Μετάβαση στο περιεχόμενο

michaliseng

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

776 profile views

michaliseng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι είδα το site που λες εψαξα και στο site της εθνικής μήπως έχει κάτι παραπάνω, αλλά ισχύουν τα ίδια. Απλά στο site της εθνικής όχι σαν e-παράβολο αλλά σαν πληρωμές σε δήμους είχε μόνο κάποιους λίγους δήμους που μπορούσες να πληρώσεις ως "πληρωμή σε δήμο". Τώρα τί ακριβώς είναι αυτό δεν ξέρω, αλλά ούτως ή άλλως δεν είχε για τον δήμο που με ενδιαφέρει!
  2. Ερώτησις συνάδελφοι, Εκτός από το ΦΕΜ που πληρώνεται ηλεκτρονικά, μπορούμε να πληρώσουμε με ένα e-παράβολο όλα τα φορολογικά όπως ΚΗ ψηφισματος κλπ αντί για το διπλότυπο Α8 της ΔΟΥ?
  3. ΚΗ' υπερ δήμου κ τα αλλά υπερ ΟΓΑ κλπ για τακτοποίηση αυθαιρέτου τα πληρώνουμε;
  4. Καλήμερα συνάδελφοι, Φίλε @gousgounis ακόμα με το έργο που συζητούσαμε πριν καιρό παραπάνω ασχολούμαι. Τελικά καμία σχέση με αυτά που έλεγα, απλή αποτύπωση μου ζήτησαν από την πολεοδομία... Τώρα, με το τί ακριβώς έχει καταργηθεί με τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ έχω μπερδευτεί. Στο πρόγραμμα μέσα αφού υπολογίσω αμοιβές μου βγάζει EIΣΦΟΡΑ T.Σ.M.E.Δ.E. & Ε.Μ.Π. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ιδιοκτήτης ΕΜΠ (0,5‰ επι προϋπολογισμού) 6,11 € 6,25 € Χαρτόσημο 2,4% 0,15 € Μηχανικός 1 ΤΣΜΕΔΕ (2% επι αμοιβής) 29,53 € 45,36 € ΕΜΠ (1% επι αμοιβής) 14,77 € Χαρτόσημο 2,4% 1,06 € Σύνολο 64,12 * Κατατίθεται στην Ε.Τ.Ε. Αυτό είναι το ποσό που έχει καταργηθεί; Επίσης, όταν μου βγάζει την εντολή πληρωμής το σύστημα του ΤΕΕ, που λέει την αμοιβή μου από δίπλα λέει υπέρ ΤΕΕ. Εκείνο το πληρώνω; Περιμένω απάντηση αν γίνεται...
  5. Οικια αυθαιρετη προς του 75 κ με προσθηκη προ του 83 με αδεια απτην κοινοτητα το 81 αλλα με παραβιαση αποστασεων Δ τί μπορώ να κάνω συνάδελφοι;
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε αποτύπωση αυθαιρέτου με έκδοση αδείας έγιναν κάποιες αλλαγές από την πολεοδομία και τελικά πρέπει να υπολογίσω κάποιους ημιυπαίθριους και αποθήκες παραπάνω. Εγώ πάτησα τελική υποβολή στις αμοιβές και κλείδωσε η καρτέλα. Πώς μπορώ να το ξεκλειδώσω; Επίσης, μου ζήτησαν από την πολεοδομία να αλλάξω και το όνομα του έργου και να αλλαχθεί το όνομα του έργου και στο σύστημα των αμοιβών και στο σύστημα του 4178/13. Η αμοιβή μου του συμφωνητικού έχει πληρωθεί αλλά δεν έχει πληρωθεί ΦΕΜ κ τα υπόλοιπα. Τί κάνουμε συνάδελφοι καμιά ιδέα;
  7. Φίλε Gousgounis για κάποιον λόγο τώρα μου βγαίνουν όλα σωστά! Σευχαριστώ για άλλη μια φορά! Είσαι φοβερός καθώς επίσης και το προγραμματάκι!
  8. Φίλε Gousgouni ή όποιος άλλος γνωρίζει. Δουλέυω το προγραμματάκι στο Meleth.gr αλλά κάπου κάνω λάθος. Έχω, νομιμοποίηση 4178 με εκδοση αδειας βάση ΝΟΚ. Το αυθαίρετο είναι μια παλιά αποθήκη 100τμ που έγινε σπίτι και νέα προσθήκη 80 τμ σπίτι. + υπόστεγα, κοτέτσι, αποθήκη. Στο προγραμματάκι λέει τί να κάνω για αλλαγή χρήσης. Από κάτω λέει τί να κάνω για προσθήκη. Αλλά κάπου το χάνω, γιατί δεν λέει ή δεν το καταλαβαίνω εγώ το τί κάνω σε περίπτωση που έχω αλλαγή χρήσης ΚΑΙ προσθήκη. Έβαλα τα τμ για χρήση αποθήκη, τα τμ για οικία και βρήκα την διαφορά και τα έβαλα στην αλλαγή χρήσης. Δλδ συμπλήρωσα 3εις διαφορετικές φόρμες. Μετά για την προσθήκη κατ επέκταση κα΄τι δεν καταλαβαίνω και κάνω λάθος. Στο τέλος έβγαλα 2 .xml για να ανεβάσω στο ΤΕΕ, το ένα για την αλλαγή χρήσης και το άλλο για την προσθήκη και έλεγα να φτίαξω άλλα 2 για τις αποθήκες και τα υπόστεγα. Τεσπα και αυτά που έκανα πάω να τα ανεβάσω στο ΤΕΕ κ μου βγάζει το σφάλμα '' Σφάλμα Αποτυχία εισαγωγής έργου. [Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην καταχώρηση των στοιχείων του έργου. [Εισαγωγή Αμοιβών Μελών] O xώρος "Αλλαγή χρήσης" έχει λάθος τιμή στο πεδίο "Ελάχιστος Προϋπολογισμός".] - - Δεν έγινε καταχώρηση των στοιχείων στη βάση δεδομένων. ΥΓ: Για το ΙΚΑ βάζω σε όλα «0» μιας και δεν απαιτειται ΙΚΑ για τα αυθαιρετα. WTF ωρε παιδια;;;
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, Είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη άδεια που θα εκδόσω για ένα αυθαίρετο βάση ΝΟΚ. Μπήκα λίγο στο προγραμματάκι στο meleth.gr και έχω κάποιες απορίες. 1. Θέλω να βγάλω άδεια για αυθαίρετο βάση ΝΟΚ. Τί έργο είναι; Αποτύπωση; 2.Τί είναι Συντελεστής λ τριμήνου και οι τιμές που έχει δίπλα του; 3. Τί είναι η πολλαπλή υποβολή μελετών; Οι υπόλοιπες απορίες στον υπολογισμό μου έχουν λυθεί από παλιότερα ποστ. Τώρα όσον αφορά τα αποτελέσματα της εφαρμογής: 1. Μου βγάζει κάποιες κάρτες, προϋπολογισμός, αμοιβές, συνολικό κόστος αδείας. Αυτά τα εκτυπώνω για να μπουν στον φάκελο της πολεοδομίας; 2. Το αρχείο .xml το ανεβάζω στην πλατφόρμα του ΤΕΕ για τις αμοιβές και είμαι ΟΚ; 3. Στην ΕΤΕ πληρώνεται η συμφωνηθείσα τιμή με το ΦΠΑ πάνω σε γραμμάτιο είσπραξης σε λογαριασμό όψεως του μηχανικού. Αυτή η πληρωμή φαίνεται απευθείας στο σύστημα όπως η πληρωμή του παράβολου; 4. ΦΕΜ, υπέρ δήμου κλπ, σε τί έντυπα συμπληρώνονται; Είναι το «πολύχρωμο» που λένε; Κάπου διάβασα εδώ ότι υπάρχει στο σύστημα του ΤΕΕ. Αφού ανεβάσω το .xml μπορώ να συμπληρώσω αυτό το έντυπο; 5. Αν ανεβάσω το .xml μπορώ να αλλάξω κάτι που να έχω κάνει λάθος, μην γίνω και ρεζίλι στον ιδιοκτήτη και λεφτά να μην πάρω!! 6. Τον φάκελο πότε τον υποβάλλω στην πολεοδομία; Μόλις πληρωθούν όλα αυτά τα έντυπα, αμοιβές, ΦΠΑ, ΦΕΜ, κλπ κλπ; Συγνώμη για αυτά που ρωτάω, φαντάζομαι είναι τελείως απλοϊκά για εσάς αλλά εγώ που δεν ξέρω και όταν έχουμε να κάνουμε με σημαντικά ποσά... δύσκολα!!
  10. Ναι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Θα το ξανακοιτάξω με διαφορετική επίλυση κόμβου. Το θέμα μου ποιό είναι δηλαδή; Με τα ίδια κιλά κατασκευής να μπορέσουν να μου βγουν τα στατικά. Γιατί αν είναι να αυξήσω διατομές οκ το ξέρω κάποια στιγμή θα μου βγουν! Το θέμα είναι με την κατάλληλη μόρφωση των κόμβων, να επιτύχω την βέλτιστη δυνατή μεταφορά των φορτίων στο έδαφος, με την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση υλικού, αλλά και παράλληλα την απλούστερη μόρφωση κόμβου με όσο το δυνατόν λιγότερες λαπάτσες και βοηθητικές διατομές. Δηλαδή, ευκολία κατασκευής και οικονομία υλικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.