Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α02] Απαγόρευση υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (ποια ακίνητα εξαιρούνται)


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,
στο google maps βλέπω αυθαίρετο στεγασμένο χώρο με κεραμίδια (60 τ.μ.), στην αυτοψία βλέπω κενό καθώς έχει γκρεμιστεί. Πώς τακτοποιώ το συγκεκριμένο;
Ευχαριστώ
Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

 

 

edit:

Ευχαριστώ yian

Βρήκα αυτό:


​N-4258-2014
αρθρο 22

13. Τροποποιείται το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174) ως εξής: «4. Αυθαίρετες κατασκευές προ 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντα− κοσίων (500) ευρώ.»

Edited by Σλάρτιμπαρτφαστ
Link to comment
Share on other sites

αν μεν έχει πρόστιμο πολεοδομίας / Φ αυθαιρέτου, έχει νόημα η ρύθμιση, για την διαγραφή προστίμου.

Αν όμως δεν έχει καταγραφεί ποτέ η αυθαιρεσία, γιατί να την ρυθμίσεις, αφού δεν υπάρχει και άρα δεν τίθεται θέμα διατήρησης;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει πρόστιμα, δεν έχει καταγραφεί επίσημα. Η παρανομία όμως έχει γίνει, φαίνεται στην α/φ...

Edited by Σλάρτιμπαρτφαστ
Link to comment
Share on other sites

δεδομένου ότι θα έχεις και άλλες λοιπές παραβάσεις, οπότε το έχεις βάλει ήδη το 500άρικο,

βάλε και αυτό με αναφορά στην τεχν. εκθ. ότι έχει κατεδαφιστεί.

Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα έβαζα ένα καινούριο φ/κ "προς κατεδάφιση" και ένα καινούριο 500άρικο σε μία κατά τα άλλα "καθαρή" δήλωση.

Δεν βλέπω αρκετή ουσία για τόσο τύπο και τόσο πρόστιμο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι ερώτημα... Σε ΚΥΕ στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει πατάρι, και κάτω από αυτό ο χώρος έχει ελεύθερο ύψος 2,00μ. Το κτίριο έχει άδεια του '60 και το πατάρι μάλλον κατασκευάσθηκε τότε - δεν έχω δει ακόμα σχέδια για να ξέρω αν είχε προβλεφθεί ή όχι (μάλλον προς το οχι το κόβω). Ο τωρινός ιδιοκτήτης θέλει να βάλει σε αυτόν τον χώρο τραπεζοκαθίσματα (!). Δεν έχει γίνει ποτέ οποιαδήποτε ενέργεια νομιμοποίησης. Υπάρχει περίπτωση να μπαίνει ο χώρος αυτός στον 4178/13; Βέβαια άντε και μπήκε, ΒΧΚΧ δεν θα δίνεται με τίποτα... Αλλά λέμε τώρα. Αν δεν μπαίνει καν στο νόμο, να του πούμε να το ξεχάσει μια ωρα αρχύτερα και να μην παιδευόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

ασχέτως ύψους εντάσσεται  και μάλιστα ως Κ/Χ

αλλά βεβαίωση Κ/χ δεν παίρνει 

Ωραίο ε...

παινεμένος  νόμος!

Link to comment
Share on other sites

ασχέτως ύψους εντάσσεται  και μάλιστα ως Κ/Χ

αλλά βεβαίωση Κ/χ δεν παίρνει 

Ωραίο ε...

παινεμένος  νόμος!

Ευχαριστώ πολύ! Απ'΄ό,τι έμαθα, έχει ήδη γίνει κάποιος έλεγχος και δεν πέρασε... Εν τω μεταξύ στο ίδιο το Υγειονομικό είναι δύσκολο να τους βρεις και να ρωτήσεις αν έχει οποιοδηποτε νόημα μια υπαγωγή στο νόμο. Που, σύμφωνα και με αυτό που λες, δεν έχει. Οπότε πάμε παρακάτω... 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με άδεια του 2002, έχουν γίνει κατασκευές εκτός ρυμοτομικής γραμμής σε χώρο που είχε παραχωρηθεί σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφική πράξη για να έπαιρνε το ακίνητο οικοδομησιμότητα.

 

Οι κατασκευές αυτές είναι του περιβάλλοντος χώρου δεν έχουν κάλυψη & δόμηση (μάντρες, δάπεδα σκυροδέματος με κάποιες κλίμακες και χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης).

 

Χρειάζεται να γίνει μεταβίβαση και σκέφτηκα να τις δηλώσω προς έκδοση οικ. αδείας για κατεδάφιση ώστε η υποχρέωση να μεταβιβαστεί στον επόμενο ιδιοκτήτη, αλλά από το τμήμα αυθαιρέτων μου είπανε ότι δεν γίνεται έτσι διότι σύμφωνα με το α.4 παρ. 4γ του ΝΟΚ δεν βγαίνει άδεια για κοινόχρηστο χώρο άρα δεν μπορεί να δηλωθεί έτσι. Επίσης σύμφωνα με το α. 2β του 4178 δεν υπάγονται χώροι παραχωρημένοι οπότε εξ αρχής ξεκόβεται η δυνατότητα αυτή.

 

Σύμφωνα μετο τμήμα αυθαιρέτων, πρέπει να ενημερωθεί η ΥΔΟΜ, να γίνει καταγραφεί των αυθαιρεσιών, στη συνέχεια να γίνει η κατεδάφιση και να δηλωθούν ύστερα ως κατεδαφισμένοι με παράβολο 500 Ε.

 

Επειδή πρέπει να γίνει η μεταβίβαση πριν τους ζητήσω να την αναβάλλουν μέχρι να γίνουν οι κατεδαφίσεις προσπαθώ να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει τρόπος μέσω του 4178.

 

Μήπως αφού είναι εκτός περιγράμματος του οικοπέδου και δεν επηρεάζουν δομ και κάλυψη δεν πρέπει καν να ασχοληθώ?

 

Έχει τύχει σε άλλον συνάδελφο το θέμα αυτό και αν ναι πώς το αντιμετώπισε?

 

Ευχαριστώ

Edited by P.A.
Link to comment
Share on other sites

Aν κατάλαβα σωστά στο παραχωρηθέν τμήμα του οικοπέδου υπάρχουν αυθαιρεσίες (περιτοίχιση κλπ). Αφού το εδαφικό τμήμα αυτό δεν ανήκει μετά την παραχώρηση στο ακίνητο, αλλά ανήκει στο δήμο γιατί να ρυθμίσεις κάτι εντός αυτού του τμήματος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.