της διαδικασίες, ρωτώ αν έχει κανείς να μας δώσει ένα παράδειγμα για το πώς είναι χειρότερος ο νέος τρόπος.
  16. Παράταση στις προθεσμίες, σχετικά με τη διαβίβαση των δεδομένων τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, δίνεται με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Οι παρακάτω καταληκτικές ημερομηνίες μετατίθενται ως εξής: Για το 2021 Παράλειψη – Απόκλιση διαβίβασης δεδομένων: Έως 2.5.2023 Για το 2022 Έσοδα τιμολόγησης, έξοδα αυτοτιμολόγησης και τίτλοι κτήσης: Έως 31.3.2023 Έσοδα λιανικής ΦΗΜ μέσω ERP ή Ειδικής Φόρμας Καταχώρησης: Έως 31.10.2023 Έξοδα τιμολόγησης, έσοδα αυτοτιμολόγησης: Έως 31.10.2023 Παράλειψη – Απόκλιση διαβίβασης δεδομένων: Έως 30.11.2023 Εγγραφές τακτοποίησης εσόδων – εξόδων: Έως 31.12.2023 Για το 2023 Έσοδα τιμολόγησης, έξοδα αυτοτιμολόγησης και τίτλοι κτήσης: Έως 28.02.2024 Έξοδα τιμολόγησης, έσοδα αυτοτιμολόγησης: Έως 31.03.2024 Παράλειψη – Απόκλιση διαβίβασης δεδομένων: Έως 30.04.2024 Εγγραφές τακτοποίησης εσόδων – εξόδων: Έως την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/elladaoikonomia/mydata-parateinontai-oi-prothesmies-gia-tin-diavivasi-dedomenon-stin-platforma/
  17. Πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν συνεχώς, μπορεί να κάνουν έξοδα ακόμα και βράδυ 31/12 γιατί είναι περίεργο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.