Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση για χρόνο κατασκευής αυθαίρετου ακινήτου


Recommended Posts

αυτά λέγαμε πριν μερικούς μήνες ...

 

το συμβούλιο της επικρατείας μπλοκάρει τις αιτήσεις που δεν έχουν βέβαια στοιχεία χρονολογίας ΚΑΙ για την περίοδο μετά το 2003

http://www.capital.g....asp?id=1459830

Η ξερολίαση εκει στο ΣτΕ έχει μπλοκάρει το μυαλό τους, δεν εξηγείται αλλιώς...

Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό να μπλοκάριστεί... αφού τα δικαιολογητικά δεν έχουν υποβληθεί (ούτε πρόκειται να γίνει αυτό μέχρι τον Σεπτέμβρη και βάλε....), οπότε πού να ξέρει το ΤΕΕ ποιές αιτήσεις να μπλοκάρει και ποιές όχι...

Επίσης για τα μετά του 2004 δηλωμένα αυθαίρετα, αεροφωτογραφίες που λέει ο Νόμος αρχικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων... και άν αυτοί οι κύριοι έχουν στο μυαλό τους το Google earth, απλά είναι άσχετοι, διότι από το Google μόνο χονδροκομμένες υποθέσεις και διαπιστώσεις μπορείς να κάνεις και μάλιστα σε άσχετες ημερομηνίες...

Αν θέλουν ώς αποδεικτικά ορθοφωτοχάρτες (για να γίνει ανάλυση) μία μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία ανέγερσης του αυθαιρετου όπςω ορίζει ο Νόμος (28 Ιουλίου), να μας βρούν αυτοί οι ΞΕΡΟΛΕΣ που υπάρχουν αυτές οι αεροφωτογραφίες ώστε να τις αναζητήσουμε και μετά όσοι δεν δικαιούνται συμφωνώ να πεταχτούν έξω... όχι μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.

Edited by kontegr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα (?) συνάδελφοι! Να εκφράσω κι εγώ μια απορία μου...

Εφόσον κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης κάνουμε γεωγραφικό εντοπισμό του οικοπέδου μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου που πρακτικά είναι έγκυρος ορθοφωτοχάρτης τις περιόδου 2007-2009, δεν είμαστε καλυμμένοι οτι ο σκελετός τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί πριν τις 28/7/11; Δεν ξέρω αν μπορεί να προσφέρει κάτι επιπλέον ένας ορθοφωτοχάρτης απ τον ΟΚΧΕ πχ. Διορθώστε με σας παρακαλώ αν έχω άδικο!

Τώρα τα περι αλλαγής χρήσης κλπ είναι άλλο θέμα το πως πιστοποιούνται...

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές χρήσης, κατασκευή υπογείου εκτός αδείας κλπ πώς θα αποδεικνύονται? Κατασκευή που έγινε το 2010 ή 2011 πώς αποδεικνύεται?

Εγώ έχω ημιυπόγειο που δε φαινόταν καν - το μισό σπίτι, το μισό κατοικία, η άδεια έκλεισε κανονικά εδώ και 20 χρόνια, ενώ εγώ έχω φωτογραφίες του ιδιοκτήτη από τα τούβλα που τα δείχνουν όλα από τότε!

Άλλο είναι η απόφαση του ΣτΕ, άλλο είναι το κράτος! Και το κράτος έχει πολλάκις γράψει το ΣτΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων. Το θέμα είναι βέβαια ένα καλό καμπανάκι για τα λαμόγια που έχτιζαν σήμερα και για τους συναδέλφους-γκάνκστερ που δήλωναν τη μάνα τους και τον πατέρα τους, ενώ κάτι κορόιδα σαν εμένα παλεύουν ώρες ατελείωτες με τη ΓΥΣ και τον ΟΚΧΕ, υποχρεώνονται σε Αθηναίους φίλους, και προσπαθούν να πάρουν ό,τι αεροφωτογραφίες βρουν.

Αλλά ενώ το σκεπτικό δεν είναι παράλογο, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις παρανομίες που δε φαίνονται από ψηλά.

Μάλλον το αρχικό συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι πρέπει να βρίσκουμε ό,τι παραπάνω στοιχείο μπορούμε, και απο εκεί και πέρα και ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την ευθύνη του και προχωρούμε - δε γίνεται αλλιώς, μόνο σε λίγες υποθέσεις που έχω μπορούν τα πάντα να "αποδειχθούν με δ. έγγραφα και φωτ/φιες". Αλλιώς οι περισσότερες υποθέσεις είναι για φούντο αν το δούμε τυπικά τυπικά.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

E ρε ξύλο που έχουμε να φάμε.....

 

Μηχανικός και να φάει ξύλο;

 

Αποκλείεται .........

 

Το πολύ πολύ να κάνουμε μελέτες απο κανένα κελί μέσα.......

 

Άλλωστε όπως πάνε τα πράγματα κάπου εκεί θα καταλήξουμε όλοι μας...

 

 

Τώρα θα είναι κελί φυλακής;

Κελί μοναχού;

Δεν ξέρω.....

Link to comment
Share on other sites

εχω ενα αυθαιρετο στον 2ο οροφο 5οροφης οικοδομης...η αυθαιρεσια εγινε το 67..

 

με ΥΔ πιστοποιουν ολοι οσοι εχουν διαμερισμα στην πολυκατοικια οτι εγινε τοτε....αεροφωτογραφια δεν υπαρχει και αν υπηρχε παλι δε θα φαινοταν τπτ...αρα πως το πιστοποιω με τα καινουργια δεδομενα;;;

Link to comment
Share on other sites

Όλα θα ισχύσουν, απλά θα διαμορφοποιηθεί ο 4042 λίγο διαφορετικά.

Πχ για εσωτερικούς χώρους θα ισχύει ΥΔ και τεχνική έκθεση, μιας και δεν επιβαρύνεται τόσο το εξωτερικό περιβάλλον.

Για κτίσματα με άδεια θα ελεγχθούν όσα είναι πχ μετά το 2005 / 2006 και δηλώνουν αυθαίρετα

Ενώ για κτίσματα χωρίς άδεια είναι εύκολο μέσω των αεροφωτογραφιών και του αρχείου του ΥΠΕΚΑ να τα βρουν ποια κτίστηκαν μετά το 2010.

Μην πανικοβάλλεστε, εφόσον δηλώσσατε κάτι σωστά και είστε σίγουροι για την ορθότητα του και χωρίς δικαιολογητικά, αν στηρίζετε με λογική την παλαιότητα, σε ενδεχόμενο έλεγχο δε θα έχετε πρόβλημα.

Άλλωστε πραγματικά με τα σημερινά μέσα, ακόμη και μέσω ιντερνετ μπορείς να δεις αν χτίστηκε κάτι μετά το 2010.

Για τις χρονικές περιόδους τις προγενέστερες πάλι νομίζω με διάφορες εμπιερικές μεθόδους θα το αποδεικνύεται.

Όλος ο χαμός τώρα γίνεται για τα υποκείμενα που δυσφημώντας το επάγγελμά μας κάνουν τη δουλειά χωρίς ήθος και σε κάποιες περιπτώσεις υπό την ανάγκη των χρημάτων.

Φτάσαμε τις τιμές των αυθαιρέτων εκεί ώστε απλά να καλύπτεις το μηνιαίο αντίτιμο του ΤΣΜΕΔΕ της ασφάλισής σου, και να μην εκτιμάς τη δουλειά σου.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

εχω ενα αυθαιρετο στον 2ο οροφο 5οροφης οικοδομης...η αυθαιρεσια εγινε το 67..

με ΥΔ πιστοποιουν ολοι οσοι εχουν διαμερισμα στην πολυκατοικια οτι εγινε τοτε....αεροφωτογραφια δεν υπαρχει και αν υπηρχε παλι δε θα φαινοταν τπτ...αρα πως το πιστοποιω με τα καινουργια δεδομενα;;;

 

Μην "τσιμπάς" στις "βλακείες" που λέγονται και γράφονται....

Κανονικότατα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και "υποστήριξη στην τεχνική έκθεση.

Όλα αυτά που λέει το ΣΤΕ είναι "πυροτέχνημα", έσκασε, τελείωσε!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.