Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου σε "τυφλό" γήπεδο


Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι. Προκειμένου να είναι άρτιο κ οικοδομ. ένα γήπεδο απαιτήται να έχει κάποια πρόσβαση? άπο οδό? επειδή έκανα ένα τοπογραφικό κ προκυμένου να έχει πρόσβαση έπρεπε να περάσει μέσα από την ιδιοκτησί κάποιου γείτονα ο οποίος είχε αφήσει ένα δρόμο 3.5μ ο οποίος όμως δεν είναι αγροτικός, απλά τον έχει αφήσει προς διευκόλινση του πελάτη μου.....Έτσι εγώ δεν τον έχω δείξει στο τοπογραφικό κ στην δήλωση αναφέρω κανονικά ότι ελιναι άρτιο κ οικοδ. όμως η συμβολαιογράφος έχει κολήσει με αυτό το ζήτημα ότι πρέπει να φαίνεται πρόσβαση στο γήπεδο για ν αείναι άρτιο κ οικοδ. Επίσης ούτε στο κτηματολόγιο φαίνεται ως οδός αυτό το κομάτι.......

 

Καμία συμβουλη????????

Link to comment
Share on other sites

Καλά κρασιά πες της... Έχει άποψη και περί αρτιότητας !!!

 

Πριν το 2003 δεν ενδιέφερε κάποια πρόσβαση. Αρκεί να

είναι 4στρ και πάνω και ας ήταν τυφλό .

 

Επομένως αρκεί να έχει δημιουργηθεί πριν από το 2003 και είσαι άρτιος και οικοδομήσιμος στην παρέκκλιση και χωρίς πρόσβαση.

 

Βέβαια για πρακτικούς λόγους πρέπει να έχει πρόσβαση.

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα να ρωτήσω και το εξής:

κάποιος Α έχει εκτός σχεδιου δύο ιδιοκτησίες την 1 και την 2, και ο Β έχει την ιδιοκτησια 3 που ειναι ανάμεσα στην 1 και την 2 του Α εμβαδού 7στρ. (τυφλή).

Η 1 ειναι 500τμ και έχει προσωπο σε αγροτικο δρόμο 15μ, και η 2 είναι 5 στρ τυφλή. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση έτσι ώστε ο Β να αποκτήσει πρόσωπο στο δρόμο και να είναι οικοδομήσιμος και Α να ειναι επίσης οικοδομήσιμος με ενιαία ιδιοκτησία.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

επικνδυνα ζεις...το οικοπεδο των 7στρ αν προυπαρχει του 2003 ειναι αρτιο και οικ κατα πρεκκλιση προσωπου..οποτε συσταση εταιρειας..αρχικα παιρνει τα 7στρ...μετα δινει μετοχες στον τυπο με την 1 και 2 συνενωνει το μη οικοδομησιμα τμηματα 1 στο οικ των 7στρ....συνενωνει το οικ των 5 στρ (εφοσον προυπαρχει του 2003) η (το μηοικοδομησιμο οικ των 5στρ αν δεν προυπαρχει) οικοδομει στο ενιαιο κατ παρκκλιση και ενισχυση εμβαδου αρτιοτητας αλλα και προσοπου κανει οριζοντια στο ενιαιο κτιριο χωριζει με βαση τις μετοχες/αναλογια ε βουαλα...ουφ πιες και μια κοκα-κολα βοηθαει στη σκεψη..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ο δρομος που αναφερεσαι πρπει να ειναι χαρακτηρισμενοσ ωσ δημοτικος ή να προιφισταται οποτε ο δρομοσ δεν σου κανει. Στο αν το γηπεδο ειναι αρτιο και οικοδομισιμο όμως εχουν να κανουν και οι διαστασεις που αυτο εχει .πρεπει να μπορεις να τοποθετησης ενα σπιτι 15 μετρων μεσα τηρωντας παντα τις αποστασησ απο τα πλαινα ορια.οποτε αν προκειτα για πλατος γηπεδου μικροτερου των 35 μετρων δεν τιθεται θεμα αρτιοτητας αλλα οικοδομισημοτητας οποτε δεν ειναι οικοδομισημο..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλή σας μέρα και χαίρομαι που θα έχω -ελπίζω- τη δυνατότητα να μπορώ να μιλήσω σε κάποιους που ανιδιοτελώς θα μου δώσουν σωστές πληροφορίες.

Είμαι κάτοχος - στη Χίο - ενός άρτιου μη οικοδομήσιμου αγροτεμαχίου (5,6 στρ), το οποίο έγινε πάνω απο 4 στρ. με το τελευταίο συμβόλαιο στις 14/2/2003. Η πολεοδομία μου το απέρριψε - πηγαίνοντας και τα 9 συμβόλαια αγοράς- απο οικοδομήσιμο, λόγω του οτι δεν έχει πρόσοψη 25 μ. σε δρόμο. Παρότι έχω 37,6 μ σε αγροτική χωμάτινη οδό όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο-καθ'όλο το μήκος της 1 πλευράς, θα ήθελα να μάθω πότε έγινε ο νόμος αυτός και εάν με αφήνει έξω, ή και κάποιες συμβουλές απο εσάς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιώργος Κ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου,

Εφόσον είσαι > 4000τμ και δημιουργημένος προ της 31-12-2003 έχεις ένα ΑΡΤΙΟ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ γήπεδο στο οποίο δεν ενδιαφέρει το μήκος του προσώπου. Η απαίτηση προσώπου μπήκε με τον Ν. 3212/2003 (ημερ δημοσ ΦΕΚ 31-12) και αφορά τόσο στα κατατμηθέντα όσο και στα συννενούμενα γήπεδα μετά αυτή την ημερομηνία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και μια λεπτομέρεια για να είμαστε πάντα πιο σίγουροι....πρέπει η μεταγραφή του Συμβολαίου να έχει γίνει προ της 31-12-03.....είχα περίπτωση με συμβόλαιο 23-12-03 και μεταγραφή του στις 12-01-04......ευτυχώς ο αγροτικός δρόμος προυπήρχε του 1923, που λέει ο λόγος.....(πάλι καλά που δεν μας ζητάνε και προ του 1821....)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.