Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε κατάστημα με ανοιχτή σκάλα προς μη θερμαινόμενο υπόγειο


katrmp

Recommended Posts

...Άποψη του εισηγητή των σεμιναρίων για τους Μον. Ενεργ. Επιθ. Είναι να θεωρήσω ολόκληρο το υπόγειο ως Μ.Θ.Χ και να τελειώνουμε αφού το άνοιγμα της σκάλας είναι μικρό και δεν θεωρείται ενιαίος χώρος....

Με τέτοιους εισηγητές άντε να κάνεις προκοπή. Θερμαινόμενο χώρο το θεωρείς και βολεύει η θεώρηση 2 θ.ζ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταλαβαίνεις φίλε panos που πήγαν τα λεφτά μας!!! Ο συγκεκριμένος εισηγητής μας το έπαιζε και έμπειρος με πάνω από 100 πιστοποιητικά!!!

Link to comment
Share on other sites

Σαν συνολική επιφάνεια (μ2) της θερμικής ζώνης , πρέπει να προσθέσεις και τα μ2 του υπογείου και του ισογείου και του παταριού ? Αυτό το νούμερο επηρεάζει την τελική κατάταξη του κτιρίου . Δεν τίθεται θέμα για τον όγκο αυτόν τον υπολογίζεις αφού αν πάρεις σαν ενιαία θερμική ζώνη μαζί με το πατάρι και το υπόγειο οι πλάκες ισογείου και παταριού είναι αδιαβατικά στοιχεία . Ανάλογα αν θα βάλεις σαν κάτοψη μόνο το δάπεδο του υπογείου ή συνολικά το άθροισμα των τριών κατόψεων αλλάζει η τελική κατάταξη .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, έχω μία παρόμοια περίπτωση και θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς το ΤΕΕ δεν μου έχει απαντήσει ακόμα:

Ισόγειο κατάστημα 55 τ.μ. (με θέρμανση αιρ κοντίσιον) που επικοινωνεί με την αποθήκη του υπογείου με εσωτερικό ανοιχτό κλιμακοστάσιο. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια πόρτα που να διαχωρίζει το κατάστημα από την αποθήκη( η οποία αποθήκη του καταστήματος σημειωτέον δεν θερμένεται- τα κλιματιστικά του καταστήματος βία καλύπτουν τις αναγκες του καταστήματος)

Πως το αντιμετωπίζω???

1) μια ενιαία θερμική ζώνη ( τμ καταστήματος και αποθήκης)

2) 2 θερμικές ζώνες?

3) 1 θερμική ζώνη σε επαφή με ΜΘΧ δηλώνοντας διαχωριστική επιφάνεια το δα΄πεδο του καταστήματος και ΜΘΧ κανονικά το υπόγειο?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτη ήταν και η απάντηση και από το ΥΠΕΚΑ. Τους τοίχους του υπογείου θα τους περιγράψω κανονικά όπως του ισογείου αλλά με επαφή στο έδαφος? αντίστοιχα και τα κουφώματα? Το δάπεδο του ισογείου δε το εξετάζω παρά μόνο το δάπεδο του υπογείου που είναι σε επαφή με το έδαφος?

Link to comment
Share on other sites

Αυτη ήταν και η απάντηση και από το ΥΠΕΚΑ. Τους τοίχους του υπογείου θα τους περιγράψω κανονικά όπως του ισογείου αλλά με επαφή στο έδαφος? αντίστοιχα και τα κουφώματα? Το δάπεδο του ισογείου δε το εξετάζω παρά μόνο το δάπεδο του υπογείου που είναι σε επαφή με το έδαφος?

Εγώ ακριβώς έτσι το αντιμετώπισα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η απάντηση του ΕΥΕΠΕΝ στέκεται στο ύψος της. Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από μια δημόσια υπηρεσία. Καταφέρνει να δώσει τέτοια απάντηση που είσαι περίπου στο σημείο λίγο πριν κάνεις την ερώτηση. Ειδικά αυτό το μπλέξιμο των συνθηκών θερμικής και οπτικής (!!!!!!!!!!!) άνεσης με την θερμική ζώνη είναι.... το αποκορύφωμα.

 

Η απάντηση του ΤΕΕ είναι μια σωστή απάντηση. Μπράβο τους. Οχι μόνο σου διευκρινίζει αν θα βάλεις ή όχι στη ζώνη σου τα γκαράζ (και γιατί να τα έβαζες; ) αλλά σου δίνει και απάντηση για το πως θα χειριστείς τις διαχωριστικές επιφάνειες. Είναι ανάλογη περίπτωση που σε παλιές οικοδομές συναντάς στο κλιμακοστάσιο θερμαντικά σώματα. Δεν βάζεις καθόλου τις διαχωριστικές του διαμερίσματος με το κλιμακοστάσιο.

 

Αν υπάρχει εσωτερική κυκλοφορία αέρα, αναγκαστικά θα πρέπει να εντάξεις και το υπόγειο στη θερμική ζώνη σου. Αυτό που θα κάνεις για τη θέρμανση-ψύξη κλπ του υπογείου αν δεν υπάρχουν (θερμ. σώματα, κλιματιστικά κλπ) είναι να θεωρήσεις για τον χώρο αυτό ανυπαρξία συστημάτων και να πας με το κτίριο αναφοράς. Σε τέτοιες περιπτώσεις βολεύει να κάνεις το υπόγειο μια δεύτερη θερμική ζώνη. Εκεί χρησιμοποιείς καθαρά την ΤΟΤΕΕ (αερισμός σε βοηθ. χώρους, συστήματα κτιρίου αναφοράς κλπ) χωρίς να αναγκαστείς να κάνεις σταθμίσεις σε β.α. δικτύων, τερμ. μονάδων.....

να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά πιό πρόσφατη απάντηση από τεε ή ευεπεν σε κανένα συνάδελφο καθώς του τεε η απάντηση είναι στην ερώτηση post #37 ότι το υπόγειο θερμαίνεται, ενώ αν η ερώτηση είναι ότι υπάρχει η τρύπα αλλά το υπόγειο δεν θερμαίνεται και χρησιμοποιείται σαν αποθήκη θα ήταν ίδια η απάντηση (κυκλοφορία κλπ)?

μήπως τελικά το U/2 σε επαφή μθχ είναι καλύτερα?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

για να ολοκληρώσω την σκέψη μου στην παραπάνω ερώτηση να πώ ότι η απάντηση της ευεπεν , αν μυρίσεις λίγο και τα νύχια σου με την εις άτοπο απαγωγή αφου λέει

<<ΕΥΕΠΕΝ

1) Καταρχήν πρέπει να διευκρινιστεί η πραγματική χρήση των βοηθητικών χώρων. Δηλαδή εάν η αποθήκη χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσης και θερμαίνεται τότε συμπεριλαμβάνεται στην θερμική ζώνη της κύριας χρήσης>> ερμηνεύεται και ώς ότι αν η αποθήκη χρησιμοποιείται ώς αποθήκη τότε δεν συμπεριλαμβάνεται στην κύρια ζώνη και τώρα ανάλογα αν θερμαίνεται ή όχι θα πάρεις είτε αβιαβατικά είτε αντίστοιχα U/2.

κανείς και για τα δύο post?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.