Μετάβαση στο περιεχόμενο

agrafiot

Core Members
  • Περιεχόμενα

    403
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by agrafiot

  1. αγαπητό troll που έχεις αλλάξει 15 ονόματα, θα μας πείς τίποτα για την ταμπακιέρα?
  2. Καμιά από τις "απελευθερώσεις" που - τάχα - μου έχει κάνει η κυβέρνηση δεν είναι αληθινή απελευθέρωση. Ούτε στα φορτηγά, ούτε στα ταξί, ούτε στα φαρμακεία, ούτε στους μηχανικούς, ούτε πουθενά. Απελευθέρωση στα ταξί σημαίνει, βάφω αύριο το ΙΧ μου κίτρινο και ξεκινάω να δουλεύω. Απελευθέρωση στα φορτηγά το ίδιο. Απελευθέρωση στα φαρμακεία σημαίνει ανοίγω σε όποιο σημείο θέλω, και πουλάω σε τιμή που καθορίζει η τιμή αγοράς του φαρμάκου από τον προμηθευτή μου, όχι με βάση τί ρυθμίζει το κράτος. Απελευθέρωση στους μηχανικούς είναι να διαπραγματεύομαι μια τιμή με τον πελάτη μου ελέυθερα και να πληρώνω φόρους εισοδήματος ανάλογα με την τιμή αυτή. Ούτε υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, ούτε υπέρ ΤΕΕ, ούτε υπέρ ΕΜΠ. Η λύση για την ελληνική οικονομία μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της γενικευμένης απορρύθμισης (deregulation).
  3. τέρρυ, μέγιστες ελάχιστες κλπ είναι όψεις του ιδίου νομίσματος. Είναι προστατευτισμός, είναι κολλεκτιβοποίηση εργασίας και κεντρικός σχεδιασμός από ένα κρατος για το πώς ο καθένας κοστολογεί την εργασία του. Ακατανόητο όπως και να το δείς. Έπρεπε δηλαδή να έρθει τρόικα και να διαλυθεί ο τόπος για να καταλήξουμε στα αυτονόητα ρε γαμώτο? Δυστυχώς έτσι φαίνεται..
  4. Αααα, σε πήρε ο πόνος για τα φορολογικά έσοδα.. δεν με ενδιαφέρουν φίλε μου τα φορολογικά έσοδα, και ούτε εσένα έπρεπε. Το κράτος έχει φόρους εισοδήματος και κατανάλωσης για να μαζέυει έσοδα, όχι τα καραγιοζηλίκια με φόρους υπέρ τρίτων.. Η κατάργηση των ελαχίστων είναι αυτονόητη πραγματικότητα σε όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχουν πουθενά στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο και δεν έπαθαν τίποτα οι μηχανικοί σε αυτές τις χώρες. Ούτε οι αμοιβές τους εξευτελίστηκαν, ούτε τίποτα από όλα αυτά που λέτε μερικοί. Αλλά έτσι είχατε μάθει όλοι οι αδειάκηδες. Μετριότητα, μελέτες φασόν με το τμ ή το τμχ, επίβλεψη ντούκου, όλα αυτά λόγω του εξασφαλισμένου εισοδήματος από το κωλοκράτος.
  5. Και ποιά θα ήταν η λύση που θα σε εξυπηρετούσε συνάδελφε? Να έρθει το κράτος-μπαμπάς και να σου εξασφαλίσει το μεροκάματο? Σιγά την μελετάρα την ενεργειακή επιθεώρηση..τα κωλόχαρτα που εφευρίσκει το κράτος για να βγάλετε οι αδειάκηδες κανά μεροκάματο, που θες να πληρωθείς και ελάχιστη αμοιβή. Άδεια περίφραξης λέει 2,000 ευρώ ελάχιστη. Όσο δεν κάνει όλη η περίφραξη. Άδεια πισίνας 6-7.000 ελάχιστη, όσο τα μπετά και παραπάνω. Άδεια για να βάλεις κλιματιστικό στην όψη.. Λοιπόν ξεχάστε τα αυτά και κοιτάξτε να γίνετε πραγματικοί μηχανικοί, της εφευρετικότητας, της επιστήμης, της καινοτομίας και όχι του κρατικού προστατευτισμού και των ξεδιάντροπων εγγυημένων αποδοχών. Τελειώσαν αυτά και μακάρι για να καθαρίσουμε λίγο. edit Μαζί γράφαμε Θοδωρή
  6. Από προσωπική εμπειρία, καλύτερα να προσανατολιστείς σε άκαμπτο φορέα, τοιχεία Ω/Σ. Αποφεύγεις μετατοπίσεις, λύνεις το θέμα της στήριξης και σύνδεσης της λιθοδομής με τον φορέα εύκολα, λύνεις το θέμα της υγρομόνωσης επίσης εύκολα.
  7. Καλά εσένα σ'έχω για τα αρχ@@α μου, πες μας καμιά άλλη πίπα Ο λογαριασμός agrafiot θα ενεργοποιηθεί ξανά σε πέντε μέρες, καθώς οι προσβολές δεν επιτρέπονται από τους Κ/Σ. AlexisPap
  8. Το αν είναι πολλά ή λίγα εξαρτάται από το τί σου αποδίδει. Όπως λέει ο thodoris1982 τα μεταπτυχιακά αυτά made in Greece είναι αστείου επιπέδου. Στο UCL μπορεί να πληρώνεις 40-50.000 λιριά, αλλά μετά πιάνεις δουλειά στο City. Εδώ θα δώσεις 9,000 ευρώ και θα είσαι στην ίδια μίζερη δουλειά που ήσουνα και πριν, με τα ίδια (ή και λιγότερα) λεφτά! Άρα έχεις εν μέρει δίκιο ότι είναι πολλά. Άσε που για μένα το MBA έχει γίνει πλέον της κουτσής μαρίας. Έχει γεμίσει ο τόπος, ο καθένας που του περισσέυουν 5 φράγκα κάνει MBA.
  9. Ο agrafiot εκθείασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με κάποιες προσωπικότητες που είχε και έργο που άφησε πίσω της. Τώρα αν θές να συγκρίνουμε Ανδριανόπουλο με Χαλβατζή, Μάνο με Κολοζώφ, Παλαιοκρασσά με Παφίλη και Σκυλλάκο ευχαρίστως να την κάνουμε την κουβέντα. Αλλά όταν ο Μητσοτάκης αποπειράθηκε να απελευθερώσει μεταφορές και δημόσιες συγκοινωνίες το 1992 (κάτι που άκόοοομμμα το συζητάμε όταν πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημόσιο καθεστώς στις συγκοινωνίες) πλακώσανε οι Σταμουλοκολλάδες και δέρνανε τον κόσμο. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο έχουμε σήμερα broadband και τηλεπικοινωνίες αρκετά καλού επιπέδου είναι γιατί η κυβέρνηση εκείνη έκανε τα πρώτα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Αλλιώς, μην έχετε αμφιβολία ότι ακόμα θα βάζαμε βουλευτές - μέσο για να βάλουμε γραμμή. Θα ήταν ο ΟΤΕ ότι είναι σήμερα ο ΟΣΕ. Αλλά τότε οι ΟΤΕτζήδες συνδικαλιστοπατέρες ξηλώναν τα πεζοδρόμια. Και άλλα πολλά παραδείγματα. Όλοι λέτε ότι η αθώα περιστερά Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ, επομένως δεν έχει ευθύνες, αλλά αγνοείτε σκοπίμως τις πρακτικές βίας, πολιτικής πίεσης και τραμπουκισμού ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική κίνηση.
  10. Οκ. Στο δικό μου το μυαλό το πρόβλημα είναι το ΚΚ Στο δικό σου το μυαλό ποιό είναι το πρόβλημα και γράφεις ασυναρτησίες σε όλα τα νήματα?
  11. Για να είμαστε ακριβείς, όλοι αυτοί δεν είναι αριστεριστές. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή κάτι τέτοιοι πολιτικοί, του στυλ Γιακουμάτοι, Τσιτουρίδηδες, Μανώληδες, Ντινόπουλοι, κλπ μπορεί να ανήκαν στην Ν.Δ αλλά καμία σχέση δεν είχαν με αστική αντίληψη, με φιλελευθερη πολιτική, με ευρύτερη αντίληψη και με πολιτικούς του στυλ Παλαιοκρασσά, Ανδριανόπουλου, Μάνου κλπ. Και δυστυχώς αυτοί επέζησαν και αυτοί τώρα υπάρχουν στην Ν.Δ (πλαισιωμένοι από κάτι φελλούς τύπου Αρούλη και Αβραμό) ενώ οι σοβαροί εξαφανίστηκαν. Καλά για το ΠΑΣΟΚ δεν συζυτάω, θα πάρει την απάντηση του και επιτέλους θα καταστεί απολίθωμα. Να και ενα θετικό αυτής της κρίσεως, ότι το καταραμένο αυτό κόμμα θα ενταφιαστεί επιτέλους. Για τα κόμματα της αριστεράς, τί να πούμε ρε ted, εκτός από έναν Παπαγιαννάκη που έβγαλε η Αριστερά όλοι οι άλλοι είναι ή κρυφοΠΑΣΟΚοι (Δαμανάκη, Μπίστηδες κλπ) ή επιπέδου Χαλβατζή - εργατικού κέντρου- ανεπαρκείς για ότιδήποτε άλλο εκτός από το να κόβουν κουπόνια για το κόμμα. Διαφωνείς?
  12. Συγγνώμη ο Παπαντωνίου ο πυραμιδάκιας και ο μπακάλης Παπαθανασίου θεωρούνται σοβαροί? Ο Ανδριανόπουλος εκδιώχτηκε από το κόμμα του κακήν κακώς, παρότι ήταν υπουργός της πρώτης αληθινά πλεονασματικής κυβέρνησης μεταπολεμικά, με πολύ σημαντικό μεταρυθμιστικό έργο. Το ίδιο και ο Μάνος. Βέβαια, εκδιώχτηκαν καθώς τα έβαλαν με το κομματικό ακροατήριο. Όλοι οι σοβαροί, εκδιώχτηκαν από το κομματικό κατεστημένο της μετριότητας και του λαικισμού των Μανώληδων, των Γιακουμάτων, Κιλτίδηδων και της Πιπιλή. Αλλά μην το εντοπίζουμε μόνο στα πρόσωπα το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, σε δομές, αξιακό σύστημα κλπ, μην τα ξαναλέμε τα έχουμε εξαντλήσει.
  13. Απλά μια παρένθεση να κάνω, γιατί πολύ μας έχουν λιβανίσει με τον Ερντογάν και τον Πούτιν και το πόσο - τάχα μου- ηγέτες είναι. Λοιπόν ο δεύτερος (Πούτιν) κυβερνά τον λαό του σαν δικτάτορας, επί των ημερών του η μαφία έχει γιγαντωθεί και κέρδισε τις εκλογές με τις χίλιες νοθείες. Τέτοιους θέλετε? Ο πρώτος (Ερντογάν) έχει θέσει την Τουρκία σε απίστευτο περιθώριο, τέτοιο που η κωλοτρυπίδα Κύπρος καταφέρνει και του παίρνει τα πετρέλαια κάτω από την μύτη του, πράγμα αδιανόητο για Τουρκικό καθεστώς πριν 15-20 χρόνια. Τέτοιο περιθώριο που οι Αρμένιοι του κάνουν πλάκα με την γενοκτονία και το περνάνε σε νόμο σε Γαλλία, Ελβετία κλπ, πράγμα επίσης αδιανόητο. Οι Κούρδοι του κάνουν επίσης πλάκα στα ανατολικά με 15-20 φαντάρους Τούρκους να σκοτώνονται κάθε εβδομάδα. Της πλάκας είναι ο Ερντογάν, έχει κάνει συμμαχίες με όλα τα περιθωριακά καθεστώτα της Μ.Ανατολής, και έχει δημιουργήσει για την Τουρκία τους χειρότερους εχθρούς (Ισραήλ,. φτάνει πιστεύω). Αλλά τέτοιοι σας αρέσουν στην Ελλάδα, πολιτικοί τύπου Αντρέα Παπαντρέα με συμμαχίες τύπου Καντάφι και Αραφάτ που όλο λόγια και τσαμπουκά, φτηνούς λεονταρισμούς και στην ουσία ΜΗΔΕΝ.
  14. Με την θεσμοθέτηση του ΕΟΠΥΥ κάποιες διαδικασίες έχουν απλουστευτεί. Το ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) γιατί έχει μείνει εκτός? π.χ τώρα πια στα ιδιωτικά μαιευτήρια οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνουν παρά μια μικρή συμμετοχή της τάξης των 500-600 ευρώ, και ούτε γραφειοκρατία ούτε τιποτα. Τρέχει το ιδιωτικό μαιευτήριο και πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, αντί να τρέχει ο ασφαλισμένος. Αυτό το γ@&*μένο το ΤΣΜΕΔΕ τί στο διάολο κάνει??
  15. πόντο στον sakatis από μένα γιατί μοιράστηκε την εμπειρία του με τους υπόλοιπους. Φανταστείτε τί μηχανικούς ψάχνει η Αθηνά με 1600 ευρώ στην έρημο και με διαμονή σε isobox...
  16. Αυτό που λέει ο Ροδόπουλος είναι 100% σωστό. Για να έχει μια μεγαλούπολη τουρισμό πρέπει να μπαίνει στην λογική του "city break tourism". Δηλαδή να πεταχτεί ο Γάλλος και ο Άγγλος για Π/Σ/Κ στην Αθήνα, όπως πετάγονταν μέχρι πριν 2 χρονάκια οι Έλληνες στην Πράγα, τη Ρώμη, το Βερολίνο για Π/Σ/Κμε φτηνά εισητήρια π.χ easy jet και μετά ξοδεύεις σε ρούχα, αξιοθέατα, μουσεία, θέατρα κλπ. Μπείτε στην θέση του Αγγλου τώρα. Να φύγει από το Λονδίνο να έρθει στην Αθήνα να ψωνίσει. Πού? Στην Ερμού? Με τους μαύρους απλωμένους χάμω με τις μαιμούδες και τα μαγαζιά της πλάκας? Να φύγει από το Λονδίνο να έρθει στην Αθήνα να δεί το αρχαιολογικό μουσείο? Πού? Έχει πάει κανείς σας πρόσφατα?. Δεν μπορείς να πλησιάσεις από την μυρωδιά της αμμωνίας από τα υπαίθρια ούρα των πλανόδιων. Να φύγει από το Λονδίνο να έρθει για τα πολιτιστικά δρώμενα και π.χ συναυλίες κλπ? Πού? Στου Ψυρρή, στην μπίχλα, ντέκα και την φτήνια? Η Αθήνα είναι ανύπαρκτη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, η μία Πινακοθήκη που έχουμε είναι επιεικώς αχούρι σε σχέση με Tate κλπ Λοιπόν αυτλο που λέει ο καθηγητής είναι γεγονός. Η Αθήνα είναι μια φούσκα, μια μάπα πόλη, που εκτός από ένα μουσείο Ακρόπολης και τα γύρω νησιά του σαρωνικού δεν έχει τίποτα άλλο.
  17. Για το δικαστήριο δεν υπάρχει διαφορά. Σε περίπτωση ατυχήματος, ειδικά δε θανατηφόρου, οι ποινές πέφτουν οριζόντια. Σε εργολάβο, επιβλέποντα μηχανικό, επί τόπου μηχανικό έργου, κατασκευάστρια εταιρία.
  18. Ροδόπουλε, είσαι απολαυστικός στις αφηγήσεις +1000
  19. ρε συ myri, πλάκα μου κάνεις? Ήμουν εγώ ποτέ υπέρμαχος του ΓΑΠ? Από τα γραπτά μου στο "παγκοσμιοποίηση.." αυτό κατάλαβες? Με την ιστορία με το ΤΕΕ δεν θέλω να αναφέρω άλλες λεπτομέρειες δημόσια γιατί θα φρίξετε αλλά και γιατί δεν θέλω να επεκταθώ για λόγους ευνόητους πιστεύω. Πάντως διαψεύστηκαν πολλοί με τον άνθρωπο που ηγείται του ΤΕΕ, που λόγω των εν μέρει Αμερικανικών του σπουδών, κάποιοι πίστεψαν ότι ξέφυγε από το στάδιο του χιμπατζή-νέαντερταλ -συνδικαλιστή. Αμ δε. Κλείνω το off topic, και να συμπληρώσω ότι μια ακόμα δυσκολία που έχουν αρκετοί Έλληνες μηχανικοί στην εύρεση εργασίας στο εξωτερικό είναι η απουσία πιστοποιήσεων. π.χ Κάποιος κάνει αίτηση για cost engineer με την λογική ότι στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί με σύνταξη προυπολογισμών κλπ. Όμως αν δεν έχει μια διεθνή πιστοποίηση π.χ AACE τότε δύσκολα πείθει. Αν κάνει αίτηση π.χ για value engineering με την λογική ότι έχει ασχοληθεί με μελέτες επιτευξιμότητας κλπ αλλά δεν είναι IVM, ή SAVE τότε πάλι δύσκολα πείθει. Γενικά έχουν μεγάλη σημασία οι πιστοποιήσεις, διότι πιστοποιούν εξειδίκευση και συνεχιζόμενη προσπάθεια για βελτίωση. Αντίθετα το πτυχίο δείχνει μόνο τι έκανε κανείς μέχρι τα 25.
  20. Λοιπόν αφού προσυπογράψω ΟΛΑ όσα γράφει ο howard θα σας πώ μια ιστορία για να καταλάβουμε ποιοί είναι υπεύθυνοι για την διεθνή μας ανυποληψία (θα παρακαλέσω την προσοχή του Neadertal). To Engineering Council UK είναι το συμβούλιο-μητρώο όλων των CEng που ανήκουν στα διάφορα Αγγλικά Επιμελητήρια (π.χ ICE, CIOB κλπ) από επαγγελματίες μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων. Όποιος είναι CEng είναι γραμμένος εκεί. Έχει καταφέρει, λοιπόν, το συμβούλιο αυτό να πετύχει την άμεση επαγγελματική αναγνώριση των CΕng σε όλα τα Ευρωπαικά κράτη, με λίγα λόγια έχεις το δικαίωμα να ασκείς το επάγγελμα απρόσκοπτα. Η μόνη χώρα λοιπόν στην οποία δεν το έχουν καταφέρει είναι....μαντέψτε... η Ελλάδα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν ένα γύρο επαφών στην Ελλάδα με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και τελικά κατάλαβαν ότι ο συνομιλητής τους στην ουσία είναι το ΤΕΕ. Λοιπόν ξέρετε τί κατάληξη είχε το θέμα? Ο Σπίρτζης κρυβόταν στα τηλέφωνα, έβγαινε η γραμματέας του και έλεγε ότι δεν είναι εκεί κλπ, δεν απαντούσε σε επίσημες γραπτές επιστολές, μέχρι που οι Άγγλοι αποφάσισαν να το πάνε το θέμα στην Ευρωπαική διαιτησία γιατί δεν έπαιρναν απάντηση από κανέναν.. Λοιπόν τί θέλω να πώ? Όταν είσαι πρόεδρος του ΤΕΕ, εκπροσωπείς κάποιες χιλιάδες Ελλήνων μηχανικών, έρχεται το αντίστοιχο Αγγλικό μητρώο (μιλάω για CEng όχι για απλούς αποφοίτους, επαναλαμβάνω) και σου ζητάει να κάνετε διερευνητικές επαφές και να διαπραγματευτείτε αμοιβαία συνεργασία και αναγνώριση και εσύ τους γράφεις στα αρχ@δια σου, δεν απαντάς σε επιστολές, τηλέφωνα κλπ Ε ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ?????? Αυτομάτως μπαίνεις στο περιθώριο, και οι άνθρωποι προφανώς θεωρούν πως έχουν να κάνουν με ΜΑΟ-ΜΑΟ. Αυτό νομίζετε δεν μας βάζει σε ανυποληψία? Είναι που είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια εκτός παγκόσμιας αγοράς (στην ουσία), έχεις και επαγγελματική συλλογική εκπροσώπηση παιδαριώδη, μας βγήκε και το όνομα με τον προδότη ΓΑΠ (με την συστήμική μας διαφθορά ως λαού), εεεε τί ψάχνουμε να βρούμε..
  21. Συνάδελφε Neadertal τώρα που δεν μιλάς εριστικά, με χαρά να σου απαντήσω και να κάνουμε διάλογο. Θα ξεκινήσω από το τέλος. --Πατριώτης. Το να μείνω στην Ελλάδα για να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ (θεωρώντας ότι έτσι βοηθώ την πατρίδα) είναι γελοίο. Διότι πληρώνοντας τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, δεν βοηθώ την πατρίδα αλλά συντηρώ τους μεγαλοσυνταξιούχους του παρελθόντος, την διαχειριστική σπατάλη της διοίκησης του ταμείου και την Attica Bank. Υποχρέωση δεν έχω στο ΤΣΜΕΔΕ. Υποχρέωση έχω στον εαυτό μου, την γυναίκα μου και το παιδί μου. --Σαλιγκάρια κλπ. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Εκτίμηση μου είναι ότι το αντικείμενο του μηχανικού στην Ελλάδα έχει εξαντληθεί δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, των αγκυλώσεων που μετά από 2 χρόνια κοσμογονίας δεν λένε να αρθούν, της ανοργανωσιάς κλπ. Δημόσια έργα τέλος, ιδιωτική οικονομία νεκρή, χωροταξικά, κτηματολόγια, Καλλικράτηδες σε απόλυτη ανοργανωσιά, δεν πρόκειται να καρφωθεί ούτε πρόκα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Έχω πληροφορία καρατσεκαρισμένη ότι μεγάλος όμιλος θα βγεί και από το ταμπλώ το '13 εγκαταλείποντας την Ελλαδα. Νομίζω ότι κάνει νιαου νιάου για ποιόν μιλάω και είναι ένας από τους σοβαρούς - αν όχι ο πιο σοβαρός. Άρα δουλειά για μηχανικούς (επαναλαμβάνω για μηχανικούς, όχι γιαλαντζί ΠΕΑ, τακτοποιήσεις, και τέτοια) δεν βλέπω. Ακούω κατά καιρούς - και από φίλους συναδέλφους - ότι άλλος θα πάει να βάλει ελιές, άλλος καπνά, άλλος σαλιγκάρια κλπ. Ο καθένας ότι νομίζει, δεν κρίνω. --Αυστραλία και διαφήμιση. Φίλε, τα events στο Βερολίνο και στο Λονδίνο γίνονται κάθε χρόνο. Δεν έγιναν εκτάκτως φέτος. Στην Ελλάδα έγινε κάτι αντίστοιχο διότι οι Έλληνες της Αυστραλίας το ζήτησαν πεισματικά. Τώρα αν θεωρείς ότι η ελληνική κυβέρνηση (ειδικά του ΓΑΠ) των ασχέτων που δεν μπορούν να χωρίσουν 2 γαιδάρων άχυρα, έκατσαν και οργάνωσαν ολόκληρη προπαγάνδα υπέρ της Αυστραλίας, ε τότε η φαντασία σου οργιάζει. Αν κάτι δεν θέλουν οι κυβερνώντες είναι να χάσουν πελατεία, φόρους, εισφορές κλπ. δεν τους βολευει η μετανάστευση γι'αυτό και βάζουν προσκώματα όπου μπορούν (π.χ για να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα ΚΕΠ θέλεις 2+ μήνες). Τώρα, αν από την άλλη πιστεύεις ότι οι Αυστραλοί (εννοώντας η κυβέρνηση τους) πληρώνει ΜΜΕ στην Ελλάδα, για να παπαγαλίζουν την μετανάστευση και να ανεβαίνει έτσι η οικονομία τους (!!) τότε πάλι έχεις φαντασία! Δες τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας της Αυστραλίας και θα καταλάβεις ότι δεν έχουν ανάγκη σκοτεινής προπαγάνδας μέσω ελληνικών ΜΜΕ. Το όλο θέμα έγινε φούσκα διότι τα ελληνικά ΜΜΕ, blogs, sites κλπ πλειοδοτούν στον παρωξυσμό, στην υπερβολή και χτυπάνε στις ευσαίσθητες χορδές προσφέροντας ελπίδα.. Φύλλα πουλάνε, επισκεψιμότητα πουλάνε, ο κόσμος έχει απελπιστεί από την ανεργία και κάπως έτσι πάει..μην ψάχνεις συνομωσίες, συνήθως οι απαντήσεις είναι προφανείς.
  22. φίλε zavi, οι μίξες και τα κλάματα μου προκαλούν και εμένα το αίσθημα της αηδίας. Όμως υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. α) Ακόμα και αν διαλέξεις άλλη δουλειά, όπως λές - και μαζί σου σε αυτό - το ΤΣΜΕΔΕ θα σου χτυπάει την πόρτα κάθε μήνα για το ενοίκιο (500άρικο). Αυτό απότι είδαμε δεν το γλιτώνεις παρά μόνο πεθαμένος. β) Σε μια οικονομία που με βάση τους αριθμούς - όχι με το τι λέει ο κάθε ασχετίδης - έχει πεθάνει οι επιλογές έχουν λιγοστέψει, εκτός αν μιλάμε για παραοικονομία, μαστρωπεία και τζόγο που κάνει πάταγο. γ) Κάποιος που έχει δίψα για μηχανιλίκι, έχει αφιερώσει ήδη 10-15 χρόνια σε αυτό, δεν το παρατάει για να ασχοληθεί με σαλιγκάρια, αλόη και τρούφα Ξεκινώντας - ένας μηχανικός 10ετίας τον μήνα του θέλει 500 ευρά για το ΤΣΜΕΔΕ, 500 για το ενοίκιο, οπότε γ@μ@ τα. Αυτό δεν είναι κλάψα μίξα, είναι η σκληρή πραγματικότητα.
  23. Καλά καλα..θα σας δώ όλους που λέτε "παπούτσι από τον τόπο σου, θα μείνω εδώ μέχρι τέλους κλπ" σε καμιά 2 μηνάκια όταν θα ηχήσουν τα κανόνια του Ναβαρόνε, και θα πάτε στην τράπεζα και αντί για λεφτάκια θα πάρετε χαρτοπετσέτες.. Όταν θα στερέψουν τα έτοιμα και το ΤΣΜΕΔΕ θα σας χτυπάει την πόρτα για το 500άρικο κάθε μήνα. Λέτε ότι δεν κάνει κανείς περιουσία στο εξωτερικό. Μα δεν φεύγει κανείς για να γίνει Bill Gates. Φεύγει γιατί του αρέσει το μηχανιλίκι (και αυτό που κάνει στην Ελλάδα σημερα δεν είναι μηχανιλίκι), φεύγει γιατί εδώ δεν βρίσκει εργασία ως μηχανικός, φεύγει γιατί δεν θέλει να ζήσει σε ένα κράτος μπάχαλο που η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο αλλά επιμελώς το κρύβουν. Αν καποιος είναι 50άρης το καταλαβαίνω ότι δεν τον παίρνει να είναι τυχοδιώκτης. Επίσης αν έχει οικογένεια παλι δεν μπορεί να κάνει τον globetrotter. Γι'αυτό και οι επιλογές της Αυστραλίας ή του Καναδα, Γερμανίας κέρδισαν δημοφιλία, διότι απευθύνονται σε οικογένειες που θέλουν να ξεκινήσουν νέα ζωή και όχι σε αυτόν που θέλει να πάει στις ζούγκλες της Βραζιλίας ή στις Ρωσικές στέππες. Δεν υπάρχει κατευθυνόμενη διαφήμιση όπως λέτε μερικοί. Ποιός την κάνει και με ποιό όφελος? Επίσης κέρδισαν δημοφιλία γιατί στο παρελθόν υποδέχτηκαν 'Ελληνες και υπάρχουν και οικογενειακοί δεσμοί με εκείνα τα μέρη και ανεπτυγμένες δομές.
  24. Μπορείς να έχεις ένθετες καλωδιώσεις, αρκεί να είσαι πολύ προσεκτικός δηλ. α) Να έχεις λεπτομερή αποτύπωση της καλωδίωσης β) Να μην έχεις κουτιά διακλαδώσεων στο σώμα της λιθοδομής (διότι αυτά ενδέχεται να χρειαστούν επίσκεψη για τυχόν προσθήκη καλωδίων ή αλλαγή). Επομένως πρέπει ή κάθε καλώδιο να πηγαίνει πίνακα (ακριβή λύση, πολλά μέτρα καλώδιο και μεγάλος πίνακας) ή να έχεις διακλαδώσεις σε άλλα επισκέψιμα τμήματα (π.χ ντουλάπες, θυρίδες κλιματισμού κλπ) Τώρα για την θερμομόνωση πιστεύω ότι θα μπλέξεις άν αρχίσεις και ψάχνεσαι με τα γνωστά σκληρά υλικά π.χ Dow, πετροβάμβακες κλπ. Ο Ροδόπουλος προτείνει θερμομονωτικό κονίαμα, αλλά εγώ διατηρώ αμφιβολίες διότι αν η λιθοδομή είναι φέρουσα (επομένως οι πέτρες σταυρώνουν) τότε οι ίδοι οι λίθοι αποτελούν την θερμογέφυρα, άρα άχρηστο το κονίαμα.
  25. Τινάκι, το νέα μηχανικός δεν έχει να κάνει, δυστυχώς. Εσύ θα πληρώσεις για τις υπηρεσίες που θα λάβεις, όχι με βάση την ηλικία σου ή τα χρόνια στο επάγγελμα. Προσωπικά θεωρώ μια αμοιβή περί τα €800-€1000 / χρόνο λογική, με αυτήν την τιμή να συμπεριλαμβάνει τα πάντα (εγγραφες, περιοδικές, ΦΠΑ, φορολ. δήλωση, περαιώσεις κλπ). Βρες ένα λογιστή που να τον εμπιστεύεσαι και σίγουρα θα σε γλιτώσει από πολλά, και κυρίως από πολύ άγχος (με προθεσμίες, παρακολούθηση συνεχόμενων αλλαγών στην φορολογική νομοθεσία, υπενθυμίσεις και αρκετά τρεξίματα στην εφορία). Δεν αξίζει - και είναι και επικίνδυνο - να ασχολείσαι μόνη σου με τα φορολογικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.