Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση εκτός σχεδίου


dimitris GM

Recommended Posts

βλέποντας ότι εκτός σχεδίου οι κάθετες απαγορεύονται, άρα αφού μου είπαν ότι εχουν άδεια σε ισχύ ώς 2016 ή άδεια πιθανόν γύρω στο 2006-7 πρέπει να εκδώθηκε και από τους δύο μαζί και να έκαναν συσταση  οριζόντια ιδιοκτησία, ό ένας να έκτισε την δική του και ό άλλος όχι, χωρίς κάν να ξεκίνησε ανέγερση. είναι σίγουρα αυτό που λές <<(ενδεχομένως υπήρχαν λειτουργικά ανεξάρτητες κατοικίες συνενωμένες με κάποιον Η.Χ.)>>

1.σε αυτήν την περίπτωση τί γίνεται? μπορεί ο αγοραστής να χτίσει , και με την άδεια του προηγούμενου ή πρέπει να γίνει αναθεώρηση για αλλαγή ονόματος? Γίνεται?

2.και αν δεν χτίσει και λήξει η άδεια μετά μπορεί να βγάλει άδεια?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών πρέπει να υπάρχουν ενιαία και αδιαίρετα μέρη Φ.Ο.,ώστε οι 2 λειτουργικά ανεξάρτητες κατοικίες να ενώνονται.Η συνηθέστερη λύση που δίναμε όταν θέλαμε να κάνουμε σε εκτός σχεδίου σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ήταν να έχουμε προβλέψει στη μελέτη ημιυπαίθριο χώρο, (παλιότερα γινόταν και με πέργκολα) ή κάποιο τμήμα υπογείου, (ακόμη και υπόγεια δεξαμενή ύδατος) κλπ.

Εκτός και αν αναφέρεσαι σε ένα διώροφο κτίριο με 2 οροφοδιαμερίσματα ισογείου και ορόφου. 

Αν δεχτούμε ότι η άδεια έχει εκδοθεί το 2006-2007 τότε ήταν σε ισχύ την 1-3-2011 οπότε σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΝΟΚ έλαβε παράταση για 3 χρόνια. Δηλαδή ενώ έληγε το 2010 ή 2011, με την παράταση έληγε το 2013 ή 2014 και με βάση το Αρθ-11 του Ν-4258/14 ΦΕΚ-94/Α/14-4-14 παρατείνεται για τρία ακόμη  έτη η ισχύς των 

οικοδομικών αδειών που λήγουν εντός του 2014, 2015 και έως την 29-2-16.
Οπότε το 2016 ενδέχεται να είναι και η σωστό έτος λήξης της προαναφερθείσας άδειας.
Αν η άδεια λήξει, δεν θα μπορεί να χτίσει τίποτα. Την έχασε.
Κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας και με δεδομένο ότι υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών πριν την 28-7-2011 με  εφαρμογή του εγγράφου που παραθέτω αλλά και του άρθρου 25 παρ. 1 και 2 του ν. 4178/13 θεωρώ ότι ο συνιδιοκτήτης που δεν έχει χτίσει μπορεί να υλοποιήσει την επιφάνεια της άδεια που δικαιούται σύμφωνα με το ποσοστό του.
Οπωσδήποτε θα συνεννοηθείς με την Υ.ΔΟΜ γιατί το ζήτημα είναι αρκετά σύνθετο και μπορεί να υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

Άδεια δόμησης σε διηρεμένη ιδιοκτησία (25.2.14).pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για το έγγραφο.

άρα σύμφωνα με αυτό και να λήξει μπορεί να εκδωθεί νέα άδεια?

το ότι με την μεταβίβαση αλλάζει ιδιοκτήτης αυτό δεν ακυρώνει την άδεια? θέλει αναθεώρηση ή ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να υλοποιήσει την ήδη άδεια σε ισχύ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εκτός σχεδίου – βιομηχανική χρήση. Κατά τον έλεγχο της κάλυψης (30% επί του εμβαδού γεωτεμαχίου) συμπεριλαμβάνονται ράμπες, ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις; 

Link to comment
Share on other sites

Όχι.

Εκτός σχεδίου ισχύει το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου 17 του ΝΟΚ ...

Επίσης ισχύουν οι παρ. 3 και 4 του άρθρου 12 ...

Link to comment
Share on other sites

Θόδωρε τα έχω υπόψιν, ειδικά την §4 του άρθρου 12 και δεν βρίσκω κάτι που να εξαιρεί αυτές τις κατασκευές. Σύμφωνα με την §3 δε προσμετρούνται. 

 

Κάτι ακόμη, κάνω έναν έλεγχο και στο διάγραμμα κάλυψης δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ράμπες, ούτε ασφαλτοστρώσεις. Είναι αυθαίρετα κατά τη γνώμη μου και καλύπτονται μόνο με άδεια δόμησης (ο συνάδελφος μου λέει πως θα εκδώσει έγγραφη ενημέρωση). 

Link to comment
Share on other sites

Όμως η παρ. 4 εξαιρεί κατασκευές του άρθρου 17, όπου ... γιατί νομίζω ότι τα έχουμε ξαναπεί στη συζήτηση για τα ανοικτά κλιμακοστάσια ;

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως την έχουμε ξανακάνει  :smile: αλλά καμία σχέση. Εν προκειμένω, αυτό που με απασχολεί είναι η ασφαλτόστρωση ή/και η τσιμεντόστρωση.

 

Αν μπορώ να τις θεωρήσω αυθαίρετες κατασκευές και αν εμπίπτουν στην κάλυψη για να ξέρω αν δύναται να αναθεωρηθεί η άδεια και να εμφαίνονται στο Δ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα δεν μπαίνουν στην κάλυψη και ελέγχονται μόνο για τη φύτευση του κτιριοδομικού.

Αυθαίρετες βέβαια μπορεί να είναι ... αλλά μάλλον με ενημέρωση της άδειας ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.