Μετάβαση στο περιεχόμενο

papas85

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

343 profile views

papas85's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επίσης, αν το υπόγειο είναι χώρος βοηθητικής χρήσης και επομένως δεν αυξάνει το ΣΔ, πως θα ενταχθεί στο νόμο? Το παράρτημα Α αναφέρεται σε παραβάσεις οι οποίες προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Καλησπέρα σε όλους, επειδή έχω χαθεί λίγο με το θέμα του υπογείου και πότε χρησιμοποιούμε μειωτικό συντελεστή θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος? Σε περίπτωση που πραγματοποιείται αυθαίρετο υπόγειο σε κτίσμα με οικοδομική άδεια, η επιφάνεια του υπογείου μπαίνει σαν ΥΔΜΣ ή ΥΔΚΧ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω έναν πελάτη ο οποίος θέλει να τακτοποιήσει ένα λυόμενο σπίτι το οποίο δηλώνει υπεύθυνα ότι τοποθετήθηκε προ του ιουλίου του '11 και για το οποίο υπάρχουν τιμολόγια αγοράς και τοποθέτησης. Φυσικά δεν μπορώ να βρω αεροφωτογραφία εκείνης της περιόδου καθώς δεν έχουν ανεβεί στο τεε και όποτε έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με εκχα με έχουν γράψει κανονικότατα. Είμαι σίγουρος ότι έχει τύχει παρόμοια κατάσταση σε κάποιον και θα ήθελα να ξέρω πως το αντιμετωπίζει. Εγώ σκέφτομαι να προχωρήσω στην υπαγωγή, αφού φυσικά έχω ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τους κινδύνους και για πιθανή ακύρωση της τακτοποίησης. Τέλος δεν μπορώ να σκεφτώ ποια επιτροπή θα ασκούσε τις ποινές που αναφέρονται σε έναν μηχανικό από τη στιγμή που εδώ και δύο χρόνια από τη στιγμή που ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την εφαρμογή του νόμου, βλέπε αεροφωτογραφίες λείπει με ευθύνη του τεε και του υπουργείου, Κάποια ιδέα επί του θέματος?
  4. Καλημέρα σε όλους! Καταλήξαμε αν τελικά υπάρχει από τη νομοθεσία ελάχιστη και μέγιστη κλίση για στέγη? Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τοπικούς όρους δόμησης ή κατασκευαστικές απαιτήσεις λόγω υλικού. Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάτι κάπου. Σας ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος να μου πει ως τι θεωρούμε την απόσταση των 45μ απο τον άξονα της οδού ως τη θέση του κτιρίου σε εκτός σχεδίου γήπεδα("πρασιά, ακάλυπτος χώρος, κάτι άλλο)? Σκοπός μου είναι να δω ποιες κατασκευές επιτρέπονται μέσα σε αυτή την απόσταση. Στην περίπτωση μου ενδιαφέρομαι να στήσω κάποιες τέντες-στέγαστρα τα οποία τοποθετούνται επί εδάφους χωρίς θεμέλιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλησπέρα, όταν έχουμε συνιδιοκτησία Ο.Ι. χρειάζεται οπωσδήποτε δήλωση συναίνεσης από κάθε συνιδιοκτήτη ή θα μπορούσε να παραληφθεί αναφέροντας στην δήλωση ανάθεσης ότι ο αιτών έχει και τη συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών Ιδιοκτ.Α, Ιδιοκτ.Β κτλ? Ευχαριστώ.
  7. Γεια σε όλους. Σε ισόγειο οικοδομής που χτίστηκε προ του 83 υπάρχουν 2 ΟΙ διαφορετικών ιδιοκτητών Α και Β οι οποίες σύμφωνα με την ΟΑ έχουν εμβαδόν 50τμ η κάθε μια. Στην πραγματικότητα τα εμβαδά είναι: Α= 80τμ (τα επιπλέον 30τμ προέκυψαν από διαμερισμάτωση (10τμ) και υπέρβαση των διαστάσεων σε σχέση με την ΟΑ (20τμ) Β=40τμ Όπως το σκέφτομαι έχουμε ένα ΦΚ με - 20τμ ΥΔ και ΥΚ - 1 λοιπή παράβαση Ωστόσο για τον υπολογισμό της κατηγορίας και των συντελεστών για την ιδιοκτησία Α τι χρησιμοποιώ ως αριθμητή? - 10+20 =30τμ ή - 20 τμ?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε κτίριο στο οποίο στεγάζεται κέντρο διασκέδασης έχει κτιστεί αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα-αποθήκη το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με το κυρίως κτίριο και στο οποίο στεγάζονται τα συστήματα πυρόσβεσης. Το κτίσμα αυτό θα μπεί σαν ΥΔ με μειωτικό συντελεστή συμφώνα με το άρθρο 18 παρ.6 της Εγκυκλίου 4 ή θα δεν εμπίπτει επειδή δεν είναι επέκταση του κυρίως κτίσματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Καλησπέρα σε όλους!!! Έχω την εξής ερώτηση. Κατάστημα προ του 83 χωρίς Ο.Α. σε ποια κατηγορία κατατάσσεται? Κατηγορία 2 λόγω παλαιότητας ή Κατηγορία 5 λόγω μη ύπαρξης ΟΑ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Έχεις δίκιο πιστεύω. το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα κληθεί να εξαγοράσει συντελεστή δόμησης στο μέλλον για το υπόγειο το οποίο κατά τα άλλα ήταν νομίμως υφιστάμενο. Αλλά κατά τα άλλα θα το προχωρήσω όπως λες κι εσύ. Ευχαριστώ
  11. Σε ευχαριστώ akius. Οπότε για να δω αν το έπιασα σωστά: - 1 ΦΚ για αλλαγή χρήσης του υπογείου απο ΒΧ σε ΚΧ βάζοντας τα τετραγωνικά του υπογείου στην ΥΔ χώρου μειωτικού και κατηγορίας 5. - 1 ΦΚ για το πατάρι πάλι σαν ΥΔ χώρου με μειωτικό συντελεστή και κατηγορία 5 - Μελέτη στατικής επάρκειας για το κτίριο Συμφωνούμε?
  12. Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις σας. @apier Υπερβολή κατά του ιδιοκτήτη από της στιγμή που αν δηλώσεις μόνο διαμερισμάτωση δεν απαιτεί παλαιότητα ούτε θέλει μελέτη στατικής επάρκειας, αλλά αν βάλεις και αλλαγή στις όψεις θα πας σε κατηγορία 4, λόγω παλαιότητας, και θα πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας για όλο το κτίριο. Δεν κατάλαβα όμως το σχόλιο σου για τις χρήσεις. Πιστεύεις ότι χρειάζεται να νομιμοποιήσω την αλλαγή χρήσης από επαγγελματικό χώρο-γραφείο σε φροντιστήριο?
  13. Χαίρετε, σε ισόγειο κτίριο χωρίς ΟΑ προ του 55, όπου στεγάζεται εμπορικό κατάστημα, κατασκευάστηκε πατάρι (1999). Για τη δημιουργία του παταριού είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας χωρίς ωστόσο τα σχέδια να έχουν σφραγιστεί από την πολεοδομία. 1) Απαιτείται νομιμοποίηση του παταριού? Αν ναι, Η νομιμοποίηση του παταριού θα γίνει σαν κατηγορία 5, επειδή το κτίριο δεν έχει ΟΑ? Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας για το κτίριο? Σε συνέχεια αυτού, στο ίδιο κτίριο υπάρχει υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται από το κατάστημα σαν χώρος πώλησης. Κατά τη γνώμη σας απαιτείται τακτοποίηση του υπογείου, λόγω αλλαγής της χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ, παρότι είναι νομίμως υφιστάμενο ως προ του 55?
  14. Γεια σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που αφορά αλλαγή χρήσης απο Κύρια σε Κύρια. Σε 4-όροφη οικοδομή επί ισογείου με ΟΑ το 81, δηλαδή προ της καθιέρωσης των χρήσεων, έχουμε τις εξής παραβάσεις: - Διαφορετική διαμερισμάτωση σε όλους τους ορόφους (μετά το 83) - Αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η κατηγορία 3 (πιθανώς μετά το 83) Επίσης στον 1ο και στον 4ο όροφο που στα σχέδια της αδείας φαινόταν ως χώρος γραφείων έχουν εγκατασταθεί μια καφετέρια και ένα φροντιστήριο αντίστοιχα (Γύρω στο 2000) Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Η διαμερισμάτωση και η αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων θα μπουν σαν λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό και συνεπώς θα πρέπει να βάλω παλαιότητα μετά το 83? Αν ναι αυτό σημαίνει ότι πάω σε κατηγορία 4 και συνεπώς θα χρειαστώ μελέτη στατικής επάρκειας για το κτίριο? δεν είναι υπερβολικό να πρέπει να καταθέσει ο ιδιοκτήτης μελέτη στατικής επάρκειας για τέτοιου είδους παραβάσεις? 2) Αναφορικά με τις αλλαγές χρήσης απο ΚΧ σε ΚΧ θα χρειαστεί τελικά να υπαχθούν στο νόμο από τη στιγμή που προ του ΓΟΚ 85 δεν απαιτούνταν διαχωρισμός των χρήσεων. Σε περίπτωση που απαιτηθεί να υπαχθεί αλλαγή χρήσης ως ακόμα μία λοιπή παράβαση θα χρειαστεί και σε αυτή την περίπτωση μελέτη στατικής επάρκειας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.