Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενος χρόνος για τη διαδικασία ανάκλησης ΠΕΑ


vag72

Recommended Posts

Ναί Ηλία. Πάντως γενικά επειδή έχουμε ξανασυζητήσει είχες δίκιο ότι παντρεύεσαι το ΠΕΑ και αναβαθμίσεις πάνε με ανάκληση, όχι νέο Πεα ας έχει βάλει ηλιακούς , διπλά τζάμια και θέλει να φαίνεται καλύτερη κατηγορία. Τέτοιες δηλαδή αλλαγές που είναι καθαρά υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη δεν θα μετρούν στο 5%. Βέβαια πάλι εσύ εκει που ήθελες η καρτέλα σου να είναι καθαρή χωρίς ανακλήσεις θα έχει ανακλήσεις.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

μπορει καποιος να ομαδοποιησει τις εξαιρεσεις του 5%?

αν καποιος π.χ. εχει κανει 15 επιθεωρησεις δεν μπορει να κανει ανακληση?

γενικα τι ισχυει ?υπαρχουν καποιες περαιτερω διευκρινισεις?

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σήμερα,Σάββατο απόγευμα έκανα την 1η μου ανακληση για Π.Ε.Α.

Θα μου εγκρίνουν το αίτημα της ανάκλησης  μεσα στο Σαββατοκύριακο ή θα πρέπει να περιμένω ως την Δευτέρα?

Κανένας συνάδελφος με παρόμοια εμπειρεία?

Link to comment
Share on other sites

Δευτερα

Χειροκινητα γινονται δεκτες η απορριπτονται οι αιτησεις ανακλησης

Τα ΣΚ κανενας δημοσιουπαλληλος δεν εργαζεται

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αιτήθηκα ανάκλησης ΠΕΑ πελάτη μου για να τον βάλω στο εξοικονομώ κατ οικον με σωστό δικό μου, δεδομένου ότι το παλαιό ήταν λανθασμένο.

Καλημέρα

Ονομάζομαι Inzaghi και είμαι Πολιτικός Μηχανικός και Ενεργειακός Επθεωρητής με ΑΜ XXXX
Πελάτης μου θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ' οίκον για διαμέρισμα για το οποίο κατέχει ήδη ΠΕΑ από το 2012 από άλλο μηχανικό, το οποίο και είναι λανθασμένο, διότι ο συνάδελφος έχει θέσει το μικτό εμβαδόν του διαμερίσματος ως θερμαινόμενη επιφάνεια, κάτι που δημιουργεί εσφαλμένες καταναλώσεις.
Επιθυμώ την ανάκληση του ΠΕΑ ώστε να εκδόσω νέο βάσει του οποίου θα μπει ο πελάτης μου στο πρόγραμμα.
Δεδομένο ότι δεν αναλαμβάνω τέτοιας ευθύνης εργασία με εσφαλμένη βάση που δεν εμπιστεύομαι.
Τι μου προτείνετε να κάνω και πώς θα αιτηθούμε ανάκλησης του ΠΕΑ και αντικατάστασης από άλλο Μηχανικό?
Αναμένω οδηγίες σας
Ευχαριστώ,

 

 

 

Απαντήθηκε σήμερα ως εξής

 

Σε απάντηση του από 16-6-2014 ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας ενημερώνουμε ότι:
Η ανάκληση/ακύρωση ΠΕΑ χωρίς αίτημα του Ενεργειακού Επιθεωρητή (Ε.Ε.) μπορεί να γίνει από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, ο οποίος θα πρέπει να στείλει υπεύθυνη δήλωση, του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α' 75), προς την ΕΥΕΠΕΝ, με την οποία δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου (ή της κτιριακής μονάδας) για την οποία εκδόθηκε το σχετικό ΠΕΑ (να αναφερθεί ο αριθμός του) και επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του για τους λόγους που θεωρεί ότι την επιβάλλουν.
(Σημ.: στην Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή. Η ταχυδρομική διεύθυνση αποστολής της είναι : ΥΠΕΚΑ - ΕΥΕΠΕΝ, Γραφείο 729, Μεσογείων 119, 10192 Αθήνα).
Παράλληλα θα πρέπει να αναθέσει σε Ε.Ε. της επιλογής του, τη σύνταξη σχετικής τεχνικής έκθεσης, όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι που επιβάλλουν την τροποποίηση του ΠΕΑ και θα παραθέτει τις ακριβείς νέες τιμές των δεδομένων του ΠΕΑ που πρέπει να μεταβληθούν, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος, από την υπηρεσία μας.
Η τεχνική έκθεση αλλά και, αν απαιτείται, οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο κρίνει ο Ε.Ε. ότι μπορεί να τεκμηριώσει το αίτημα (π.χ. σχέδια αποτύπωσης ή/και οικοδομικής άδειας με ευδιάκριτες διαστάσεις, φωτογραφίες, τιμολόγια υλικών κλπ, ανάλογα με τους επικαλούμενους λόγους) πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την ΕΥΕΠΕΝ ([email protected]) , στο οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ο Α.Π. του ΠΕΑ. 
Μετά την παραλαβή όλων των παραπάνω στοιχείων το αίτημα θα εξεταστεί από την ΕΥΕΠΕΝ.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η ΕΥΕΠΕΝ δύναται να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο της επιθεωρούμενης κτιριακής μονάδας προκειμένου να επιβεβαιώσει τόσο την ακρίβεια των δεδομένων του ηλεκτρονικού αρχείου του ΠΕΑ όσο και των πληροφοριών που δίνονται μέσω της τεχνικής έκθεσης.

Με τιμή
Αριστείδης Μυτάκος
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός MSc
Επιθεωρητής Ενέργειας
Ειδικής Υπηρεσίας 
Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ)
Email: [email protected]

 

 

Σαν πολλή φασαρία δεν έχει η όλη διαδικασία?

ΥΔ με γνησιο υπογραφης του πελατη (παππους 83 ετών), τεχνικη εκθεση με μετρησεις μου, αντιπαραβολη με τα αποτελεσματα του συναδελφου, κατοψη, στοιχεια ΟΑ και ολα αυτα για μια ανακληση?

 

Στην τελικη αν ισχυριζοταν οτι το εχασε και δεν το εβρισκε, ουτε θυμοταν σε ποιο συναδελφο το εξεδωσε, εγω σα Μηχανικος τι θα επρεπε να κανω? Να ψαξω ποιος μπορει να το ειχε εκδωσει? Να αρνηθω τη δουλεια?

 

Τι πραγματα ειναι αυτα?

Edited by Inzaghi
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα σε όλους, επαναφέρω ένα θέμα που το βρήκα μέσω της αναζήτησης για να κάνω μία ερώτηση για ένα θέμα που με απασχολεί. Το έχω ξανασυζητήσει στο θέμα Εξοικονόμηση-Διαδικασία, δικαιολογητικά, απλά θέλω να το κλείσω εδώ τώρα.

 

Σπίτι πελάτη που αγοράσθηκε προ 2ετίας-3τίας έχει ΠΕΑ από την αγοραπωλησία, όπως προβλέπεται, το οποίο το έκανε άσχετος προς εμένα μηχανικός. Σήμερα μου ζητάει να το βάλει στο εξοικονομώ (ζήσε Μάη να φας τριφύλλι δηλαδή) και έχει ήδη πάρει προέγκριση. Το θέμα είναι πως το αρχικό ΠΕΑ δεν είναι 100% ακριβές και δεν μου αρέσει να υπάρχει αυτό σε περίπτωση ελέγχου. Θα ήθελα να του κάνω καινούριο και σύμφωνα με ερώτηση στην Ευεπεν μου πρότειναν να κάνει ανάκληση το αρχικό ο πρώτος μηχανικός για να φτιάξω εγώ το καινούριο. Όπως μου είχαν προτείνει δηλαδή κάποιοι συνάδελφοι στο άλλο τόπικ που έγραψα πιο πάνω. 

 

Η ερώτηση είναι εξής:

1) Μπορεί ανάκληση για ΠΕΑ να μην γίνει δεκτή; Ρωτώ γιατί προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ.

2) Τι γίνεται αν εγώ δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να βρω τον μηχανικό που έκανε το αρχικό ΠΕΑ; Ή αν ας πούμε αυτός έχει πάρει σύνταξη ή έχει πεθανει για να πάμε σε μία ακραία περίπτωση. Αν κάνω εγώ ΠΕΑ χωρίς να ανακληθεί το παλιό από τον 1ο μηχανικό, θα διαπιστωθεί αυτό κάπου κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μια φορά έκανα ανάκληση και δεν παίζει να ξαναμπώ στη διαδικασία γιατι είναι ΤΡΟΜΠΕΣ. Πιο εύκολα κάνεις αναθεώρηση οικοδομικής άδειας.

 

@Fade2Black γιατί να κάνεις ανάκληση αφού δεν έκανες εσύ το πρώτο ΠΕΑ άρα δεν έχεις ευθύνη;

Link to comment
Share on other sites

1) Παίζει και να μην γίνει ανάκληση αν ο λόγος δεν είναι σοβαρός....

2) Μου έχει τύχει (ο πρώτος μηχανικός τα παράτησε). Στέλνει ΥΔ ο ιδιοκτήτης ταχυδρομικώς στην ΕΥΕΠΕΝ όπου εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να κάνει ανάκληση ο πρώτος μηχανικός και το ανακαλεί η υπηρεσία αν κρίνει παράλληλα ότι οι λόγοι ανάκλησης είναι σοβαροί. 

 

Χρόνος αναμονής για την πρώτη περίπτωση 1-2 μέρες από το αίτημα για την δεύτερη περίπτωση λίγο περισσότερο θέλει και λίγο τηλεφωνική πίεση

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση:

 

Αν υπάρχει σοβαρός λόγος (που να επηρεάζει δηλαδή την ενεργειακή απόδοση του κτηρίου), μπορεί να γίνει ανάκληση του ΠΕΑ και από τον ιδιοκτήτη, κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση στην ΕΥΕΠΕΝ και επισυνάπτοντας τα απαράιτητα δικαιολογητικά, που μπορεί να περιλαμβάνουν και τεχνική έκθεση και υπολογισμούς από νέο εν. επ. Δύο  παραδέιγματα:

 

1) Στο αρχικό ΠΕΑ έχουν γίνει σοβαρα υπολογιστικά λάθη, που έχουν επίπτωση στην κατάταξη του κτηρίου και αποδεικνύονται από υπολογισμούς και τεχνική έκθεση από νέο εν. επ.

 

2) Το αρχικό ΠΕΑ είναι σωστό, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει προβεί σε νέες παρεμβάσεις (π.χ. αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση, προσθήκη ηλιακού κλπ.),  που αλλάζουν την ενεργειακη απόδοση του κτηρίου (με δικές του δαπάνες και όχι με ένταξή στο "εξοικονόμηση").

 

Όλα αυτά αναφέρονται σε κάποια διευκρινστική εγκύκλιο και σε κάποιο topic το είχαμε ξανασυζητήσει και νομίζω είχε κυκλοφρήσει και η εγκύκλιος, αλλά από μία μικρή έρευνα που εκάνα στο forum, δεν το βρήκα. Αν κάποιος συνάδελφος το θυμάται, ας μας στείλει το link.

Link to comment
Share on other sites

 

 

@Fade2Black γιατί να κάνεις ανάκληση αφού δεν έκανες εσύ το πρώτο ΠΕΑ άρα δεν έχεις ευθύνη;

 

Μου είπαν απλά ότι για να δώσω σε πρόγραμμα εξοικονομώ ΠΕΑ για σπίτι το οποίο έχει ήδη ΠΕΑ από τη διαδικασία της αγοραπωλησίας, η προβλεπόμενη διαδικασία είναι ή να δώσω το ΠΕΑ που υπάρχει απότην αγοραπωλησία (το οποίο όπως είπα όμως εμένα δε με καλύπτει) ή να κάνει ο δημιουργός του πρώτου ΠΕΑ μία ανάκληση του, για να φτιάξω εγώ ένα νέο ΠΕΑ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.